Isolatiebedrijf Meeuwen-Gruitrode

Isolatie Meeuwen-Gruitrode

De isolatie van uw pand in Meeuwen-Gruitrode zal met name bijdragen aan een besparing op de stookkosten. Onderzoek heeft uitgewezen dat door onder meer gevelisolatie of dakisolatie u binnen 8 jaar de investering van het isoleren heeft terugverdiend. Naast het besparen op de energiekosten zult u met een goede isolatie ook bijdragen aan een beter milieu, door het verbruik van fossiele brandstoffen te beperken. Naast dak- en gevelisolatie verzorgen de medewerkers van ons isolatiebedrijf te Meeuwen-Gruitrode tevens uw vloerisolatie en spouwmuurisolatie, of het isoleren van de kruipkelder. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het isoleren van uw woning? Hebt u behoefte aan een overzicht van de daarbij behorende prijzen? Door het contactformulier in te vullen neemt u rechtstreeks contact met ons op. Wij zullen u van informatie voorzien en u desgewenst enkele offertes toesturen. Wij helpen graag!

Erkend Isolatiebedrijf

De professionals die zich bij ons netwerk hebben aangesloten, zijn allen betrokken bij een erkend isolatiebedrijf. Dit betekent dat alle medewerkers gediplomeerd vakman zijn, die alle klussen omtrent isolatie snel en vakkundig zullen uitvoeren. Wij garanderen een hoge kwaliteit, en langdurig profijt van de isolering wanneer u deze door één van onze experts uit Meeuwen-Gruitrode laat uitvoeren. Bij ons staat uw tevredenheid voorop. Hebt u na afloop van de klus onverhoopt klachten? Aarzel dan niet om die bij ons neer te leggen, wij streven ernaar om onze service voortdurend te verbeteren.

Direct offertes aanvragen

Spouwmuurisolatie in Meeuwen-Gruitrode

Spouwmuurisolatie Meeuwen-Gruitrode

De meest voordelige vorm van gevelisolatie is spouwmuurisolatie. In de jaren twintig is men voor veel huizen in Meeuwen-Gruitrode begonnen met het bouwen van een spouwmuur, met het idee hierdoor een beter isolatie te genereren. Door deze spouwmuur te isoleren zal de isolatiewaarde echter nog veel meer stijgen. Een spouwmuurisolatie is relatief eenvoudig en zal binnen een dag geklaard zijn. Voor de spouwmuurisolatie zullen kleine gaten geboord worden in de voegen van de gevel, waardoor het isolatiemateriaal naar binnen wordt gespoten. Dit materiaal zet daarna uit, wat zorgt voor de isolering van de tussenruimte. Naast een spouwmuurisolatie is het ook mogelijk te zorgen voor een gevelisolatie door middel van een voorzetwand. Een dergelijke gevelisolatie verhoogt de isolatiewaarde, maar kost tevens meer tijd en geld. Het is eventueel ook een optie om oude spouwmuurisolatie te vervangen door een nieuw materiaal, om zo de verlaagde isolatiewaarde weer te verbeteren.

Spouwmuurisolatie verwijderen

isolatie Meeuwen-Gruitrode

Soms komen er bij ons isolatiebedrijf vragen binnen over de isolatiewaarde van oude spouwmuurisolaties. Wanneer uw pand in de jaren ’70 of ’80 is gebouwd en is voorzien van een spouwmuurisolatie, dan kan het zijn dat het materiaal dunner is geworden. Dit heeft onder andere nadelige gevolgen voor de isolatiewaarde, maar ook voor de vochtbestrijding in de spouwmuur. Dit probleem kunt u verhelpen door het oude isolatiemateriaal te laten verwijderen. Men spreekt van spouwmuurvervuiling op het moment dat oud bouwmateriaal of cementbaarden op de bodem van de spouw liggen. Door de spouwmuurvervuiling ontstaan er koudebruggen, welke condensatieproblemen tot gevolg kunnen hebben. Laat het vuil verwijderen om een na-isolatie van de spouwmuur mogelijk te maken. Wij maken hiervoor gebruik van een soort stofzuiger die de spouwmuurisolatie opzuigt. Breng voor een optimaal resultaat vervolgens een nieuwe laag isolatiemateriaal aan. Wij garanderen dat de nieuwe materialen een aanzienlijk betere levensduur hebben.

Spouwmuurisolatiematerialen

Bent aan het kijken naar de mogelijkheden voor de na-isolatie van de spouwmuur? Dan zult u merken dat de meeste experts uit Meeuwen-Gruitrode drie verschillende isolatiematerialen aanbieden voor de spouwisolatie. Het gaat dan om: glaswol- of steenwolvlokken, EPS parels en PUR schuim. Deze drie isolatieproducten hebben allen eigen voor- en nadelen, en verschillen in prijs en isolatiewaarde. De keus tussen deze isolatieproducten hangt af van uw persoonlijke voorkeur voor een product, maar ook van bepaalde aspecten aan uw woning. Het gaat dan om de volgende zaken:

 • De spouwbreedte. Hoe breder uw spouw is, hoe meer isolatiematerialen men kan toepassen. Is uw spouwmuur maar 3 centimeter breed? Dan is bijvoorbeeld het gebruik van glaswolvlokken niet meer mogelijk. De spouwmuurbreedte is te achterhalen met behulp van een spouwendoscopie.
 • De voegen. Evenals de spouwbreedte is ook de voegbreedte van invloed op het isolatiemateriaal dat mogelijk is. De standaard voegmaat is geschikt voor alle isolatiematerialen. Bij afwijkende voegen is het verstandig om hier navraag naar te doen.
 • Pandlocatie. Woont u aan een drukke weg? Dan is het verstandig om niet alleen te letten op de isolatiewaarde, maar ook de mate van geluidsisolatie. Steenwol is het isolatiemateriaal dat de beste akoestische isolatie biedt.
Voor welke soort isolatiemateriaal u ook kiest, het is van belang dat er geen sprake is van spouwmuurvervuiling.

Spouwmuurisolatie prijzen

Het isoleren van de spouwmuur is een klus waarvoor u feitelijk altijd de hulp van een erkend vakman uit Meeuwen-Gruitrode moet inschakelen. Daarom staan de prijzen voor een spouwmuurisolatie iets meer vast dan voor andere vormen van woningisolatie. Bent u benieuwd naar de exacte prijs? Dan adviseren wij alsnog om enkele vrijblijvende offertes aan te vragen bij isolatiebedrijven uit de regio. Als richtprijzen kunt u de volgende prijzen aanhouden: een spouwmuurisolatie met glaswol kost ongeveer €15,- per vierkante meter. Het isoleren van de spouw met EPS parels ongeveer €20,- en een spouwisolatie met PUR komt rond de €25,- per vierkante meter wanneer we enkel kijken naar de materiaalkosten.

Komen hier dan nog extra kosten bij kijken?

Natuurlijk. De opbouw van de kosten voor een spouwisolatie bestaat uit drie delen: materiaalkosten, arbeidskosten en overige kosten. De materiaalkosten, die we hierboven aangaven, beslaan zo’n 60% van het totale kostenplaatje. De arbeidskosten vormen de volgende 35%. Gemiddeld rekenen wij zo’n €15,- per vierkante meter voor de inzet van een vakman. Tot slot vraagt een vakman vaak nog een kleine bijdrage voor het voorrijden, het gebruik van professionele machines of het leveren van het isolatiemateriaal. Dit vormt de laatste 5% van de totaalprijs. Gelukkig is het ook vandaag de dag nog mogelijk om een individuele isolatiepremie aan te vragen bij de netbeheerder. In 2017 krijgt u €6,- per vierkante meter terug (door middel van een belastingvermindering), in 2018 is dit €5,-. Uit onderzoek is gebleken dat u de investering in een spouwisolatie in maximaal zes jaar weer terugverdient.

spouwmuur isoleren

Richtprijzen spouwmuurisolatie

Type-woning Buitenmuur EPS parels Glaswol Purschuim
Appartement 30 m² €600,- €450,- €750,-
Rijtjeshuis 60 m² €1.200,- €900,- €1.500,-
Hoekwoning 90 m² €1.800,- €1.350,- €2.250,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.000,- €1.500,- €2.500,-
Vrijstaand 160 m² €3.200,- €2.400,- €4.000,-

Toelichting prijstabel

We hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: EPS parels: €20,-, glaswol: €15,- en purschuim: €25,-.

Spouwmuurisolatie informatie aanvragen

Dakisolatie

Dakisolatie Meeuwen-Gruitrode

De isolatie van uw dak vormt tevens een relatief grote investering. Toch is een dakisolatie op de lange termijn zeer voordelig. Iedereen weet dat warmte naar boven trekt. Wanneer uw dak goed is geïsoleerd, zal de warmte binnenshuis blijven, waardoor u minder hoeft te stoken. Een goede isolering leidt dan ook tot een besparing van wel 25 procent op de energierekening. Dit is voor een standaard gezin ongeveer €650,- op jaarbasis. Wanneer u de dakisolatie combineert met een gevelisolatie of het isoleren van de kruipkelder dan stijgt dit percentage evenredig. Onze experts uit Meeuwen-Gruitrode adviseren u om bij een dakisolatie te kiezen voor isolatiemateriaal dat een minimale isolatiewaarde van 1.3 heeft (R = 1.3). Ook wanneer u zelf de dakisolatie uitvoert dient u hier rekening mee te houden. Tot slot geven wij u de tip mee om tussen het dak en het isoleringsmateriaal een vochtwerende laag aan te brengen. Dit voorkomt daklekkage en de gevolgen daarvan.

Dakisolatie prijzen

plat dak isoleren Meeuwen-Gruitrode

De prijzen voor het isoleren van daken hangen sterk af van de techniek die u kiest. Wij gaven al aan dat u zowel voor de hellende als platte daken de keus krijgt uit een binnenzijde en buitenzijde isolatie. Net als bij de gevelisolatie is de na-isolatie aan de buitenkant de meest kostbare techniek. Op de lange termijn verdient u hier echter ook meer op terug. De prijzen die u in onderstaande tabel ziet, zijn voor de platdakisolatie inclusief de afwerking van het materiaal. Dit betekent dat u geen extra maatregelen hoeft toe te passen voor de dakbedekking of afwatering. De prijs voor het uitvoeren van een dakisolatie bij een hellend dak zal nog iets stijgen, omdat u hiervoor nog wel moet betalen voor het plaatsen van de dakbedekking. De prijs die u ziet is de gecombineerde prijs voor de materiaal- en arbeidskosten. De verdeling van deze kosten is ongeveer 45/50 procent. De overige vijf procent betaalt u aan leveringskosten of administratiekosten.

Plat of hellend dak?

Wilt u uw pand in Meeuwen-Gruitrode van de juiste isolatie voorzien, dan bent u gebonden aan specifieke materialen per daksoort. Het is bijvoorbeeld alleen mogelijk om zacht isolatiemateriaal te gebruiken bij schuine daken. Voor het isoleren van platte daken moet u dan ook kiezen voor isolatieplaten van steenwol of hardschuim (PUR). Met name steenwol is een zeer duurzaam product, dat tevens effectief is als geluidswering. Isolatieplaten van PUR zijn tevens geschikt voor de dakisolatie van een hellend dak. U kunt hierbij echter tevens de keuze maken voor zacht materiaal, zoals glaswol. Glaswol heeft als voordeel dat het over hoge brandwerende kwaliteiten beschikt, en tevens zeer flexibel is, en daardoor makkelijk te plaatsen.

Zolderisolatie

Wie een woning heeft met een zolder, kan deze voor diverse doeleinden gebruiken. In een aantal gevallen wordt de zolder ingezet als extra slaapruimte of maakt men hiervan een hobby- of studeerkamer. In deze gevallen is het aan te raden een zolderisolatie toe te passen. Bij een zolderisolatie zullen onze experts in dit geval het dak isoleren, en zo zorgen voor het behoudt van de warmte. Een alternatief is de isolatie van de zoldervloer. Dit is mogelijk wanneer de zolder enkel loze ruimte is, of dient als opslag. Door de vloer van de zolder te isoleren zal u aanzienlijk besparen op de stookkosten. Het isoleren van de zoldervloer is goedkoper dan een volledige zolderisolatie. Benieuwd naar de kosten van een zolderisolatie? Vul uw gegevens in op ons contactformulier.

Dakisolatiematerialen

Voor de dakisolatie geldt dat er eveneens een groot assortiment aan beschikbare materialen is. Het is afhankelijk van uw wensen op het gebied van ‘doe-het-zelven’ en het budget dat u ter beschikking heeft. Kiest u ervoor om zelf een groot deel van het werk uit te voeren? Dan is het werken met isolatieplaten het handigst. Over het algemeen kiezen klanten uit Meeuwen-Gruitrode dan voor het gebruik van glaswol. Hoewel dit gemakkelijk verwerkbaar is, is het van belang om voldoende beschermende kleding te dragen, om te voorkomen dat u hinder ondervindt van de loskomende vezels.

Bestaan er ook ecologische isolatiematerialen?

Jazeker. Juist voor toepassing bij de dakisolatie is er een groot aantal natuurlijke isolatieproducten beschikbaar. Zo werkt men bijvoorbeeld graag met kurk. Kurk is een zeer milieuvriendelijk isolatiemateriaal, dat zowel als losse korrels als in plaatvorm leverbaar is. Het voordeel van kurk is dat het naast een thermische ook een hoge akoestische isolatiewaarde kent. U moet wel rekening houden met een wat hogere isolatieprijs. Een tweede natuurlijk product dat met vaak toepast bij dakisolaties is schapenwol. Schapenwol beschikt over uitstekende vochtregulerende eigenschappen en een uitstekende warmteopslagcapaciteit. Dit betekent dat u in huis minder last ondervindt van temperatuurschommelingen. Een derde product waar we u over willen informeren is hennep. Hennep is zeer geschikt als basis voor isolatiedekens, die u in alle hoeken van het dak kunt stoppen. Houd wel rekening met een vochtdempende laag om de werking van de hennep te behouden.

schelpenisolatie

Richtprijzen dakisolatie

Soort dak Plaatsing isolatie Prijs per m² Totaal prijs:
Hellend (50m²) Binnenlangs €40,- €2.000,-
Hellend (50m²) Buitenlangs €55,- €2.750,-
Plat (12m²) Binnenlangs €30,- €360,-
Plat (12m²) Buitenlangs €90,- €1.080,-

Toelichting prijstabel

We hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m². Dit zijn richtprijzen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. De prijs van het platte dak (buitenlangs) is inclusief afwerking. De rest is exclusief.

Dakisolatie informatie aanvragen

Vloerisolatie

Vloerisolatie Meeuwen-Gruitrode

Een vloerisolatie brengt diverse voordelen met zich mee. Zo profiteert u ten eerste van het feit dat er geen kou meer van onder de vloer vandaan omhoog trekt, en dat ook een gevoel van tocht zal verdwijnen. Een tweede voordeel is dat dankzij een vloerisolatie de luchtvochtigheid binnenshuis zal stabiliseren. Dit heeft twee positieve gevolgen. De eerste is dat uw huisgenoten met astmatische of reumatische klachten hier minder last van zullen hebben. Het tweede gevolg is dat ongedierte als zilvervisjes of pissebedden snel verdwijnen. Een derde voordeel van vloerisolatie vormt de besparing op stookkosten. Uit onderzoek blijkt dat een dergelijke besparing voor het gemiddelde Belgische huishouden kan oplopen tot 600 kg Co2, en 325 kuub gas per jaar. U zult bovendien verbaasd zijn over hoe veel warmer de woning gedurende de hele dag aanvoelt.

Kruipkelder isoleren

vloer isoleren

Indien uw pand in Meeuwen-Gruitrode een hoge kruipkelder heeft, dan zal hier de vloerisolatie plaatsvinden. Het isoleren van de kruipkelder is in dat geval relatief eenvoudig. Dit gebeurt door de ruimte vol te spuiten met Polyurethaan (PUR), isolatieplaten van glaswol of steenwol te leggen, of door thermoskussens te plaatsen. Al deze vormen van vloerisolatie in de kruipkelder zullen niet alleen voordelig zijn wat betreft het beperken van kou of tocht, deze methodes zijn tevens geschikt als vochtwering. Beschikt u alleen over een lage kruipkelder, of heeft u geen kruipkelder? Ook dan is vloerisolatie mogelijk. In dit geval zal de klus alleen intensiever zijn, en langer duren. Vraag kosteloos meerdere prijsopgaven aan van isolatiebedrijven uit uw regio.

Geluidsisolatie

Een veelgehoord probleem bij onze klanten uit Meeuwen-Gruitrode is geluidsoverlast. Geluidsoverlast kan van binnenuit en buitenaf zijn. Hebt u last van geluiden van buitenaf? Dan is het zeer waarschijnlijk dat uw muren te dun zijn. Het volledig verhelpen van de geluidsoverlast moet dan gebeuren door de isolatie van de buitenzijde van het pand. Hierbij heeft de dikte van het isolatiemateriaal zowel voor de thermische als akoestische isolatie een groot effect. Hebt u last van geluiden binnenshuis? Overweeg dan om de vloeren of het plafond te isoleren. Dit gebeurt meestal met noppenschuim of met speciale gipsplaten voor een optimaal geluidswerend resultaat.
geluidsisolatie Meeuwen-Gruitrode

Vrijblijvend vergelijken!

Heeft u last van uw buren of wilt u graag uw hobby uitoefenen zonder dat de buren last van u hebben? Vraag vrijblijvend offertes aan bij isolatiebedrijven uit uw regio en vergelijk de prijzen!

Vloerisolatiematerialen

Voor de isolering van vloeren bestaan er meerdere soorten isolatiematerialen. Over het algemeen verdelen wij de opties aan de hand van het soort isolatietechniek dat u toepast. In onderstaand overzicht vindt u de verschillende opties, en hun voor- en nadelen. Mocht u na het lezen van de informatie nog vragen hebben, of meer willen weten over de aanschafprijs? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Wij helpen u met alle plezier verder.

 • 1. Bodemisolatie. Voor een bodemisolatie kan men de isolatieproducten in 2 categorieën verdelen: natuurlijke en kunstmatige materialen. Onder natuurlijke materialen (ook wel ecologische isolatieproducten genoemd) vallen zand, hennep, schelpen en kurk. Met name schelpen vormen een populaire keuze dankzij hun vochtbestendigheid en lange levensduur. Van de kunstmatige variant is het thermoskussen het meest populair.
 • 2. Bovenzijde vloerisolatie. In de meeste gevallen kiezen klanten uit Meeuwen-Gruitrode bij de bovenzijde voor isolatieplaten als isolatiemateriaal. Met name voor de zoldervloer vormen isolatieplaten van PIR een uitstekende oplossing. Het voordeel hiervan is dat u deze niet hoeft af te werken, en dat zelfs een dunne laag al een hoge isolatiewaarde biedt. Wij adviseren om bij de vloerisolatieplaten ook altijd te kijken naar de geluidsdemping van het product.
 • 3. Onderzijde vloerisolatie. Natuurlijk is het ook een optie om je vloer vanaf de onderkant van een isolatielaag te voorzien. Hiervoor vormen glaswol en steenwol de beste opties. Het is aan te raden om tussen de onderkant van de vloer en de isolatielaag een vochtwerende laag te plaatsen. Zo weet u zeker dat de kwaliteit van het isolatiemateriaal behouden blijft. Eventueel is het een optie dit zelf uit te voeren, wanneer de kruipkelder over voldoende hoogte beschikt.

Vloerisolatie prijzen

De prijs voor een vloerisolatie is sterk afhankelijk van het soort vloerisolatie dat u kiest. De meest goedkope variant is een bodemisolatie: de isolatie van de kruipkelder. De prijzen hiervoor variëren van €840,- tot €1.680,-. Voorwaarde is dan wel dat de ruimte hoog genoeg is om de bodemisolatie toe te passen. Vindt u het voor het warmtebehoud prettiger om de boven- of onderkant van de vloer van een isolatielaag te voorzien? Dan stijgen de isolatieprijzen aanzienlijk. Zo betaalt u voor een hoekwoning €900,- voor een bodemisolatie, terwijl de isolering van de vloer aan de bovenkant €1.875,- kost. De prijs verdubbeld dus zo’n beetje. Voordeel van de hogere investeringskosten is dat u op de lange termijn meer geld terugverdient.

Hoe werkt dat terugverdienen?

Dat is feitelijk heel simpel. Wanneer u een woonoppervlak isoleert, dan zult u hierdoor besparen op de stookkosten. Afhankelijk van de gasprijs varieert deze besparing tussen de €0.60 en €0.75 per m3. Aangezien u met een vloerisolatie al snel 9m3 per vierkante meter vloeroppervlak bespaart, begint de besparing zelfs voor een klein appartement bij €175,- per jaar. Wanneer u de besparing deelt door de investering, dan merkt u vanzelf na hoeveel jaar u de investering hebt terugverdiend. U kunt hier zelf ook nog enige invloed op uitoefenen: uw stookgedrag en het isolatiemateriaal dat u kiest kunnen de besparing bevorderen of iets vertragen.

Richtprijzen vloerisolatie

Type woning Oppervlak Boven Onder Kruipkelder
Appartement 60 m² €1.200,- €1.500,- n.v.t.
Tussenwoning 70 m² €1.400,- €1.750,- €840,-
Hoekwoning 75 m² €1.500,- €1.875,- €900,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.000,- €2.500,- €1.200,-
Vrijstaand 140 m² €2.800,- €3.500,- €1.680,-

Toelichting prijstabel

We hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m2, zo is de prijs voor het isoleren van de onderzijde van de vloer duurder omdat dit meer werk is. De bovenzijde isoleren is ongeveer €20,- per m2. Voor de onderzijde isoleren betaal je gemiddeld €25,- per m2. Een kruipkelder loopt meestal niet onder de hele woning door en is bovendien meestal niet overal bereikbaar. Het aantal vierkante meters om te isoleren is dus meestal minder dan het gehele vloeroppervlak. De gemiddelde prijs hiervan ligt op €12,- per m2.

Vloerisolatie informatie aanvragen

Gevelisolatie

Gevelisolatie Meeuwen-Gruitrode

Het toepassen van een gevelisolatie betekent een zeer grote investering. Dit komt doordat er in veel gevallen een extra voorzetwand moet worden geplaatst. Dit kost veel tijd en materiaal, waardoor de kosten snel oplopen. Desondanks wordt er door menig isolatiebedrijf in Meeuwen-Gruitrode een gevelisolatie aangeraden. U bespaart met een dergelijke isolering namelijk zeer veel op de stookkosten, zodat u de uiteindelijke investering binnen een redelijk tijd hebt terugverdiend. Onze medewerkers adviseren daarnaast om rekening te houden met het bouwjaar van uw pand. Wanneer deze tussen 1920 en 1989 gebouwd is, zal er al vaak een vorm van isolatie zijn toegepast. Overleg met het gekozen isolatiebedrijf over de beste optie. Soms is het vervangen van de huidige isolering de beste optie, in andere gevallen kunt u dan beter kiezen voor bijvoorbeeld een dakisolatie of het isoleren van de kruipkelder. De prijzen voor het laten uitvoeren van een gevelisolatie zijn aanzienlijk, na maximaal 10 jaar zult u echter de investering hebben terugverdiend.

Gevelisolatie prijzen

buitengevelisolatie Meeuwen-Gruitrode

Vrijwel iedereen weet dat een buitengevelisolatie de meest dure vorm van woningisolatie is. Maar hoe hoog de exacte prijs is, daar moet men vaak het antwoord op schuldig blijven. Dit is echter ook logisch: hoewel de isolatieprijs hoog is, verschilt het sterk per woningtype hoe hoog deze exact is. Zo betaalt u voor een klein appartement €3.750,-, terwijl de gevelisolatie van een vrijstaand pand al snel €20.000,- kost. Let hierbij op: het gaat hier om een gemiddelde kostprijs, afhankelijk van de staat van de gevel, de gekozen afwerking en het isolatiemateriaal dat uw voorkeur heeft kunnen de genoemde getallen nog verder stijgen of dalen. Het grote voordeel van de investering in een buitengevelisolatie is dat u deze op termijn weer terugverdient. Gemiddeld gebeurt dit in zo’n 10 tot 12 jaar. Na deze periode draait u jaarlijks honderden euro’s winst. Wilt u wel graag de muurisolatie verbeteren maar is er geen spouwmuur en hebt u maar een beperkt budget? Kies dan voor de binnenmuurisolatie.

Soorten buitengevelisolatie

Het isoleren van de buitenzijde van de gevel brengt diverse keuzes met zich mee. Zo moet u bijvoorbeeld niet alleen denken aan de isolatiewaarde en het meest geschikte materiaal, ook de afwerking moet worden gekozen. Voor het bedekken van het isolatiemateriaal zijn een pleisterlaag, steenstrips en een houten of kunststof gevelbekleding de meest gebruikelijke keuze bij onze klanten uit Meeuwen-Gruitrode. Wij geven u graag enige informatie over de houten variant. Bij een houten gevelbekleding is zowel duurzaam hout of tropisch hardhout een optie. Over het isolatiemateriaal brengen wij bij eerst een lattenconstructie aan. Dankzij het hout bereikt u een warme sfeer en uitstraling.

Gevelisolatiematerialen

Tot slot geven we u dan nog enige informatie over de gevelisolatiematerialen die de meeste isolatiebedrijven uit Meeuwen-Gruitrode toepassen. Het is afhankelijk van het soort gevelisolatie welke materialen men toepast, maar over het algemeen is de keus voor steenwol of glaswolplaten een zeer goede. Deze bieden naast de standaard isolering ook een extra geluidsdemping. Omdat vrijwel alle isolatiematerialen geschikt zijn voor toepassing bij gevelisolaties, worden de additionele eigenschappen van groter belang. Denk hierbij niet alleen aan het verbeteren van de geluidsdemping, ook de vochtregulering, brandwering, geurneutralisering en warmteopslag kunnen een doorslaggevende rol spelen. Vergelijk de prijzen van meerdere isolatiebedrijven uit Meeuwen-Gruitrode en bespaar tot 40% op de investering.
gevelisolatie prijzen Meeuwen-Gruitrode

Verschillende afwerkingen

Hebt u een keus gemaakt voor het isolatiemateriaal? Dan is het tijd om aandacht te besteden aan de afwerking van de isolatielaag. Onder meer de volgende afwerkingen vormen een optie.

 • 1. Steenstrips. Steenstrips werden speciaal voor het afwerken van isolatielagen ontwikkeld. De steenstrips bieden de aanblik van een baksteen muur, maar nemen minder ruimte in. Hierdoor hoeft men geen fundering te leggen, en liggen de kosten lager.
 • 2. Gevelbekleding. Van hout, metaal of kunststof: er bestaat een ruim aanbod en kleuren en designs. De planken kan men zowel horizontaal als verticaal aanbrengen.
 • 3. Crepi (sierpleister). Voor veel Vlamingen is dit de meest standaard manier voor het afwerken van hun pand. De crepi is alleen aan te brengen wanneer de onderliggende isolatielaag stabiel is.
 • 4. Bakstenen muur. Tot slot is de bakstenen muur een oplossing. Dit is alleen een mogelijkheid wanneer er voldoende ruimte rondom uw pand is, om deze muur te bouwen.

Richtprijzen gevelisolatie

Type-woning Buitenmuur Binnenmuur Buitenmuur
Appartement 30 m² €1.650,- €3.750,-
Rijtjeshuis 60 m² €3.300,- €7.500,-
Hoekwoning 90 m² €4.950,- €11.250,-
2 onder 1 kap 100 m² €5.500,- €12.500,-
Vrijstaand 160 m² €8.800,- €20.000,-

Toelichting prijstabel

We hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: binnenmuurisolatie: €55, per m² en de buitenmuur isoleren: €125,-. Deze prijzen zijn inclusief de arbeidskosten. De prijs is afhankelijk van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Gevelisolatie informatie aanvragen

Vochtwering

dakisolatie prijzen

Het isoleren van uw pand in Meeuwen-Gruitrode zorgt niet alleen voor het besparen op energie en een beter milieu. Ook een hogere vochtwering is het gevolg. Dit voorkomt nare problemen als houtrot of schimmel, en zorgt voor een beter woonklimaat en uiteindelijk meer wooncomfort.

Kosten

isoleren Meeuwen-Gruitrode

De kosten voor het laten uitvoeren van een vloerisolatie, gevelisolatie, of spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van onder meer afmeting en het gekozen isolatiemateriaal. Hebt u een beperkt budget, overleg dan altijd met uw isolatiebedrijf of het isoleren de investering waard is.

Waardevermeerdering

huis isoleren

Een laatste voordeel van een gedegen woningisolatie is de waardevermeerdering van het pand. De hogere isolatie leidt tot het besparen van energie, waardoor uw woning beter verkoopbaar is. Dit kunt u tevens meenemen in uw overweging voor wel of niet isoleren.

Sinds de winter heeft onze woning een goede vloerisolatie. En dat is te merken! Het is een stuk aangenamer in de woonkamer, lekkere warme voetjes! Het isolatiebedrijf vonden we via Isolatie Bedrijf Meeuwen-Gruitrode en heeft de klus snel geklaard. Myrthe van Broek – Meeuwen-Gruitrode.

Subsidieregelingen 2017/2018

In Vlaanderen zijn diverse maatregelen van kracht, die het aanschaffen van energiezuinige middelen bevordert. Hierbij is de nadruk gevestigd op isolatiemaatregelen en de investering in groene energie (zonnepanelen en zonneboilers). Bovendien blijft in 2017 de belastingvermindering actief voor particulieren die investeren in het isoleren van hun dak. De belangrijkste subsidieregeling voor het isoleren van woningen in België, is de E-peilpremie. Om hiervoor in aanmerking te komen moet uw woning minimaal het peil E30 behalen (voorheen E40). De isolatiepremie die u hiervoor ontvangt heeft een minimale waarde van €800,- voor een appartement, en €1800,- voor een gezinswoning (E30). Hoe lager het E-peil wordt, hoe hoger uw isolatiepremie zal stijgen. Kijk in onderstaande tabel voor een overzicht van de kortingen. De hieronder genoemde prijzen hebben betrekking op de afspraken voor 2017. In 2018 daalt de belastingvermindering iets. Zo krijgt u voor de isolatie van de spouwmuur geen €6,- maar €5,- per vierkante meter. Vraag uw netbeheerder desgewenst naar het actuele overzicht van de afspraken.

Subsidie aanvragen

De premies worden afgerekend via de eindfactuur van uw netbeheerder. U dient dan met hen ook deze afspraken te maken. Voor het aanvragen van een energielening (in eerdere jaren de FRGE-lening) dient u naar het de Lokale Entiteit in uw gemeente te gaan. De lening is dan ook alleen beschikbaar voor de gemeente die een dergelijke lokale entiteit aanbieden. De meeste Vlaamse gemeenten beschikken over een dergelijk loket. Meer informatie hierover kunt u bij het gekozen isolatiebedrijf uit Meeuwen-Gruitrode opvragen. Zij helpen u graag verder, en kunnen u desgewenst ook assisteren bij het indienen van de subsidie aanvraag.

De totaalrenovatiebonus

Het is tevens mogelijk om in Vlaanderen een energielening af te sluiten bij de overheid. Deze lening zal u binnen vijf jaar moeten terugbetalen tegen een maximale rente van 2%. De lening omvat een bedrag van hoogstens €10.000,-. Een volgende soort isolatiepremie waar wij u graag over willen informeren is de zogeheten totaalrenovatiebonus. Deze renovatiebonus wordt uitgegeven aan particulieren die binnen vijf jaar 3 tot 7 energiebesparende maatregelen toepassen. De hoogte van de bonus is afhankelijk van het aantal maatregelen dat u kiest. Voor eengezinswoningen gelden de volgende prijzen: bij het toepassen van 3 maatregelen ontvangt u €1.250,-, voor 4: €1.750,- en voor 5: €2.750,-. Laat u zes energiebesparende technieken uitvoeren dan ontvangt u €3.750,-. Kiest u ervoor om alle zeven bestaande technieken toe te passen? Dan ontvangt u €4.750,-. De onderdelen die onder deze totaalrenovatiebonus vallen zijn: de isolatie van het dak, de muren, de vloer, de installatie van een warmtepomp, dubbelglas, of zonneboiler, de aanpassing van het ventilatiesysteem. Deze isolatiepremie komt naast de bestaande individuele premies. Woont u in een appartement, dan loopt de totaalrenovatie op langs de volgende bedragen: €625,- (3 aanpassingen), €875,- (4), €1.375,- (5), €1.875 (6), en het maximale bedrag is €2.375,-. U dient wel dan aan bepaalde voorwaarden te voldoen. De totaalrenovatiebonus is alleen aan te vragen wanneer:

 • Uw woning of appartement voor 1 januari 2006 is aangesloten op het elektriciteitsdistributienet.
 • De eindfactuur van de eerste maatregel na 1 januari 2017 is opgesteld.
 • U nog geen combinatiepremie hebt ontvangen voor spouwmuurisolatie of een buitengevelisolatie. In dit geval krijgt u maximaal een bonus voor 6 isolatietechnieken.
Direct offertes aanvragen

Isolatie bedrijf Meeuwen-Gruitrode biedt vele voordelen:

 • Simpel meerdere prijsopgaven aanvragen
 • Snel isolatie in huis
 • Scherpe isolatie prijzen
 • Isolatie specialisten uit Meeuwen-Gruitrode
 • Geheel gratis
 • Spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie
 • Isolatie kruipkelder
 • Zonder verplichtingen

1. Vraag gratis offertes aanvragen

Wilt u weten wat de daadwerkelijk kosten worden voor een gevelisolatie of spouwmuurisolatie? Bent u benieuwd op welke termijn u de investering in isolatie terug kunt verdienen? Door het contactformulier zo exact mogelijk in te vullen, kunnen wij u enkele offertes toesturen van professionals uit uw regio.

2. Vrijblijvend vergelijken

De aan u toegezonden offertes kunt u geheel gratis en vrijblijvend vergelijken op basis van aanbod en prijzen. U kiest altijd voor een isolatiebedrijf dat aan uw wensen voldoet. Zit er geen geschikt bedrijf tussen? Geen nood. Bij ons zit u nergens aan vast.

3. Vanaf nu besparen!

Door de offertes met elkaar te vergelijken, is het mogelijk om tot wel 25 procent op het uiteindelijk bedrag voor de spouwmuurisolatie of ander isolatievormen te besparen. Dit scheelt in veel gevallen één tot twee jaar op de terugverdientijd!