Isolatie experts in de buurt van Kinrooi

Een overzicht van alle isolatie experts in de buurt van Kinrooi

Gratis offertes vergelijken Bespaar door offertes te vergelijken!

Op zoek naar een isolatie expert in Kinrooi? Onderstaand een overzicht van alle isolatiebedrijven in de buurt van Kinrooi. Iedere isolatiefirma in deze gids is ingeschreven bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen en heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie zoals adresgegevens, contactgegevens en registraties.

Isolatiebedrijf Kinrooi gezocht?

De isolatiebedrijven uit ons overzicht zijn je van dienst bij alle soorten isolatie. Denk hierbij aan spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en het isoleren van de kruipruimte. Door te isoleren bespaar je direct op de stookkosten. Je verdient de investering in isolatie dus meteen terug. Benieuwd naar de prijzen? Start nu je gratis offerteaanvraag en je ontvangt snel reactie!

Over Kinrooi

Kinrooi is een plaats in de provincie Limburg en telt in 12233 inwoners, bestaande uit 6220 mannen en 6013 vrouwen, verdeeld over 4805 huishoudens.

Gratis en vrijblijvend isolatie offertes aanvragen?

Start met isoleren en bespaar direct op je stookkosten.

Isolatie Kinrooi

In tijden waarin energiezuinig steeds belangrijker is, is een goede isolatie in Kinrooi noodzakelijk. Als jij je huis goed laat isoleren, bespaar je namelijk tot wel honderden euro’s per jaar! Bovendien draagt het bij aan een beter milieu, verhoog je de woningwaarde en zit jij er deze winter lekker warm bij: waarom zou jij je huis niet isoleren?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt dan zo snel mogelijk scherpe prijsopgaven van isolatiebedrijven in jouw regio. Vergelijk de bedrijven en kies de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de isolatiekosten!

Op deze pagina lees je waar jij je huis zou moeten isoleren. Je krijgt meer informatie over de verschillende soorten isolatie en leest welke premie je hiervoor kunt aanvragen.

Voordelen van huis isoleren

Een goede isolatie in Kinrooi heeft veel voordelen. Maar wat voor jou misschien nog veel belangrijker is, is dat je tot wel honderden euro’s per jaar op je energiekosten bespaart!

De grootste voordelen op een rij:

 • Je bespaart tot honderden euro’s per jaar op je energierekening!
 • Minder warmteverlies zorgt voor een hoger wooncomfort: het is altijd lekker warm in huis.
 • Met een goede isolatie in Kinrooi draag jij je steentje bij aan een beter milieu. Je vermindert je CO2-uitstoot.
 • Als jij je huis laat isoleren, verhoog je de woningwaarde.

Woning isoleren?

Vind eenvoudig en snel een vakman uit jouw regio!

Gratis offertes!

Besparen op de prijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Vergelijk & bespaar!

Vergelijk de offertes en bespaar tot wel 40% op je isolatiekosten!

Waarom een isolatiebedrijf inschakelen?

Als jij overweegt je isolatie in Kinrooi te verbeteren, dan raden we je aan om hiervoor een isolatiebedrijf in te schakelen.

Waarom?

Met de hulp van een isolatiespecialist uit Kinrooi ben je verzekerd van een optimale isolatie: de vakmannen zorgen er namelijk voor dat de isolatiematerialen correct geplaatst zijn én dat het materiaal dik genoeg aangebracht wordt. Dit betekent dat je optimaal bespaart op je energiekosten.

Wist je dat slecht aangebrachte isolatie zelfs vochtproblemen kan veroorzaken? Des te belangrijker om direct de hulp van een vakman in te schakelen. Bijkomend voordeel is dat de isolatieklus sneller is uitgevoerd en dat je in veel gevallen profiteert van een verlaagd btw-tarief.


Wat zijn de isolatie prijzen?

Hoeveel isolatie in Kinrooi kost, is volledig afhankelijk van de methode die je kiest en het isolatiemateriaal. Spouwmuurisolatie is in Kinrooi al jarenlang populair vanwege de gunstige prijs: spouwmuurisolatie kost gemiddeld €15,- tot €25,- per m². Omdat de besparing hiermee oploopt tot wel €600,- per jaar, verdien je de investering bovendien al in 3 tot 5 jaar weer terug. Daarmee is spouwisolatie een geschikte methode om mee te beginnen.

Laat jij je vloeroppervlak isoleren? Dit kost ongeveer €25,- tot €30,- per m². Het is goedkoper om de kruipruimte te isoleren: hiervoor betaal je gemiddeld €20,- per m² en dit levert dezelfde voordelen op. Wil je besparen op de kosten van de isolatie? Vergelijk dan gratis de prijzen van meerdere isolatiebedrijven.

Isolatie prijs per m²

Soort isolatie Prijs per m² Bijzonderheden
Spouwmuurisolatie €15,- tot €25,- Afhankelijk van materiaal
Vloerisolatie €25,- tot €30,- Onder of bovenlangs
Kruipruimte isolatie €20,- Afhankelijk van materiaal
Dakisolatie €35,- Langs binnen
€50,- tot €90,- Langs buiten
Gevelisolatie €95,- Langs binnen
€125,- Langs buiten (buitengevelisolatie)
Geluidsisolatie €25,- tot €40,- Geluidsisolatie muur
€30,- tot €50,- Geluidsisolatie plafond
€50,- tot €100,- Geluidsisolatie muur

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan voor de exacte prijzen voor je woningisolatie.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De totaalprijs van isolatie in Kinrooi verschilt per situatie. Er zijn namelijk veel factoren die de kosten beïnvloeden. De keuze voor het isolatiemateriaal is een grote factor. In veel gevallen zijn materialen met een hogere isolatiewaarde duurder.

Daar staat tegenover dat je hiermee ook een betere isolatie realiseert, waardoor je meer bespaart op je energierekening. Een andere belangrijke factor is het btw-tarief: bij huizen ouder dan 10 jaar geldt namelijk het verlaagde btw-tarief van 6%! Meer hierover lees je op belgium.be.

De prijs is onder andere afhankelijk van deze factoren:

 • De isolatiematerialen.
 • De gekozen isolatietechniek.
 • Het uurtarief van de isolatie expert.
 • het btw-tarief.
 • Eventuele voorrij- en afvoerkosten.

Isolatie plaatsen tegen een interessante prijs

Wist je dat elke isolatie expert in Kinrooi zijn of haar eigen uurtarief hanteert? Hierdoor verschillende prijzen per isolatiebedrijf enorm.

Hoe vind ik een isolatiebedrijf met een interessante prijs?

Het is altijd slim om meerdere isolatiebedrijven met elkaar te vergelijken. Zo vind je gemakkelijk de vakman met het beste aanbod en bespaar je tot wel 40% op de totale isolatiekosten: helemaal gratis. Daarnaast raden wij je aan om te kijken waar je op kunt besparen. Kies daarom voor een isolatiebedrijf bij jou in de buurt, zodat je bespaart op de voorrijkosten. Je kunt ook overwegen om zelf het puin af te voeren, zodat je geen afvoerkosten betaalt!

Terugverdientijd isolatie

Met een goede isolatie in Kinrooi bespaar jij jaarlijks op je energiekosten. Met deze besparing, verdien je de investering na verloop van tijd weer terug!

Hoe lang duurt het voor ik de isolatie terugverdien?

Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Onder andere de gasprijs, de buitentemperatuur en jouw stookgedrag zijn van invloed op de terugverdientijd. In een strenge winter bespaar je meer energie dan in een zachte winter: daarom is de terugverdientijd dan een stuk sneller!

Spouwmuurisolatie verdien je in ongeveer 3 tot 5 jaar weer terug, terwijl de terugverdientijd van gevelisolatie iets langer is: ongeveer 8 tot 13 jaar. Op energiesparen.be kun je berekenen hoe lang het duurt voordat jij jouw woningisolatie terugverdient.


Gratis - Vrijblijvend

Soorten isolatie

Er zijn verschillende manieren waarop jij je woningisolatie in Kinrooi kunt verbeteren. Welke vorm van isolatie voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Wil je maximaal besparen op de energierekening? Dan is dakisolatie een goede optie.

Wil je de investering juist zo snel mogelijk weer terugverdienen, kies dan voor spouwisolatie. Twijfel je over de juiste vorm van isolatie? Vraag dan om een persoonlijk isolatieadvies bij een bedrijf bij jou in de buurt.

Hieronder lees je meer over de verschillende soorten isolatie. Wil jij ook je woningisolatie verbeteren? Vraag dan gratis offertes aan en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot maar liefst 40% op de kosten!


Spouwmuurisolatie Kinrooi

Spouwmuurisolatie wordt in Kinrooi regelmatig uitgevoerd. Bij spouwmuurisolatie laat je de open ruimte in je buitenmuur opvullen met isolatie. Hierdoor trekt er geen koude lucht meer door de muur, en voelt hij direct warmer aan. Dankzij spouwmuurisolatie straalt er geen kou meer van de muur af, waardoor je minder hoeft te stoken voor dezelfde aangename temperatuur.

Spouwmuurisolatie heeft tal van voordelen: er is geen vergunning nodig, spouwmuurisolatie is in één werkdag geplaatst en je verdient de investering in 3 tot 5 jaar alweer terug. Daardoor is de drempel voor het plaatsen van spouwisolatie erg laag!

Heb jij last van koude buitenmuren en wil je hier voor eens en voor altijd vanaf? Kies dan voor spouwmuurisolatie en vergelijk gratis offertes!

Voordelen spouwmuurisolatie

 • Spouwmuurisolatie in Kinrooi is in één werkdag geplaatst.
 • Je hoeft geen vergunning aan te vragen.
 • Met spouwmuurisolatie bespaar je tot wel €600,- per jaar op de energiekosten.
 • Spouwisolatie heeft de kortste terugverdientijd van 3 tot 5 jaar.

Heb ik een spouwmuur?

Om spouwmuurisolatie in Kinrooi te plaatsen is er een spouw nodig. Bij huizen gebouwd voor 1920 is er vaak geen spouw aanwezig. Twijfel je of spouwmuurisolatie een optie is? Kijk dan eens op de originele bouwtekeningen. Als hier een open ruimte tussen de binnen- en buitenmuren zit, is er waarschijnlijk een spouw aanwezig.

Geen bouwtekeningen bij de hand? Meet de muur dan eens op.

Bij een dikte van 25 centimeter of meer is er wel een spouw aanwezig! Bij huizen gebouwd na 1975 is de spouw bij de bouw al vaak geïsoleerd. In dat geval kun je de spouwmuur wel na-isoleren.

Wat kost spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie in Kinrooi is één van de goedkoopste manieren om de isolatie in huis te verbeteren. In een appartement met een muuroppervlak van 30 m² laat je de spouwmuur isoleren vanaf €450,- tot €750,-. De prijs is volledig afhankelijk van het materiaal dat je kiest. Glaswol is bij spouwmuurisolatie de goedkoopste optie. Isolatieschuim is duurder, maar hiermee behaal je ook een hogere isolatiewaarde.

Wil je de spouwmuur van een hoekwoning isoleren, houd dan rekening met kosten rond de €1.350,- tot €2.250,-. Bij een vrijstaande woning met een totaalmuuroppervlak van 160 m² liggen de totale kosten rond de €2.400,- tot €4.000,-.

Spouwmuur isolatie prijs

Type woning Oppervlakte muur EPS-parels Glaswol Pur-schuim
Appartement 30 m² €600,- €450,- €750,-
Rijtjeshuis 60 m² €1.200,- €900,- €1.500,-
Hoekwoning 90 m² €1.800,- €1.350,- €2.250,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.000,- €1.500,- €2.500,-
Vrijstaand 160 m² €3.200,- €2.400,- €4.000,-

Let op: dit zijn richtprijzen. De exacte prijzen verschillen per isolatiebedrijf uit Kinrooi. Vraag gratis offertes aan om te vergelijken.

Spouwmuur isoleren: de werkwijze

Spouwisolatie is in één werkdag geplaatst. Bij het isoleren van een spouwmuur, volgt de vakman deze 5 stappen:

 • Stap 1: de spouwmuurinspectie. De vakman controleert met een endoscoop of er geen vervuiling aanwezig is.
 • Stap 2: de isolatie expert maakt nu de boorgaten in de kruisingen van de voegen: op maximaal 80 centimeter afstand.
 • Stap 3: hij maakt eventuele naden en kieren in de muur dicht, zodat de spouwisolatie niet de muur uitloopt.
 • Stap 4: daarna vult hij de muur van onder naar boven met het isolatiemateriaal van jouw keuze.
 • Stap 5: tot slot maakt hij de voegen weer helemaal dicht, zodat er niets meer te zien is.

Na-isolatie spouwmuur

Is jouw spouwmuur in Kinrooi al geïsoleerd? Dan is na-isolatie van de spouwmuur mogelijk. Bij het na-isoleren van de spouwmuur laat je de bestaande spouwisolatie aanvullen of vervangen.

Waarom moet ik mijn spouwmuur na-isoleren?

Na-isolatie van de spouwmuur is handig, omdat je hiermee de isolatiewaarde nog hoger maakt. Het kan voorkomen dat oude isolatie na verloop van tijd verzakt is. Door dit aan te vullen, is je hele muur weer optimaal geïsoleerd. Bovendien zijn de isolatiematerialen van vandaag kwalitatief een stuk beter dan 30 jaar geleden. Door de bestaande isolatie te vervangen kun je nog meer besparen op je energierekening!

Welk isolatiemateriaal voor spouwisolatie

Kies jij ervoor om je spouwmuur te isoleren? Dan heb je de keuze uit verschillende isolatiematerialen:

 • Glaswol: de goedkoopste optie met een goede isolatie. De kosten liggen rond de €15,- tot €20,- per m².
 • Rotswol: biedt naast een goede warmte-isolatie, ook een uitstekende geluidsisolatie. De prijs ligt rond de €15,- tot €20,- per m².
 • EPS-parels: zijn volledig recyclebaar, waardoor het een milieubewuste keuze is. Dit kost je gemiddeld €20,- tot €25,- per m².
 • Pur-schuim: een duurdere optie, maar dit zorgt voor een optimale isolatie. Het kost ongeveer €25,- tot €30,- per m².

Zo werkt het na-isoleren

Bekijk wat een vakman doet bij het na-isoleren van een reeds geïsoleerde spouwmuur.


Spouwmuurisolatie nadelen: zijn die er?

Eén van de grootste nadelen van spouwmuurisolatie in Kinrooi, is dat het niet geschikt is voor elke gevel. Als de gevelstenen geglazuurd of geschilderd zijn, kun jij je spouw niet isoleren. Doordat de muur niet meer ademt, bestaat het risico op vocht onder de glazuurlaag: in de winter kan je muur dan kapotvriezen.

Ook gevels die extreem blootgesteld worden aan slagregens zijn kwetsbaarder. Gelukkig is spouwisolatie nog steeds te plaatsen als je de muur goed laat impregneren! Hiermee voorkom je dat het vocht de materialen aantast.

Tot slot bestaan er nog een aantal fabels over spouwmuurisolatie. Zo denken veel mensen dat spouwmuurisolatie vochtproblemen veroorzaakt: dit is zeker niet het geval. Met een goede ventilatie hoef je niet bang te zijn voor vochtplekken in huis.

Spouwmuurisolatie laten uitvoeren in Kinrooi in?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de isolatiekosten.
Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vloerisolatie Kinrooi

Met een goede isolatie op de vloer bespaar jij tot wel €380,- per jaar op je energierekening! Toch is dat niet het enige voordeel van vloerisolatie in Kinrooi. Het zorgt namelijk ook voor een betere luchtvochtigheid in huis. Goede vloerisolatie houdt vocht vanuit de kruipkelder tegen, waardoor het leefklimaat een stuk droger wordt. Dit betekent het einde van lelijke vocht- en schimmelplekken in huis.

Isolatie kun je op verschillende manieren laten plaatsen: langs boven en langs onder. Als alternatief is bodemisolatie van de kruipkelder ook altijd een mogelijkheid. Wil jij je vloer binnenkort ook isoleren? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de isolatiekosten!

Voordelen vloerisolatie

 • Met vloerisolatie in Kinrooi bespaar je tot €380,- per jaar op de stookkosten.
 • Vloerisolatie verbetert de luchtvochtigheidsgraad in huis.
 • Dankzij een warmere vloer heb je nooit meer last van koude voeten!
 • Vloerisolatie verhoogt de woningwaarde.

Vloerisolatie prijs

De prijs van vloerisolatie in Kinrooi is afhankelijk van je gekozen methode. In veel gevallen is isolatie langs boven de meest goedkope optie. Onthoud wel dat je de vloer hierna vaak opnieuw moet afwerken. Als dit het geval is kunnen de kosten hoger uitvallen dan isolatie langs onder.

Voor het isoleren van een houten- of betonvloer in een hoekwoning betaal je gemiddeld €2.100,- tot €2.250,-. Kies je voor isolatie van de kruipkelder, dan liggen de kosten rond de €1.500,-. Hierbij gaat het om een vloeroppervlak van 75 m².

Heb je een vrijstaande woning? Bij een vloeroppervlak van 140 m² liggen de kosten voor vloerisolatie tussen de €3.920,- tot €4.200,-. Als je de kruipkelder laat isoleren, betaal je gemiddeld €2.880,-.

Prijzen vloerisolatie

Type woning Vloeroppervlak Langs boven Langs onder Kruipkelder
Appartement 60 m² €1.680,- n.v.t. n.v.t.
Tussenwoning 70 m² €1.960,- €2.100,- €1.400,-
Hoekwoning 75 m² €2.100,- €2.250,- €1.500,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.800,- €3.000,- €2.000,-
Vrijstaand 140 m² €3.920,- €4.200,- €2.880,-

Let op: dit zijn richtprijzen. Vergelijk gratis offertes om te besparen op de kosten.

Vloer isoleren: de mogelijkheden

Als jij ervoor kiest om je vloer te isoleren, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Of je nu een houten vloer wilt isoleren, of geïnteresseerd bent in isolatie van een betonvloer: de isolatie expert geeft jou een persoonlijk isolatieadvies.

Want wat is nu de beste optie: vloerisolatie in Kinrooi langs onder of langs boven? En zitten er verschillen in het isoleren van een betonvloer of houten vloer?

Hieronder lees je meer over de verschillende mogelijkheden om jouw vloer te isoleren. Ben je op zoek naar isolatiespecialisten? Start dan jouw gratis offerteaanvraag en bespaar tot wel 40%!

Langs onder of langs boven isoleren?

Bij het isoleren van vloeren heb je doorgaans twee keuzes: isoleren langs onder of langs boven.

 • Isoleren langs onder: hierbij brengt de vakman de gewenste isolatie aan via de kruipkelder. Een belangrijke voorwaarde voor deze methode, is dat de kruipruimte minimaal 35 centimeter hoog is. Heb je geen kruipruimte of is deze niet hoog genoeg? Kies dan voor isoleren langs boven.
 • Isoleren langs boven: in dit geval plaatsen de vakmannen isolatie op je vloeroppervlak. Dit werk jij daarna af met een vloerafwerking naar keuze.

Houten vloer isoleren

Bij de isolatie van een houten vloer zijn er verschillende keuzes. De meeste mensen in Kinrooi kiezen voor isolatie langs onder. Wordt de houten vloer gedragen door draagbalken, dan is de isolatie gemakkelijk tussen deze balken te klemmen.

Hiervoor is minerale wol een hele geschikte keuze! Dit snijdt de vakman eenvoudig op maat en het vult alle naden en kieren goed op. Andere materialen die je hiervoor kunt gebruiken zijn isolatiefolie, isolatieschuim en isolatieplaten van eps of xps.

Isoleren van betonvloer

Wil je een betonvloer in Kinrooi isoleren? De meeste mensen kiezen voor isolatie langs boven. Deze manier zorgt er namelijk voor dat de vloer een paar graden warmer aanvoelt. Het voordeel hiervan is dat je nooit meer koude voeten krijgt, waardoor de gevoelstemperatuur in huis een stuk hoger is!

Natuurlijk is het ook een optie om isolatie langs onder te plaatsen. Dit is vooral een goede optie als je vloerverwarming in huis hebt. Je voorkomt hiermee dat je warmte verliest aan de kruipruimte!

Kruipruimte isoleren

Een alternatief voor vloerisolatie in Kinrooi, is kruipruimte isolatie. Wat is het verschil tussen vloer- en kruipruimte isolatie?

Wanneer we spreken van vloerisolatie dan gaat het vooral om het isoleren van de bovenkant of onderkant van het vloeroppervlak. Isolatie langs onder wordt weer aangebracht via de kruipkelder. Gaat het over het isoleren van de kruipruimte, dan doelen we vaak op bodemisolatie. Hierbij laat je isolatie op de bodem van de kruipkelder plaatsen.

Logisch dus dat beide technieken vaak door elkaar gehaald worden. Met kruipruimte isolatie bespaar je tot ongeveer €190,- per jaar! De kosten liggen doorgaans een stuk lager dan voor vloerisolatie, omdat het gemakkelijker te plaatsen is.

Kruipruimte isolatie: welke materialen?

Voor het isoleren van de kruipkelder in Kinrooi kun je gebruik maken van verschillende materialen. Wil je een natuurlijk materiaal? Dan zijn schelpen misschien een goede keuze. Dit zijn gewone schelpjes, gewonnen uit de zee. Het grootste voordeel van schelpenisolatie, is dat het naast isoleert ook vocht tegenhoudt. Met een laag van 20 tot 30 centimeter bereik je al een rc-waarde (warmteweerstand) van 2,5 m²K/W. De prijs hiervan ligt tussen de €25,- tot €35,- per m².

Een goedkoper alternatief zijn isolatiechips. Dit is gemaakt van piepschuim en blijft op het water drijven. Daardoor gaat de isolatiewaarde niet verloren zodra het waterpeil stijgt. De kosten hiervoor liggen rond de €12,- tot €20,- per m².

Werkwijze kruipkelder isoleren

Voordat de vakman uit Kinrooi de kruipkelder isoleert, controleert hij of jouw kruipkelder geschikt is. Hierbij kijkt hij onder andere naar de hoogte en het vochtgehalte van de kruipruimte. Aan de hand hiervan geeft hij een persoonlijk isolatie advies: jij kiest daarna zelf of je het plafond of de bodem van de kruipkelder wilt isoleren.

Daarna begint de isolatie. Kies je voor bodemisolatie, dan blaast de vakman het gewenste materiaal op de bodem van de ruimte. Meestal is een dikte van 20 centimeter voldoende voor een goede isolatiewaarde. De werkzaamheden zijn binnen een dag afgerond en er ontstaat geen rommel. Hierdoor kun je gewoon thuis aanwezig blijven!


Gratis - Vrijblijvend

Dakisolatie Kinrooi

Wil je optimaal besparen met de woningisolatie, dan is dakisolatie in Kinrooi de beste keuze! Hiermee bespaar je tot wel €600,- per jaar op de energiekosten!

Waarom?

Het dak is in veel huizen het grootste warmtelek. Dat komt omdat warmte stijgt, en zo via het dak verloren gaat. Door het dak te isoleren voorkom je dus veel warmteverlies! Dakisolatie in Kinrooi kun je op twee manieren plaatsen: langs binnen of langs buiten. Dakisolatie langs buiten zorgt voor de hoogste besparing, maar dakisolatie langs binnen is weer goedkoper.

Welke methode voor jou de beste keus is, is dus volledig afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Wil jij je platte dak isoleren? Start dan direct de gratis offerteaanvraag en bespaar tot 40% op de isolatiekosten.

Voordelen isolatie daken Kinrooi

 • Met dakisolatie in Kinrooi bespaar je tot €600,- per jaar op de energiekosten!
 • Het verhoogt de waarde van je woning.
 • Je draagt bij aan een beter milieu door een mindere CO2-uitstoot.
 • Met het plaatsen van dakisolatie verhoog jij je wooncomfort.

Dakisolatie prijzen: wat kost het?

Dakisolatie langs binnen is in Kinrooi de voordeligste optie. Bij een hellend dak liggen de kosten rond de €35,- per m². Bij een dakoppervlak van 50 m² loopt de totaalprijs op tot ongeveer €1.750,-. Voor het isoleren van je platte dak betaal je ongeveer €35,- per m². Op een totaaloppervlak van 35 m² liggen de kosten rond de €420,-.

Wil je de grootste besparing behalen, dan is dakisolatie langs buiten de beste optie!

Dit kost bij een hellend dak ongeveer €50,- per m² en bij een plat dak gemiddeld €90,- per m². Hoewel de kosten hoger liggen, bespaar je meer op je energiekosten.

Prijs dakisolatie

Soort dak Werkwijze plaatsing isolatie Prijs per m²* Totaalprijs*
Hellend (50m²) Langs binnen €35,- €1.750,-
Hellend (50m²) Langs buiten €50,- €2.550,-
Plat (12m²) Langs binnen €35,- €420,-
Plat (12m²) Langs buiten €90,- €1.080,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Exacte prijzen weten? Vraag gratis offertes aan!

Dakisolatie plaatsen: hoe werkt het?

De plaatsing van dakisolatie in Kinrooi gebeurt op twee manieren: langs boven of langs onder. Welke optie voor jou de beste keuze is, is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren.

Laat jij je hellend dak langs binnen isoleren? De kosten liggen dan een stuk lager. Dat komt omdat het plaatsen vaak al binnen één werkdag is afgerond en de werkzaamheden niet zo complex zijn. Dat is anders als jij je hellend dak langs buiten laat isoleren. In dat geval nemen de werkzaamheden meer tijd in beslag. Bovendien heb je in veel gevallen een vergunning nodig, waardoor de kosten nog hoger uitvallen.

Hieronder lees je meer over het plaatsen van dakisolatie in Kinrooi en hoe de vakman te werk gaat.

Plat dak isoleren

Als jij je platte dak wilt isoleren, dan is het aan te raden dit langs buiten te doen. In dat geval betrek je de dakconstructie namelijk tot de warme, geïsoleerde schil. Zo wordt de dakconstructie minder blootgesteld aan temperatuurwisselingen, wat het risico op scheuren verkleint.

De vakman plaatst op het dakbeschot een dampremmende folie. Hierboven plaatst hij de isolatie naar keuze. Isolatieplaten zijn hiervoor erg geschikt, omdat deze goed bestand zijn tegen vocht. De laag isolatie werkt hij daarna af met de dakbedekking.

Hellend dak isoleren

Een hellend dak langs binnen isoleren is relatief eenvoudig. De vakman plaatst het gewenste materiaal tegen de binnenzijde van het dak. Je kan zelf kiezen hoe je dit afwerkt. Er zijn ook kant- en klare isolatieplaten verkrijgbaar, waardoor je de binnenzijde niet verder hoeft af te werken.

Kies je voor isolatie langs buiten? Dit is een flinke verbouwing. De vakman verwijdert de dakbedekking en plaatst de isolatie op het dakbeschot. Dit werkt hij af met een nieuw onderdak, gevolgd door jouw dakbedekking.

Dakisolatie verplicht? Vlaamse dakisolatienorm 2020

Vanaf 2020 moet jouw dak voldoen aan de Vlaamse Dakisolatienorm. Dit betekent dat daken in Kinrooi moeten voldoen aan een minimale isolatie van 0,75 m² K/W. Als na 2020 bij een controle blijkt dat jouw dak niet voldoet aan deze isolatienorm, dan krijg je strafpunten. Eigenaren krijgen dan de kans de isolatie van hun daken in Kinrooi alsnog te verbeteren. Doen zij dit niet, dan kan het huis zelfs onbewoonbaar verklaard worden.

Meer weten over deze isolatienorm? Op vlaanderen.be vind je een overzicht van alle voorwaarden en regels. Nieuwbouwwoningen die sinds 1 januari 2006 aan het elektriciteitsnet zijn aangesloten voldoen al aan deze dakisolatienorm.

Zolderisolatie of dakisolatie?

De isolatie van daken in Kinrooi, voorkom je warmteverlies en blijft de zolder lekker warm. Maar wat als je de zolder niet als verblijfsruimte gebruikt? In dat geval is het natuurlijk zonde om de warmte aan de lege zolder te verliezen.

Laat dan je zolder isoleren!

Met zoldervloerisolatie voorkom je dat de warmte verder stijgt, en blijven de slaapkamers heerlijk verwarmd. Zoldervloerisolatie is relatief eenvoudig aan te brengen. De isolatiespecialisten bevestigen de isolatie bovenop de vloer. Je kunt dit eventueel afwerken met een vloerbedekking naar keuze, maar als je de zolder toch niet gebruikt is dat niet noodzakelijk.

Met dakisolatie in Kinrooi bespaar je tot €600,- per jaar!

Vind het isolatiebedrijf met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de isolatiekosten.
Gratis offertes vergelijken

Gevelisolatie Kinrooi

Met gevelisolatie in Kinrooi verhoog je de isolatiewaarde van je huis en verbeter je tegelijkertijd de uitstraling. Hoe? Gevelisolatie combineer je met gevelbekleding. Is jouw gevel verouderd, beschadigd of gewoon aan vernieuwing toe? Dan is gevelisolatie een goede keuze!

Natuurlijk is muurisolatie in Kinrooi een grote investering maar je krijgt er zeker wat voor terug. Met gevelisolatie bespaar je jaarlijks tot wel €850,- op je energiekosten! Hiermee heeft deze vorm van woningisolatie een gemiddelde terugverdientijd van 13 tot 15 jaar.

Wil jij je gevel ook beter isoleren? Schakel dan de hulp van een isolatiebedrijf in. Vergelijk gratis offertes en vind zo de isolatiespecialist met het beste aanbod!

Voordelen gevelisolatie

 • Met gevelisolatie in Kinrooi bespaar je tot €850,- per jaar op de stookkosten.
 • Muurisolatie verbetert de uitstraling van jouw gevel enorm.
 • Gevelisolatie beschermt je gevel tegen neerslag, wind en kou.
 • De waarde van je woning stijgt dankzij gevelisolatie enorm.

Wat kost gevelisolatie?

Gevelisolatie in Kinrooi is op twee manieren toe te passen: langs binnen en langs buiten. Muurisolatie is de goedkoopste optie, maar hier bespaar je ook iets minder mee, gemiddeld €7,50 per m² per jaar. Bij een hoekwoning met een geveloppervlak van 90 m² liggen de kosten rond de €8.550,-. Voor buitengevelisolatie betaal je in dat geval ongeveer €11.250,-.

De hogere prijs van buitengevelisolatie heeft onder andere te maken met de kosten van de gevelbekleding. Je hebt hier dus zelf een grote invloed op. Wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn, kies dan voor crepi als afwerking.

Prijs gevelisolatie

Type woning Geveloppervlak Binnenmuur isoleren Buitenmuur isoleren
Appartement 30 m² €2.850,- €3.750,-
Rijtjeshuis 60 m² €5.700,- €7.500,-
Hoekwoning 90 m² €8.550,- €11.250,-
2 onder 1 kap 100 m² €9.500,- €12.500,-
Vrijstaand 160 m² €15.200,- €20.000,-

Let op: de genoemde prijzen zijn voorbeelden incl. btw. Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan om te besparen op de kosten.

Buitengevel isoleren

Gevelisolatie in Kinrooi heeft tal van voordelen: het beschermt je gevel, verhoogt de woningwaarde en zorgt voor een uitstekende isolatiewaarde.

Hoe wordt buitengevelisolatie geplaatst?

Met behulp van een lijmspecie brengen de isolatiespecialisten de isolatieplaten aan tegen de gevel. Bij zwakke gevels gebruiken ze hiervoor ook een lichtmetalen frame. Kies je voor crepi als gevelbekleding? Dan bepleisteren ze de platen.

Bij andere soorten gevelbekleding wordt op de isolatie eerst een houten structuur aangebracht. Hierop schroeven zij de gevelplaten vast. Zoals je misschien verwacht, verandert de uitstraling van je woning. Houd er rekening mee dat je in de meeste gevallen een vergunning moet aanvragen.

Welk isolatiemateriaal wordt er gebruikt?

Bij buitengevelisolatie gebruiken vakmannen uit Kinrooi vooral XPS-isolatieplaten. Deze zijn vochtbestendig en hebben een hoge isolatiewaarde van 0.032 tot 0.035 W/mK (Hoe lager deze waarde, des te hoger de isolatie) bij een dikte van 14 centimeter.

De vakmannen plaatsen gevelbekleding over de isolatie. Hierbij heb je de keus uit verschillende soorten gevelbekleding. Gevelisolatie in combinatie met crepi is populair, omdat crepi een goedkope keuze is. Zeker in vergelijking met andere soorten gevelpanelen.

Gevelisolatie wordt ook vaak met steenstrips gecombineerd. Steenstrips zijn gesneden bakstenen, waardoor de bekleding sterk lijkt op de originele gevel. Bovendien zijn steenstrips een stuk goedkoper dan het metselen van een compleet nieuwe gevelmuur!

Gevel isoleren langs binnen

Een andere optie om je buitenmuur te isoleren, is het isoleren van de binnenmuur. Dit noemen we ook wel muurisolatie. Muurisolatie in Kinrooi heeft een paar voordelen ten opzichte van buitengevelisolatie. Je hebt geen vergunning nodig en muurisolatie is een stuk voordeliger. Daar staat tegenover dat je wel een klein deel van je leefruimte inlevert.

Hoe plaatsen vakmannen muurisolatie?

Specialisten realiseren muurisolatie met behulp van een voorzetwand. Zij maken een houten of lichtmetalen frame. De open ruimte tussen de muur en het frame is ongeveer 15 centimeter dik, afhankelijk van het gekozen materiaal, en dit vullen ze op met isolatie. De voorzetwand werk je zelf af met schilderwerk, behang of zelfs pleisterwerk.

Welke vorm van muurisolatie is geschikt?

Muurisolatie in Kinrooi is mogelijk op drie verschillende manieren. Wat is nu de beste keuze?

 • Veel isolatiespecialisten raden in eerste instantie spouwmuurisolatie aan. Dit is voordelig, heeft een snelle terugverdientijd en is bovendien in slechts één dag te plaatsen. Is spouwisolatie geen optie? Kijk dan verder naar muur- of gevelisolatie in Kinrooi.
 • Buitengevelisolatie is de beste optie als je ook de uitstraling van je woning wilt verbeteren. Wil je liever geen vergunning moeten aanvragen en vind je het niet erg om een klein deel van je leefruimte in te leveren, kies dan voor binnenmuurisolatie.
 • Muurisolatie is de beste keuze als je een beperkt budget hebt en de buitenmuur toch optimaal wilt isoleren.

Gevel isoleren in Kinrooi?

Vind eenvoudig het isolatiebedrijf met het beste aanbod voor gevelisolatie.
Gratis offertes vergelijken

Andere soorten isolatie in Kinrooi

Naast deze vormen van woningisolatie, zijn er nog veel meer manieren om de isolatiewaarde van je woning te verbeteren. Laat bijvoorbeeld je garage isoleren zodat jouw spullen hier warm en droog kunnen blijven staan. Of kies voor geluidsisolatie om de geluidsoverlast in huis te verminderen.

Hieronder lees je meer over de verschillende manieren waarop jij huis nog meer kunt isoleren.

Ben je benieuwd wat een isolatie expert voor jou kan betekenen? Vraag dan gratis offertes aan en vergelijk de isolatiebedrijven bij jou in de buurt. Zo kies je gemakkelijk voor de vakman met het beste aanbod en bespaar je tot wel 40% op de isolatiekosten.


Geluidsisolatie

Geluidsoverlast heeft een grote, negatieve impact op jouw woongenot. Heb jij dagelijks last van buren die luidruchtig met stoelen schuiven of met deuren slaan? Of woon je in de buurt van een vliegveld, een spoorwegovergang of winkelstraat? Met geluidsisolatie verminder je contact- en luchtgeluid, waardoor jij binnen in alle rust kunt zitten.

Geluidsisolatie in Kinrooi is op verschillende manieren te plaatsen: tegen de muur, op de vloer of op het plafond. Vraag zeker advies van een vakman, want het soort geluidsisolatie moet geschikt zijn voor het type geluidsoverlast dat jij ervaart. Als je last hebt van contactgeluiden moet je een andere techniek toepassen dan wanneer je overlast ervaart door luchtgeluid.

Prijzen geluidsisolatie

Soort geluidsisolatie Prijs per m²*
Muur €25,- tot €40,-
Vloer €30,- tot €50,-
Plafond €50,- tot €100,-

*Dit zijn gemiddelde richtprijzen incl. plaatsen en btw. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Plafond isoleren

Een plafond isoleren zorgt voor een betere warmte-isolatie én voor een betere geluidsisolatie. Isoleer het plafond op zolder of op tussenliggende verdiepingen om zo warmteverlies te voorkomen. Heb je bovenburen die hun tv vaak net iets te luid zetten? Dan is plafondisolatie ook een goede optie.

Het plafond isoleren gebeurt over het algemeen met een zwevend plafond. De open ruimte tussen het valse en het originele plafond vult de vakman dan op met een materiaal naar keuze, zoals rotswol.

Zolder isoleren

Een zolder isoleren is een goede manier om warmteverlies te voorkomen. Daarbij zorgt zolderisolatie er ook voor dat het ’s zomers niet veel te warm is op zolder. Je bent dus het hele jaar verzekerd van een aangename temperatuur.

Zolderisolatie is mogelijk op verschillende manieren. Laat het plafond van de zolder isoleren als je de zolder als leefruimte gebruikt en kies voor zoldervloerisolatie als je de zolder juist niet gebruikt.

Garage isoleren

Gebruik jij je garage ook als opslagruimte voor je kerstspullen, oude verhuisdozen of andere spullen met sentimentele waarde? Zorg ervoor dat je spullen warm en droog staan, zodat ze niet beschadigd raken. Dit doe je met een goede isolatie in de garage. Als je de garage gebruikt als werkruimte of zelfs kantoor is het ook heel sterk aan te raden de garage goed te isoleren.

Hoe isoleer ik mijn garage?

Er zijn verschillende mogelijkheden. Muurisolatie in de garage levert veel voordeel op, zeker als je garage een enkelsteens muur heeft. Andere opties zijn vloer- en plafondisolatie.

Bodemisolatie

Bodemisolatie is een goed alternatief voor vloerisolatie. Hierbij bedek je de bodem van de kruipkelder met een isolatie van 20 tot 30 centimeter dik. Geschikte materialen zijn schelpen, isolatiechips en eps-parels.

Een groot voordeel van bodemisolatie, is dat het vocht vanaf de bodem tegenhoudt. Hierdoor daalt de luchtvochtigheid in huis, waardoor het leefklimaat verbetert. Daarnaast bespaar je met bodemisolatie tot wel €190,- per jaar op de energiekosten.

Welke isolatiematerialen zijn er?

Veel materialen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waardoor het voor veel soorten woningisolatie geschikt is. Minerale wol, bijvoorbeeld, is verkrijgbaar als dekens, als isolatieplaten en als vlokken. Hierdoor is minerale wol beschikbaar voor zowel dak-, vloer- en spouwisolatie.

Wil je een optimale isolatiewaarde? Dan zijn materialen als pur en pir de beste keuze. Door de hoge isolatiewaarde heb je bovendien een geringe dikte nodig, wat van pas komt bij bijvoorbeeld vloerisolatie. De prijs ligt wel iets hoger, maar je bespaart ook extra op de stookkosten.

Je hebt de keuze uit onder andere:

Premie isolatie 2020

In 2020 is het mogelijk een premie voor isolatie aan te vragen. Deze premie voor isolatie houdt de kosten laag, waardoor de terugverdientijd korter is. Laat jij je dak isoleren? Op vlaanderen.be vind je een overzicht van alle premies voor dakisolatie. Je vindt op vlaanderen.be ook een handig overzicht voor premies voor muur- en vloerisolatie.

Wist je dat je als beschermde afnemer profiteert van een extra hoge premie voor isolatie? Meer over de voorwaarden van deze premie lees je op de website van de Vlaamse overheid.

 • Totaalrenovatiebonus: een bonus van maximaal €4.750,- als je investeert in 3 of meer energiebesparende maatregelen. Lees verder op vlaanderen.be.
 • Overkoepelende renovatiepremie: een isolatiepremie van 20% of 30% op verschillende isolatiewerken. Meer hierover lees je op vlaanderen.be.
 • Premie van de netbeheerder: de netbeheerder biedt verschillende premies aan, waaronder voor spouwisolatie en vloer- of kelderisolatie. Wil je hier meer over weten? Lees dan op vlaanderen.be meer over de premie voor vloer- of kelderisolatie. Je vindt op deze website ook meer informatie over de premie voor spouwisolatie.

Besparen op isolatie? Vergelijk gratis offertes!

De waarde van je woning in Kinrooi verhogen, besparen op de energiekosten én je wooncomfort verhogen? Dat kan als jij je huis optimaal laat isoleren! Schakel altijd de hulp van een isolatiebedrijf in, zodat je verzekerd bent van de hoogste kwaliteit. Isolatiebedrijf bij jou in de buurt gezocht?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt dan zo snel mogelijk tot wel 5 gratis offertes in je mailbox. Vergelijk de prijzen en kies zo het isolatiebedrijf met het beste aanbod. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de isolatiekosten. De aanvraag is gratis en je zit helemaal nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken