Isolatie Limburg

Isolatie Limburg

Bespaar op uw energiekosten door isolatie aan te brengen! Door uw woning in Limburg te isoleren voorkomt u warmteverlies. Hierdoor hoeft u minder te stoken en verwarmt u uw huis efficiënter. De isolatiespecialist is u graag van dienst bij het aanbrengen van isolatie, bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of buitengevelisolatie. Ook het isoleren van de vloer of het dak behoort tot de mogelijkheden. Op deze pagina leest u meer over de opties en de gemiddelde isolatiekosten.

Bespaar ook tot honderden euro’s per jaar met woningisolatie. Vul het offerteformulier in om vrijblijvend een aantal offertes van isolatiespecialisten uit de omgeving van Limburg te ontvangen. Door de prijsoffertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de isolatiekosten en weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor het isoleren!

Voordelen van onze werkwijze

  • Met één muisklik ontvangt u meerdere vrijblijvende offertes.
  • Vind snel de beste isolatiespecialist uit de regio Limburg.
  • Bespaar tot wel 40% op de totaalkosten!
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.
Hoe groot is de te isoleren oppervlakte (ongeveer)? (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)

Soort isolatie (*)

Omschrijving opdracht (*)


Diverse soorten isolatie

Wanneer u uw woning in Limburg gaat isoleren, heeft u de keuze uit verschillende soorten isolatie. Met dakisolatie voorkomt u bijvoorbeeld dat de warmte vervliegt. Heeft uw huis nog een spouw? Spouwisolatie is een eenvoudige manier om uw muur beter te isoleren. Buitengevelisolatie is ook aan te raden als uw buitengevel beschadigd is, want met nieuwe gevelbekleding vernieuwt u ook de uitstraling.

Spouwmuurisolatie Limburg

Spouwmuurisolatie in Limburg

Een spouw is een ruimte tussen de buitenmuur en de binnenmuur. Veel oudere woningen in Limburg die gebouwd zijn tussen 1920 en 1980 hebben een spouw. Spouwmuurisolatie is zeer populair, want het is eenvoudig en redelijk goedkoop. Er wordt isolerend materiaal in de muur gespoten. De isolatiespecialist maakt hiervoor een aantal kleine gaten om de spouw te vullen. De terugverdientijd voor spouwmuurisolatie is gemiddeld 5 jaar. Wanneer er al wel spouwisolatie aanwezig is, is het soms verstandig om de muur opnieuw te isoleren. Met na-isoleren wordt de isolatie gecontroleerd en voldoet de spouwisolatie aan de huidige eisen. Op wikipedia leest u meer over dit isolatietype.

spouwmuurisolatie voordelen

Voordelen Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie heeft vele voordelen. U voorkomt hiermee dat u warmte verliest uit uw huis in Limburg. Hierdoor bespaart u op de energiekosten, want u hoeft minder te stoken. U verhoogt met de spouwisolatie de woningwaarde. Een ander voordeel is dat u de investering snel terug heeft verdiend en daarna blijft u natuurlijk besparen. Verhoog ook uw wooncomfort met spouwmuurisolatie en profiteer van de volgende voordelen:

  • U voorkomt warmteverlies.
  • U hoeft minder te stoken en bespaart op de energiekosten.
  • De terugverdientijd is kort.
  • U woning blijft koeler in de zomer.

Spouwmuur na-isoleren

De woningen die tussen 1920 en 1980 zijn gebouwd hebben een spouw. Na 1980 begon men deze ruimte te isoleren. Wanneer u een spouw heeft die jaren geleden is geïsoleerd, is het verstandig om te controleren of na-isoleren nodig is. De isolatiematerialen van tegenwoordig hebben een betere kwaliteit en een hogere isolatiewaarde. Soms komt het ook voor dat de spouwisolatie verzakt of aangetast wordt door vocht. Hierdoor is de isolerende werking minderen voldoet het niet meer aan de huidige eisen. Met na-isoleren brengt de vakman uit Limburg nieuwe isolatie aan. Bij sommige isolatiematerialen wordt voor het na-isoleren eerst het oude isolatiemateriaal verwijderd.

Wat doet de vakman bij na-isoleren?

Spouwmuurisolatie prijzen

Spouwmuurisolatie is één van de goedkoopste isolatiesoorten. Isoleren met EPS-parels kost gemiddeld €20,- per vierkante meter en purschuim gemiddeld €25,- per vierkante meter. Deze twee isolatiematerialen zijn het duurste, maar hebben uitstekende isolerende eigenschappen. Hierdoor bespaart u soms meer dan met een goedkoper materiaal zoals glaswol dat €15,- per vierkante meter kost. Het isoleren van een appartement kost gemiddeld tussen de €450,- en de €750,-. De terugverdientijd voor spouwmuurisolatie is gemiddeld 3 tot 4 jaar.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De totaalprijs voor het isoleren van een spouwmuur is afhankelijk van een aantal factoren. De grootste factor is het materiaal waar u voor kiest. Minerale wol is één van de goedkoopste opties, maar soms bespaart u meer met een duurder materiaal. De investering is dan groter, maar de besparing ook. De specialist geeft u hier graag advies over. Het uurtarief voor een isolatiespecialist is gemiddeld €10,- tot €15,- per m². Behalve de materiaalkosten en de arbeidskosten zijn er nog meer factoren van invloed op de isolatieprijs. Denk hierbij aan de grootte van de muur.

Prijzen spouwmuurisolatie

Type-woningBuitenmuurEPS-parelsGlaswolPurschuim
Appartement30 m²€600,-€450,-€750,-
Rijtjeshuis60 m²€1.200,-€900,-€1.500,-
Hoekwoning90 m²€1.800,-€1.350,-€2.250,-
2 onder 1 kap100 m²€2.000,-€1.500,-€2.500,-
Vrijstaand160 m²€3.200,-€2.400,-€4.000,-

Let op: Er is uitgegaan van de volgende prijzen: EPS-parels: €20,-, glaswol: €15,- en purschuim: €25,- per m². Bent u opzoek naar exacte prijzen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.

Spouwmuur isolatiematerialen

Voor de isolatie van een spouwmuur heeft u de keuze uit verschillende materialen. Dit is afhankelijk van de grootte van de spouw, de muur en uw budget. EPS-parels is bijvoorbeeld zeer geschikt voor een kleine spouw. Dit zijn hele kleine piepschuimbolletjes die de ruimte helemaal opvullen. De vulgaten voor de parels zijn heel klein. Voor glaswol zijn er grotere gaten nodig. Dit materiaal bestaat uit gerecycled glas. Het isoleert uitstekend en werk ook goed als geluidsisolatie. PIR en purschuim behoren ook tot de mogelijkheden. Dit wordt in de spouw gespoten en zet daarna uit. Het isolatieschuim vult alle naden en kieren. Voor de isolatiewaarde is niet alleen het materiaal van invloed, maar ook de dikte.

spouwmuur isoleren Limburg

Is uw spouwmuur niet geïsoleerd?

Dan verliest u veel warmte! Bespaar op de isolatiekosten door offertes te vergelijken.

Dakisolatie

Hebt u een groot budget en wilt u zeker weten dat de isolatiewaarde sterk stijgt? Dan raden isolatiespecialisten uit Limburg een dakisolatie aan. Bij dakisolatie voorzien de specialisten de binnen- of buitenzijde van zowel schuine als platte daken van een laag isolatiemateriaal, eventueel gecombineerd met een dampremmende laag. Wilt u wel een dakisolatie toepassen, maar hebt u maar weinig geld en biedt de isolatiepremie geen soelaas? Door de zoldervloer na te isoleren zorgt u ervoor dat de warmte op de verdiepingen onder de zolder blijft. Een zoldervloer isolatie in plaats van dakisolatie is niet mogelijk wanneer u de zolderverdieping als woonlaag gebruikt, als opslagruimte kan wel nog steeds.

plat dak isoleren in Limburg

Plat dak isolatie

Voor het isoleren van een plat dak wordt vaak gebruik gemaakt van een warm dak constructie. Een warm dak constructie betekend dat uw dak langs buiten wordt geïsoleerd. Dit zorgt ervoor dat de warmte binnenblijft. Een koude constructie houdt in dat het plat dak aan de binnenzijde van isolatiemateriaal wordt voorzien. Het is verstandig om een dampremmende laag aan te brengen. De vakman uit Limburg plaatst deze dampremmende laag tussen het dak en het isolerende materiaal. Hierdoor worden vochtproblemen voorkomen en wordt de isolatie beschermd.

dakisolatie Limburg

Hellend dak isoleren

Ook een hellend dak wordt aan de binnenzijde of de buitenzijde geïsoleerd. Langs buiten heeft vaak niet de voorkeur, dit is alleen handig als u ook de dakbedekking laat vervangen. De vakman plaatst dan namelijk isolatie onder de dakbedekking en dit een arbeidsintensieve klus. Langs binnen is eenvoudiger en goedkoper. Het isolatiemateriaal wordt dan aan de binnenzijde geplaatst, tegen het dak aan. De specialist werkt alles netjes af met voorzetwanden, zo ziet u niets meer van het materiaal.

Dakisolatie prijzen

Dakisolatie is één van de duurste isolatietechnieken, maar het levert u ook de hoogste energiebesparing op. Doordat warmte opstijgt blijft het beter hangen na het isoleren van het dak. De gemiddelde prijs voor het isoleren van een dak langs binnen is €35,- per m², dit is voor zowel een plat als een hellend dak.

Langs buiten is duurder, voor een hellend dak bent u iets meer kwijt, namelijk ongeveer €50,- m² voor een hellend dak en €90,- per m² voor een plat dak. De terugverdientijd is gemiddeld 6 tot 8 jaar, want u bespaart honderden euro’s per jaar.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

Een aantal factoren beïnvloeden de isolatieprijzen. Natuurlijk is het type dak van invloed op de totaalprijs en de isolatietechniek waar u voor kiest. Met isolatie langs buiten bent u meer kwijt dan langs binnen, want dit kost meer tijd en meer materiaal. Doordat u dan ook nieuwe dakbedekking laat plaatsen verbetert u wel meteen de uitstraling en de levensduur van uw dak. De materiaalkosten zijn ook van invloed op de isolatieprijs. En daarnaast moet u nog rekening houden met voorrijkosten. Kies daarom voor een isolatiespecialist uit de regio, zodat u bespaart op de voorrijkosten.

Prijzen dakisolatie

Soort dakPlaatsing isolatiePrijs per m²Totaal prijs:
Hellend (50m²)Langs binnen€35,-€1.750,-
Hellend (50m²)Langs buiten€50,-€2.550,-
Plat (12m²)Langs binnen€35,-€420,-
Plat (12m²)Langs buiten€90,-€1.080,-

Let op: Het betreffen gemiddelde prijzen per m². De prijs van het plat dak (buitenlangs) is inclusief afwerking. De overige prijzen zijn exclusief afwerking.

Dakisolatie materialen

Er zijn verschillende soorten isolatie geschikt voor het dak. Dakisolatie moet in 2020 voldoen aan een aantal eisen. De R-waarde moet bijvoorbeeld minstens 0,75 zijn. De R-waarde geeft aan hoe goed het materiaal isoleert. Over de nieuwe eisen voor dakisolatie 2020 en de R-waarde leest u meer op vlaanderen.be. Welk materiaal geschikt is, is onder andere afhankelijk van de isolatietechniek. Vaak wordt er gekozen voor een dikke laag minerale wol of isolatieschuim. De minerale wol wordt op maat gesneden en daarna tussen de houten balken geplaatst. De vakman werkt na het isoleren alles netjes af.

Zolderisolatie

Eén van de vele mogelijkheden binnen de woningisolatie is het isoleren van de zolder. Een zolderisolatie heeft als grootste voordeel dat het warmteverlies tegengaat, en daarmee zorgt voor een grote besparing op de energiekosten. Wie bij een isolatiebedrijf uit Limburg aangeeft dat hij op zoek is naar een zolderisolatie, heeft de keuze uit twee varianten. De isolatie van het dak of van de zoldervloer. Hierbij is de isolatie van de zoldervloer de meest goedkope optie, maar dit is alleen geschikt als u de zolder niet gaat gebruiken als extra kamer. Gebruikt u de zolder als slaap- of studeerruimte? Kies dan voor een zolderisolatie bij het dak en zorg ervoor dat deze vertrekken lekker warm blijven.

isolatiebedrijf in Limburg

Bespaar aanzienlijk op uw energiekosten met dakisolatie.

Vul het offerteformulier in voor gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de isolatiekosten!

Vloerisolatie

Wanneer u behoefte hebt aan een warme vloer, en het behoud van warmte binnenshuis, dan is ook een vloerisolatie een uitstekende optie. Bij een vloerisolatie plaatsen isolatiespecialisten uit Limburg isolerend materiaal aan de onderzijde of de bovenzijde van de vloer. Vloerisolatie langs onder via de kruipruimte heeft hierbij de voorkeur, want dit is eenvoudiger en goedkoper. Bij isolatie langs boven moet de vloer eruit gebroken worden. De vakman isoleert dan de ondervloer en plaatst een nieuwe dekvloer erboven. Hierdoor komt de vloer iets hoger te liggen en dit vereist een aantal aanpassingen in uw woning, zoals de plinten en het bijschaven van de deuren.

houten vloer isoleren

Houten vloer isoleren

Een houten vloer isoleren is het meest eenvoudig langs onder. De vakman gaat dan de kruipruimte in en brengt isolatiemateriaal aan op de onderzijde van de houten vloer. Het materiaal wordt tussen de balken geplaatst. Het is niet nodig om de houten balken zelf te isoleren, want deze hebben een goede isolerende waarde. Langs boven kan ook, maar hierdoor komt de vloer iets hoger te liggen en dit is arbeidsintensiever.

vloerisolatie

Isoleren van betonvloer

Een betonvloer voelt vaak koud aan. In tegenstelling tot een houten vloer is het daarom verstandig om de betonvloer langs boven te isoleren. Door een nieuwe isolerende vloer bovenop de betonvloer te plaatsen heeft u geen last meer van de koude vloer en voeten. Aan de onderzijde is ook een mogelijkheid. Dit heeft hetzelfde effect, maar u houdt dan de koude betonvloer.


kruipkelder in Limburg isoleren

Kruipkelder isoleren

Nog een optie voor het aanbrengen van isolatie is het na-isoleren van de kruipkelder. Bij de meeste woningen in Limburg is tijdens de bouw een kruipkelder geplaatst, om zo bij nood bij de verschillende leidingen te kunnen. Door de kruipruimte te isoleren voorkomt u dat vocht en kou vanuit de bodem optrekken naar de vloer, en zorgt u tevens voor een lagere luchtvochtigheid in huis. Deze lagere luchtvochtigheid heeft positieve gevolgen voor de hoeveelheid ongedierte in huis, en vermindert gezondheidsklachten als astma en reumatiek. Combineer bodemisolatie met vloerisolatie voor het beste resultaat.

geluidsisolatie

Geluidsisolatie

Heeft u last van geluidsoverlast? Dat is erg vervelend. Geluidsoverlast kan veroorzaakt worden door geluiden van buiten, maar ook door geluiden van binnen. Er zijn twee soorten geluid: contactgeluid en luchtgeluid. Iemand die op de trap loopt, de deur sluit of op de overloop loopt veroorzaakt contactgeluid. In een appartement kan dit ook van uw bovenburen komen. Luchtgeluid is geluid dat wordt overgedragen door de lucht, denk hierbij aan het geluid van uw tv, stemmen of een instrument. Met geluidsisolatie worden de trillingen gedempt, bijvoorbeeld een verlaagd plafond of extra muurisolatie.

Vloerisolatie prijzen

Houd rekening met een gemiddelde prijs van €30,- per m² voor het isoleren van de onderzijde van de vloer. Langs boven is iets goedkoper, namelijk €28,- per m². Maar hierbij moet u nog wel een aantal aanpassingen doen in uw woning in Limburg en heeft u ook nieuwe vloerbedekking nodig. Doordat de vloer hoger komt te liggen moet u uw plinten vervangen, de deuren bijschaven en dergelijke. Alleen de kruipruimte isoleren is het goedkoopste, namelijk €20,- per vierkante meter. De gemiddelde terugverdientijd is 7 tot 10 jaar. Vraag gratis offertes aan om te besparen op de kosten!

Wat is de terugverdientijd?

Een aantal factoren zijn van invloed op de terugverdientijd. De gemiddelde tijd is 7 tot 10 jaar, hoe hoger de investering hoe langer het duurt voordat u de investering terugverdiend heeft. Het isolerend materiaal is van invloed, de isolatietechniek en de dikte van het materiaal. Soms bent u meer geld kwijt aan een duurder materiaal, maar is de isolatiewaarde beter. Hierdoor bespaart u meer op de energiekosten en heeft u de investering sneller terugverdiend. Een andere factor is de buitentemperatuur en hier hebben we geen invloed op. Een koudere temperatuur vertraagt de terugverdientijd, omdat u dan meer moet stoken.

Prijzen vloerisolatie

Type woningOppervlakLangs bovenLangs onderKruipkelder
Appartement60 m²€1.680,-n.v.t.n.v.t.
Tussenwoning70 m²€1.960,-€2.100,-€1.400,-
Hoekwoning75 m²€2.100,-€2.250,-€1.500,-
2 onder 1 kap100 m²€2.800,-€3.000,-€2.000,-
Vrijstaand140 m²€3.920,-€4.200,-€2.880,-

Toelichting prijstabel vloerisolatie

We hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m², zo is de prijs voor isolatie langs onder duurder omdat dit meer werk is. Isolatie langs boven is ongeveer €28,- per m². Voor isolatie langs onder betaalt u gemiddeld €30,- per m². Een kruipkelder loopt meestal niet onder de hele woning door. Het aantal vierkante meters om te isoleren is dus vaak minder dan het vloeroppervlak. De gemiddelde prijs hiervan ligt op €20,- per m².

Vloerisolatie materialen

Bij vloerisolatie hebt u de keuze uit EPS-isolatieplaten, PUR-schuim of een isolerende chape. Een standaard chape is een dekvloer welke uit een dikke cementlaag bestaat. Bij een isolerende chape is dit cement gemengd met isolatiematerialen. U hebt hiervoor de keuze uit verschillende materialen,

waaronder PUR of polystyreenkorrels. Isolatiechape is de ideale optie wanneer de ruimte onder de vloer beperkt is. Is er genoeg ruimte in de kruipkelder? De vakman brengt dan isolerend materiaal aan op de onderzijde van de vloer, bijvoorbeeld isolatieschuim of minerale wol.

Met vloerisolatie heeft u geen last meer van koude voeten!

Bespaar op de isolatiekosten door gratis offertes van isolatiespecialisten uit Limburg te vergelijken

Soorten gevelisolatie

Er bestaan verschillende soorten methodes en materialen voor gevelisolatie. Een van de methodes is door isolatie op de buitengevel te plaatsen, dit noemen we buitengevelisolatie. Met buitengevelisolatie plaatst de vakman uit Limburg isolatie op de buitenmuur en werkt dit daarna af met nieuwe gevelbekleding. Een andere methode is door muurisolatie aan te brengen op de binnenmuur. Door de dikte van de muurisolatie komt de binnenmuur dan iets naar binnen, hierdoor verliest u een gedeelte van uw leefomgeving. Deze methode is wel goedkoper dan buitengevelisolatie.

gevel isoleren Limburg

Buitenzijde van de gevel isoleren

Het isoleren van de buitengevel is een arbeidsintensieve klus en één van de duurste methodes. Dit komt omdat u naast isolatiematerialen ook nog nieuwe gevelbekleding nodig heeft. Gevelisolatie langs buiten heeft echter een groot voordeel, u verbetert namelijk meteen de uitstraling van de buitenmuur van uw woning. De gevelbekleding bestaat bijvoorbeeld uit steenstrips, crepi of houten bekleding. Een isolatiespecialist uit Limburg plaatst eerst isolatieplaten tegen de gevel aan en daarna de bekleding. De totaalkosten zijn afhankelijk van de materialen en de afwerking waar u voor kiest.

gevelisolatie in Limburg

Gevel langs binnen isoleren

Een andere methode is door muurisolatie aan de binnenzijde van de gevel te plaatsen. De vakman plaatst isolatieplaten tegen de binnenmuur. Daarna worden de muren afgewerkt met voorzetwanden. Afhankelijk van de dikte van de isolatie komen de muren een aantal centimeter naar binnen. Hierdoor wordt bijvoorbeeld uw woonkamer iets kleiner. Het voordeel is dat de muren er weer als nieuw uitzien doordat er voorzetwanden voor gezet worden. Deze manier van isoleren is redelijk eenvoudig en kost gemiddeld €95,- per vierkante meter. Wilt u echter geen ruimte inleveren en heeft u een groter budget? Dan is misschien een mogelijkheid om juist langs buiten te isoleren.

Gevelisolatie prijzen

De kosten van gevelisolatie worden onder andere beïnvloed door uw materiaalkeuze, de benodigde dikte en de bereikbaarheid. Daarnaast is de manier van gevelisolatie van invloed op de uiteindelijke kostprijs. Gevelisolatie langs buiten is namelijk duurder dan gevelisolatie langs binnen. In de prijstabel vindt u de verschillen per isolatiemethode. Bij gevelisolatie moet u nieuwe gevelbekleding aanschaffen, wat ervoor zorgt dat de prijs stijgt. Buitengevelisolatie is duurder, maar wel effectiever omdat u als het ware een isolatieschil creëert. U hebt uw investering voor gevelisolatie langs de binnen- of buitenzijde gemiddeld binnen 8 tot 13 jaar terugverdiend.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De isolatieprijs wordt beïnvloed door vele factoren. Denk hierbij aan de arbeidskosten en de materiaalkosten. De arbeidskosten worden voornamelijk bepaalt door de manier van isoleren.

Buitengevelisolatie is arbeidsintensiever dan binnenmuurisolatie, hierdoor ligt de prijs ook hoger. Het verschil is ongeveer €30,- per vierkante meter. Bij gevelisolatie met nieuwe gevelbekleding heeft u ook nog te maken met hogere materiaalkosten door de bekleding. Crepi is goedkoper dan houten gevelbekleding of steenstrips.

Prijzen gevelisolatie

Type-woningOppervlakteBinnenmuurBuitenmuur
Appartement30 m²€2.850,-€3.750,-
Rijtjeshuis60 m²€5.700,-€7.500,-
Hoekwoning90 m²€8.550,-€11.250,-
2 onder 1 kap100 m²€9.500,-€12.500,-
Vrijstaand160 m²€15.200,-€20.000,-

Toelichting gevelisolatie prijstabel

We hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen. Voor binnenmuurisolatie €95-, per m² en voor het isoleren van de buitenmuur €125,-.

Deze prijzen zijn inclusief de arbeidskosten en btw. De uiteindelijke totaalprijs is afhankelijk van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Gevelisolatie materialen

Welke isolatiematerialen u best gebruikt bij gevelisolatie, hangt af van de methode. Gaat uw voorkeur uit naar binnenmuurisolatie? Dan plaatst het isolatiebedrijf de isolatie achter een voorzetwand. De keuze valt hierbij veelal op isolatieplaten van EPS of PUR schuim. Bij de buitengevel is niet elke isolatiesoort geschikt. Het isolatiebedrijf maakt hierbij waarschijnlijk gebruik van EPS-isolatieplaten. Dit is een populair soort materiaal, want het heeft vele voordelen. Het heeft bijvoorbeeld een hoge isolatiewaarde en is zeer licht omdat het vol zit met luchtbellen. Als het isolatiebedrijf uit Limburg de isolatieplaten tegen de gevel heeft gezet dan werken ze dit vervolgens af met gevelbekleding, zoals steenstrips of crepi.

Welke vorm van muurisolatie kiest u?

Wanneer u muurisolatie wilt laten aanbrengen heeft u de keuze uit verschillende methodes. Wanneer de spouw niet is geïsoleerd of wanneer het niet meer voldoet aan de huidige eisen is het verstandig om te kiezen voor spouwmuurisolatie. Spouwisolatie is eenvoudig aan te brengen en redelijk goedkoop.

Gevelisolatie is duurder, maar hierbij verbetert u de uitstraling van uw gevel. Deze ziet er weer als nieuw uit. Muurisolatie aan de binnenzijde is ook nog een optie. Dit is voordeliger dan de buitengevel isoleren, maar het nadeel is dat de muur iets naar binnen komt te staan door de dikte van de isolerende materialen.

Verbeter de uitstraling van uw gevel met gevelisolatie.

Bespaar tot wel 40% op de isolatiekosten door offerte te vergelijken!

Plafond isoleren

Last van uw bovenburen? Of last van contactgeluid van de bovenverdieping? Door uw plafond te isoleren voorkomt u niet alleen dat u warmte verliest, maar het is ook uitstekend voor geluidsisolatie. De vakman brengt een zwevend plafond aan. Hiervoor wordt eerst een houten of metalen profiel aangebracht. In het profiel plaatst de isolatiespecialist uit Limburg isolerend materiaal en daarna werkt hij alles af met plafondplaten. Door het zwevende plafond worden trillingen die geluid doorgeven geblokkeerd. De gemiddelde isolatiekosten voor het isoleren van het plafond zijn ongeveer €80,- tot €120,- per vierkante meter.

Garage isoleren

De garage wordt vaak gebruikt als opslagruimte of als werkplaats. Maar wanneer deze ruimte niet geïsoleerd is, is het in de wintermaanden erg koud. Wanneer u deze ruimte wilt verwarmen moet u veel stoken, want de warmte vervliegt zeer snel. Door isolatie aan te brengen is het zelfs mogelijk om de garage te gebruiken als extra kamer, bijvoorbeeld als kantoor of praktijk aan huis. De vakman uit Limburg plaatst bijvoorbeeld isolerende platen tegen de enkelsteensmuren. Ook is het mogelijk om het plafond te isoleren of de garagedeur. Het isoleren van de muur kost gemiddeld €100,- tot €145,- per vierkante meter.

De voordelen van isoleren op een rij

Isolatie heeft drie grote voordelen. Het zorgt voor een verbeterde vochtwering, waardoor u minder snel last heeft van schimmelvorming en vochtplekken. Door het verminderen van het warmteverlies hoeft u minder te stoken. Dit is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Daarnaast verbeterd u het wooncomfort van uw woning in Limburg.

Voordeel 1

Besparen op energie

besparen op prijs isolatie

Wilt u graag besparen op het aanbrengen van isolatie bij een nieuwbouwpand of het na isoleren van uw huidige woning in Limburg? Vergelijk dan de aanbiedingen van verschillende isolatiespecialisten. Kijk hierbij niet alleen naar de standaardprijzen, maar ook naar de mogelijkheden voor een isolatiepremie, en de diensten die bij de prijs ingesloten zitten. Onze specialisten helpen u snel en vakkundig.

Voordeel 2

Betere vochtwering

vochtwering

Om ervoor te zorgen dat de isolatie een lange levensduur kent, raden specialisten aan om tegelijk met het aanbrengen van het isolatiemateriaal te kijken naar het effect op vochtwering en het toepassen van additionele maatregelen. Zo zorgt vloerisolatie vaak al voor genoeg vochtwering, maar is bij menig dakisolatie een extra vochtremmende laag nodig om de vochtwering te optimaliseren.

Voordeel 3

Verhoog uw wooncomfort

verhoogd wooncomfort Limburg

Doordat u minder hoeft te stoken, verwarmt u uw woning efficiënter. U verhoogt hiermee uw wooncomfort. Geen koude voeten meer met vloerisolatie een geen last meer van tocht. Met isolatie blijft u woning ook nog koeler in de zomer, want het warmt minder snel op. Bovendien doet het ook veel op het gebied van akoestische isolatie, zodat u minder last heeft van geluidsoverlast.

Omdat we de zolder hebben omgetoverd tot een speelruimte voor onze kleine jongens, was het ook belangrijk dat er een goede isolatie geplaatst werd om de warmte te behouden. Dankzij deze site een goedkoop isolatiebedrijf gevonden. Top! Chantal De Bruyne – Limburg.

Premie 2018/2019

Er zijn verschillende premies voor het isoleren van uw woning. Voor het ontvangen van een isolatiepremie moet het materiaal voldoen aan het aantal voorwaarden. Zo moet het minstens een Rd-waarde hebben van 4,5 m²K/W. Dit heeft te maken met het soort isolatie en de dikte. Daarnaast geldt het alleen voor woningen in het Vlaamse gewest die voor 1 januari 2006 zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. Lees op vlaanderen.be meer over de isolatiepremie. Ook uw netbeheerder geeft een isolatiepremie voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Ook hierover leest u meer op vlaanderen.be.

Verlaagd btw-tarief

Naast een isolatiepremie bespaart u ook op de isolatiekosten door te profiteren van het verlaagde btw-tarief. In plaats van het hoge tarief betaalt u in een aantal gevallen maar 6% btw. Dit tarief geldt voor het materiaal en de arbeidskosten van de vakman. Dit geldt echter alleen voor woningen die minstens 10 jaar oud zijn. Daarnaast moet het gaan om een privéwoning. Voor woningen die nog geen 10 jaar oud zijn, maar wel 5 jaar, geldt een overgangsregeling. Hierbij gelden wel weer een aantal voorwaarden voordat u van de regeling gebruikt kunt maken. Op financien.belgium.be leest u meer over het verlaagde btw-tarief.

Voordelen van isolatiebedrijf Limburg

Wanneer u uw woning wilt laten isoleren is het verstandig om een isolatiebedrijf uit de regio Limburg in te schakelen. U wilt natuurlijk wel dat de isolatie op de juiste manier aangebracht wordt. Wanneer dit niet gebeurd behaalt u een minder hoog rendement. Daarnaast kan het voor vochtproblemen zorgen. Een verkeerd aangebracht dampremmende laag zorgt er bijvoorbeeld voor dat er vocht bij de isolatie komt.
De belangrijkste voordelen van een isolatiebedrijf:

  • Zekerheid dat de isolatie juist aangebracht wordt.
  • De isolatiespecialist uit Limburg heeft veel ervaring en geeft u graag deskundig advies.
  • Doordat de isolatie goed is aangebracht behaalt u het hoogste rendement.

Besparen door offertes te vergelijken!

Verhoog de waarde van uw woning in Limburg door woningisolatie aan te brengen! Het hoogste rendement behaalt u door dakisolatie aan te brengen, maar ook gevelisolatie of spouwisolatie zorgt voor een grote besparing. Schakel een isolatiespecialist in voor het isoleren van uw huis, zodat u zeker weet dat het materiaal op de juiste manier aangebracht wordt. Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een aantal vrijblijvende offertes. Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. Door de aanbiedingen van isolatiespecialisten uit de regio Limburg te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de isolatiekosten.

prijzen in Limburg voor isoleren