Isolatiebedrijf Brussel

Isolatie Brussel

Het isoleren van uw gezinswoning in Brussel heeft vele voordelen. Het grootste voordeel is dat u de warmte in huis houdt en er minder gas nodig is. Het isoleren van een huis kan op vele manieren en er zijn veel verschillende gebieden die u kunt aanpakken. De meeste warmte gaat verloren doordat het dak, de vloer of de muren niet geïsoleerd zijn. De prijzen voor isolatiemateriaal variëren van €15,- per m2 tot €140,- per m2. Woningen van voor 1980 zijn slecht geïsoleerd, pas 3 jaar later werden huizen voorzien van goede isolatie. Vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie past men het meest toe om een huis in Brussel energiezuiniger te maken. Gevelisolatie en het isoleren van de kruipruimte past men minder vaak toe. Naast de financiële voordelen die een geïsoleerd woonhuis met zich meebrengt is het ook beter voor het milieu omdat er minder fossiele brandstoffen verbruikt worden.

Direct offertes aanvragen

Spouwmuurisolatie in Brussel

Spouwmuurisolatie Brussel

Spouwmuurisolatie is het volspuiten van de spouw met isolatiemateriaal zodat de muren beter warmte vasthouden en er minder warmteverlies is. Een spouwmuur bestaat uit twee muren die ongeveer 7 tot 9 centimeter uit elkaar staan. De muur zit aan elkaar vast door spouwankers waardoor het dezelfde stevigheid biedt als een massieve muur. Men gebruikt verschillende isolatiematerialen om de spouw mee op te vullen. De meest voorkomende isolatie voor een spouwmuur zijn: korrels, glaswol, wolvlokken, PUR, piepschuimkorrels, steenwol en ureumformaldehydeschuim. Bij spouwmuurisolatie boort men verschillende gaten in de buitenmuur als deze voldoet aan bepaalde voorwaarden. Zo mag er geen verf of stucwerk op de buitenkant van de spouwmuur zitten en moet de schone spouw minimaal 5 centimeter zijn.

Dakisolatie

Dakisolatie Brussel

Met dakisolatie kunt u een heleboel energie besparen. Na gevelisolatie (35% warmteverlies), waar spouwmuurisolatie onder valt, kunt u met dakisolatie 25% warmteverlies tegengaan. De isolatie van uw dak in Brussel kan op verschillende manieren. Bij een schuin dak kan er zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant isolatiemateriaal bevestigd worden. Als de buitenkant geïsoleerd is spreekt men ook wel van een ‘warm dak’. Bij deze dakconstructie plaatst men eerst dampfolie, dan isolatie en dan pas de dakpannen. Regen en kou kunnen dan niks aantasten. Als er aan de binnenkant geïsoleerd wordt is het isolatiemateriaal aan de binnenkant van het dakbeschot bevestigd. Wanneer u een zolder heeft die u niet gebruikt kunt u er ook voor kiezen om uw zoldervloer te isoleren in plaats van het dak. Dit kost aanzienlijk minder dan een dakisolatie, maar u geniet toch de voordelen.

Voordelen

Het grootste voordeel van spouwmuurisolatie is dat het relatief goedkoop is omdat er geen hak- en breekwerk aan vooraf gaat. Het isolatiebedrijf boort gaten in uw gevel in Brussel om zo de spouw te vullen met isolatiemateriaal. Via de muren verliest het pand de meeste warmte en daar kan u dus het meeste resultaat boeken. Wanneer u ervoor kiest dat een isolatiebedrijf uit Brussel uw spouwmuur gaat isoleren zal u er weinig hinder van ondervinden. De spouwmuurisolatie kan namelijk binnen een dag klaar zijn. Een bijkomend voordeel van deze vorm van isolatie is dat het vochtpercentage in uw pand aanzienlijk omlaag gaat. Hierdoor zult u kunnen genieten van een aangenaam leefklimaat in uw huis in Brussel.

Plat dakisolatie

Het isoleren van een plat dak is ongeveer hetzelfde als het isoleren van een schuin dak. Net als een schuin dak zit er aan de binnen- en buitenkant isolatiemateriaal bevestigd. Bij een plat dak legt het isolatiebedrijf isolatiemateriaal op de dakbedekking. Dit wordt vaak toegepast bij dakterrassen. Het voordeel hiervan is dat u erop kan lopen en staan zonder dat de dakbedekking beschadigt. Bij dakisolatie is de keuze van het isolatie materiaal erg belangrijk. Glaswol, PIR-isolatieplaten, PUR-schuim of isolatieplaten en EPS zijn het populairst in de bouwsector. De prijzen voor een dakisolatie kunnen relatief hoog zijn. Om dit te voorkomen is het een optie om zelf een deel van het werk uit te voeren. Dit scheelt al snel enkele honderden euro’s.

Spouwmuurisolatie prijzen

Hebt u maar een beperkt budget en wilt u toch zorgen voor een betere isolatiewaarde van uw huis? Dan is een spouwmuurisolatie de beste keuze. Het isoleren van de spouwmuur varieert in kosten tussen de €15,- en €25,- per vierkante meter. Dit is inculsief de inzet van de vakman en inclusief materiaal. Het verschilt per isolatiemateriaal hoe hoog de exacte kosten worden. Zo is een isolatie met behulp van glaswol de meest voordelige variant, terwijl isoleren met PUR of EPS hogere prijzen met zich mee brengt. Deze laatste isolatiematerialen bieden dan ook wel een iets hogere isolatiewaarde dan de isolatie met glaswol.

Zolderisolatie

De meeste warmte die u opwekt zal verloren gaan via het dak, iets wat jaarlijks kan leiden tot een verlies van ongeveer €600,-. Om een dergelijk warmteverlies te voorkomen zijn er een aantal zaken die u kunt doen. Eén van deze mogelijke oplossingen is een isolatie van de zolder. Bij een zolderisolatie wordt ofwel het dak, ofwel de zoldervloer geïsoleerd. Voor welke soor zolderisolatie u het beste kunt kiezen hangt af van het gebruik van de zolder. Slaat u hier enkel spullen op? Dan is een zoldervloerisolatie een uitstekende keus. Is de zolder in gebruik als slaapkamer? Kies dan voor een dakisolatie.

Vloerisolatie

Vloerisolatie Brussel

Als u graag vloerisolatie wilt aanbrengen in uw huis in Brussel dan is het van belang om enkele dingen te weten. Is uw huis gebouwd voor 1983? En heeft uw benedenwoning een kruipruimte met luik van minimaal 50 centimeter diep? Als u beide vragen kan beantwoorden met ‘ja’ dan heeft het zeker zin om vloerisolatie te nemen in uw huis in Brussel. Er zijn diverse methodes om uw vloer te isoleren. Eén daarvan is door isolatiemateriaal aan de onderkant van de vloer te bevestigen. Natuurlijk heeft niet ieder huis een kruipruimte, daarom plaatst men ook wel isolatie bovenop de vloer. Veel gebruikte isolatiematerialen zijn: PUR, isolatieplaten en thermoskussens. De vochtigheid van de kruipruimte, de oppervlakte van de vloer en de isolatiewaarde van het materiaal zijn belangrijk als u vloerisolatie uit gaat kiezen.

Gevelisolatie

Gevelisolatie Brussel

Spouwmuurisolatie is een van de drie manieren waarop u de gevel kan isoleren. Hiernaast zijn er de volgende twee mogelijkheden: gevelisolatie aan de binnenkant middels een voorzetwand, of isolatie aan de buitenzijde van de gevel. Wanneer er geen spouwmuren zijn, is een spouwmuurisolatie geen optie. Bij gevelisolatie aan de buitenkant van de woning verandert het aangezicht van uw pand. In sommige gemeenten moet u hiervoor een vergunning voor aanvragen. Krijgt u deze niet dan kunt u alleen nog de gevel aan de binnenkant isoleren. Gipsplaten, panelen van hardschuim en reflecterende warmtebehoudende folie wordt hierbij gebruikt als isolatie. De prijzen voor een gevelisolatie zijn aanzienlijk, maar op de lange termijn zult u hiermee het meeste geld verdienen dankzij de hoge besparing.

Kruipkelder

Wanneer u ervoor kiest om alleen de vloer te isoleren blijft uw kruipruimte koud en vochtig. Een isolatiebedrijf kan ook in deze ruimte isolatie aanbrengen. Een isolatiebedrijf uit Brussel zal bij u in de kruipkelder een bodemisolatie aanbrengen. Vaak worden hier natuurlijke materialen voor gebruikt. Tegenwoordig worden kunststof korrels ook gebruikt om de kruipruimte mee te vullen. Hiermee zorgt u ervoor dat er geen vocht vanuit de grond in de fundering gaat zitten. Ook vermindert u de kans op ongedierte en schimmels. De prijzen van het isoleren van uw kruipkelder en de vloer zijn afhankelijk van het isolatiemateriaal, de manuren en de oppervlakte van de vloer.

Buitenzijde van de gevel isoleren

Als er geen spouwmuren zijn in de woning en er kan niet aan de binnenkant van het pand geïsoleerd worden rest er nog één mogelijkheid: de gevel aan de buitenzijde isoleren. Het is hierbij wel belangrijk dat u een vergunning aanvraagt voor het veranderen van het aangezicht van de woning mocht deze beschermd zijn in Brussel. Hieronder een tabel met de indicatieve prijzen van gevelisolatie.

Spouwmuurisolatie: €1.800,-
Isolatie buitenzijde: €8.700,-
Isolatie binnenzijde met een voorzetwand: €13.000,-

Geluidsisolatie

Hebt u regelmatig last van geluiden van buitenaf en wilt u hier eindelijk iets tegen doen? Dan is het inschakelen van een isolatiebedrijf voor een akoestische isolatie een uitstekende oplossing. Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Brussel de vraag of bij een akoestische isolering ook contact moet worden gezocht met de gemeente. Dit is alleen noodzakelijk wanneer er veranderingen plaatsvinden bij de voorgevel (de aanblik van het huis) of als er iets gaat veranderen aan de stabiliteit van het pand. Een verandering in de regelgeving is dat het vanaf nu ook is toegestaan over de rooilijn te gaan bij het isoleren. Vraag bij uw gemeente na wat de exacte afspraken zijn.

Soorten buitengevelisolatie

Nadat er bij de buitengevelisolatie een isolatielaag is aangebracht, plaatsen wij ook een nieuwe gevel. De materialen die hiervoor geschikt zijn, zijn onder andere een pleisterlaag, een houten of kunststof gevelbekleding of steenstrips. Deze steenstrips zijn in Brussel één van de meest populaire keuzes omdat dit gaat om dun gezaagde bakstenen die rechtstreeks op het isolatiemateriaal te zetten zijn. Dankzij de steenstrips krijgt uw woning de authentieke uitstraling tegen aantrekkelijke prijzen. Laat u een grondige renovatie uitvoeren, waarbij ook extra ramen en deuren in de gevel worden gezet? Dan kan het voordeliger zijn om een volledig gemetselde muur te laten plaatsen.

Vochtwering

Vochtbestrijding Brussel

Heeft u wel eens last gehad van zilvervisjes bij u thuis in Brussel? Of misschien ruikt u wel een hele muffe lucht als u door deur van uw woonhuis binnenkomt? Optrekkend vocht vanuit de grond kan voor allerlei narigheid zorgen. Door de woning te isoleren weert u vocht uit de woning en verbetert het leefklimaat.

Besparen

spouwmuurisolatie prijzen

Het grootste voordeel van het isoleren van een woning is het verbruik van stookkosten die afnemen. Per soort woningisolatie wordt er enkele tot vele honderden euro’s per jaar bespaard. Hoe hoog de exacte besparing wordt, is afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal en de mate van verwarming die nodig is.

Prijzen

kruipruimte isoleren

Wist u dat door het nemen van gevelisolatie u ongeveer 35% warmteverlies kan tegengaan? Spouwmuurisolatie is daarom ook relatief goedkoop als u het vergelijkt met andere vormen van isolatie. Neem contact met het isolatiebedrijf uit Brussel via het contactformulier en voer uw specifieke wensen in.

Sinds de winter heeft ons bedrijfspand goede dakisolatie. En dat is te merken! Het is aangenamer op kantoor en de energiekosten zijn behoorlijk gedaald. Het isolatiebedrijf vonden we via Isolatie Bedrijf Brussel en was in no-time klaar met de klus. Dhr. Van Kempen – Brussel.

isolatie Brussel

Spouwmuurisolatie verwijderen

Woningen die in de jaren 70 zijn geïsoleerd met behulp van glaswol of steenwol, hebben tegenwoordig een grotere kans op schimmelvorming in de spouwmuur. Dit komt doordat deze kwalitatief lagere oude isolatiematerialen door de tijd sterk in dikte afnemen, en daardoor kunnen verzakken. Als er ingezakt isolatiemateriaal op de bodem van de spouw ligt, dan kan dit nadelige gevolgen hebben. Zo is waarschijnlijk het warmteverlies een stuk hoger, en stijgt ook de kans op schimmel en andere vochtproblemen. De medewerkers van een erkend isolatiebedrijf uit Brussel kunnen desgewenst het oude isolatiemateriaal voor u verwijderen en zorgen voor een up to date spouwmuurisolatie.

Subsidieregelingen

Vanuit de Belgische overheid zijn er enkele subsidieregelingen beschikbaar waarop u aanspraak kan maken als u uw pand beter wilt isoleren. Voorheen was E40 (e-peilpremie) de norm waarop u aanspraak kon maken op een subsidie, tegenwoordig is dat vanaf E30. De premie loopt op tot €1800,- voor een gezinswoning. Een appartement met E-peil 30 krijgt een premie van €800,-. Een andere optie is een lening nemen ten behoeve van het energiezuiniger maken van uw woonhuis in Brussel. Voorwaarde voor deze energielening is dat deze binnen 5 jaar afgelost moet zijn. De lening wordt aangeboden door sommige Vlaamse gemeente en heeft een rente van 2% op een bedrag dat kan oplopen tot €10.000,-.

isolatie premie
Direct offertes aanvragen

Isolatie bedrijf Brussel biedt vele voordelen:

  • Simpel prijsopgaven aanvragen
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Isolatie experts uit Brussel
  • Jarenlange ervaring in het vak
  • Spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie
  • Kruipruimte isolatie
  • Vrijblijvende offertes

1. Gratis offertes aanvragen

Wilt u graag weten wat voor uw woonsituatie de beste vorm van isolatie is? Wilt u meer weten over de prijzen van dakisolatie, vloerisolatie of hoe duur het is om de kruipruimte te isoleren? Vul het contactformulier en geef uw specifieke wensen aan. Hoe exacter uw wensen zijn, des te beter wij u kunnen helpen. U ontvangt binnen enkele dagen de prijsoffertes thuis in Brussel.

2. Hoe gaat het in zijn werk?

Zodra u één of meerdere prijsoffertes heeft gedaan sturen wij deze door naar onze isolatie experts bij u in Brussel. Deze bedrijven maken een aparte prijsofferte en sturen deze naar u toe. U kunt maximaal 5 offertes toegestuurd krijgen en deze vergelijken. Op basis van uw wensen kunt u het isolatiebedrijf uitkiezen waar u het beste gevoel bij heeft om contacten en verdere afspraken mee te maken.

3. Bespaar op uw energierekening!

Door het vergelijken van meerdere prijsoffertes van isolatie bedrijven kunt u uiteindelijk wel 25% besparen op de prijzen van een vloer-, dak-, of gevelisolatie. Vul vandaag nog het contactformulier in en begin met minder betalen voor uw jaarlijkse energierekening. Wilt u meer weten over prijzen of een vorm van woningisolatie? Neem gerust contact op en wij helpen u graag.

U bent hier:

Isolatie Bedrijf > Isolatie Brussel