Isolatiebedrijf Zonhoven

Isolatie Zonhoven

Bent u graag milieubewust bezig, en bent u tevens de hoge energierekeningen zat? Door goede isolatie in u pand te installeren, zult u beide bereiken. Dankzij zowel dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie als spouwmuurisolatie houdt u het binnenshuis lekker koel in de zomer, en heerlijk warm in de winter. Via ons contactformulier vraagt u eenvoudig en snel meerdere offertes aan van isolatiebedrijven uit Zonhoven, die u zelf geheel vrijblijvend kunt vergelijken op basis van prijs en aanbod. Hebt u behoefte aan meer gedetailleerde informatie over de diverse vormen van isolatie? Lees dan verder op deze pagina, hier geven we u meer achtergrondkennis over prijzen, materialen en enkele doe-het-zelf tips. We helpen u graag!

Direct offertes aanvragen

Spouwmuurisolatie in Zonhoven

Spouwmuurisolatie Zonhoven

Waar een gevelisolatie vrij veel tijd in beslag neemt, en een flinke investering vormt, is het isoleren van de spouwmuur een eenvoudige en goedkope klus, terwijl de terugverdientijd zo rond de vier jaar ligt. Een spouwmuurisolatie kan binnen een dag worden uitgevoerd. Dit komt doordat er kleine gaatjes in de voegen van de gevel worden geboord, waardoor isolatiemateriaal naar binnen kan worden gespoten. Dit isolatiemateriaal zet zich langzaam uit, opdat de spouwmuurisolatie zich voltooit. De medewerkers van ons isolatiebedrijf in Zonhoven zullen de boorgaten na het inspuiten bovendien weer netjes voegen. Voor een spouwmuurisolatie zijn diverse materialen beschikbaar. De meest gebruikte hiervan zijn Polyurethaan (PUR), parels en wol. Hoewel PUR de afgelopen jaren enige negatieve publiciteit heeft gekregen, blijkt het product niet schadelijk voor de gezondheid. De isolatiewaarde van het materiaal is hoog, en blijft ook lang goed. Parels hebben met name een zonwerende werking, dit betekent dat uw huis zomers heerlijk koel blijft. De parels worden vermengd met lijm om verzakking te voorkomen. Wol heeft zowel een positief effect op de vochtwering als brandwering. Schapenwol heeft naast deze eigenschappen ook nog een geurneutraliserend effect.

Spouwmuurisolatie prijzen

Het isoleren van woningen kan aardig in de prijzen lopen. Voor mensen met een beperkt budget wordt daarom vaak het isoleren van de spouwmuur aangeraden. Een spouwmuurisolatie is de meest voordelige variant van isoleren, zelfs al moet dit verplicht door een erkend vakman worden uitgevoerd. De uiteindelijke prijs voor een spouwmuurisolatie is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is ten eerste het isolatiemateriaal van grote invloed: u betaalt ongeveer €15,- voor het inblazen van glaswolvlokken, terwijl u €25,- per vierkante meter inlegt voor het spuiten van PUR schuim. Een tweede invloedsfactor is de staat van de spouwmuur.

Hoe is dit van invloed?

Wanneer er vuil, puin of uitgelopen cementbaarden in de spouwmuur zitten, dan is er sprake van een spouwmuurvervuiling. Deze spouwmuurvervuiling heeft nadelige gevolgen voor de isolatiewaarde van een pand, doordat het koudebruggen veroorzaakt. Het verwijderen van het vuil is noodzakelijk voor het aanbrengen van de spouwmuurisolatie. Dit verwijderen gebeurt met de hand: een vakman heeft dit snel voor u geregeld. Het weghalen van de spouwmuurvervuiling kost wel extra geld door de stijging van het aantal uur dat de isolatiespecialist uit Zonhoven aan het werk is. Een derde invloedsfactor op de prijs is de eventuele extra zaken die u laat afhandelen zoals het impregneren van de gevelmuur of het plaatsen van ventilatieroosters. De opbouw van de kostprijs is als volgt: 60% materiaalkosten, 35% arbeidskosten, 5% machinekosten. Vraag desgewenst enkele vrijblijvende offertes aan via onze offertepagina voor een exact overzicht. Wij helpen u met alle plezier verder.

Spouwmuurisolatie verwijderen

spouwmuur isoleren Zonhoven

Wist u dat het mogelijk is om verouderde spouwmuurisolatie te verwijderen? Wanneer uw woning of bedrijfspand in de jaren ’70 of ’80 is voorzien van een isolatielaag, dan is hier waarschijnlijk een ouder type glaswol voor gebruikt. Deze glaswol kan na verloop van tijd dunner zijn geworden, waardoor het is verzakt. Als de isolatielaag is verzakt, dan heeft dit nadelige gevolgen voor de ventilatie van de spouw, en wordt daarmee de kans op schimmel en andere vochtproblemen groter. Het verwijderen van de isolatie gebeurt met een soort grote stofzuiger. Laat wel een nieuwe spouwmuurisolatie plaatsen om warmteverlies en hoge energiekosten te voorkomen.

Spouwmuurisolatiematerialen

De keus voor isolatiematerialen die men kan gebruiken bij een spouwmuurisolatie is in vergelijking met de andere vormen van woningisolatie relatief beperkt. Over het algemeen krijgt u de keuze uit 4 producten: glaswolvlokken, steenwolvlokken, EPS parels en PUR schuim. Elk van deze materialen heeft eigen voor- en nadelen, welke in onderstaand schema verder worden toegelicht.

 • 1. PUR schuim: Het isolatiemateriaal dat de hoogste investering vraag is PUR schuim. De specialist brengt de PUR in vloeibare staat aan, waarna het zich in de spouwmuur verder uitzet. PUR heeft de hoogste isolatiewaarde: een lambdawaarde van 0.023 W /m.K. Het nadeel van het schuim is dat het een grote investering vraagt. Ook de stankoverlast bij het aanbrengen vormt voor sommige klanten een groot nadeel.
 • 2. EPS isolatiekorrels: EPS is de afkorting van geëxpandeerd polystyreen, beter bekend als piepschuim. De kleine bolletjes bestaan voor het grootste gedeelte uit lucht, wat betekent dat dit een zeer licht isolatiemateriaal is. Toch is de isolatiewaarde prima: 0.030 W / m.K. Moet u bij de isolatiespecialist uit Zonhoven kiezen tussen meerdere soorten isolatiekorrels? Kies dan altijd voor de zwart/grijze variant. Deze ontwikkelde men speciaal voor toepassing in de spouwmuurisolatie.
 • 3. Steenwolvlokken: Wilt u naast de thermische isolatie ook de geluidsisolatie verbeteren? Overweeg dan om steenwolvlokken te plaatsen. De steenwolvlokken bieden eenzelfde isolatie als de glaswolvlokken, maar bieden een betere geluidsdemping. De kosten liggen iets hoger dan bij glaswol. Kijk daarom goed naar uw budget.
 • 4. Glaswolvlokken: Een zeer populair product voor toepassing in de spouwmuur is glaswol. De toepassing brengt dan ook meerdere voordelen met zich mee, zoals een lage isolatieprijs, snelle afhandeling en goede afsluiting van de hoeken en naden. Het nadeel van glaswolvlokken is dat de spouwbreedte minimaal 4cm moet omvatten. Ook voegen met een afwijkende maat kan men niet voorzien van een glaswolisolatie.
isolatiemateriaal

Richtprijzen spouwmuurisolatie

Type-woning Buitenmuur EPS parels Glaswol Purschuim
Appartement 30 m² €600,- €450,- €750,-
Rijtjeshuis 60 m² €1.200,- €900,- €1.500,-
Hoekwoning 90 m² €1.800,- €1.350,- €2.250,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.000,- €1.500,- €2.500,-
Vrijstaand 160 m² €3.200,- €2.400,- €4.000,-

Toelichting prijstabel

We hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: EPS parels: €20,-, glaswol: €15,- en purschuim: €25,-.

Spouwmuurisolatie informatie aanvragen

Dakisolatie

Dakisolatie Zonhoven

Veel mensen zijn bekend met het feit dat warme lucht op stijgt. Wanneer u een matige dakisolatie heeft, dan zult u dus veel warmte verliezen, terwijl u hier geen profijt van heeft. Het isoleren van uw dak brengt veel kosten met zich mee, toch is een dakisolatie op de lange termijn het meest voordelig van alle isolatievormen. Hierbij is het wel van belang om te kiezen voor materiaal met een minimale isolatiewaarde van 1.3 Rc. Welk isoleringmateriaal geschikt is voor het dak van uw woning in Zonhoven is afhankelijk van onder meer de vorm van het dak. Zo is de isolering van het platte dak alleen mogelijk met harde materialen, terwijl de dakisolatie van een hellend dak met vrijwel alle materialen kan. Gaat u zelf aan de slag met het isoleren? Dan raden wij aan om bij een plat dak te kiezen voor hardschuimplaten van PUR. Bij de isolatie van schuine daken zouden wij glaswol adviseren. Dit heeft niet alleen een isolerende, maar ook een brandwerende werking. Zorg ervoor dat u bij alle vormen van dakisolatie een vochtwerende laag tussen de dakwand en het isolatiemateriaal aanbrengt. Gaat u zelf aan de slag met de dakisolatie? Draag dan bij het verwerken van het isolatiemateriaal altijd beschermende kleding.

Dakisolatie prijzen

dak isoleren Zonhoven

Vindt u het prettig om de volledige dakisolatie over te laten aan een erkend isolatiespecialist uit Zonhoven? Dan moet u rekening houden met prijzen tussen de €360,- en €2.750,- voor het isolatiewerk, exclusief het afwerken van het dakoppervlak. Voor het afwerken van het dakoppervlak maakt men gebruik van diverse technieken en dakbedekkingmaterialen. Hierdoor is het zeer lastig om voor deze klus een prijsindicatie te geven. Over het algemeen kost het nog tussen de €25,- en €150,- per vierkante meter voor het afwerken. Een dakspecialist kan u hier desgewenst meer informatie over geven. Vul eventueel het offerteformulier in voor een exact prijsoverzicht.

Is er dan helemaal niets te zeggen over de prijzen?

Natuurlijk wel. Wanneer u bijvoorbeeld uw hellend dak van binnenaf laat isoleren, dan kost dit ongeveer €40,- per vierkante meter. De prijs varieert door het isolatiemateriaal dat u kiest, de eventuele toevoeging van een dampwerende laag en de bereikbaarheid van de dakconstructie. Omdat de bovenzijde van het dak lastiger te isoleren is, kost dit ook meer, ongeveer €55,- per vierkante meter.

Dakisolatiematerialen

Bent u een handige klusser en wilt u de dakisolatie eigenhandig afhandelen? Kies er dan voor om met glaswol aan de slag te gaan. Dit product is gemakkelijk in stukken te snijden, en tussen de kepers te duwen. Om te voorkomen dat u overlast ondervindt van een hoge luchtvochtigheid is het nog een optie om achter de glaswol een dampwerende laag aan te brengen. Gaat u aan de slag met de glaswolrollen? Draag dan altijd beschermende kleding, waaronder een stofbril en mondkapje. De glasvezels kunnen de ogen, mond en huid irriteren. Laat u een vakman het werk afhandelen, en draagt u graag bij aan een beter milieu? Kies dan uit één van de onderstaande natuurlijke isolatiematerialen.

 • Hennep: de hennepvezels gebruikt men regelmatig als basis voor isolatiedekens. Deze dekens (verkrijgbaar in meerdere diktes), zijn geschikt als isolatiemateriaal voor hellende daken. Het nadeel is dat ze slecht tegen vochtige woningen kunnen.
 • Houtwol: Houtwol beschikt daarentegen wel over goede vochtregulerende eigenschappen. De houtwoldekens maakt men met behulp van een zaag op maat, en zijn toe te passen bij de na-isolatie van het dak, of als isolerend onderdak.
 • Kurk: Kurk is één van de duurste natuurlijke isolatiematerialen, door de sterke vochtregulerende werking en de uitstekende warmteopslagcapaciteit. Eventueel is het een optie om te kiezen voor kurkkorrels. Houd wel rekening met relatief hoge kosten.
 • Schapenwol: Schapenwol is niet alleen een 100% recycleerbaar product, het biedt tevens een verbeterde brandwering, geurneutralisering en geluidsisolatie. Schapenwol is eveneens een wat duurder isolatiemateriaal.

Zolderisolatie

Wie op zoek gaat naar een manier om de hoeveelheid warmteverlies te beperken, zal hoogstwaarschijnlijk uitkomen bij een zolderisolatie. Een zolderisolatie kan uit twee verschillende isolatietechnieken bestaan. De eerste mogelijkheid is de isolatie van de zoldervloer. Dit is een optie wanneer u de zolder enkel gebruikt als opslagruimte. Een tweede vorm van zolderisolatie is de isolatie van het dak. Materialen die voor de zolderisolatie gebruikt worden zijn onder andere glaswol en isolatieplaten van hardschuim. Een specialist van ons isolatiebedrijf helpt u met plezier bij het maken van een keuze uit de vele isolatiematerialen. Dankzij de zolderisolatie kunt u jaarlijks tot wel €600,- besparen.

Richtprijzen dakisolatie

Soort dak Plaatsing isolatie Prijs per m² Totaal prijs:
Hellend (50m²) Binnenlangs €40,- €2.000,-
Hellend (50m²) Buitenlangs €55,- €2.750,-
Plat (12m²) Binnenlangs €30,- €360,-
Plat (12m²) Buitenlangs €90,- €1.080,-

Toelichting prijstabel

We hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m². Dit zijn richtprijzen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. De prijs van het platte dak (buitenlangs) is inclusief afwerking. De rest is exclusief.

Dakisolatie informatie aanvragen

Vloerisolatie

Vloerisolatie Zonhoven

Het uitvoeren van een goede vloerisolatie brengt diverse voordelen met zich mee. Niet alleen bespaart u 325 kuub gas, en een vermindering van de CO2 uitstoot van 600 kilogram, ook stabiliseert u op deze wijze de luchtvochtigheid binnenshuis. Dit heeft positieve gevolgen voor zowel het gezondheidsklimaat binnenshuis, en het beperken van de aantallen ongedierte zoals huisstofmijt en zilvervisjes. In de meeste gevallen wordt een vloerisolatie toegepast door het isoleren van de kruipruimte. Zeker bij een hoge kruipruimte is een vloerisolatie zeer eenvoudig, en hoeft er geen extreem hak- of breekwerk te worden uitgevoerd.

Geen kruipkelder? Vloerisolatie is mogelijk!

kruipkelder isoleren Zonhoven

Heeft u geen kruipruimte? Ook dan is een vloerisolatie mogelijk. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van diverse producten. Net als bij een spouwmuurisolatie of dakisolatie is polyurethaan een vaak toegepast isolatiemateriaal. Daarnaast zijn ook isolatieplaten van glaswol of steenwol, of isolatieparels regelmatig toegepaste artikelen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een vloerisolatie bij u thuis? Onze professionals uit Zonhoven assisteren u graag met advies, tips en praktische ondersteuning. Wilt u de vloerisolatie met een vloerverwarming combineren? Ook dat is een optie, mits uw woning over een kruipkelder beschikt.

Geluidsisolatie

Wist u dat er naast thermische isolatie ook mogelijkheden voor akoestische isolatie bestaan? Hebt u last van geluiden van buitenaf, of hoort u het altijd wanneer er iemand over de bovenverdieping loopt? Dan is een geluidsisolatie een goede oplossing voor u. Een geluidsisolatie kan zowel aan de buitenzijde als binnenzijde van het pand, afhankelijk van het soort overlast. Voor het toepassen van een akoestische isolering hebt u in het algemeen geen vergunning nodig. Wanneer er door de isolatietechniek iets verandert aan de voorgevel of de bouwconstructie? Dan dient u wel contact op te nemen met de gemeente om problemen te voorkomen.
akoestische isolatie

Vrijblijvend vergelijken!

Heeft u last van uw buren of wilt u graag uw hobby uitoefenen zonder dat de buren last van u hebben? Vraag vrijblijvend offertes aan bij isolatiebedrijven uit uw regio en vergelijk de prijzen!

Vloerisolatiematerialen

De isolering van de vloer is met behulp van meerdere basismaterialen mogelijk. De eerste categorie waar wij u over willen informeren is die van de isolatieplaten. Isolatieplaten kan men zowel van EPS, PIR als PUR maken. De platen legt u over de ondervloer, en dekt u vervolgens af met een toplaag. Het belangrijkste aandachtspunt bij de keuze van het soort isolatieplaat is de drukvastheid. Vloerisolatieplaten dienen een groot gewicht te kunnen dragen, zeker als u ze gebruikt voor een bovenzijde vloerisolatie. Een tweede optie is het gebruik van polyurethaan. De vloeibare (schuim) variant is in een dag op een ondergrond te spuiten, waardoor u deze in een handomdraai van een isolatielaag voorziet. Het schuim komt in alle hoeken en naden terecht, wat tot een hoge isolatiewaarde leidt. Bovendien kapselt u op deze manier direct alle leidingen in. Het schuim is enkel toepasbaar op nieuwbouwvloeren. Een derde techniek is het leggen van een isolatiechape. Dit is een ondervloer van isolatiemateriaal. Omdat de isolatiewaarde van een chape relatief laag is, gebruikt men dit meestal als ondervloer voor nog een isolatielaag, bijvoorbeeld van isolatieplaten. Pas dan voldoet de ondervloer aan de eisen voor de minimale isolatie. Kiest u voor de isolatie van de onderkant van de vloerplanken? Dan raden wij het gebruik van glaswol of steenwol aan. Deze materialen kunt u in de goede vorm buigen, en makkelijk vastzetten met behulp van spijkertjes.

Is een bodemisolatie ook mogelijk?

Natuurlijk. Voor de isolatie van kruipkelders bestaan meerdere geschikte producten. Vindt u het prettig om te werken met duurzame materialen? Dan is zand of een schelpenlaag wellicht een goede oplossing voor u. Met name schelpen kennen een lange levensduur door hun vochtbestendigheid. Stelt u hoge eisen aan de beperking van het warmteverlies? Overweeg dan de installatie van thermoskussens.

Vloerisolatie prijzen

Voor de isolatie van vloeren bestaan er meerdere technieken, en daardoor ook een grote variëteit aan mogelijke prijzen. Voor mensen met een beperkt budget raden wij aan om altijd eerst de optie voor bodemisolatie te onderzoeken. Bij een bodemisolatie isoleert u de kruipkelder, waardoor opstijgende kou en tocht beperkt worden. De kosten hiervoor liggen tussen de €840,- en €1.680,-. De gemiddelde prijs is €12,- per vierkante meter. Hoewel een bodemisolatie weinig geld kost, levert het op de lange termijn ook relatief weinig op met het oog op de terugverdientijd. Voor mensen die meer geld te besteden hebben is het dan ook verstandiger om het vloeroppervlak aan de boven- of onderzijde te isoleren. De prijzen hiervoor vallen tussen de €25,- en €40,- per m2. Uit onderzoek is gebleken dat u binnen 8 tot 10 jaar het geld voor de vloerisolatie zult terugverdienen.

Hoe werkt dat terugverdienen precies?

Het berekenen van de terugverdientijd is vrij eenvoudig. U hebt hiervoor het aantal vierkante meter van het geïsoleerde oppervlak nodig, de totaalprijs van de investering, de gasbesparing (in m3) per m2, en de gasprijs. Gemiddeld gaan we uit van een gasprijs van €0,65,- en een gasbesparing van 7m3 per m2 per jaar. Vermenigvuldig deze twee getallen met het vloeroppervlak en deel het aanschafbedrag door het bespaarbedrag. Het getal dat hier uitkomt is het aantal jaar dat het duurt voordat u de investering terugverdient hebt.

Richtprijzen vloerisolatie

Type woning Oppervlak Boven Onder Kruipkelder
Appartement 60 m² €1.200,- €1.500,- n.v.t.
Tussenwoning 70 m² €1.400,- €1.750,- €840,-
Hoekwoning 75 m² €1.500,- €1.875,- €900,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.000,- €2.500,- €1.200,-
Vrijstaand 140 m² €2.800,- €3.500,- €1.680,-

Toelichting prijstabel

We hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m2, zo is de prijs voor het isoleren van de onderzijde van de vloer duurder omdat dit meer werk is. De bovenzijde isoleren is ongeveer €20,- per m2. Voor de onderzijde isoleren betaal je gemiddeld €25,- per m2. Een kruipkelder loopt meestal niet onder de hele woning door en is bovendien meestal niet overal bereikbaar. Het aantal vierkante meters om te isoleren is dus meestal minder dan het gehele vloeroppervlak. De gemiddelde prijs hiervan ligt op €12,- per m2.

Vloerisolatie informatie aanvragen

Gevelisolatie

Gevelisolatie Zonhoven

Het isoleren van de gevel vergroot in sterke mate de isolatiewaarde van uw pand. Door een voorzetwand aan de binnen- of buitenzijde van het huis te plaatsen, en hiertussen isolering te spuiten, zal uw huis uitermate vakkundig geïsoleerd worden. De kosten voor een gevelisolatie zijn hoog, maar zoals hierboven aangetoond is de terugverdientijd relatief kort. Een gevelisolatie kent diverse voordelen. Ten eerste kunt u de hoeveelheid warmteverlies door de muren met wel 60 procent verkleinen. Een tweede voordeel is de blijvende koelte binnenshuis tijdens de zomermaanden. Het derde pluspunt vormt de verlaging van de kans op vochtproblemen. Een vierde en laatste voordeel van gevelisolatie is de geluidwerendheid van het materiaal. Of uw woning geschikt is voor gevelisolatie is medeafhankelijk van het bouwjaar van het gebouw. Panden die tussen 1920 en 1989 in Zonhoven zijn gebouwd hebben vaak al een spouwmuur of zelfs spouwmuurisolatie. In een dergelijk geval is het meestal verstandiger te kiezen voor dakisolatie of vloerisolatie, in plaats van het isoleren van de gevel. De kosten voor een gevelisolatie zijn aanzienlijk. Toch is het op de lange termijn voordeliger door de hoge besparing op de energiekosten.

Gevelisolatie prijzen

buitenmuur isoleren Zonhoven

Wij noemden het al eerder: de isolering van gevels brengt de hoogste kosten met zich mee. Dit komt niet alleen doordat de gevel over het grootste oppervlak beschikt, maar vooral vanwege de hoge kosten voor de afwerking. Zeker wanneer u ervoor kiest om een nieuwe bakstenen muur te laten plaatsen stijgen de prijzen aanzienlijk. Het is dan ook met name afhankelijk van de gekozen afwerking hoe hoog de investering exact ligt, maar we kunnen hiervoor wel enige richtlijnen geven. Zo liggen de prijzen voor de binnenmuurisolatie tussen de €1.650,- en €8.800,-, terwijl de investering in een buitengevelisolatie begint bij €3.750,-. Het grote verschil tussen de binnenmuur- en buitengevelisolatie is weer de methode voor afwerking. De prijs voor het isolatiemateriaal is voor beide klussen ongeveer gelijk. De genoemde prijzen zijn exclusief de isolatiepremie die u van de netbeheerder kunt ontvangen. Dit betekent dat de uiteindelijke prijs iets lager zou kunnen liggen. Beschikt u over een ruim budget? Overweeg dan om de buitengevelisolatie te combineren met het impregneren van het oppervlak.

Soorten buitengevelisolatie

Hebt u gekozen voor het isoleren van uw woning of bedrijfspand in Zonhoven door een gevelisolatie aan de buitenkant? Dan zult u profiteren van een verbeterde isolatiewaarde, maar ook van een waardevermeerdering van het pand. Dit komt doordat er naast de isolatielaag ook een nieuwe gevel zal worden geplaatst. Voor deze nieuwe gevel hebt u de keus uit vele materialen zoals crepi, steenstrips en een houten of kunststof gevelbekleding. Hebt u maar een beperkt budget en wilt u graag een moderne aanblik van het huis? Dan is bepleisteren de beste optie. Hebt u liever een authentieke uitstraling? Kies dan voor de steenstrips of houten gevelbekleding. Wilt u graag advies over gevelbekleding voor uw pand? Neem vrijblijvend contact op.

Richtprijzen gevelisolatie

Type-woning Buitenmuur Binnenmuur Buitenmuur
Appartement 30 m² €1.650,- €3.750,-
Rijtjeshuis 60 m² €3.300,- €7.500,-
Hoekwoning 90 m² €4.950,- €11.250,-
2 onder 1 kap 100 m² €5.500,- €12.500,-
Vrijstaand 160 m² €8.800,- €20.000,-

Toelichting prijstabel

We hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: binnenmuurisolatie: €55, per m² en de buitenmuur isoleren: €125,-. Deze prijzen zijn inclusief de arbeidskosten. De prijs is afhankelijk van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Gevelisolatiematerialen

Wanneer u op internet zoekt naar de mogelijke materialen voor een gevelisolatie, dan vindt u verbazend weinig informatie. Dit komt over het algemeen doordat er zo’n ruime keus aan isolatieproducten bestaat, dat de mogelijkheden oneindig zijn. Het is dan ook vooral van uw wensen afhankelijk welk isolatiemateriaal u wenst te gebruiken voor de buitengevelisolatie. De meest gebruikelijke producten hebben we hierboven al aangegeven: onder meer glaswol, steenwol en isolatieplaten van PIR vormen mogelijke opties, die een hoge isolatiewaarde en bijkomende akoestische isolatie bieden. Wij adviseren om bij het kiezen van een isolatiemateriaal goed te kijken naar de diverse extra eigenschappen, en indien gewenst een vakman uit de regio om advies te vragen.

Is dat de enige keuze die u dient te maken?

Nee. Naast het vinden van het juiste isolatiemateriaal, is het tevens van belang om aandacht te besteden aan de afwerking van de gevel. Een zeer populaire oplossing vandaag de dag is het gebruik van steenstrips. De steenstrips zien eruit als baksteen, vereisen geen extra fundering en kunnen in korte tijd worden geplaatst. De kosten liggen rond de €150,- per m², inclusief de isolatie. Een wat goedkoper alternatief is de toepassing van aluminium, houten of kunststof gevelplaten, deze bieden een moderne aanblik, en zijn verkrijgbaar in vele kleuren, vormen en maten. U betaalt zo’n €110,- per vierkante meter. Tot slot is ook het gebruik van crepi een optie. Dit is alleen mogelijk wanneer de ondergrond egaal en droog is.

Gevelisolatie informatie aanvragen

Vochtwering

isolatie voordelen

Een vochtig huis heeft verschillende nadelen. Niet alleen tast vocht de bouwmaterialen aan, ook de gezondheid van u en uw huisgenoten kan hierdoor achteruit gaan. Ongedierte zal zich sneller nestelen in een vochtig huis, evenals schimmels. Voorkom deze problemen door uw woning te isoleren en goed te onderhouden.

Waardevermeerdering

binnenmuur isoleren

Door uw huis in Zonhoven van de juiste isolatie te voorzien, zal de pandwaarde stijgen. Dit betekent dat op de lange termijn een gevelisolatie of spouwmuurisolatie nog meer financieel voordeel met zich meebrengt. Hoeveel de waardevermeerdering is, is afhankelijk van de gekozen isolatie vorm.

Landelijk netwerk

isolatie Prijzen

Het netwerk van Isolatie Bedrijf bestaat uit specialisten vanuit het heel België. Dit betekent dat ook menig isolatiebedrijf uit Zonhoven zich bij ons heeft aangesloten. Wij garanderen dat al onze medewerkers erkend vakmannen zijn, en het proces van isolatie naar tevredenheid zullen afronden.

Naar aanleiding van het contact dat we hebben gehad met een isolatiebedrijf uit Zonhoven hebben we gekozen voor gevelisolatie aan de buitenkant. Snel geregeld en tegen een scherpe prijs. Heel erg bedankt! Dhr. Van Rooyen – Zonhoven.

Subsidieregelingen 2017/2018

Om de aanschaf van energiezuinige middelen te bevorderen, zijn er diverse subsidieregelingen aangaande de investering in isolatiemaatregelen en groene energie in Vlaanderen van kracht. De grootste (individuele) isolatiepremie op het gebied van isolatie is de E-peilpremie. Deze premie wordt uitgegeven door uw netbeheerder per m2 K/W en is afhankelijk van de Rc-waarde van het isolatiemateriaal. Wilt u in aanmerking komen voor deze isolatiepremie? Dan heeft u een minimaal E-peil nodig van 30 (in voorgaande jaren was dit E40). Gemiddeld gezien komt deze isolatiepremie op ongeveer 800 euro voor een appartement, en 1800 euro voor een gezinswoning. De isolatiepremie stijgt naarmate het E-peil daalt. Het verschilt per vorm van woningisolatie hoe hoog de isolatiepremie exact wordt. Naast deze premieregeling bestaat in veel Vlaamse gemeenten ook de mogelijkheid om een energielening af te sluiten bij de overheid. U leent maximaal 10.000 euro, die binnen vijf jaar tegen een maximale rente van 2% moet worden terugbetaald. Een derde vorm van subsidie is in 2017 van kracht geworden, en willen wij u hier graag verder toelichten. Het gaat om de totaalrenovatiebonus.

Besparende maatregelen Tegemoetkoming (appartement) Tegemoetkoming (vrijstaande woning)
3 €625,- €1.250,-
4 €875,- €1.750,-
5 €1.375,- €2.750,-
6 €1.875,- €3.750,-
7 €2.375,- €4.750,-

De totaalrenovatiebonus

Zoals gezegd krijgt u in Vlaanderen vanuit de netbeheerder een toeslag per vierkante meter die u isoleert. Elke vorm van woningisolatie beschikt over een individuele isolatiepremie, die los aan te vragen is. Om het toepassen van energiebesparende maatregelen te bevorderen is er echter ook de totaalrenovatiebonus. Deze bonus kan men aanvragen op het moment dat 3 of meer energiezuinige maatregelen toegepast worden binnen een tijdsbestek van 5 jaar. Hoe meer maatregelingen u toepast, hoe hoger de totaalbonus wordt. In onderstaande tabel ziet u zowel voor een eengezinswoning als voor een appartement welke toeslagen men rekent. Voorwaarde voor deze isolatie premie is dat u nog geen combinatiepremie hebt ontvangen voor het isoleren van de spouwmuur, en dat u sinds 2006 bent aangesloten bij het elektriciteitsnetwerk. Ook dient de eindfactuur van de eerste isolatietechniek in 2017 uitgegeven te zijn. De zeven onderdelen die onder de regeling vallen zijn:

 • Muurisolatie
 • Vloerisolatie
 • Dakisolatie
 • Isolerende beglazing
 • Warmtepomp
 • Zonneboiler
 • Ventilatie
Direct offertes aanvragen

Isolatie bedrijf Zonhoven biedt vele voordelen:

 • Simpel meerdere prijsopgaven aanvragen
 • Snel isolatie in huis
 • Scherpe isolatie prijzen
 • Isolatie specialisten uit Zonhoven
 • Geheel gratis
 • Spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie
 • Isolatie kruipkelder
 • Zonder verplichtingen

1. Vraag gratis offertes aanvragen

Bent u benieuwd in hoeverre het isoleren van uw woning voordeel kan opleveren? Vraag dan via ons contactformulier offertes aan. Dit kan los voor het isoleren van uw kruipruimte, maar kan ook in het algemeen. Hoe specifieker u uw wensen invult, des te beter kunnen wij een isolatiebedrijf vinden dat bij u past.

2. Vrijblijvend vergelijken

U ontvangt na invulling van het formulier binnen 24 uur maximaal vijf offertes. Deze kunt u op basis van de geboden prijzen, aanbiedingen en service met elkaar vergelijken. Onze service hierin is geheel gratis en vrijblijvend. Is er geen enkel isolatiebedrijf dat volledig aan uw eisen voldoet dan zit u nergens aan vast.

3. Vanaf nu besparen!

Door de offertes met elkaar te vergelijken, is het mogelijk om tot wel 25 procent te besparen op de kosten voor het isoleren van de kruipruimte of een andere vorm van isolatie. Wij hopen dan ook binnenkort van u te horen!