Isolatie Hasselt

Isolatie Hasselt

Wist u dat u met een goede isolatie uw wooncomfort enorm verbetert? U verliest geen warmte meer en betaalt minder stookkosten! Laat uw huis snel isoleren door een isolatiebedrijf uit Hasselt als u ook van deze voordelen wilt profiteren.

Op deze pagina leest u meer over verschillende vormen van woningisolatie: muur- en gevelisolatie, dakisolatie en vloerisolatie.

U vindt op deze pagina een indicatie van de tarieven en leest meer over de premies waar u gebruik van kunt maken. Wilt u besparen op de isolatiekosten? Vraag dan geheel vrijblijvend én kosteloos meerdere offertes aan!

Voordelen van onze werkwijze

 • Ontvang gratis en vrijblijvend de prijsopgaven van isolatiespecialisten uit Hasselt.
 • Kies zelf de isolatiespecialist met het beste aanbod.
 • Bespaar zo tot wel 40% op uw woningisolatie!
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.
Hoe groot is de te isoleren oppervlakte (ongeveer)? (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)

Soort isolatie (*)

Omschrijving opdracht (*)


Diverse soorten isolatie

Woningisolatie verbeteren? Er is meer dan één methode waarop u de isolatiewaarde kunt verbeteren. Kies bijvoorbeeld voor spouwmuurisolatie als u geen zin heeft in een lange verbouwing of laat dakisolatie plaatsen als u de energiekosten zo laag mogelijk wilt houden. Wilt u graag een hoger wooncomfort? In dat geval is vloerisolatie een goede keuze. Elke vorm van woningisolatie heeft namelijk zijn eigen voor- en nadelen. Op deze pagina leest u meer over de verschillende soorten isolatie zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Spouwmuurisolatie Hasselt

Spouwmuurisolatie in Hasselt

Spouwmuurisolatie is één van de meest voordelige vormen van gevelisolatie. Een spouwmuur is een muur, gevuld met droge lucht. De spouwmuur wordt sinds 1920 standaard bij elke nieuwe woning gebouwd en sinds 1980 wordt er bij de bouw direct spouwmuurisolatie geplaatst. De droge lucht in een spouwmuur isoleert al beter dan een muur zonder spouw, maar met het na-isoleren van de spouwmuur valt een grote besparing te behalen!

Bij spouwmuurisolatie spuit de isolatiespecialist uit Hasselt de spouw vol met isolatiemateriaal. Spouwmuurisolatie houdt de warmte ’s winters lekker binnen en ’s zomers juist buiten. Zo is het wooncomfort binnen een stuk aangenamer en bespaart u op de energierekening! Wilt u meer weten over de spouwmuur? Lees dan verder op wikipedia.nl.

spouwmuurisolatie voordelen

Voordelen Spouwmuurisolatie

Als u wilt investeren in een betere isolatie van uw woning in Hasselt, dan is spouwmuurisolatie een uitstekende keuze. Dat komt onder andere doordat u bij spouwmuurisolatie met minimale inspanning een maximale besparing behaalt. U profiteert direct van een warmere temperatuur binnen. Daarnaast merkt u met spouwmuurisolatie al snel dat uw energierekening flink vermindert. Bent u geïnteresseerd in spouwisolatie? De voordelen van spouwisolatie staan hieronder voor u op een rijtje.

 • Spouwmuurisolatie verhoogd uw wooncomfort.
 • Spouwisolatie verlaagt uw stookkosten, waardoor u de investering vanzelf terugverdient.
 • Met spouwmuurisolatie verbetert u het leefklimaat in huis.
 • U draagt bij aan een beter milieu.

Spouwmuur na-isoleren

Bij de meeste woningen gebouwd na 1980 is al spouwisolatie aangebracht. Daarnaast is bij veel oudere woningen in Hasselt in het verleden al eens spouwmuurisolatie aangebracht. In dat geval kunt u zich afvragen of het na-isoleren van de spouwmuur een optie is. Na-isoleren houdt in dat specialisten uit Hasselt het oude isolatiemateriaal verwijderen en nieuwe spouwisolatie inbrengen. Spouwisolatie is in de afgelopen jaren enorm verbeterd. Dat houdt in dat u met na-isoleren een hoger rendement behaalt. Het is belangrijk om het na-isoleren van de spouwmuur uit te besteden aan een vakman, om zo beschadigingen aan de gevel te voorkomen.

Wat doet de vakman bij na-isoleren?

Spouwmuurisolatie prijzen

Spouwisolatie is een klus waarvoor u best de hulp van een erkend vakman uit Hasselt inschakelt. Hoe groter de gevel, des te hoger de kosten. Een gemiddeld appartement heeft een gevel van ongeveer 30 m². De kostprijs voor spouwmuurisolatie ligt dan tussen de €450,- tot €750,-, afhankelijk van het materiaal dat u kiest.

Spouwmuurisolatie met glaswol is met €15,- per m² de goedkoopste optie. EPS-isolatiekorrels kosten ongeveer €20,- per m² en voor isolatieschuim liggen de tarieven rond de €25,- per m². In een hoekwoning met een gevel van ongeveer 90 m² liggen de totaalprijzen dan tussen de €13.50,- tot €2.250,-.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

Het soort spouwisolatie dat u kiest is uiteraard een grote invloed op de kostprijs. Daarnaast onderscheiden we nog de arbeidskosten en de overige kosten. De arbeidskosten bedragen ongeveer 35% van de totaalprijs. Dit houdt in dat u flink bespaart door te kiezen voor een isolatiebedrijf uit Hasselt met een lager uurtarief. Voor overige kosten, zoals het gebruik van professionele machines, voorrijkosten of leveringskosten, bedragen ongeveer 5% van het geheel. Bij het berekenen van de totaalprijs is het ook verstandig rekening te houden met de terugverdientijd. Spouwmuurisolatie met spuitisolatie is duurder dan met glas- of rotswol, maar u bespaart ook meer. Gemiddeld verdient u spouwisolatie na 3 tot 3,5 jaar weer terug.

Prijzen spouwmuurisolatie

Type-woningBuitenmuurEPS-parelsGlaswolPurschuim
Appartement30 m²€600,-€450,-€750,-
Rijtjeshuis60 m²€1.200,-€900,-€1.500,-
Hoekwoning90 m²€1.800,-€1.350,-€2.250,-
2 onder 1 kap100 m²€2.000,-€1.500,-€2.500,-
Vrijstaand160 m²€3.200,-€2.400,-€4.000,-

Let op: Er is uitgegaan van de volgende prijzen: EPS-parels: €20,-, glaswol: €15,- en purschuim: €25,- per m². Bent u opzoek naar exacte prijzen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.

Spouwmuur isolatiematerialen

Voor spouwmuurisolatie is er de keuze uit verschillende isolatiematerialen. In Hasselt zijn de meest gekozen isolatiematerialen glaswol, parels en purschuim. Elke isolatie heeft z’n eigen voor- en nadelen. Zo biedt purschuim een uitstekende isolatiewaarde, maar liggen de tarieven ook relatief hoog. Bent u naast warmte-isolatie ook geïnteresseerd in geluidsisolatie, dan is glas- of rotswol juist een goede keuze.

Welke isolatie geschikt is, is grotendeels afhankelijk van uw persoonlijke keuze. Toch spelen er ook andere factoren een rol. Hoe breder de spouwmuur, des te meer mogelijkheden er zijn. Zo is EPS al geschikt voor een hele smalle spouw terwijl er voor PUR een bredere spouw nodig is.

spouwmuur isoleren

Snel uw woning in Hasselt beter isoleren? Kies spouwmuurisolatie!

Spouwisolatie is al in één werkdag geplaatst: vergelijk offertes en bespaar tot 40%!

Dakisolatie

De isolatie van uw hellend dak vormt tevens een relatief grote investering. Toch is een dakisolatie op de lange termijn zeer voordelig. Iedereen weet dat warmte naar boven trekt. Bij een goed geïsoleerd hellend dak blijft de warmte binnen op zolder, zodat u minder hoeft te stoken. Met dakisolatie bespaart u dus al snel tot wel 25% op uw energierekening per jaar! In een standaard eengezinswoning vertaalt dit naar een bedrag van ongeveer €650,-. U kunt zowel bij een plat dak als een hellend dak een betere isolatie van het dakoppervlak realiseren. Dakisolatie wordt doorgaans op drie verschillende manieren uitgevoerd: langs buiten, langs binnen via de zolder of met isolatie van de zoldervloer.

plat dak in Hasselt isoleren

Plat dak isolatie

Dakisolatie bij een plat dak wordt meestal langs buiten gedaan. Dit is vaak duurder dan isolatie langs binnen, maar het bespaart u mogelijk problemen in de toekomst. Laat u het plat dak langs buiten isoleren, dan betrekt u de dragende dakconstructie namelijk tot de geïsoleerde schil. Dit betekent dat de constructie van het plat dakoppervlak minder beïnvloed wordt door temperatuurverschillen, waardoor het minder gaat uitzetten en inkrimpen. Op de lange termijn heeft dit aanzienlijk minder risico op vochtproblemen of lekkages. Deze constructie noemt men ook wel het ‘warm dak’. Bij de plaatsing verwijderen de isolatiespecialisten uit Hasselt de dakbedekking, bevestigen het isolatiemateriaal op het dakbeschot en werken dit af met een waterkerende dakbedekking.

dakisolatie Hasselt

Hellend dak isoleren

Dakisolatie langs buiten is zeker een optie bij een hellend dak. Toch kiezen de meeste mensen in Hasselt voor dakisolatie langs binnen. Dit is namelijk een stuk voordeliger om aan te brengen. Via de zolder is de binnenzijde van het dak gemakkelijk bereikbaar en vaak hoeven er geen breekwerkzaamheden plaats te vinden.

Kiest u voor dakisolatie langs buiten, dan moeten de vakmannen eerst alle dakpannen verwijderen. Dit is dus een erg arbeidsintensieve klus, waardoor vooral de arbeidskosten erg hoog liggen. Met het isolatiemateriaal verhoogt het dak ook enkele centimeters: dakisolatie van een hellend dak is langs buiten dus een flinke aanpassing aan het huis.

Dakisolatie prijzen

Dakisolatie van een hellend dak is doorgaans goedkoper dan dakisolatie van een plat dak. Laat u een hellend dak langs buiten isoleren, dan liggen de tarieven rond de €50,- per m². Bij een gemiddeld dak van 50 m² houdt dit een totaalprijs van ongeveer €2.250,- in. Isolatie langs binnen via de zolder is een stuk voordeliger, omdat de isolatie sneller geplaatst is. Dit kost doorgaans €35,- per m². Voor een plat dak liggen de kosten tussen de €35,- en €90,-, afhankelijk van de gekozen methode. Laat u een plat dak van ongeveer 12 m² langs buiten isoleren? Houd dan rekening met een totaalprijs van ongeveer €1.080,-.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

Wat u betaalt voor uw dakisolatie, is uiteraard grotendeels afhankelijk van de techniek die u kiest. Zo is isolatie langs buiten een stuk duurder dan isolatie langs binnen. Dit komt doordat het de plaatsing meer tijd in beslag neemt en omdat werkzaamheden op het dak nou eenmaal meer risico’s met zich meebrengen. Doorgaans bedraagt slechts 45% van de totaalprijs het isolatiemateriaal en is 50% van het totaalbedrag gaat naar de arbeidskosten. Omdat de arbeidskosten per isolatiebedrijf in Hasselt verschillen, is het aan te raden om de prijzen van meerdere bedrijven met elkaar te vergelijken.

Prijzen dakisolatie

Soort dakPlaatsing isolatiePrijs per m²Totaal prijs:
Hellend (50m²)Langs binnen€35,-€1.750,-
Hellend (50m²)Langs buiten€50,-€2.550,-
Plat (12m²)Langs binnen€35,-€420,-
Plat (12m²)Langs buiten€90,-€1.080,-

Let op: Het betreffen gemiddelde prijzen per m². De prijs van het plat dak (buitenlangs) is inclusief afwerking. De overige prijzen zijn exclusief afwerking.

Dakisolatie materialen

Er zijn veel verschillende materialen die bij dakisolatie gebruikt worden. Vooral glas- en rotswol zijn populair, evenals PUR-isolatieschuim en isolatieplaten. Bij het kiezen van de juiste isolatieplaten is het belangrijk om rekening te houden met de dakisolatie 2020 regeling. Vanaf 2020 is het namelijk verplicht dat uw dakoppervlak voldoet aan de dakisolatienorm met een isolatiewaarde van 0,75 m²K/W. Meer over deze regeling leest u op vlaanderen.be. Om aan deze isolatiewaarde te voldoen is er van verschillende materialen ook een verschillende dikte nodig. Zo moet u ongeveer 16 tot 21 centimeter aan rotswol aanbrengen terwijl u slechts 12 tot 14 centimeter aan isolatieplaten nodig heeft. Dit heeft ook invloed op de leefruimte, kies daarom voor isolatie met een goede isolatiewaarde.

Zolderisolatie

Wie een woning heeft met een zolder, kan deze voor diverse doeleinden gebruiken. In een aantal gevallen wordt de zolder ingezet als extra slaapruimte of maakt men van de zolder een hobby- of studeerkamer. In deze gevallen is dakisolatie belangrijk, zodat ook de zolder ’s winters lekker warm blijft.

Gebruikt u de zolder echter alleen als opslagruimte, kies dan voor isolatie van de zoldervloer. Bij deze isolatie voorkomt u dat u warmte verliest aan de ongebruikte zolder. Zo bespaart u nog meer op uw stookkosten! Bovendien is zoldervloerisolatie goedkoper dan dakisolatie, waardoor u deze investering snel weer terugverdient.

isolatiebedrijf Hasselt

Bespaar jaarlijks tot €600,- met dakisolatie!

Ook uw wooncomfort verhogen? Vraag dan snel gratis offertes aan bij isolatiebedrijven uit Hasselt.

Vloerisolatie

Een vloerisolatie brengt diverse voordelen met zich mee. Doordat er geen kou meer vanuit de kruipruimte omhoog trekt, voelt de vloer stukken comfortabeler aan. Daarnaast draagt vloerisolatie ook bij aan het verminderen van vochtproblemen. De luchtvochtigheid daalt en u heeft minder last van ongedierte. Natuurlijk bespaart u met vloerisolatie ook op de stookkosten. In een gemiddelde eengezinswoning bespaart u gemiddeld €170,- per jaar. Dit kan bij een vrijstaande woning in Hasselt oplopen tot wel €330,- per jaar! Vloerisolatie is daarmee dus een aantrekkelijke investering. Er zijn verschillende technieken om de vloer te isoleren: langs onder, langs boven of via de kruipruimte.

houten vloer isoleren

Houten vloer isoleren

Vloerisolatie bij een houten vloer kan zowel langs boven als langs onder. Betreft het een woning waar u al in woont en wilt de vloer niet te veel verbouwen, dan is isolatie langs onder de beste optie. Via de kruipkelder isoleert de specialist uit Hasselt de onderkant van uw houten vloer.

Dit doen zij met bijvoorbeeld rotswol of isolatieplaten, dat zij tussen de balken plaatsen.

vloerisolatie in Hasselt

Isoleren van betonvloer

Bij vloerisolatie van een betonvloer kiezen de meeste mensen in Hasselt voor isolatie langs boven. Hiermee voelt de vloer stukken warmer aan, waardoor dit voor een optimaal wooncomfort zorgt. De specialisten verwijderen uw vloerbedekking en bevestigen het isolatiemateriaal rechtstreeks op de betonvloer. Daarna werken zij dit af met vloerbedekking. Houd er rekening mee dat isolatie langs boven het vloeroppervlak wel enkele centimeters verhoogt.


kruipkelder isoleren Hasselt

Kruipkelder isoleren

Ziet u het niet zitten een grote verbouwing uit te voeren, dan kunt u eventueel kiezen om de kruipruimte te isoleren. Dit is alleen mogelijk als er voldoende werkruimte is. Isolatiespecialisten uit Hasselt hebben voldoende ruimte als uw kruipruimte minimaal 35 centimeter hoog is. Hierbij liggen zij vaak plat op de grond en brengen zij isolatieplaten of -schuim aan tegen de onderkant van de vloer. Is de kruipkelder minder dan 35 centimeter hoog? In dat geval is bodemisolatie een optie. Hierbij wordt de vloer van de kruipkelder bedekt met isolatiechips of -parels. Ook als het grondwaterpeil stijgt blijft dit op het oppervlak drijven, waardoor de isolerende waarde intact blijft.

geluidsisolatie

Geluidsisolatie

Geluidsoverlast kan zowel van binnenuit als buitenaf ontstaan. Geluiden van buitenaf zijn erg vervelend. Als u langs een drukke doorgaande weg woont of naast een vliegveld, dan is het plaatsen van goede geluidsisolatie zeker het overwegen waard. Van binnenuit kunt u ook last hebben van geluidsoverlast. Misschien hoort u de voetstappen van uw bovenburen of hoort u de TV tot diep in de nacht geluid maken. Geluidsisolatie wordt zowel bij de gevel, als bij binnenmuren en vloeren toegepast. Kies er wel voor om bij geluidsoverlast een isolatie expert in te schakelen. Wordt de geluidsisolatie verkeerd geplaatst, dan bestaat er de kans dat de geluiden verergeren.

Vloerisolatie prijzen

De prijs voor een vloerisolatie is sterk afhankelijk van het soort vloerisolatie dat u kiest. Langs boven isoleren kost gemiddeld €28,- per m². Bij een vloeroppervlak van 75 m² betekent dit een totaalprijs van ongeveer €2.100,-. Houd er rekening mee dat hier vaak nog extra kosten bijkomen voor de afwerking van de vloer. Daardoor is vloerisolatie langs onder vaak iets goedkoper. Voor 75 m² betaalt u in dat geval ongeveer €2.250,-, maar u hoeft de vloer niet opnieuw af te werken. Wilt u graag een duidelijke prijsindicatie, dan is het verstandig om de tarieven van meerdere isolatiebedrijven uit Hasselt te vergelijken.

Wat is de terugverdientijd?

Terugverdienen is feitelijk heel simpel. Wanneer u een woonoppervlak isoleert, dan bespaart u hierdoor op uw stookkosten. Hoeveel u jaarlijks op uw energierekening bespaart is afhankelijk van de gasprijs, maar gemiddeld genomen bespaart u bij vloerisolatie tussen €170,- tot €330,- per jaar. Naast de gasprijs speelt ook het gekozen isolatiemateriaal en uw eigen stookgedrag een grote rol op de mogelijke besparing. Door te kiezen voor een goedkoop isolatiemateriaal is de terugverdientijd vaak korter en als u de thermostaat ’s winters altijd erg hoog zette, dan zult u met vloerisolatie extra besparen.

Prijzen vloerisolatie

Type woningOppervlakLangs bovenLangs onderKruipkelder
Appartement60 m²€1.680,-n.v.t.n.v.t.
Tussenwoning70 m²€1.960,-€2.100,-€1.400,-
Hoekwoning75 m²€2.100,-€2.250,-€1.500,-
2 onder 1 kap100 m²€2.800,-€3.000,-€2.000,-
Vrijstaand140 m²€3.920,-€4.200,-€2.880,-

Toelichting prijstabel vloerisolatie

We hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m², zo is de prijs voor isolatie langs onder duurder omdat dit meer werk is. Isolatie langs boven is ongeveer €28,- per m². Voor isolatie langs onder betaalt u gemiddeld €30,- per m². Een kruipkelder loopt meestal niet onder de hele woning door. Het aantal vierkante meters om te isoleren is dus vaak minder dan het vloeroppervlak. De gemiddelde prijs hiervan ligt op €20,- per m².

Vloerisolatie materialen

Voor de isolering van vloeren bestaan er meerdere soorten isolatiematerialen. Welk materiaal u kiest is afhankelijk van de isolatietechniek die u laat toepassen, uw persoonlijke voorkeuren en uw budget. Kiest u voor isolatie van de kruipruimte, dan zijn vooral isolatiechips en -parels geschikt, omdat deze niet aangetast worden door vocht.

Voor het isoleren langs onder kiezen de meeste mensen in Hasselt voor glaswol of rotswol, al wordt tegenwoordig steeds vaker isolatieschuim gebruikt. Bij vloerisolatie langs boven is het verstandig om dunne, drukvaste isolatieplaten van PUR of PIR gebruikt. De dunne isolatieplaten zorgen ervoor dat de vloer zo weinig mogelijk verhoogd wordt.

Een groter wooncomfort in huis? Kies voor vloerisolatie!

Laat vloerisolatie plaatsen en bespaar tot €300,- per jaar! Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes.

Soorten gevelisolatie

Het toepassen van een gevelisolatie betekent een zeer grote investering. Dit komt onder andere omdat de vakmannen een nieuwe voorzetwand plaatsen. Dit kost veel tijd én materiaal, waardoor de totaalprijs al snel oploopt. Toch heeft gevelisolatie een aantal belangrijke voordelen. Met gevelisolatie verbetert u de isolatie van het huis enorm, maar geeft u de uitstraling ook een boost. Tot slot beschermt u de voorgevel en verlengt u de levensduur van de buitenmuur. Gevelisolatie wordt vaak via de buitenmuur geplaatst. Het is echter ook mogelijk om de binnenmuur te isoleren. Dit is goedkoper en levert eenzelfde besparing op.

gevel isoleren Hasselt

Buitenzijde van de gevel isoleren

Gevelisolatie wordt in Hasselt steeds vaker toegepast. Bij gevelisolatie plaatsen de isolatiespecialisten de isolatie rechtstreeks tegen de buitenmuur. Dit werken zij daarna af met een nieuwe voorgevel. Bij buitengevelisolatie kunt u kiezen voor een compleet nieuwe buitengevel, maar de meeste mensen kiezen voor gevelbekleding. Met gevelbekleding krijgt uw woning een compleet ander uiterlijk. Er is de keuze uit veel verschillende soorten bekleding, zodat u zelf bepaalt hoe uw huis eruit komt te zien. Houd er wel rekening mee dat u hiervoor vaak een vergunning moet aanvragen. Kiest u voor een afwerking van steenstrips, dan kan dit vaak zonder vergunning. Dat komt omdat steenstrips dezelfde uitstraling hebben als uw buitenmuur.

gevelisolatie in Hasselt

Gevel langs binnen isoleren

Heeft u een beperkt budget, dan is muurisolatie van de binnenmuur een betere optie. Bij muurisolatie isoleert u de binnenmuur op een soortgelijke wijze. De vakmannen plaatsen het isolatiemateriaal namelijk tegen de binnenmuur aan en werken dit af met een voorzetmuur. Zoals u misschien kunt indenken, levert u met muurisolatie een deel van uw leefruimte in. Muurisolatie is dan ook alleen een mogelijkheid als uw woonkamer of keuken groot genoeg is. Een nadeel ten opzichte van buitengevelisolatie, is dat muurisolatie uiteraard geen bescherming biedt voor uw buitengevel en ook vocht minder effectief bestrijdt.

Gevelisolatie prijzen

Isolatie van de buitenmuur is een kostbare investering. Bij een muuroppervlak van ongeveer 30 m², zoals bij een gemiddeld appartement in Hasselt, ligt de totaalprijs van gevelisolatie rond de €3.750,-. Woont u in een groter huis, dan is ook het oppervlak van de buitenmuur een stuk groter. Bij een muuroppervlak van ongeveer 90 m² ligt de totaalprijs van buitengevelisolatie rond de €11.250,-. Bij een beperkt budget is isolatie van de binnenmuur zeker een betere optie. In een appartement kost dit ongeveer €2.850,- en bij een hoekwoning met een oppervlak van 90 m² betaalt u gemiddeld €8.550,-. Voor een duidelijke indicatie van de kostprijs vraagt u best gratis offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De totaalprijs van uw muurisolatie is afhankelijk van een aantal factoren. Zo speelt uiteraard de keuze voor het isolatiemateriaal een belangrijke rol. Isolatieplaten van PIR of PUR zijn kostbaarder dan rotswol of piepschuim. Bij buitengevelisolatie is ook de keuze voor de gevelbekleding een grote invloed op de totaalprijs. Voor crepi als afwerking voor de buitengevelisolatie liggen de kosten rond de €100,- per m² terwijl u voor houten gevelbekleding al snel tot €250,- per m² betaalt. Kiest u voor steenstrips om de gevelisolatie af te werken, dan bespaart u vaak de kosten voor een vergunning. Steenstrips laat u plaatsen vanaf €200,- per m².

Prijzen gevelisolatie

Type-woningOppervlakteBinnenmuurBuitenmuur
Appartement30 m²€2.850,-€3.750,-
Rijtjeshuis60 m²€5.700,-€7.500,-
Hoekwoning90 m²€8.550,-€11.250,-
2 onder 1 kap100 m²€9.500,-€12.500,-
Vrijstaand160 m²€15.200,-€20.000,-

Toelichting gevelisolatie prijstabel

We hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen. Voor binnenmuurisolatie €95-, per m² en voor het isoleren van de buitenmuur €125,-.

Deze prijzen zijn inclusief de arbeidskosten en btw. De uiteindelijke totaalprijs is afhankelijk van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Gevelisolatie materialen

Er worden bij muurisolatie verschillende soorten materialen gebruikt. Bij gevelisolatie is het belangrijk om te kiezen voor een materiaal dat goed bestand is tegen vocht, zoals rotswol of EPS. Kiest u voor gevelisolatie met rotswol, dan profiteert u bovendien van een betere geluidsisolatie, waardoor het in huis een stuk stiller is. Kiest u voor muurisolatie langs binnen, ga dan op zoek naar dunne materialen. Voorbeelden zijn dunne isolatieplaten van PIR. De isolatieplaten vormen een dunne laag isolatie, zodat u zo weinig mogelijk leefruimte hoeft in te leveren. Twijfelt u over de juiste isolatiematerialen voor de buitengevelisolatie en weet u niet welke isolatieplaten geschikt zijn? Laat u dan persoonlijk adviseren door een vakman uit Hasselt.

Welke vorm van muurisolatie kiest u?

Alle vormen van muurisolatie hebben soortgelijke voordelen. Maar welke methode is voor u nu de meest geschikte optie?

 • Spouwmuurisolatie: kies voor spouwmuurisolatie als u geen zin hebt in een grote verbouwing. Spouwisolatie is namelijk al in één werkdag geplaatst.
 • Gevelisolatie: buitengevelisolatie is de beste optie wanneer u ook de uitstraling van de buitenmuur wilt verbeteren.
 • Muurisolatie langs binnen: muurisolatie langs binnen is een betaalbare methode waarbij u geen vergunning hoeft aan te vragen. Muurisolatie wordt ook toegepast als er geen spouwmuur is, en spouwmuurisolatie dus geen optie is.

Met gevelisolatie verbetert u de isolatiewaarde én uitstraling van uw woning.

Vind een betrouwbaar isolatiebedrijf uit Hasselt met behulp van onze service.

Plafond isoleren

Het isoleren van het plafond wordt vaak gedaan om geluidsoverlast tegen te gaan. Met plafondisolatie kunt u namelijk contactgeluid van boven enorm verminderen. Of u nu last hebt van geluiden van uw bovenburen of dat u uw huisgenoot boven over de vloer hoort lopen, plafondisolatie is een uitstekende optie. Bij deze methode plaatst de isolatie expert vaak een zwevend plafond. Dit kunt u tegelijkertijd gebruiken voor esthetische doeleinden, zoals het inbouwen van spotverlichting of het wegwerken van kabels. Tussen het originele plafond en het zwevende plafond plaatst de vakman het isolatiemateriaal.

Garage isoleren

Wilt u de garage inzetten als extra hobbyruimte, dan is een goede isolatie wel zo fijn. Dit voorkomt dat u ’s winters in de kou zit te werken en dat u het hele jaar door te maken hebt met een aangename binnentemperatuur. Muurisolatie wordt bij garage isolatie aangeraden, omdat hiermee een hoog rendement te behalen valt. Daarnaast is vloer- en dakisolatie ook zeker een keuze om het comfort te verhogen. Ook als u de garage niet wilt gebruiken als leefruimte is isolatie het overwegen waard. Dit zorgt er namelijk voor dat uw bezittingen hier droog en warm opgeslagen kunnen worden.

De voordelen van isoleren op een rij

Twijfelt u nog of woningisolatie voor u de beste keuze is? Hieronder staan de 3 belangrijkste voordelen van een goede isolatie voor u op een rij. Vraag daarna snel gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar op de isolatiekosten.

Voordeel 1

Besparen op energie

besparen op prijs isolatie

Het grootste voordeel van woningisolatie is natuurlijk de besparing op de stookkosten. Doordat u jaarlijks minder energie verbruikt, verdient u de investering uiteindelijk weer terug en draagt u tevens bij aan een beter milieu.

Voordeel 2

Betere vochtwering

vochtwering

Het isoleren van uw pand in Hasselt zorgt niet alleen voor het besparen op energie en een beter milieu. Ook een hogere vochtwering is het gevolg. Dit voorkomt nare problemen als houtrot en zorgt voor een beter woonklimaat in huis.

Voordeel 3

Verhoog uw wooncomfort

verhoogd wooncomfort in Hasselt

Een betere luchtvochtigheid en een aangename binnentemperatuur: dit leidt naar een hoger wooncomfort! U woont met meer plezier in uw woning die, na de woningisolatie, zelfs in waarde is gestegen!

Sinds de winter heeft onze woning een goede vloerisolatie. En dat is te merken! Het is een stuk aangenamer in de woonkamer, lekkere warme voetjes! Het isolatiebedrijf vonden we via Isolatie Bedrijf Hasselt en heeft de klus snel geklaard. Myrthe van Broek – Hasselt.

Premie 2018/2019

Wilt u uw woning graag opnieuw isoleren, maar twijfelt u vanwege de kosten? U heeft recht op een isolatiepremie als u de isolatiewaarde van het pand in Hasselt verhoogd. Er zijn zowel landelijke als gemeentelijke premies beschikbaar. Ook kunt u een isolatiepremie bij uw netbeheerder aanvragen. Op vlaanderen.be leest u bijvoorbeeld meer over een isolatiepremie voor dakisolatie en muurisolatie. Op dakisolatie krijgt u in 2018 een premie van €6,- per geïsoleerde m² en in 2019 bedraagt de premie nog €4,- per m². Voor gevelisolatie bedraagt de isolatiepremie €15,- per m² en bij het isoleren van de spouwmuur kunt u een isolatiepremie van €5,- per m².

Verlaagd btw-tarief

Is uw woning minimaal 10 jaar oud en wilt u het pand in Hasselt beter isoleren? Dan profiteert u ook nog eens van een verlaagd btw-tarief. Normaal gesproken betaalt u 21%, maar over de isolatiewerken ligt het btw-tarief op slechts 6%! Dit betekent een flinke besparing op de totaalprijs. Hierbij is het wel belangrijk dat het pand voornamelijk wordt gebruikt als privéwoning. Werkt u ook vanuit huis? Wanneer maximaal 30% van de woning wordt ingezet voor uw beroep, profiteert u nog steeds van een verlaagd btw-tarief. U betaalt alleen 6% btw op de materialen en werkzaamheden geleverd door een aannemer, koopt u zelf materialen dan betaalt u 21% btw. Meer hierover leest u op belgium.be.

Voordelen van isolatiebedrijf Hasselt

Heeft u ervaring met klussen en ziet u het plaatsen van isolatie als een leuke uitdaging? Dan kunt u proberen zelf aan de slag te gaan. Toch is het altijd verstandig om een isolatiebedrijf te raadplegen. Alleen dan weet u namelijk zeker dat de isolatie goed geplaatst is. Als u bijvoorbeeld een dampscherm vergeet bestaat de kans dat de isolatiewaarde snel afneemt. Hieronder staan de belangrijkste voordelen van het inschakelen van een isolatiebedrijf.
De belangrijkste voordelen op een rij:
 • U weet zeker dat de isolatie goed geplaatst is.
 • Met de hulp van een isolatiebedrijf profiteert u dus van optimale isolatie.
 • Het isolatiemateriaal is in korte tijd geplaatst.
 • Het risico op beschadigingen van de muur, het dak of de vloer is heel erg klein.

Besparen door offertes te vergelijken!

Bespaar ook op uw woningisolatie in Hasselt door de offertes van maximaal 5 isolatiebedrijven te vergelijken. Via het offerteformulier vraagt u met één muisklik gemakkelijk meerdere offertes aan. Vergelijk de prijzen en kies het isolatiebedrijf uit Hasselt met het beste aanbod. Zo bent u altijd verzekerd van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs.

Bent u benieuwd naar de prijzen van dakisolatie? Of wilt u meer informatie over de prijzen van zolder- en dakisolatie? Twijfel dan niet en vul het offerteformulier in. U ontvangt de offertes kosteloos en geheel vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.

prijzen in Hasselt voor isoleren