Isolatie Brugge

Isolatie Brugge

Bespaar elk jaar honderden euro’s op uw energiekosten door uw woning in Brugge van isolatie te voorzien. Door uw huis te isoleren hoeft u minder te stoken, daarnaast verhoogt u uw wooncomfort aanzienlijk. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden voor woningisolatie. Kies bijvoorbeeld voor dakisolatie, spouwisolatie of een andere variant van muurisolatie. Daarnaast vertellen we meer over de gemiddelde prijzen per isolatiesoort en de terugverdientijd.

Bespaar tot wel 40% op de isolatiekosten door offertes van isolatiespecialisten uit uw omgeving te vergelijken. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt. Vul het offerteformulier in om spoedig gratis en vrijblijvende offertes te ontvangen. Vergelijk en kies het beste isolatiebedrijf!

Voordelen van onze werkwijze

 • U hoeft zelf niet meerdere isolatiebedrijven te bellen voor een prijsopgave.
 • U kiest eenvoudig en snel de beste isolatiespecialist uit Brugge.
 • U bespaart op de isolatiekosten door te vergelijken.
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.
Hoe groot is de te isoleren oppervlakte (ongeveer)? (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)

Soort isolatie (*)

Omschrijving opdracht (*)


Diverse soorten isolatie

Er bestaan verschillende soorten isolatie waarmee u de isolerende eigenschappen van uw woning aanzienlijk verbeterd. Met gevelisolatie zorgt u niet alleen voor vermindering van warmteverlies, maar verbetert u ook de uitstraling van de gevel. Spouwmuurisolatie is voornamelijk geschikt voor oudere woningen waarbij de spouw niet is geïsoleerd of voor het na-isoleren van de spouw. Dakisolatie voorkomt warmteverlies en is één van de meest efficiënte isolatiesoorten.

Spouwmuurisolatie Brugge

Spouwmuurisolatie in Brugge

Veel woningen in Brugge die gebouwd zijn tussen 1920 en 1980 hebben een niet-geïsoleerde spouw. Een spouw is een kleine ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur. Vroeger werd deze niet geïsoleerd, waardoor u veel warmte verliest.

Met spouwisolatie brengt de vakman isolerende materialen aan in de muur, bijvoorbeeld isolatieschuim of vlokken. Dit doet hij met behulp van kleine vulgaatjes die na het isoleren netjes worden afgewerkt. Na 1980 werd de spouw wel geïsoleerd Maar na verloop van tijd kan de isolatie verzakken en vaak voldoet oude isolatie niet meer aan de huidige eisen. Door na-isoleren is het vaak mogelijk om de isolatiewaarde te verbeteren.

Benieuwd of u een spouwmuur heeft? Op wikipedia leest u meer over de spouwmuur.

spouwmuurisolatie voordelen

Voordelen Spouwmuurisolatie

Wanneer uw woning zonder spouwisolatie heeft, is het verstandig om deze te isoleren. Met spouwisolatie bespaart u eenvoudig op de stookkosten en het is daarnaast een relatief goedkope manier van isoleren. Andere voordelen van spouwmuurisolatie zijn de snelle terugverdientijd en de waardeverhoging van uw woning. Wist u dat met spouwmuurisolatie uw woning niet alleen warmer blijft in de koudere wintermaanden, maar ook koeler in de zomer? Dit komt omdat uw woning minder snel opwarmt door de zon. De belangrijkste voordelen van spouwisolatie:

 • Spouwmuurisolatie voorkomt warmteverlies.
 • U hoeft minder te stoken om uw woning te verwarmen.
 • U hebt de investering voor spouwisolatie snel weer terugverdiend.
 • Het zorgt ervoor dat uw woning in de zomer koeler blijft.

Spouwmuur na-isoleren

Is uw spouw al geïsoleerd? Ook dan kan spouwmuurisolatie nog een verstandige keuze zijn. Soms verzakt isolatie in de spouw, hierdoor werkt het niet meer goed. Het kan ook aangetast raken door vocht. Dit lost u op door een vakman in te schakelen voor het na-isoleren van de spouwmuur. De huidige materialen voor isolatie werken een stuk beter en voldoen aan alle eisen. Voor het na-isoleren verwijdert de vakman eerst alle oude isolatiematerialen. Daarna vult hij de spouw opnieuw met nieuw materiaal, zoals isolatieschuim of parels. Met na-isoleren voldoet de isolatie aan de huidige voorwaarden.

Wat doet de vakman bij na-isoleren?

Spouwmuurisolatie prijzen

Eén van de redenen waarom spouwmuurisolatie zo populair is in Brugge is de lage totaalprijzen. Isolatie met EPS-parels kost gemiddeld €20,- per vierkante meter en PUR-schuim ongeveer €25,- per vierkante meter. Glaswol is goedkoper, maar dit vereist wel een iets grotere voeg om te vullen.

Voor een appartement bent u gemiddeld €450,- tot €750,- kwijt. De gemiddelde terugverdientijd is 3 tot 4 jaar, dit is een stuk minder dan de tijd die u nodig heeft om dakisolatie terug te verdienen. Voordeel is dat u ook na de terugverdientijd blijft besparen op de totaalkosten.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

Een aantal factoren zijn van invloed op de totaalprijs voor spouwmuurisolatie. Eén van de belangrijkste factoren is het isolatiemateriaal waar u voor kiest. Glaswol is het goedkoopste en isolatieschuim of isolatieparels zijn het duurste. Toch kan een duurder materiaal uiteindelijk tot een grotere besparing leiden omdat het beter isoleert. Een andere invloedfactor is de grootte van de muur. Hoe groter de muur, hoe meer u kwijt bent. Houd tot slot nog rekening met de arbeidskosten en de voorrijkosten. Bespaar op de voorrijkosten door een specialist uit de buurt te kiezen. Het gemiddelde uurtarief voor een vakman is €10,- tot €15,- per m².

Prijzen spouwmuurisolatie

Type-woningBuitenmuurEPS-parelsGlaswolPurschuim
Appartement30 m²€600,-€450,-€750,-
Rijtjeshuis60 m²€1.200,-€900,-€1.500,-
Hoekwoning90 m²€1.800,-€1.350,-€2.250,-
2 onder 1 kap100 m²€2.000,-€1.500,-€2.500,-
Vrijstaand160 m²€3.200,-€2.400,-€4.000,-

Let op: Er is uitgegaan van de volgende prijzen: EPS-parels: €20,-, glaswol: €15,- en purschuim: €25,- per m². Bent u opzoek naar exacte prijzen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.

Spouwmuur isolatiematerialen

Voor het isoleren van de spouwmuur hebt u de keuze uit verschillende soorten isolatie. De isolatiespecialist uit Brugge geeft u graag deskundig advies en weet precies welk materiaal er geschikt is voor uw spouw. Welk materiaal gebruik kan worden heeft onder andere te maken met de beschikbare ruimte. Voor een kleine spouw zijn isolatieparels bijvoorbeeld zeer geschikt. Dit zijn kleine bolletjes gemaakt van piepschuim. Wanneer er meer ruimte is, is glaswol ook een optie. Nadeel van dit materiaal is dat er een grotere voeg nodig is om het materiaal in de spouw aan te brengen. PUR-schuim isoleert zeer goed. De vakman spuit dit materiaal via de vulgaatjes in de ruimte en het zet daarna uit.

spouwmuur isoleren Brugge

Op zoek naar een isolatiespecialist voor spouwmuurisolatie?

Vind eenvoudig de beste specialist door offertes te vergelijken!

Dakisolatie

Met dakisolatie kunt u een heleboel energie besparen. Doordat warmte naar boven opstijgt vervliegt er veel warmte via het dak. Met isolatie blijft de warmte beter hangen. De isolatie van uw dak in Brugge kan op verschillende manieren: Langs onder of langs boven. Vaak heeft langs onder de voorkeur, want dit is eenvoudiger, goedkoper en sneller aan te brengen. Moet u ook de dakbedekking vernieuwen? Dan is het handig om te kijken naar de mogelijkheden om langs boven te isoleren. De vakman plaatst dan isolatie onder de dakbedekking, dit wordt ook wel een warm dak constructie genoemd.

plat dak isoleren

Plat dak isolatie

Alhoewel het isoleren langs boven iets ingewikkelder is doordat u ook nieuwe dakbedekking nodig hebt, heeft het wel vaak de voorkeur voor het isoleren van een plat dak. Met een warm dak constructie bespaart u namelijk veel op de stookkosten en het voorkomt daarnaast vochtproblemen. Dit komt omdat de dakbedekking het isolerend materiaal helemaal afsluit. Langs onder is ook een mogelijkheid. Hierbij is het niet nodig om de dakbedekking compleet te vernieuwen. De vakman brengt dan materiaal aan op de onderzijde van het plat dak. Vaak wordt er een dampremmende folie tussen het materiaal en de dakconstructie.

dakisolatie Brugge

Hellend dak isoleren

Net als bij een plat dak kan een hellend dak langs onder en langs boven geïsoleerd worden. In tegenstelling tot een plat dak hebben isolatiespecialisten bij een hellend dak vaak de voorkeur voor isolatie langs onder. Dit is eenvoudiger, sneller en goedkoper. Er wordt dan minerale wol of isolatieplaten tussen de houten balken geplaatst. De vakman uit Brugge zorgt ervoor dat alles netjes afgewerkt wordt met voorzetwanden. Langs boven is ook een optie. Hierbij brengt de specialist het materiaal aan onder de dakbedekking. Nadeel van deze methode is dat het arbeidsintensiever is.

Dakisolatie prijzen

U bent natuurlijk benieuwd wat de gemiddelde prijs is voor het aanbrengen van dakisolatie. Dakisolatie is één van de duurste methodes, maar u bespaart er tegelijkertijd ook het meeste mee doordat warmte opstijgt en beter blijft hangen door isolatie. Dakisolatie op een hellend dak van 50 vierkante meter is ongeveer €1.750,- langs binnen en €2.250,- langs buiten. Langs buiten is duurder, omdat het arbeidsintensiever is. Gemiddeld bespaart u tussen de €300,- en de €600,- per jaar met dakisolatie. Met deze besparing heeft u de investering ongeveer binnen 6 tot 8 jaar terugverdiend.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

In de prijstabel kunt u al zien dat de prijzen onder andere beïnvloedt worden door de isolatietechniek. Langs buiten is duurder, want hierbij moet er ook nieuwe dakbedekking worden aangelegd. Per vierkante meter voor een hellend dak bent u ongeveer €15,- meer kwijt per vierkante meter. Naast de isolatietechniek bent u ook nog afhankelijk van de arbeidskosten en materiaalkosten. Soms bespaart u meer met een duurder materiaalsoort, waardoor u uiteindelijk meer bespaart op de stookkosten. Een andere factor die de totaalprijs beïnvloed zijn de voorrijkosten. Die u overigens laag kunt houden door een specialist uit de omgeving te kiezen.

Prijzen dakisolatie

Soort dakPlaatsing isolatiePrijs per m²Totaal prijs:
Hellend (50m²)Langs binnen€35,-€1.750,-
Hellend (50m²)Langs buiten€50,-€2.550,-
Plat (12m²)Langs binnen€35,-€420,-
Plat (12m²)Langs buiten€90,-€1.080,-

Let op: Het betreffen gemiddelde prijzen per m². De prijs van het plat dak (buitenlangs) is inclusief afwerking. De overige prijzen zijn exclusief afwerking.

Dakisolatie materialen

Bij dakisolatie valt de keuze veelal op glaswol, EPS, PIR of PUR. EPS wordt bij hellende of platte daken toegepast in de vorm van parels of platen. Het bestaat voor een groot gedeelte uit lucht, hierdoor ontstaat een hoge isolatiewaarde. Omdat het 100% recyclebaar is, is het ontzettend milieuvriendelijk. Bij gebruik van glaswol wordt er ook vaak een dampscherm geplaatst om vochtproblemen te voorkomen. Zowel PUR als PIR is te gebruiken bij hellende en platte daken. PIR is vochtwerend, brandveilig en het heeft de hoogste isolatiewaarde van de genoemde materialen. Een nadeel is dat het milieuonvriendelijk is. In 2020 moet dakisolatie voldoen aan nieuwe regels. Lees meer over dakisolatie 2020 op de website vlaanderen.be.

Zolderisolatie

De meeste warmte die u opwekt verliest u meteen weer via het dak, dit kan leiden tot een verlies van enkele honderden euro’s omdat u meer moet stoken. Om een dergelijk warmteverlies op de zolder te voorkomen zijn er een aantal zaken die u kunt doen. Eén van deze mogelijke oplossingen is een isolatie van de zolder.

Bij een zolderisolatie wordt ofwel het dak, ofwel de zoldervloer geïsoleerd. Voor welke soort zolderisolatie u best kiest hangt af van het gebruik van de zolder. Slaat u hier enkel spullen op? Dan is een zoldervloerisolatie een uitstekende keus. Is de zolder in gebruik als slaapkamer? Kies dan voor een dakisolatie.

isolatiebedrijf in Brugge

Voorkom warmteverlies door uw dak te isoleren.

Schakel een specialist in voor dakisolatie. Vergelijk aanbiedingen en bespaar op de isolatiekosten!

Vloerisolatie

Er zijn diverse methodes om uw vloer te isoleren. Eén daarvan is door isolatiemateriaal aan de onderkant van de vloer te bevestigen. De vakman gaat dan via de kruipruimte isolatie aanbrengen. Dit heeft vaak de voorkeur, omdat het isoleren eenvoudig en snel verloopt. Natuurlijk heeft niet ieder huis een kruipruimte, daarom plaatst men ook wel isolatie bovenop de vloer. Veel gebruikte isolatiematerialen zijn: PUR, isolatieplaten en thermoskussens. De vochtigheid van de kruipruimte, de oppervlakte van de vloer en de isolatiewaarde van het materiaal zijn belangrijk als u vloerisolatie uit gaat kiezen.

houten vloer isoleren

Houten vloer isoleren

Een houten vloer bestaat uit houten draagbalken met daarbovenop de vloer. Door isolatie aan te brengen tussen de houten balken, dit is aan de onderzijde, isoleert u op een gemakkelijke manier de houten vloer. Het is niet nodig om ook nog isolatie aan te brengen op de houten balken, want deze isoleren van zichtzelf al uitstekend. Langs boven is ingewikkelder, want dan moet de vakman de vloer openbreken. Daarnaast komt de nieuwe vloer iets hoger te liggen.

vloerisolatie Brugge

Isoleren van betonvloer

In tegenstelling tot een houten vloer wordt een betonvloer juist wel langs boven geïsoleerd.

Langs onder is ook een optie, maar dit verhelpt één probleem niet en dat is dat beton koud blijft aanvoelen. Geen warme voeten dus. Door een nieuwe dekvloer bovenop de bestaande betonvloer te plaatsen heeft u hier geen last meer van.


kruipkelder isoleren

Kruipkelder isoleren

Wanneer u ervoor kiest om alleen de vloer te isoleren blijft uw kruipruimte koud en vochtig. Een isolatiebedrijf kan ook in deze ruimte isolatie aanbrengen. Een isolatiebedrijf uit Brugge brengt in de kruipruimte bodemisolatie aan. Vaak worden hier natuurlijke materialen voor gebruikt. Tegenwoordig worden kunststof korrels ook gebruikt om de kruipruimte mee te vullen. Hiermee zorgt u ervoor dat er geen vocht vanuit de grond in de fundering gaat zitten. Ook vermindert u de kans op ongedierte en schimmels. De prijzen van het isoleren van uw kruipkelder en de vloer zijn afhankelijk van het isolatiemateriaal, de manuren en de oppervlakte van de vloer.

geluidsisolatie

Geluidsisolatie

Hebt u regelmatig last van geluiden van buitenaf en wilt u hier eindelijk iets tegen doen? Dan is het inschakelen van een isolatiebedrijf voor een akoestische isolatie een uitstekende oplossing. Geluidsoverlast wordt veroorzaakt door contactgeluid, bijvoorbeeld voetstappen of een krakende vloer, of luchtgeluid, een tv of stemmen. Door de trillingen te dempen met geluidsisolatie, bijvoorbeeld door een zwevend plafond aan te brengen, voorkomt u dat het geluid doorgegeven wordt. De stemmen van uw bovenburen of de voetstappen op de eerste verdieping hoort u hierdoor een stuk minder.

Vloerisolatie prijzen

Het goedkoopste is om uw vloer langs onder te isoleren. Dit kost gemiddeld €30,- per vierkante meter. Alhoewel het isoleren langs boven goedkoper is, namelijk ongeveer €28,- per vierkante meter, moet u er wel rekening mee houden dat u additionele kosten maakt. Zo heeft u nieuwe vloerbedekking nodig en zijn er soms aanpassingen zoals het vervangen van de plinten noodzakelijk. Het isoleren van de kruipkelder, ook wel bodemisolatie genoemd, is het goedkoopste. Dit kost gemiddeld €20,- per vierkante meter. Voor een optimale isolatie is het verstandig om zowel de vloer als de kruipruimte te isoleren.

Wat is de terugverdientijd?

De totaalprijzen voor vloerisolatie bestaat voor het grootste deel uit arbeidskosten, materiaalkosten en overige kosten zoals de administratie, voorrijkosten en dergelijke. De gemiddelde terugverdientijd is 7 tot 10 jaar. Hoe beter het materiaal isoleert, hoe meer u bespaart op de energiekosten. De terugverdientijd is dan korter. Sommige factoren die de terugverdientijd beïnvloeden hebben we geen invloed op, zoals de buitentemperatuur. Bij een lagere temperatuur moet u namelijk meer stoken. Toch is het verstandig om energiebesparende maatregelen te nemen, want de gasprijs zal de komende jaren alleen maar stijgen.

Prijzen vloerisolatie

Type woningOppervlakLangs bovenLangs onderKruipkelder
Appartement60 m²€1.680,-n.v.t.n.v.t.
Tussenwoning70 m²€1.960,-€2.100,-€1.400,-
Hoekwoning75 m²€2.100,-€2.250,-€1.500,-
2 onder 1 kap100 m²€2.800,-€3.000,-€2.000,-
Vrijstaand140 m²€3.920,-€4.200,-€2.880,-

Toelichting prijstabel vloerisolatie

We hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m², zo is de prijs voor isolatie langs onder duurder omdat dit meer werk is. Isolatie langs boven is ongeveer €28,- per m². Voor isolatie langs onder betaalt u gemiddeld €30,- per m². Een kruipkelder loopt meestal niet onder de hele woning door. Het aantal vierkante meters om te isoleren is dus vaak minder dan het vloeroppervlak. De gemiddelde prijs hiervan ligt op €20,- per m².

Vloerisolatie materialen

Bij vloerisolatie kiest men vaak voor EPS-isolatieplaten, PUR-schuim of een isolerende chape. Bij vloerisolatie is het gebruik van EPS-isolatieplaten ontzettend populair. Dit materiaal heeft namelijk een hoge isolatiewaarde en het is gemakkelijk te plaatsen. Net als bij spouwmuurisolatie is ook bij vloerisolatie PUR schuim een goede keuze. Het grootste voordeel hiervan is de

snelle plaatsing, vrije keuze in dikte en dat het materiaal elk gaatje en kiertje vult. Een isolerende chape bestaat uit een combinatie van een cementsamenstelling en polystyreenkorrels van 2 tot 6 mm. Een nadeel van een isolatiechape is dat u het met een andere vorm van isolatie moet combineren om een goede isolatiewaarde te behalen.

Besparen op de kosten voor vloerisolatie?

Door offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de isolatiekosten!

Soorten gevelisolatie

Er zijn drie verschillende soorten gevelisolatie: spouwmuurisolatie, buitengevelisolatie en muurisolatie van de binnenmuur. Spouwmuurisolatie is geschikt als uw spouw niet geïsoleerd is of wanneer na-isoleren verstandig is. Isolatie van de binnenmuur is ook zeer geschikt en een eenvoudige manier van isoleren. Wilt u echter niet dat u een gedeelte van uw leefomgeving moet inleveren doordat de muren iets naar binnen komen? Kies dan voor buitengevelisolatie. Hiermee vernieuwt u meteen de buitengevel. Een isolatiespecialist uit Brugge adviseert u graag over de meest geschikte isolatiesoort voor uw woning. Dit is onder andere afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, de mogelijkheden en uw budget.

gevel isoleren Brugge

Buitenzijde van de gevel isoleren

Een isolatiespecialist uit Brugge brengt bij buitengevelisolatie isolatieplaten aan tegen de bestaande gevel. Het maakt niet uit hoe die eruit ziet, of dat er beschadigingen zijn, want dit wordt allemaal weggewerkt. Na het plaatsen van de platen werkt de vakman alles af met nieuwe gevelbekleding. Bijvoorbeeld gevelbepleistering, zoals crepi, houten bekleding of steenstrips. Met steenstrips creëert u eenvoudig een bakstenen muur, zonder dat het nodig is om te metselen. Deze manier van isoleren is arbeidsintensief, daarom heeft het vaak niet de eerste voorkeur. Maar wanneer uw buitengevel aan een renovatie toe is, is het verstandig om direct de isolatie aan te pakken.

gevelisolatie Brugge

Gevel langs binnen isoleren

De gevel langs binnen isoleren is minder arbeidsintensief en bovendien een stuk goedkoper dan buitengevelisolatie. De vakman plaatst isolatieplaten tegen de binnenmuren. Afhankelijk van het soort materiaal is dit een paar centimeter dik. Daarna plaatst de isolatiespecialist uit Brugge voorzetwanden van bijvoorbeeld gyproc. Het nadeel van deze methode is dat de binnenmuren iets naar binnen komen. Hierdoor verliest u ruimte in bijvoorbeeld uw woonkamer. Wilt u dit niet? Bekijk dan de mogelijkheden voor buitengevelisolatie of spouwisolatie. Het voordeel van binnenmuurisolatie is dat uw muren er weer als nieuw uitzien.

Gevelisolatie prijzen

Heeft u een rijtjeshuis? Met gevelisolatie van de binnenmuur bent u gemiddeld €5.700,- kwijt, het isoleren van de buitenmuur is duurder, namelijk €7.500,-. Dit is voor een oppervlakte van 60 vierkante meter. De gemiddelde isolatieprijs voor binnenmuurisolatie is €95,- per m² en voor buitenmuurisolatie gemiddeld €125,- per m². U heeft de investering voor gevelisolatie meestal binnen 8 tot 13 jaar terugverdientijd. Met gevelisolatie bespaart u rond de 25% op de stookkosten. De exacte prijzen zijn afhankelijk van meerdere factoren, vraag daarom offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De totaalprijs voor gevelisolatie wordt voornamelijk beïnvloed door de manier van isoleren. Bij buitengevelisolatie liggen de prijzen hoger. Het is arbeidsintensiever, hierdoor duurt het isoleren langer, en u heeft meer materiaalkosten. Denk hierbij niet alleen aan het isolatiemateriaal, maar ook de materiaalkosten voor de nieuwe gevelbekleding. Minerale wol is vaak goedkoper dan isolatieschuim of isolatieparels, maar de prijs voor isolatie wordt ook bepaalt door de dikte die er nodig is. Crepi is één van de goedkoopste soorten gevelbekleding.

Prijzen gevelisolatie

Type-woningOppervlakteBinnenmuurBuitenmuur
Appartement30 m²€2.850,-€3.750,-
Rijtjeshuis60 m²€5.700,-€7.500,-
Hoekwoning90 m²€8.550,-€11.250,-
2 onder 1 kap100 m²€9.500,-€12.500,-
Vrijstaand160 m²€15.200,-€20.000,-

Toelichting gevelisolatie prijstabel

We hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen. Voor binnenmuurisolatie €95-, per m² en voor het isoleren van de buitenmuur €125,-.

Deze prijzen zijn inclusief de arbeidskosten en btw. De uiteindelijke totaalprijs is afhankelijk van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Gevelisolatie materialen

Bij buitengevelisolatie heeft u niet alleen te maken met isolatiematerialen, maar ook met nieuwe gevelbekleding. Meestal wordt er gekozen voor isolatieplaten. Deze kunnen snel op de buitengevel geplaatst worden en hebben een uitstekende isolatiewaarde. Denk aan platen van EPS of XPS. Bovendien zijn deze twee soorten dunner dan minerale wol. Na het plaatsen van de isolatieplaten monteert de vakman uit Brugge nieuwe gevelbekleding. Bijvoorbeeld gevelbepleistering, strips met de uitstraling van baksteen of hout. Ook voor binnenmuurisolatie worden er isolerende platen gebruikt. Deze worden weggewerkt door voorzetwanden van gyproc. Gyproc is na het plaatsen gewoon overschilderbaar.

Welke vorm van muurisolatie kiest u?

Wilt u weten welke vorm van muurisolatie geschikt is voor u? Dit is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, uw budget en de mogelijkheden. Bij een niet-geïsoleerde spouw is spouwmuurisolatie zeer geschikt.

Is uw spouwmuur al voorzien van isolatie? Bekijk dan de mogelijkheden eens voor binnenmuurisolatie. Dit is namelijk een stuk goedkoper dan buitengevelisolatie. Houd er wel rekening mee dat u een stuk leefruimte verliest doordat de binnenmuren iets naar binnen komen. Deze laatste isolatiesoort is wel zeer interessant wanneer uw buitenmuur beschadigt is of aan vervanging toe is.

Vernieuw uw buitengevel door isolatie aan te brengen.

Kies eenvoudig de beste isolatiespecialist uit Brugge. Vergelijk en bespaar tot 40%!

Plafond isoleren

U weet vast wel dat warmte naar boven opstijgt. Door uw plafond te isoleren voorkomt u dat dit gebeurd en verwarmt u uw woning efficiënter. Plafondisolatie is niet alleen geschikt om warmteverlies te voorkomen, het is ook uitstekende geluidsisolatie. Een isolatiespecialist uit Brugge maakt eerst een zwevend profiel van hout of metaal. In het profiel plaatst hij isolerend materiaal. De dikte is afhankelijk van het materiaalsoort en de benodigde isolatiewaarde. Daarna plaatst hij nieuwe plafondplaten, hierdoor ziet u niets meer van de isolatie. Houd rekening met gemiddelde plaatsingskosten van €80,- tot €120,- per vierkante meter.

Garage isoleren

De garage wordt vaak gezien als een opbergruimte of werkplaats. Maar door de ruimte te isoleren maakt u er een extra kamer van. Dit is niet alleen handig voor het opbergen van uw spullen of om in te werken in de koudere wintermaanden, maar ook als u een extra kamer wilt creëren. Bijvoorbeeld voor een praktijk aan huis of een kantoor. Met enkelsteensmuren verliest u bijvoorbeeld veel warmte, het is dan niet goed mogelijk om de ruimte te verwarmen zonder dat u veel met stoken. Isolerende platen of ander materiaal tegen de muren, plafond en zelfs de garagedeur helpen bij een goede isolatiewaarde.

De voordelen van isoleren op een rij

Isolatie heeft vele voordelen. Het zorgt er voor dat u minder kwijt bent aan energiekosten en het is veel beter voor het milieu, want u verbruikt minder gas. De gasprijzen gaan de komende jaren steeds meer stijgen, dus het is handig om energiebesparende maatregelen te nemen. Andere voordelen zijn dat u uw wooncomfort verhoogt en vochtproblemen voorkomt.

Voordeel 1

Besparen op energie

besparen op prijs isolatie

Het grootste voordeel van het isoleren van een woning is het verbruik van stookkosten die afnemen. Per soort woningisolatie wordt er enkele tot vele honderden euro’s per jaar bespaard. Hoe hoog de exacte besparing wordt, is afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal en de mate van verwarming die nodig is.

Voordeel 2

Betere vochtwering

vochtwering

Heeft u wel eens last gehad van zilvervisjes bij u thuis in Brugge? Of misschien ruikt u wel een hele muffe lucht als u door deur van uw woonhuis binnenkomt? Optrekkend vocht vanuit de grond kan voor allerlei narigheid zorgen. Door de woning te isoleren weert u vocht uit de woning en verbetert het leefklimaat.

Voordeel 3

Verhoog uw wooncomfort

verhoogd wooncomfort Brugge

U verhoogt uw wooncomfort door woningisolatie aan te brengen. U verwarmt uw huis in Brugge eenvoudiger. Dit zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Daarnaast heeft u minder last van tocht en koude vloeren of muren. Met isolatiemateriaal is er ook veel mogelijk op het gebied van geluidsisolatie.

Sinds de winter heeft ons bedrijfspand goede dakisolatie. En dat is te merken! Het is aangenamer op kantoor en de energiekosten zijn behoorlijk gedaald. Het isolatiebedrijf vonden we via Isolatie Bedrijf Brugge en was in no-time klaar met de klus. Dhr. Van Kempen – Brugge.

Premie 2018/2019

Natuurlijk wilt u niet te veel betalen voor uw isolatie. Vergelijk daarom offertes en bekijk de mogelijkheden voor een isolatiepremie. Uw netbeheerder geeft bijvoorbeeld een isolatiepremie wanneer u energiebesparende maatregelen neemt. Voor het ontvangen van een isolatiepremie moet u wel voldoen aan een paar voorwaarden, lees op vlaanderen.be meer hierover. Of controleer of u recht heeft op een isolatiepremie van de Vlaamse regering. Over deze isolatiepremie leest u meer op de website van de Vlaamse regering. Deze isolatiepremie geldt alleen wanneer u de werken laat uitvoeren door een aannemer en wanneer u huis minstens voor 1 januari 2006 is aangesloten op het elektriciteitsnet.

Verlaagd btw-tarief

Wanneer uw woning in Brugge minstens 10 jaar oud is profiteert u mogelijk van het verlaagde btw-tarief van 6%. Hierbij moet het wel gaan om een privéwoning. Voor bedrijfspanden gelden andere regels. Dit tarief geldt zowel op de materiaalkosten als op de kosten die gemaakt worden voor de vakmannen.

Er bestaat een overgangsregeling voor woningen die nog geen 10 jaar oud zijn, maar wel 5 jaar. Wanneer u zelf gaat isoleren kunt u niet meeprofiteren van het lage btw-tarief. Op financien.belgium.be leest u meer over de voorwaarden en het verlaagde tarief.

Voordelen van isolatiebedrijf Brugge

Het grootste voordeel van het inschakelen van een isolatiespecialist uit de regio Brugge is dat u zeker weet dat de isolatie op de juiste manier wordt aangebracht. Niet alleen behaalt u op deze manier het hoogste rendement, maar u voorkomt ook problemen zoals vochtplekken of een verkeerd geplaatst dampscherm. De specialist zorgt er daarnaast voor dat alles netjes wordt afgewerkt. Door de ervaring verloopt het isoleren snel en probleemloos. De belangrijkste voordelen:
 • De isolatiewerkzaamheden zijn snel afgerond.
 • De isolatie wordt op de juiste manier aangebracht.
 • De isolatiespecialist uit Brugge zorgt voor de hoogst mogelijke rendement.

Besparen door offertes te vergelijken!

Bespaar ook op uw energiekosten en voorzie uw woning in Brugge van isolatie! Isoleren is niet alleen beter voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Schakel een isolatiespecialist in voor het aanbrengen van isolatie, zodat u zeker weet dat alles op de juiste manier wordt aangebracht. Alleen dan behaalt u het hoogste rendement.

Bespaar tot wel 40% op de isolatiekosten door hier offertes aan te vragen van meerdere isolatiebedrijven uit de regio. Door te vergelijken op basis van prijs, aanbod en voorwaarden weet u zeker dat u de beste specialist kiest tegen de juiste prijs.

prijzen in Brugge voor isoleren