Isolatie Brussel

Isolatie Brussel

Bespaar op uw energiekosten en breng isolatie aan in uw woning in Brussel. Dit zorgt niet alleen voor een besparing op uw stookkosten, maar het is ook beter voor het milieu. Breng bijvoorbeeld spouwmuurisolatie aan of laat uw dak isoleren door een isolatiespecialist. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden voor isoleren en de gemiddelde prijzen.

Vul vandaag nog het offerteformulier in. U ontvangt dan spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes. Door aanbiedingen te vergelijken weet u zeker dat u niet teveel betaalt voor de isolatiewerken. U bespaart tot wel 40% op de isolatiekosten!

Voordelen van onze werkwijze

  • U ontvangt gratis en vrijblijvende offertes met scherpe isolatieprijzen.
  • Door offertes te vergelijken kiest u eenvoudig de beste isolatiespecialist uit Brussel.
  • Bespaar tot wel 40% op de isolatiekosten.
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.
Hoe groot is de te isoleren oppervlakte (ongeveer)? (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)

Soort isolatie (*)

Omschrijving opdracht (*)


Diverse soorten isolatie

Er zijn verschillende soorten isolatie waaruit u een keuze kunt maken. Natuurlijk is het mogelijk om isolatiesoorten te combineren om te zorgen voor optimale isolatie. Eén van de grootste besparingen op de stookkosten bereikt u met dakisolatie. Spouwmuurisolatie is geschikt voor na-isoleren en voor het aanbrengen van nieuwe isolatie. Zolderisolatie heeft hetzelfde effect als dakisolatie, alleen is de zolderkamer niet te gebruiken als extra kamer als u alleen zoldervloerisolatie laat plaatsen.
U hebt de keuze uit één van de volgende isolatiesoorten:

Spouwmuurisolatie Brussel

Spouwmuurisolatie in Brussel

Spouwmuurisolatie is zeer populair in Brussel. Tussen 1920 en 1980 zijn er veel huizen gebouwd zonde spouwmuurisolatie. Een spouw is een ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van een paar centimeter breed.

Om een spouwmuur te isoleren met spouwisolatie boort een vakman een paar gaten in de muur. Deze gaten gebruikt hij om spouwisolatie in de spouw te spuiten, bijvoorbeeld parels of schuim. De gemiddelde terugverdientijd van spouwmuurisolatie is 5 jaar. Na 1980 werden de spouwen wel geïsoleerd, maar dan is na-isoleren vaak nog wel verstandig. Hiermee brengt u de isolatie op het huidige niveau. Op wikipedia.nl leest u meer over spouwmuurisolatie.

spouwmuurisolatie voordelen

Voordelen Spouwmuurisolatie

Eén van de redenen waarom men in Brussel vaak kiest voor spouwmuurisolatie is omdat u met deze methode een lage investering moet doen die u snel weer terugverdiend. Wanneer uw spouw niet geïsoleerd is, is het zeer verstandig om isolatiematerialen aan te brengen. De kleine vulgaatjes worden weggewerkt en er is verder geen grote verbouwing nodig. Uiteraard beperkt u ook met deze manier van isoleren het warmteverlies en bespaart u op de energiekosten. Alle voordelen:

  • Isoleer de spouw om warmteverlies te voorkomen.
  • U hoeft minder te stoken met spouwisolatie.
  • Spouwmuurisolatie vereist een lage investering.
  • U houdt uw woning in Brussel in de zomer koeler.

Spouwmuur na-isoleren

U weet het misschien niet, maar een geïsoleerde spouwmuur kan nog steeds geïsoleerd worden. Dit noemen we na-isoleren. Met na-isoleren weet u zeker dat de spouw aan de huidige eisen voldoet op het gebied van isolatie. Soms verzakt verouderde isolatie, waardoor niet meer de gehele muur geïsoleerd is, of is het aangetast door vocht. Met na-isoleren verwijdert de vakman eerst de oude isolatie en daarna vult hij de spouw opnieuw met isolatie dat aan alle eisen voldoet. U zult zien dat u nog meer gaat besparen op de energiekosten.

Wat doet de vakman bij na-isoleren?

Spouwmuurisolatie prijzen

Bespaar op uw energiekosten en laat spouwmuurisolatie aanbrengen! De prijs wordt onder andere bepaald door het isolatiemateriaal. Glaswol is het goedkoopste, per vierkante meter kost dit ongeveer €15,-. Purschuim en isolatieparels zijn duurder, maar zijn ook geschikt voor kleine spouwen. Duurder isolatiemateriaal zorgt voor meer besparing op de energiekosten omdat het betere isolerende eigenschappen heeft. Hierdoor bespaart u meer op uw energiekosten. Voor een rijtjeswoning bent u gemiddeld tussen de €900,- en de €1.500,- kwijt.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De totaalprijs voor spouwisolatie is voornamelijk afhankelijk van het materiaal dat wordt gebruikt. Purschuim is het duurste en glaswol het goedkoopste. Ook de grootte van de muur is van invloed. Hoe groter de muur, hoe meer er geïsoleerd moet worden. Andere factoren waar u rekening mee moet houden zijn de kosten voor het plaatsen van de isolatie, de btw en de voorrijkosten. De gemiddelde terugverdientijd ligt tussen de 3 à 4 jaar. Dit is een zeer korte periode, omdat u veel bespaart op de energiekosten tegen een lage investering.

Prijzen spouwmuurisolatie

Type-woningBuitenmuurEPS-parelsGlaswolPurschuim
Appartement30 m²€600,-€450,-€750,-
Rijtjeshuis60 m²€1.200,-€900,-€1.500,-
Hoekwoning90 m²€1.800,-€1.350,-€2.250,-
2 onder 1 kap100 m²€2.000,-€1.500,-€2.500,-
Vrijstaand160 m²€3.200,-€2.400,-€4.000,-

Let op: Er is uitgegaan van de volgende prijzen: EPS-parels: €20,-, glaswol: €15,- en purschuim: €25,- per m². Bent u opzoek naar exacte prijzen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.

Spouwmuur isolatiematerialen

Er is volop keuze als het gaat om isolatiemateriaal voor spouwmuurisolatie. Een isolatiebedrijf uit Brussel geeft u graag advies geven over welk materiaal het meest geschikt is. Bent u op zoek naar het materiaal met de beste isolatiewaarde, dan raadt menig isolatiebedrijf PUR-schuim aan. Dit is iets duurder in aanschaf, maar isoleert uitstekend en is erg geschikt voor smalle en vervuilde spouwmuren.

Wilt u materiaal met de beste prijs/kwaliteit verhouding, dan is glaswol of EPS een goede keuze. De isolatiewaarde ligt lager dan die van PUR schuim, maar de aanschafprijs ligt ook een stuk lager waardoor ook dit populair is.

spouwmuur Brussel isoleren

Heeft u een woning die gebouwd is tussen 1920 en 1980?

Grote kans dat uw spouw niet geïsoleerd is. Schakel een isolatiespecialist in!

Dakisolatie

Wilt u ervoor zorgen dat er zo weinig mogelijk warmte verloren gaat? Dan is dakisolatie een goede keuze. Warme lucht stijgt op naar de zolder, en verdwijnt voor een groot gedeelte via het dak. Zonde natuurlijk! Een dakisolatie kan zowel aan de buiten- als binnenkant van de dakspanten worden uitgevoerd. De gewenste isolatietechniek is afhankelijk van het type dak. Bij een plat dak adviseert men meestal een constructie met een warm dak, terwijl een hellend dak meestal langs onder wordt geïsoleerd. Zoldervloerisolatie is ook een optie, maar alleen als u de zolder niet wilt gaan gebruiken als extra kamer.

plat dak isoleren Brussel

Plat dak isolatie

Het isoleren van platte daken is een klus apart, die op drie verschillende manieren kan worden uitgevoerd door specialisten uit Brussel. De eerste optie is het isolatie van het plat dak aan de binnenzijde. Dit is relatief goedkoop, maar levert tevens meer kans op waterlekkage. Een beter alternatief is een dakisolatie aan de buitenzijde, met afdekking. Dit betekent dat vakmannen eerst de isolerende laag leggen en daarna een nieuwe dakbedekking installeren. Dit noemt men een warm dak constructie. Hebt u een dakterras? Dan is een derde optie het isoleren van het dak aan de buitenzijde zonder dakbedekking. Isolatiespecialisten garanderen dat elke vorm van dakisolatie zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing.

dakisolatie Brussel

Hellend dak isoleren

Een hellend dak isoleren langs buiten is alleen verstandig als uw dakbedekking ook aan vervanging toe is. De vakman verwijdert dan eerst de oude dakbedekking en brengt daarna isolatiemateriaal aan. Hierna is het tijd om nieuwe dakbedekking te plaatsen. Voordeel van deze methode is dat u uw dak de uitstraling geeft die u graag wilt, nadeel is dat het duurder is dan langs onder. Met deze methode plaatst de vakman namelijk isolerende materialen aan de onderzijde van het dak op de zolder. Bijvoorbeeld op maat gesneden minerale wol of PUR-schuim. Wanneer u de zolder wilt gebruiken als extra kamer wordt het dak netjes afgetimmerd.

Dakisolatie prijzen

Dakisolatie is één van de duurste isolatietechnieken, maar u bespaart u ook aanzienlijk mee op de energiekosten. Deze besparing kan oplopen tot ongeveer €300,- tot €600,- per jaar. De gemiddelde terugverdientijd is hiermee 6 tot 8 jaar. Voor een hellend dak van 50 vierkante meter bent u tussen de €1.750,- tot de €2.550,- kwijt. Een plat dak kost tussen de €420,- en de €1.080,- voor 12 vierkante meter. In de prijstabel vindt u meer informatie over de gemiddelde prijs. De exacte prijs is lastig te benoemen, omdat deze afhankelijk zijn van meerdere factoren. Daarom is het verstandig om gratis offertes te vergelijken van meerdere specialisten uit de regio.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De grootste invloedfactor op de totaalprijs is het type dak. Een hellend dak isoleren is vaak duurder dan een plat dak, omdat het gaat om grotere oppervlaktes. Een andere factor die de isolatieprijs beïnvloed is de manier van isoleren. Langs binnen is goedkoper dan langs buiten, omdat er dan ook nog nieuwe dakbedekking aangelegd moet worden. Houd daarnaast rekening met voorrijkosten en arbeidskosten. U bespaart op de voorrijkosten door een isolatiespecialist uit de regio Brussel te kiezen, want dan rekenen ze lagere kosten.

Prijzen dakisolatie

Soort dakPlaatsing isolatiePrijs per m²Totaal prijs:
Hellend (50m²)Langs binnen€35,-€1.750,-
Hellend (50m²)Langs buiten€50,-€2.550,-
Plat (12m²)Langs binnen€35,-€420,-
Plat (12m²)Langs buiten€90,-€1.080,-

Let op: Het betreffen gemiddelde prijzen per m². De prijs van het plat dak (buitenlangs) is inclusief afwerking. De overige prijzen zijn exclusief afwerking.

Dakisolatie materialen

Voor het isoleren via de onderzijde wordt vaak glaswol, EPS of isolatieschuim gebruikt. De vakman spuit het schuim tegen het dak aan waarna het uitzet tot een dikke laag. Minerale wol wordt geleverd in grote rollen moet eerst op maat gesneden worden. De dikte van de laag is afhankelijk van het soort materiaal en de gewenste R-waarde. Wanneer u nieuwe isolatie op het dak laat aanbrengen is het belangrijk om te kijken naar de R-waarde. Deze waarde geeft aan hoe goed het materiaal isoleert. In het besluit voor dakisolatie 2020 is besloten dat de isolatie minstens een R-waarde moet hebben van 0,75. Hierover leest u meer op de website van de Vlaamse regering.

Zolderisolatie

Wilt u zoveel mogelijk warmte binnenshuis houden en maakt u geen gebruik van de zolder? Dan is een zolderisolatie de juiste keuze. In dit geval wordt de dakisolatie vervangen door een isolatie van de vloer van de zolder. Het is goedkoper omdat er een kleiner oppervlak van de zolder geïsoleerd moet worden.

Gebruikt u de zolder wel als slaap- of studeerruimte? Dan adviseren specialisten om te wanden van de zolder en het dak van een isolatielaag te voorzien. Zo weet u zeker dat u ook op de zolder het beste warmtebehoud creëert en is het mogelijk om de zolder apart te verwarmen.

isolatiebedrijf Brussel

Wist u dat warmte opstijgt?

Met dakisolatie voorkomt u veel warmteverlies. Vraag gratis offertes aan!

Vloerisolatie

Het isoleren van een vloer levert diverse voordelen op. Het grootste voordeel is dat door de vloerisolatie er geen sprake meer is van optrekkende kou. Daarnaast zorgt vrijwel elke vloerisolatie voor een verbetering van de vochtbestrijding. Kiest u voor vloerisolatie bij de vloeren van uw nieuwbouwpand in Brussel? Dan hebt u de keuze uit een groot aantal isolatiematerialen en technieken voor de verwerking van het isolatiemateriaal. Wilt u de isolatie toepassen op al bestaande vloeren? Kijk dan goed naar de opties, en overweeg eventueel om de vloerisolatie te vervangen door bodemisolatie. Een isolatie van de bodem gaat via de kruipkelder.

houten vloer in Brussel isoleren

Houten vloer isoleren

Het makkelijkste om een houten vloer te isoleren is langs onder. De vakman plaatst dan bijvoorbeeld minerale wol tussen de houten balken. Het is niet nodig om de balken zelf te isoleren, want massief hout heeft van zichzelf al goede isolerende eigenschappen. Langs boven kan ook, maar hierdoor komt de vloer wel wat hoger te liggen.

vloerisolatie

Isoleren van betonvloer

Het grootste nadeel van een betonvloer is dat deze altijd koud aanvoelt. Alhoewel uw woonkamer lekker op temperatuur is, voelt de betonvloer nog steeds koud aan. Daarom adviseren isolatiespecialisten uit Brussel vaak om langs boven te isoleren. Hierbij wordt er een nieuwe isolerende vloer boven op de bestaande betonvloer geplaatst.


kruipkelder Brussel isoleren

Kruipkelder isoleren

Bij menig pand in Brussel bevindt zich onder de vloer een kruipkelder. Deze ruimte is geplaatst om gemakkelijk bij leidingen te kunnen komen, mocht dit nodig zijn. Het nadeel van een kruipkelder is dat deze een stuk kouder is dan de bovenliggende ruimte, waardoor men last kan hebben van opstijgende kou uit de kruipkelder. Ook vochtproblemen kunnen eenvoudig in de kruipkelder ontstaan. Isolatie van de bodem van de kruipkelder verhelpt deze problemen. Voor een isolatie van de bodem kunt u kiezen uit zowel natuurlijke als kunstmatige producten. Zo maken isolatiespecialisten onder andere gebruik van thermoskussens of schelpen.

geluidsisolatie Brussel

Geluidsisolatie

Isolatiespecialisten uit Brussel helpen u ook met alle plezier bij het uitvoeren van een akoestische isolatie. Geluid wordt via trillingen in de lucht doorgegeven, en bij slecht geïsoleerde panden kan dit voor veel overlast zorgen. Hebt u last van geluid van buitenaf? Overweeg dan om de gevel van een extra isolatielaag te voorzien. Geluidsoverlast binnenshuis gaat u het best tegen met behulp van een vloerisolatie of de isolatie van het plafond. Plaats hiervoor isolatieplaten of noppenschuim. Een verlaagd plafond kan ook veel doen tegen geluidsoverlast van de bovenburen of vanuit de eerste verdieping.

Vloerisolatie prijzen

Er zijn drie mogelijkheden voor het isoleren van de vloer: langs boven, langs onder of kruipruimte-isolatie. De laatste isolatiemethode is het goedkoopste, namelijk €20,- per vierkante meter, maar deze methode is niet altijd geschikt. De kruipruimte loopt namelijk vaak niet onder het gehele huis door, dus dan mist u een stuk vloer. Een dekvloer, isolatie langs boven, is de duurste methode, namelijk €28,- per vierkante meter. Hierbij komen er nog kosten bij voor het aanpassen van de vloer en andere dingen in uw huis, zoals het vervangen van de plinten. Daarom wordt er meestal gekozen voor isolatie langs onder, dit kost namelijk gemiddeld €30,- per vierkante meter inclusief het plaatsen en btw.

Wat is de terugverdientijd?

De gemiddelde terugverdientijd ligt tussen de 7 en de 10 jaar. Dit is afhankelijk van een aantal factoren waar u invloed op heeft en factoren waar u geen invloed op heeft. Een koudere buitentemperatuur zorgt er bijvoorbeeld voor dat u meer moet stoken en dus meer geld kwijt bent aan stookkosten.

Factoren waar u wel invloed op heeft zijn de isolatiematerialen en arbeidskosten. Het ene materiaal isoleert buiten dan het andere, waardoor u meer bespaart op de energiekosten en dus sneller uw investering heeft terugverdiend.

Prijzen vloerisolatie

Type woningOppervlakLangs bovenLangs onderKruipkelder
Appartement60 m²€1.680,-n.v.t.n.v.t.
Tussenwoning70 m²€1.960,-€2.100,-€1.400,-
Hoekwoning75 m²€2.100,-€2.250,-€1.500,-
2 onder 1 kap100 m²€2.800,-€3.000,-€2.000,-
Vrijstaand140 m²€3.920,-€4.200,-€2.880,-

Toelichting prijstabel vloerisolatie

We hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m², zo is de prijs voor isolatie langs onder duurder omdat dit meer werk is. Isolatie langs boven is ongeveer €28,- per m². Voor isolatie langs onder betaalt u gemiddeld €30,- per m².

Een kruipkelder loopt meestal niet onder de hele woning door. Het aantal vierkante meters om te isoleren is dus vaak minder dan het vloeroppervlak. De gemiddelde prijs hiervan ligt op €20,- per m².

Vloerisolatie materialen

Isolatiebedrijven uit Brussel raden vaak aan om niet alleen de vloer, maar ook de kelder te voorzien van isolatie. Dit wordt vaak op twee verschillende manieren gedaan. Als er voldoende werkruimte is dan zal de isolatiespecialist het plafond van de kelder behandelen. Hiervoor zijn verschillende isolatieplaten

geschikt, maar omdat er vaak sprake is van vele leidingen kiest een isolatiebedrijf sneller voor PUR schuim. Dit is in een korte tijd aangebracht en sluit perfect aan op alle leidingen, zodat alle gaten en kieren gedicht zijn. Bodemisolatie vormt een dichte laag op de bodem van de kruipruimte om opstijgend vocht tegen te houden.

Koude voeten of tocht door de kruipruimte?

Dit is verleden tijd met vloerisolatie. Bespaar tot wel 40% op de isolatiekosten!

Soorten gevelisolatie

U heeft de keuze uit verschillende soorten gevelisolatie. De bekendste is spouwmuurisolatie, maar daarnaast kunt u ook kiezen uit buitengevelisolatie of binnenmuurisolatie. Welke geschikt is voor uw situatie is voornamelijk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, het budget en de mogelijkheden. Bent u helemaal zat van de uitstraling van uw gevel? Dan is buitengevelisolatie zeer geschikt, omdat de vakman dan ook de gevelbekleding vernieuwt. Binnenmuurisolatie is eenvoudig en snel aan te brengen, maar hierdoor komen de muren wel iets naar binnen te staan. Hoeveel is afhankelijk van het isolatiemateriaal. U leest meer over de mogelijkheden hieronder.

gevel isoleren Brussel

Buitenzijde van de gevel isoleren

Is uw gevel beschadigd? Of aan vervanging toe door veroudering? Bekijk dan direct de mogelijkheden voor het isoleren van uw gevel aan de buitenzijde. Hierbij plaatst de isolatiespecialist uit Brussel isolerende materialen tegen de gevel aan. Vaak zijn dit isolatieplaten van EPS of XPS. Bovenop de isolatie plaatst hij daarna nieuwe gevelbekleding. Hierbij heeft u de kans om de gevel de uitstraling te geven die u graag wilt. Bijvoorbeeld een bakstenen look met steenstrips, houten bekleding of crepi. U bespaart dus niet alleen op de energiekosten, maar verbetert direct de uitstraling van uw woning.

gevelisolatie Brussel

Gevel langs binnen isoleren

De gevel langs binnen isoleren heeft vaak de voorkeur boven buitengevelisolatie. Het is namelijk eenvoudiger om aan te brengen en goedkoper. Het nadeel van deze manier van isoleren is dat de vakman uit Brussel isolatieplaten tegen de muur bevestigt. Afhankelijk van de dikte van de isolatieplaten komt de muur hierdoor een paar centimeter naar binnen te staan. Dit wordt nog meer wanneer de vakman de wanden afwerkt met voorzetwanden. U levert dus wel wat in op uw leefomgeving. Wanneer u een kleine woning heeft is het daarom soms handiger om te kiezen voor gevelisolatie langs buiten.

Gevelisolatie prijzen

In de prijstabel vindt u een aantal gemiddelde prijzen inclusief de btw en het plaatsen door een isolatiespecialist uit de regio Brussel. U ziet dat de isolatieprijs voornamelijk afhankelijk is van de techniek voor isoleren. Het verschil tussen de binnenmuur of de buitenmuur van een appartement isoleren is ongeveer €900,-. Het isoleren van de binnenmuur van een rijtjeshuis kost gemiddeld €5.700,-. De gemiddelde terugverdientijd voor gevelisolatie is tussen de 8 en de 13 jaar. Dit verschil komt doordat er vele factoren van invloed zijn op de terugverdientijd. Denk aan de isolatiekosten, de temperatuur buiten en de gasprijzen.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De totaalprijs voor gevelisolatie wordt beïnvloed door een aantal factoren. In de prijstabel ziet u al het verschil tussen de binnenmuur isoleren en de buitenmuur isoleren. De gemiddelde prijs per vierkante meter is respectievelijk €95,- en €125,-.

De prijs wordt ook beïnvloed door de isolatiematerialen die er gebruikt worden en de overige materiaalkosten, bijvoorbeeld voor voorzetwanden of gevelbekleding. Houd daarnaast rekening met de voorrijkosten en arbeidskosten. U bespaart op de voorrijkosten door een isolatiebedrijf uit de regio Brussel te kiezen.

Prijzen gevelisolatie

Type-woningOppervlakteBinnenmuurBuitenmuur
Appartement30 m²€2.850,-€3.750,-
Rijtjeshuis60 m²€5.700,-€7.500,-
Hoekwoning90 m²€8.550,-€11.250,-
2 onder 1 kap100 m²€9.500,-€12.500,-
Vrijstaand160 m²€15.200,-€20.000,-

Toelichting gevelisolatie prijstabel

We hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen. Voor binnenmuurisolatie €95-, per m² en voor het isoleren van de buitenmuur €125,-.

Deze prijzen zijn inclusief de arbeidskosten en btw. De uiteindelijke totaalprijs is afhankelijk van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Gevelisolatie materialen

Bij het aanbrengen van gevelisolatie heeft u de keuze uit verschillende soorten materialen. Meestal wordt er gekozen voor isolatieplaten. Isolatieplaten zijn groot, gemakkelijk te bewerken en snel te plaatsen. Deze isolatieplaten zijn geschikt voor zowel de isolatie van de buitengevel als de binnenmuur. Naast de isolatiematerialen heeft u ook nog te maken met materialen om de muren af te werken.

Gyproc voor de binnenmuren en gevelbekleding voor de buitenmuren. Denk hierbij aan steenstrips voor een bakstenen uitstraling, crepi of houten bekleding. Van deze keuzes is gevelbepleistering met crepi één van de goedkoopste opties.

Welke vorm van muurisolatie kiest u?

Spouwmuurisolatie, buitengevelisolatie of binnenmuurisolatie. Weet u al welk muurisolatie u wilt gaan toepassen. Een isolatiespecialist uit Brussel geeft u graag advies over muurisolatie. Spouwisolatie of binnenmuurisolatie is minder arbeidsintensief dan buitengevelisolatie. Het nadeel van spouwisolatie is dat het niet altijd mogelijk is en bij binnenmuurisolatie komen de muren iets naar binnen te staan. Buitengevelisolatie is één van de duurste soorten muurisolatie, maar hierbij verbetert u tegelijkertijd de buitengevel. Deze muurisolatie is dus zeer aantrekkelijk wanneer de buitenmuur aan vervanging toe is of beschadigd is. Welk vorm muurisolatie geschikt is voor u is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget.

Op zoek naar een isolatiespecialist uit Brussel voor gevelisolatie?

Vul het offerteformulier in en ontvang spoedig gratis offertes en bespaar op de isolatiekosten!

Plafond isoleren

De globale kosten per vierkante meter voor plafondisolatie ligt tussen de €80,- en de €120,-. De vakman uit Brussel plaatst isolatieplaten tegen het plafond aan in een houten of metalen profiel. Dit wordt ook wel een zwevend plafond genoemd. Hij zorgt voor een nette afwerking, zodat u er niets meer van ziet. Plafondisolatie is niet alleen uitstekend om het verlies van warmte te voorkomen, maar werkt ook als geluidsisolatie. Het zwevende plafond dempt de geluidstrillingen, waardoor contactgeluiden minder goed doorgegeven worden. Zo heeft u minder last van geluiden op de eerste verdieping of uw bovenburen.

Garage isoleren

Altijd al van uw garage een extra kamer willen maken voor een kantoor of praktijk aan huis. Of bent u het zat om in de koude wintermaanden niet gebruik te kunnen maken van uw werkruimte? Door uw garage te isoleren bent u van deze problemen af. Vaak zijn garages gemaakt met enkelsteensmuren, deze isoleren zeer slecht. Ook de garagedeur is een punt die u vaak kunt aanpakken. Schakel een isolatiespecialist uit Brussel in voor het isoleren van de muren, het plafond en de garagedeur, zodat u het warmteverlies beperkt. Het isoleren van de muren kost meestal rond de €100,- tot €145,- per vierkante meter.

De voordelen van isoleren op een rij

Er zijn drie grote voordelen van woningisolatie: een betere vochtwering, u bespaart op energie en verhoogt het wooncomfort. De besparing op energie is niet alleen beter voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. De gasprijzen gaan stijgen de komende jaren, dus verstandig om nu alvast maatregelen te nemen.

Voordeel 1

Besparen op energie

besparen op prijs isolatie

Het laten plaatsen van een vloerisolatie, dakisolatie of gevelisolatie zorgt ervoor dat de stookkosten aanzienlijk lager worden. U zult dan ook jaarlijks tussen de €300,- tot €800,- besparen op de energiekosten. Dankzij deze besparing hebt u de investering in de isolatie in 3 tot 8 jaar terugverdiend. Na deze periode merkt u echt het verschil in de portemonnee en verdient u op de isolatie.

Voordeel 2

Betere vochtwering

vochtwering

Wij gaven eerder al aan dat het uitvoeren van één van de vele isolatietechnieken meerdere voordelen met zich meebrengt, waaronder een betere vochtbestrijding. Met name een spouwmuurisolatie, maar ook een vloerisolatie hebben een positief effect op de vochtwering. Door een betere vochtwering verbetert de luchtvochtigheid in uw huis. Dit leidt onder andere tot minder gezondheidsklachten.

Voordeel 3

Verhoog uw wooncomfort

verhoogd wooncomfort Brussel

Verhoog ook uw wooncomfort en breng woningisolatie aan. De vloer voelt bijvoorbeeld warmer aan met vloerisolatie, zo heeft u geen koude voeten meer, en u verwarmt uw woning in Brussel efficiënter. Doordat de warmte beter blijft hangen, creëert u eenvoudiger een prettig leefklimaat. Ook is er veel mogelijk op het gebied van geluidsisolatie wanneer u last heeft van geluidsoverlast.

Dankzij deze website konden we meerdere isolatiebedrijven vergelijken voor het isoleren van onze gevel. Uiteindelijk veel geld bespaard met de investering en nu ook nog op de stookkosten! Bedankt. Ruud van Gasselt – Brussel.

Premie 2018/2019

Om te besparen op de isolatiekosten is het soms mogelijk om gebruikt te maken van een isolatiepremie. Op vlaanderen.be leest u bijvoorbeeld meer over een isolatiepremie van uw netbeheerder. Uw netbeheerder geeft namelijk een isolatiepremie wanneer u energiebesparende maatregelen neemt. Ook de Vlaamse regering geeft een isolatiepremie, bijvoorbeeld voor zolderisolatie of dakisolatie. Dit geldt alleen voor woningen in het Vlaamse gewest en de Rd-waarde moet minstens 4,5 m²K/W zijn. Hierover leest u meer over op vlaanderen.be.

Verlaagd btw-tarief

Om te profiteren van een verlaagd btw-tarief van 6% moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo geldt het alleen voor een privéwoning en niet voor bedrijfspanden en moet uw woning in Brussel minstens 10 jaar oud zijn. Er geldt nog wel een overgangsregeling voor woningen die tussen de 5 en 10 jaar geleden gebouwd zijn. Het tarief van 6% wordt zowel toegepast op de materiaalkosten als de arbeidskosten. Op de website van de Federale Overheidsdienst Financiën leest u meer over de voorwaarden waar u aan moet voldoen en de overgangsregeling.

Voordelen van isolatiebedrijf Brussel

Het hoogste rendement, de hoogste besparing, behaalt u door de isolatie aan te laten brengen door een specialist. Hij weet precies wat er nodig is en hoe het aangebracht moet worden. Bij een verkeerd dampscherm kan er bijvoorbeeld veel verkeerd gaan op het gebied van vochtwering. Met een vakman bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en het isoleren verloopt soepel en snel. Drie voordelen van het inschakelen van een isolatie-expert uit de omgeving van Brussel:
  • De vakman heeft veel kennis en ervaring, hierdoor verlopen de isolatiewerken een stuk sneller dan wanneer u het zelf zou doen.
  • Met een isolatiespecialist weet u zeker dat alles op de juiste manier wordt aangebracht.
  • U hoeft zelf geen gereedschappen aan te schaffen of arbeidsintensief werk te doen.

Besparen door offertes te vergelijken!

Bespaar honderden euro’s door uw woning te isoleren! Voorkom warmteverlies met dakisolatie, spouwmuurisolatie of een ander isolatiesoort. De specialist uit de omgeving van Brussel geeft u hier graag advies over, zodat u profiteert van de beste isolatie. Bespaar door een isolatiepremie aan te vragen en door een aantal offertes van specialisten uit de omgeving te vergelijken. U vraagt deze gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen eenvoudig aan via het offerteformulier. Op deze manier bespaart u tot wel 40% op de isolatiekosten en u kiest eenvoudig het beste isolatiebedrijf voor uw isolatiewerken.

prijzen isoleren Brussel