Besparen op de dakisolatie prijzen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend


Dakisolatie prijzen

De prijzen van dakisolatie liggen gemiddeld tussen de €25,- tot €60,- per m². De kostprijs voor het isoleren van je dak hangt natuurlijk af van het gekozen isolatiemateriaal en de gekozen methode. Wat jouw dakisolatie gaat kosten, hangt dus helemaal af van de situatie.

Meer weten?

Hieronder lees je meer over de prijzen van dakisolatie en de manier waarop deze zijn gebaseerd. Je vindt hier handige prijsvoorbeelden en krijgt bovendien praktische bespaartips!

Dakisolatie prijzen: de belangrijkste informatie op rij

  • Gemiddeld liggen de prijzen voor dakisolatie tussen de €25,- tot €60,- per m².
  • Voor dakisolatie langs binnen betaal je tussen de €25,- tot €50,- per m² en voor dakisolatie langs buiten liggen de kosten tussen de €45,- tot €60,- per m²
  • De prijzen van dakisolatie zijn afhankelijk van onder meer het isolatiemateriaal, de dikte hiervan, de gekozen methode en het wel of niet uitbesteden van de werken.
  • Besparen op de prijs van dakisolatie doe je met een handige premie of een kwantumkorting.
  • Als je een isolatie-expert inschakelt en je huis ouder is dan 10 jaar, dan betaal je slechts 6% btw.


dakisolatie prijzen

Wat kost dakisolatie?

Gemiddeld liggen de prijzen van dakisolatie tussen de €25,- tot €50,- per m² bij isolatie langs binnen. Laat je het dak langs buiten isoleren, dan betaal je gemiddeld €45,- tot €50,- per m². Bij een standaard dakoppervlak van 60 m² komt de prijs van je isolatie neer op gemiddeld €1.500,- tot €3.000,-.


Prijzen dakisolatie 2024

€25,- tot €60,- per m²

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Dakisolatie langs binnen
€25,- tot €50,- per m²

Afhankelijk van plat of schuin dak

Dakisolatie langs buiten
€45,- tot €60,- per m²

Afhankelijk van plaf of schuin dak

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kost dakisolatie per m²?

Dakisolatie langs binnen kost bij een plat dak gemiddeld €25,- tot €40,- per m². Bij een schuin dak betaal je iets meer, rond de €20,- tot €50,- per m². Dat komt omdat een schuin dak iets minder makkelijk toegankelijk is en bovendien vaak ander materiaal gebruikt wordt.

Dakisolatie langs buiten kost gemiddeld €45,- tot €60,- per m² bij een plat dak en tussen de €40,- tot €60,- per m² bij een schuin dak.

Wil je voorkomen dat je warmte verliest via je dak, maar gebruik je de zolder niet? Dan is het zonde om warmte te verliezen aan je zolder! In dat geval is zoldervloerisolatie het beste alternatief en bovendien in de meeste gevallen ook goedkoper! Je betaalt namelijk rond de €20,- tot €40,- per m².

Kosten dakisolatie per m² 2024

Isolatiemethode Type dak Gemiddelde prijs per m²* (exclusief afwerking) Jaarlijkse besparing bij 50 m²
Dakisolatie langs binnen Plat dak €25,- tot €40,- €500,-
Hellend dak €20,- tot €50,- €400,-
Dakisolatie langs buiten Plat dak €45,- tot €60,- €550,-
Hellend dak €40,- tot €60,- €600,-
Zoldervloerisolatie n.v.t. €20,- tot €40,- €500,-

Besparen op de dakisolatie prijzen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Kosten dakisolatie: handige prijsvoorbeelden

Schuin dak isoleren langs binnen:
je wilt een hellend dak langs binnen isoleren. Het dak heeft een oppervlakte van 50 m². Het dakdekkersbedrijf hanteert een tarief van €45,- per m² wat neerkomt op een totaalprijs van €2.250,-. Met een gemiddelde besparing van €400,- per jaar, verdien je de kosten van je dakisolatie terug in gemiddeld 5,5 jaar!

Plat dak isoleren langs buiten:
Je platte dak is 45 m² groot en je wilt het platte dak langs buiten isoleren. In de offerte die je hebt ontvangen geeft het dakisolatiebedrijf aan dat dit €55,- per m² kost. Voor jouw dak is dat totaal €2.475,-. De besparing is gemiddeld €550,- per jaar, waarmee je de kostprijs van dakisolatie al terugverdient in 4,5 jaar.

Welke factoren bepalen de dakisolatie prijs?

Wist je dat er verschillende factoren zijn die meespelen in het bepalen van de kosten? Hierdoor verschilt de prijs van dakisolatie per persoon, en kan jouw dakisolatie een stuk duurder of juist goedkoper zijn dan die van de buren! Een aantal belangrijke factoren zijn het gekozen isolatiemateriaal en de dikte hiervan.

Hieronder lees je meer over de verschillende factoren. Doordat je hier rekening mee houdt, houd je zelf ook grip op de prijs van jouw dakisolatie!

dak isoleren

1. Keuze voor het isolatiemateriaal en de dikte

Voor dakisolatie zijn verschillende soorten isolatiemateriaal nodig. Voor dakisolatie langs binnen zijn onder andere glas- en steenwol geschikt en kun je kiezen voor PUR-spuitisolatie. Voor dakisolatie langs buiten worden voornamelijk dakisolatieplaten gebruikt van XPS, omdat dit extra goed bestand is tegen vocht.

Elk isolatiemateriaal heeft een eigen prijs en isolatiewaarde. Naast de kosten van dakisolatie is het dus ook belangrijk wat het je oplevert. Want hoe groter de isolatiewaarde, des te hoger de besparing. Bovendien geldt dat je een dikkere laag materiaal nodig hebt als de isolatiewaarde lager is. Als je twijfelt wat voor jou de meest voordelige keuze is, laat je dan adviseren door een expert!

2. Langs binnen of buiten isoleren

Laat jij je dan langs binnen of langs buiten isoleren? Over het algemeen is het iets goedkoper om het dak langs binnen te isoleren: geen vergunning nodig en geen grote aanpassingen aan de dakconstructie. Bovendien is de binnenkant makkelijk te bereiken via de zolder!

Langs buiten isoleren levert wel een grotere besparing op. Bij een plat dak wordt juist aangeraden om langs buiten te isoleren. Dit voorkomt grote temperatuurverschillen en verlaagt het risico op lekkages!

3. Dakisolatie zelf plaatsen of laten doen?

Of je de dakisolatie zelf plaatst of laat plaatsen heeft ook invloed op de kosten. Als je zelf aan de slag gaat houd je de kosten laag omdat je alleen de materiaalkosten hebt. In de tabel hieronder vind je de prijs van dakisolatie per materiaal.

Let op: zelf je dakisolatie plaatsen is minder makkelijk dan het lijkt. Een verkeerde aanpak kan ook grote problemen opleveren met lekkages en andere vochtproblemen. Zonde van je geld én tijd. Heb je hier geen ervaring mee, dan raden we altijd aan om een ervaren dakdekker in te schakelen.

Prijs dakisolatie zelf plaatsen: 2024

Isolatiemateriaal Vereiste dikte Prijs per m²
(excl. btw & plaatsing)
Glaswol 16 – 21 cm € 10 – 20
Rotswol 16 – 21 cm € 20 – 35
Houtwol 16 – 21 cm € 20 – 25
PUR schuim 12 – 14 cm € 15 – 30
EPS platen 12 – 14 cm € 10 – 20
PUR platen 12 – 14 cm € 20 – 25
PIR platen 12 – 14 cm € 25 – 30
Geïsoleerde platen 12 – 14 cm € 50 – 200
Papiervlokken 16 – 21 cm € 20 – 35
Cellulose 16 – 21 cm € 20 – 30

Benieuwd naar de kosten voor dakisolatie?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vind een specialist bij jou uit de buurt!

Gratis offertes vergelijken

4. Tarief van het isolatiebedrijf

En tot slot speelt ook het tarief van het isolatiebedrijf een grote rol. Elk bedrijf hanteert een eigen uurtarief, waardoor de arbeidskosten verschillen per expert. Wil je verzekerd zijn van de laagste prijs, dan is het altijd slim om meerdere bedrijven met elkaar te vergelijken.

Let op: de prijzen van grondstoffen en isolatiematerialen, voor onder andere dakisolatie, blijven door corona en een grote schaarste steeds stijgen. We verwachten dat de prijzen ook in 2023 nog even door blijven stijgen. Wil je het dak isoleren tegen de laagste kostprijs, laat dit dan zo snel mogelijk doen! Zo voorkom je hopelijk nog hogere prijzen.

Besparen op dakisolatie: handige tips!

Is de prijs van dakisolatie te hoog? Geen zorgen: hieronder geven we je een paar praktische bespaartips! Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt en je investering zo snel mogelijk weer terugverdient!

Tip 1: kies een lokaal isolatiebedrijf
Ieder bedrijf rekent een vergoeding voor de gereden kilometers tussen het isolatiebedrijf en jouw woning. Hoewel de voorrijkosten misschien een klein bedrag lijkt, lopen de kosten toch snel op naarmate de afstand groter wordt of de klus meerdere werkdagen in beslag neemt. Kes daarom altijd voor een bedrijf bij jou uit de regio om zo de voorrijkosten zo laag mogelijk te houden!

Tip 2: voer zelf voorbereidende werkzaamheden uit
Isoleren is een specialistische klus die je vaak niet zelf kunt uitvoeren. Wel kun je zelf de voorbereidende werkzaamheden uitvoeren: zorg ervoor dat de locatie waar de vakman bij moet vrij is. Ruim spullen netjes op zodat de isolatiespecialist er goed bij kan. Ben je zelf een beetje handig? Dan is het een optie om de afwerking zelf te doen, zeker wanneer jij je dak langs binnen laat isoleren is dit niet heel ingewikkeld. Zo bespaar je gemakkelijk op de arbeidskosten!

Tip 3: vraag een dakisolatie premie aan
Met het plaatsen van dakisolatie kom je in aanmerking voor de Mijn Verbouwpremie! Dit is een mooie premie van 35% of 50% van het factuurbedrag. Voor de mensen in de hoogste inkomenscategorie gaat het alsnog om een premie van €8,- per geïsoleerde m².

Tip 4. Moet het dak gerenoveerd? Laat het meteen isoleren.
Dakrenovatie en isolatie gaan hand in hand om je huis te transformeren in een energiezuinige, comfortabele, en duurzame leefomgeving. Door je dak te renoveren en tegelijkertijd te isoleren, bereik je een aantal belangrijke voordelen en bespaar je ook op de arbeidskosten.

dakisolatie prijs

Tip 4: regel een kwantumkorting met de buren
Hebben de buren ook nog geen goed geïsoleerd dak? Vraag dan of zij misschien interesse hebben om de werken samen uit te laten voeren. De meeste isolatiebedrijven regelen dan een mooie korting!

Tip 5: schakel een vakman in en bespaar op btw
Wist je dat het btw-tarief voor dakisolatie slechts 6% is? Een belangrijke voorwaarde hiervoor is wel dat je de werken laat uitvoeren door een expert en dus niet zelf aan de slag gaat. Ga je zelf je dak isoleren, dan heb je geen korting op het btw-tarief. Je komt alleen in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief als je huis minimaal 10 jaar oud is!

Tip 6: vergelijk meerdere offertes
Omdat elk bedrijf een ander tarief hanteert is het slim om te vergelijken. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo gemakkelijk tot wel 40% op de totaalprijs. Let hierbij niet alleen op de kosten, maar ook op garantievoorwaarden, planning en materiaal. Zo weet je zeker dat je voor het beste aanbod kiest.

dakisolatie

Besparen op dakisolatie prijzen? Vergelijk gratis offertes!

Ga jij binnenkort het dak isoleren? Dat is een verstandige keuze! Met dakisolatie verhoog jij je wooncomfort en bespaar je honderden euro’s per jaar op je energierekening. Ben jij op zoek naar een isolatiebedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt na je aanvraag gratis offertes van isolatiebedrijven bij jou uit de buurt. Vergelijk de offertes op basis van prijs en aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de dakisolatie prijs! Je aanvraag is geheel vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken