Vind de beste isolatie expert in Antwerpen-Stad

Kom gemakkelijk en snel in contact met isolatie experts uit Antwerpen-Stad en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Isolatie experts Antwerpen-Stad

Alle 68 isolatie experts in Antwerpen-Stad

Compleet overzicht van alle isolatie experts in Antwerpen-Stad

Gratis offertes vergelijken Bespaar door offertes te vergelijken!

In Antwerpen-Stad zijn 68 isolatie experts beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle isolatie experts bij jou in de buurt. Ieder isolatiebedrijf is handmatig geselecteerd en toegevoegd door het serviceteam van Isolatie-Bedrijf.be. Daarnaast heeft ieder isolatiebedrijf een eigen bedrijfspagina met contact- en adresgegevens.

Isolatiebedrijf Antwerpen-Stad gezocht?

Het voordeel van je woning isoleren is dat je meteen bespaart op de stookkosten. Isolatie verdient zich dus vanzelf terug. Er bestaan diverse soorten isolatie. Denk hierbij aan spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en het isoleren van de kruipkelder. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag.

Over Antwerpen-Stad

Antwerpen-Stad is een plaats in de provincie Antwerpen en telt in 523248 inwoners, bestaande uit 261153 mannen en 262095 vrouwen, verdeeld over 228389 huishoudens. Per 3359 huishoudens is er 1 isolatie expert beschikbaar.

Gratis en vrijblijvend isolatie offertes aanvragen?

Overzicht van alle 68 isolatie experts in Antwerpen-Stad

Start met isoleren en bespaar direct op je stookkosten.Example Site – Frequently Asked Questions(FAQ)


Isolatie Antwerpen-Stad

Bespaar met isolatie Antwerpen-Stad

Met isolatie in Antwerpen-Stad verbeter jij je wooncomfort enorm! En dat niet alleen: je verlaagt ook nog eens je energierekening, draagt bij aan een beter milieu en verhoogt de waarde van je woning. En dat alleen door je dak, vloer of gevel te isoleren: dat wil jij toch ook?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk de offertes van meerdere specialisten in je eigen regio. Vergelijk en kies het beste aanbod voor een besparing die oploopt tot 40%!

Op deze pagina vind je de antwoorden op al je vragen: je krijgt tips voor het vinden van een isolatiefirma en we geven een beeld van de gemiddelde prijzen. Natuurlijk lees je ook hoe je de kosten zo laag mogelijk houdt!

Isolatiebedrijf gezocht?

Vind je snel en gemakkelijk een isolatiespecialist bij jou in de buurt!

Gratis isolatie offertes

Vergelijk gratis offertes van isolatiebedrijven. Zonder verplichtingen.

Bespaar tot 40%

Kies gemakkelijk zelf voor het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de isolatiekosten!


Vind een geschikt isolatiebedrijf

Op zoek naar een isolatiebedrijf? Met onze gratis offerteservice vergelijk je gemakkelijk de prijzen van meerdere isolatiebedrijven in je regio. Met één druk op de knop ontvang je tot 5 offertes in je mailbox: gratis en vrijblijvend zodat je helemaal nergens aan vastzit!

Vergelijk op basis van prijs en aanbod en kies de isolatiespecialist die het beste bij je past. Zo ben je altijd verzekerd van een eerlijke prijs.Wat doen isolatiebedrijven in Antwerpen-Stad?

Isolatiebedrijven in Antwerpen-Stad zijn in te zetten voor heel veel verschillende isolatiewerken in en rond je huis. Hiermee verhogen ze de isolatiewaarde van je woning, waardoor jij jaarlijks op je energiekosten bespaart. Naast het plaatsen van isolatie geven de vakmannen je ook een persoonlijk en professioneel advies. Dat komt van pas als je bijvoorbeeld twijfelt over de juiste isolatiemethode of geschikte isolatiematerialen.

Schakel een isolatiebedrijf in voor onder andere:

 • Muurisolatie
 • Spouwisolatie
 • Gevel isoleren
 • Dak isoleren
 • Plafond isoleren
 • Vloerisolatie
 • Zolder isoleren
 • Kruikelder isoleren
 • Persoonlijk advies

Dakisolatie Antwerpen-Stad

Wat kost isolatie in Antwerpen-Stad?

De prijzen van een isolatie in Antwerpen-Stad worden voor het grootste deel bepaald door de prijs van isolatie en het gekozen materiaal. Zo variëren de prijzen voor het isoleren van je dak tussen de €20,- tot €60,- per m². Langs binnen isoleren kost gemiddeld €20,- tot €50,- per m² terwijl isolatie langs buiten gemiddeld €40,- tot €60,- per m² kost. Zoldervloerisolatie is een geschikt alternatief: zo verlies je minder warmte aan de zolderruimte. Dit kost slechts €25,- tot €35,- per m².

Gevelisolatie is één van de duurste opties: dit kost ongeveer €40,- tot €60,- per m², afhankelijk van de gekozen methode. Maar het voordeel hiervan is dat het de hoogst mogelijke besparing per jaar oplevert! In de tabel hieronder vind je een indicatie van de gemiddelde prijzen voor verschillende isolatiewerken.

Besparen op de isolatiekosten? Vergelijk altid gratis offertes van isolatiebedrijven uit de regio

Isolatie prijs: 2024

Soort isolatie Prijs per m²* Bijzonderheden
Dakisolatie €20,- tot €50,- Langs binnen
€40,- tot €60,- Langs buiten
€25,- tot €35,- Zoldervloerisolatie
Gevelisolatie €40,- tot €60,- Buitenmuurisolatie
€40,- tot €50,- Binnenmuurisolatie
Spouwmuurisolatie €15,- tot €30,- Afhankelijk van isolatiemateriaal
Vloerisolatie €20,- tot €35,- Onder of bovenlangs
Kruipruimte isolatie €20,- tot €35,- Onder of bovenlangs

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en plaatsing. Vraag gratis offertes aan voor de exacte prijzen voor je woningisolatie.

Handige prijsvoorbeelden:

Spouwmuurisolatie
De klant koos ervoor om spouwmuurisolatie te laten plaatsen voor een betere isolatie. Het isoleren van 200 vierkante meter spouwmuur met eps kostte €5.000,-.

Dakisolatie:
In dit geval werd er gekozen voor het isoleren van het dak voor de grootste energiebesparing. Voor het isoleren van 25 vierkante meter plat dak rekende het isolatiebedrijf €1.450,- inclusief het afwerken.


Isolatiebedrijven uit Antwerpen-Stad vergelijken?

Vraag snel gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 40%!

Gratis offertes vergelijken


Wat beïnvloedt de prijs van isolatie?

De prijzen voor isolatie verschillen enorm per situatie. Ze zijn namelijk afhankelijk van de gekozen techniek en het gebruikte materiaal.

Toch zijn dat nog niet alle factoren die de prijs beïnvloeden.

Ook de staat van bijvoorbeeld je gevel heeft invloed: als je deze moet laten herstellen voordat isoleren mogelijk is, lopen de kosten natuurlijk verder op.

De prijs van jouw isolatiewerken is afhankelijk van:

 • De gekozen isolatiemethode: een gevel isoleren is bijvoorbeeld een stuk duurder dan het plaatsen van spouwmuurisolatie.
 • Het gebruikte isolatiemateriaal: hoe beter de isolatiewaarde, des te hoger de kostprijs van het materiaal. Maar daar staat ook een grotere besparing tegenover.
 • De staat van de muur, vloer of gevel: isolatie op de gevel kan bijvoorbeeld alleen geplaatst worden als er geen scheuren of barsten in de muur zitten. Moet je dit nog laten herstellen, dan lopen de kosten op.
 • De arbeidskosten van het isolatiebedrijf: de arbeidskosten verschillen per bedrijf en zijn afhankelijk van onder meer ervaring, de keuze voor een zelfstandig plaatser of isolatiebedrijf en locatie.
 • Eventuele voorrij- of afvoerkosten: voorrijkosten worden praktisch altijd in rekening gebracht, hoe kleiner de afstand tussen je huis en het bedrijf, des te lager de kosten.

Hoeveel besparen met woningisolatie?

Het is op dit moment lastig om te bepalen hoeveel je kunt besparen met isolatie en hoe lang de terugverdientijd is. Eén ding is zeker: wanneer je je woning gaat isoleren, merk je dit direct op je energierekening. Je gebruikt minder gas en energie om je woning te verwarmen en hebt dus meteen een lagere energierekening.

Met dakisolatie behaal je de grootste energiebesparing, omdat de meeste warmte vervliegt via het dak. Ook spouwmuurisolatie en vloerisolatie zijn populaire keuzes. Spouwmuurisolatie zien we voornamelijk bij oudere woningen. Met vloerisolatie verlaag je niet alleen je energierekening, maar verhoog je ook je wooncomfort.

Hoe snel je je investering weer terugverdient, is afhankelijk van het type isolatie dat je laat plaatsen en hoeveel energie je normaal gebruikt. Dit kan oplopen tot honderden euro’s per jaar.

Beste isolatie in Antwerpen-Stad

Wanneer je ervoor kiest om je woning te isoleren, heb je de keuzes uit verschillende soorten isolatie en isolatiematerialen. Een isolatiebedrijf uit Antwerpen-Stad geeft je graag hierover advies.

Populaire isolatie in Antwerpen-Stad is:

 • Pir of pur
 • XPS
 • EPS
 • Glaswol, steenwol en rotswol
 • Natuurlijke isolatiematerialen zoals schelpen

Welk type isolatiemateriaal geschikt is, is afhankelijk van welk deel van je woning je laat isoleren en de isolatiewaarde. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter het isoleert.

Soorten isolatie

Soort isolatie Voordelen
Dakisolatie – Grootste energiebesparing
– Afwerking van de zolder mogelijk
Gevelisolatie – Verbetering van buitengevel
Spouwmuurisolatie – Goedkoopste optie
– Geschikt voor veel woningen
Vloerisolatie – Minder warmteverlies
– Verhoging wooncomfort
Kruipruimte isolatie – Verhoging wooncomfort
– Minder vocht


Dakisolatie Antwerpen-Stad

Dakisolatie wordt in Antwerpen-Stad steeds vaker geplaatst. In een tussenwoning bespaar je met goede dakisolatie al snel tot wel €650,- per jaar op de stookkosten! Bij een vrijstaande woning loopt je besparing zelfs nog hoger op. Hiermee verdien je de investering terug in gemiddeld 3 tot 5 jaar. De gemiddelde prijzen voor een dakisolatie zijn €20,- tot €60,- per m².

Het is een hele goede isolatiemethode voor huizen gebouwd voor 1991. Huizen gebouwd tussen 1975 en 1991 hebben tijdens de bouw wel dakisolatie gekregen, maar deze voldoet niet aan de eisen van vandaag. Je hebt uiteraard de keuze uit verschillende opties:

 • Dak isoleren langs binnen
 • Dak isoleren langs buiten
 • Zoldervloer isoleren

Deze laatste optie is vooral geschikt als je de zolder niet gebruikt als slaap- of werkkamer. Wil jij ook dakisolatie plaatsen? Vraag dan gratis offertes aan en bespaar!

Plat of hellend dak isoleren?

Het isoleren van platte en hellende daken verschilt. Bij een hellend dak kiezen de meeste mensen namelijk voor isolatie langs binnen. Dit is goedkoper en sneller aangebracht. De vakmannen plaatsen via de zolder isolatiemateriaal tegen de binnenkant van het dak. Dit kan van alles zijn: glas- of rotswol, PUR-schuim of dunne isolatieplaten.

Bij een plat dak gaat het anders!

Bij platte daken wordt namelijk aangeraden om het dak langs buiten te isoleren. Dit voorkomt beschadigingen aan de dakconstructie, omdat deze minder wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen. Geschikte materialen zijn isolatieplaten van XPS of PIR.

Spouwmuurisolatie Antwerpen-Stad

Een andere manier om je buitenmuur uitstekend te isoleren, is door middel van spouwisolatie. Spouwmuurisolatie is in Antwerpen-Stad heel populair, en dat is niet gek:

 • Het is goedkoop: de spouwmuurisolatie prijs ligt rond de €15,- tot €30,- per m²
 • Spouwisolatie is snel en zonder overlast aangebracht
 • De gemiddelde besparing loopt op tot €600,- per jaar.
 • Met 3 tot 5 jaar is de terugverdientijd het snelst van alle isolatiemethoden.

Je spouwmuur isoleren is dus een hele geschikte manier om te beginnen met het verbeteren van je woningisolatie. Hierbij worden verschillende materialen gebruikt, zoals glaswol, EPS parels en PUR schuim.

Let op: spouwisolatie is niet altijd mogelijk. Bij huizen gebouwd voor 1920 is er vaak helemaal geen spouw aanwezig en als de spouwmuur vervuild is, in slechte staat verkeerd of als de bakstenen geglazuurd zijn is spouwmuurisolatie niet altijd de beste keuze.

Wil jij je spouwmuur isoleren? Start nu je gratis offerteaanvraag en bespaar zo tot wel 40% op de totale prijs!


Werkwijze spouwmuur na-isoleren

In deze video zie je hoe specialisten een spouwmuur isoleren.


Spouw isoleren: de werkwijze

Bij het isoleren van de spouwmuur maakt de vakman kleine boorgaten in de voegen van je metselwerk. Via deze gaten spuit hij het isolatiemateriaal de spouw in. Dit doet hij op verschillende plekken in de muur, zodat de spouw evenredig en volledig gevuld is.

Het plaatsen van de spouwisolatie veroorzaakt geen overlast en is binnen één werkdag voltooid. Je kunt zelf je eigen ding doen terwijl de vakman jouw spouw isoleert. Het plaatsen van spouwisolatie is daarom één van de populairste methodes die heel vaak wordt toegepast.

Vloerisolatie Antwerpen-Stad

Vloerisolatie

Als je op zoek bent naar de isolatiemethode waarmee jij je wooncomfort maximaal verhoogt, dan is vloerisolatie het antwoord. Vloerisolatie wordt in Antwerpen-Stad steeds vaker geplaatst. Je hebt hierbij verschillende keuzes: isolatie langs onder of isolatie langs boven.

Dit zijn de grootste voordelen van vloerisolatie:

 • Een hoger wooncomfort
 • Een besparing van gemiddeld €200,- per jaar
 • Minder last van vochtproblemen
 • Minder overlast door insecten en ander ongedierte

Gemiddeld verdien je de investering in vloerisolatie in 5 tot 10 jaar weer terug. Hieronder lees je meer over de twee verschillende isolatietechnieken bij het isoleren van de vloer. Besparen op de kosten? Vraag dan gratis offertes aan!

Vloer isoleren: langs onder of boven?

Je kunt je vloer op twee manieren laten isoleren: langs boven of langs onder.

 • Langs boven: hierbij plaatst het isolatiebedrijf isolatiemateriaal rechtstreeks op je vloer. Dit zijn vaak dunne isolatieplaten, om te voorkomen dat het vloeroppervlak te veel verhoogd wordt. Je werkt de isolatieplaten af met een vloerafwerking naar keuze. Deze methode wordt vooral toegepast bij bestaande betonvloeren.
 • Langs onder: dit noemen we ook wel de kruipkelder isoleren. Vanuit de kruipkelder plaatsen de vakmannen isolatie naar keuze tegen de onderkant van je vloer. Dit kan glas- of rotswol zijn, maar ook schuimisolatie of isolatieplaten. Deze methode wordt vooral gebruikt bij houten vloeren.

Gevelisolatie Antwerpen-Stad

Gevelisolatie Antwerpen-Stad

Ben je op zoek naar de isolatietechniek die jou de grootste besparing oplevert, kies dan voor gevelisolatie in Antwerpen-Stad. Met buitengevelisolatie loopt de besparing bij een gemiddelde hoekwoning namelijk op tot wel €900,- per jaar! Houd er wel rekening mee dat de kosten relatief hoog liggen, waardoor het langer duurt voor je de investering weer terugverdient: gemiddeld 15 jaar.

Een ander voordeel hiervan is dat je (bij buitengevelisolatie) ook direct de uitstraling van je huis verbetert. De kosten voor gevelisolatie liggen rond de €40,- tot €60,- per m² voor buitenmuurisolatie, en rond de €40,- tot €50,- per m² voor binnenmuurisolatie.

Bij gevelisolatie zijn er drie mogelijkheden:

 • Buitengevelisolatie
 • Isolatie van de binnenmuur
 • Spouwmuurisolatie

Hieronder lees je meer over de verschillende mogelijkheden. Wil je graag besparen op de kostprijs? Vraag gratis offertes aan!

Buitenmuur of binnenmuur isoleren?

Je kunt je muur natuurlijk langs binnen of langs buiten isoleren. Wat is de beste optie? De meeste mensen kijken eerst naar buitengevelisolatie. Hierbij plaatst het isolatiebedrijf stevige isolatieplaten tegen de gevel: dit laat je afwerken met gevelbekleding naar keuze. Het voordeel hiervan is dat je geen leefruimte hoeft in te leveren en dat je de uitstraling van je huis flink verbetert. Wel is het een flinke investering.

Heb je een klein budget?

In dat geval kun je ook kijken naar het isoleren van je binnenmuur. In dat geval plaatsen de vakmannen een voorzetwand, waarbij ze de ruimte tussen de muren opvullen met een isolatiemateriaal naar keuze. Hierbij lever je wel een klein deel van je leefruimte in.

Premies isolatie 2024

Voor isolatie in Antwerpen-Stad in 2024 is het mogelijk om een premie te ontvangen. De nieuwe MijnVerbouwpremie, deze is in plaats van de overkoepelende renovatiepremie gekomen, geeft ook een premie voor isolerende maatregelen zoals spouwmuurisolatie of dakisolatie.

Over welke werken je een premie kunt ontvangen en welke voorwaarden er gelden, lees je meer op vlaanderen.be.

Besparen op de kosten van isolatie in Antwerpen-Stad?

Vergelijk meerdere offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs.

Isolatiebedrijven in Antwerpen-Stad vergelijken: 10 tips

Het vergelijken van isolatiebedrijven in Antwerpen-Stad zorgt ervoor dat je snel en gemakkelijk een goedkope vakman vindt. Maar het is wel belangrijk dat je bij het vergelijken weet waar je op moet letten, zodat je ook daadwerkelijke verzekerd bent van het beste aanbod én de beste service.

Hieronder geven we je 10 tips voor het vergelijken van bedrijven. Wil jij nu ook besparen op de isolatiekosten? Twijfel dan niet en vraag zo snel mogelijk gratis offertes aan.


1. Vraag naar referenties

Het is altijd slim om te vragen naar referenties van de isolatiebedrijven in Antwerpen-Stad. Zo krijg je een beeld van de klantvriendelijkheid en de kwaliteit. Je kunt in je vriendenkring of bij familie vragen om aanbevelingen, maar ook online zijn vaak veel referenties te vinden.

2. Is de isolatieplaatser ervaren en bekwaam?

Je wilt natuurlijk niet dat je gevel beschadigt bij het plaatsen van spouwmuurisolatie, dus je zoekt naar een ervaren plaatser. We raden je aan om te kijken naar het specialisme van de isolatie expert. Sommige vakmannen voeren alle isolatietechnieken uit, terwijl andere experts zich richten op één specifieke klus. In dat geval ben je dus verzekerd van goede kwaliteit.

3. Met welke isolatiematerialen en merken wordt er gewerkt?

Als je de offertes vergelijkt, kijk dan ook naar de gebruikte isolatiematerialen en de bijbehorende merken. Let hierbij ook op de isolatiewaarde van het materiaal. Over het algemeen ben je goedkoper uit als je kiest voor rotswol dan wanneer je PIR-isolatieplaten plaatst. Maar daar staat wel een hogere besparing bij PIR tegenover. Vraag jezelf dus af wat jij belangrijk vindt: besparen op de isolatiekosten of besparen op de energiekosten.

4. Hoe zit het met de voorbereidende werken?

Check ook hoe het zit met de voorbereidende werken: zitten de kosten hiervoor bij de prijs inbegrepen of valt de totaalprijs straks hoger uit dan je eigenlijk verwacht? Je kunt er eventueel ook voor kiezen om de voorbereidende werkzaamheden zelf uit te voeren, zodat je deze arbeidskosten bespaart. Denk bij voorbereidende werkzaamheden aan zaken als het verwijderen van vloerbedekking of het herstellen van de gevel.


Isolatie in Antwerpen-Stad tegen de beste prijs!

Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar op de isolatiekosten!

Gratis - Vrijblijvend

5. Hoe zit het met afwerking na de isolatiewerken?

We raden je aan om te informeren naar de afwerking van de isolatiewerken in Antwerpen-Stad. Als jij je vloer langs boven laat isoleren: werkt het isolatiebedrijf dan ook je vloer opnieuw af of ben je hier zelf verantwoordelijk voor? En zitten de kosten voor de eventuele afwerking bij de prijs inbegrepen, of komen die nog bovenop de totaalprijs? Wil je graag weten hoeveel dit kost? Vraag snel gratis offertes aan!

6. Wat zijn de garantievoorwaarden?

Neem naast de prijs ook de garantievoorwaarden goed door. Wat gebeurt er als er onverhoopt schade ontstaat door een verkeerde plaatsing? Ben je dan zelf verantwoordelijk voor de kosten of komt de plaatser zelf de schade (kosteloos) herstellen. Ga bij jezelf ook na wat je belangrijk vindt: dat de isolatiekosten zo laag mogelijk zijn met het risico op schade die je zelf moet herstellen? Of betaal je liever iets meer voor uitstekende garantievoorwaarden?

7. Zelfstandig plaatser of onderdeel van grote isolatiefirma?

Je hebt de keuze tussen zelfstandige plaatsers of een groot isolatiefirma in Antwerpen-Stad. Wat voor jou de beste optie is, hangt af van wat je zelf prettig vindt. Vaak is de aanpak van een zelfstandig plaatser veel persoonlijker. Daar staat tegenover dat er bij bedrijven vaak een minder lange wachttijd is, omdat er meerdere plaatsers werkzaam zijn.

8. Isolatiebedrijf uit regio Antwerpen-Stad?

Het is altijd aan te raden een isolatiebedrijf uit Antwerpen-Stad in te schakelen! Waarom? Allereerst omdat je hiermee op de voorrijkosten bespaart. Praktisch elk bedrijf brengt voorrijkosten in rekening. Hoe kleiner de afstand, des te lager de kosten. Daarnaast heeft een bedrijf in de eigen vaak een goede reputatie hoog te houden. Zo ben je verzekerd van kwaliteit.

9. Hoe is de kostprijs opgebouwd?

Kijk naar de manier waarop de totaalprijs is opgebouwd: welke materialen worden er gebruikt, hoe hoog is het arbeidsloon en hoe lang verwacht de vakman nodig te hebben voor het plaatsen van isolatie in Antwerpen-Stad? Kijk ook of er nog bijkomende kosten zijn of dat het echt gaat om een totaalprijs.

10. Vergelijk gratis offertes

Met het vergelijken van offertes krijg je een goed beeld van de gemiddelde prijs. Met deze informatie in je achterhoofd kies je snel en gemakkelijk voor een ervaren isolatiebedrijf in je regio. Je bespaart bovendien tot wel 40% op de totaalprijs! Wil jij dit ook? Start dan snel je gratis offerteaanvraag en bespaar!

Isolatiebedrijven Antwerpen-Stad

Isolatie in Antwerpen-Stad plaatsen? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij isolatie in Antwerpen-Stad laten plaatsen? Maak gebruik van onze gratis en vrijblijvende offerteservice en vind snel en gemakkelijk een isolatiebedrijf in je eigen regio. Vergelijk de prijzen van verschillende bedrijven en kies het beste aanbod om zo tot wel 40% op de kosten te besparen!

Start nu je gratis offerteaanvraag! Deze is gratis en zonder verdere verplichtingen. Je zit dus helemaal nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken

Veelgestelde vragen over isolatie

Er is nog veel onduidelijk over warmte- en geluidsisolatie. Hieronder staan een aantal van de meest gestelde vragen over woningisolatie en de antwoorden hierop. Ben je op zoek naar een isolatiebedrijf in jouw regio? Vergelijk dan gratis offertes!Waarom isoleren?

Je huis isoleren zorgt voor minder warmteverlies. Hierdoor stijgt je wooncomfort en daalt je energierekening: je bespaart al snel tot €600,- per jaar aan stookkosten! Isoleren verhoogt je woningwaarde en zorgt voor koelere zomers en warmere winters.


Hoe isolatie plaatsen?

Hoe vakmannen isolatie plaatsen is afhankelijk van de gekozen isolatietechniek. Spouwmuurisolatie wordt via boorgaten in de voegen in de spouw gespoten en bij buitengevelisolatie plaatsen vakmannen de isolatieplaten tegen de buitenmuur aan. Bij dakisolatie heb je de keuze uit isoleren langs binnen of buiten.


Hoeveel kost dakisolatie?

Dakisolatie langs binnen kost ongeveer €20,- tot €50,- per m², afhankelijk van het materiaal. Laat je het dak langs buiten isoleren, dan betaal je gemiddeld €40,- tot €60,- per m². Voor onverwarmde zolders is zoldervloerisolatie ook een alternatief: dit kost ongeveer €25,- tot €35,- per m².


Wat kost gevelisolatie?

Voor buitengevelisolatie betaal je gemiddeld €40,- tot €60,- per m². De prijs is afhankelijk van het gekozen materiaal en de gewenste gevelbekleding. Isolatie van de binnenmuur is vaak iets goedkoper, rond de €40,- tot €50,- per m².


Hoeveel kost spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is één van de goedkoopste methodes om je huis beter te isoleren. Het kost gemiddeld €15,- tot €30,- per m², afhankelijk van je gekozen materiaal. Op een totale gevel van 75 m² gaat het dus om een totaalprijs van €1.125,- tot €2.250,-.


Wat kost vloerisolatie?

Vloerisolatie is relatief goedkoop en kost ongeveer €20,- tot €35,- per m². De prijs is natuurlijk afhankelijk van de gekozen materialen én de gekozen techniek. Vloerisolatie langs boven is vaak iets duurder dan isoleren langs onder. Op een vloeroppervlak van 80 m² ligt de totaalprijs rond de €1.600,- tot €2.800,-.


Welke isolatie voor dak?

Voor de isolatie van een schuin dak zijn PUR, glas- en rotswol en PIR-isolatieplaten een goede keuze. Deze worden aan de binnenkant van het dak bevestigd. Bij het isoleren van een plat dak valt de keuze vaak op isolatieplaten van XPS of EPS. Dit wordt aan de buitenkant aangebracht.


Welke soorten spouwmuurisolatie zijn er?

Je kunt uit drie materialen kiezen voor spouwmuurisolatie: glaswol, EPS-parels en PUR-schuim. PUR-schuim heeft de beste isolatiewaarde, maar is ook het duurst. Glaswol heeft een grote spouwbreedte nodig van minimaal 4 centimeter, terwijl PUR of parels een minimale breedte nodig hebben van 3 centimeter. EPS parels zijn de populairste optie.


Welke vloerisolatie kiezen?

Als jouw kruipkelder minimaal 35 centimeter hoog is, is isolatie langs de onderkant de beste keuze. Je hebt hiervoor de keuze uit minerale wol en spuitisolatie. Is de kruipkelder te klein, kies dan voor vloerisolatie langs de bovenkant. Hiervoor zijn drukvaste isolatieplaten van EPS de beste optie.


Welke isolatie onder chape?

Wil je isolatie onder je chape plaatsen, kies dan voor drukvaste kunststof isolatieplaten. Voorbeelden zijn isolatieplaten vanXPS, PIR of PUR. Deze platen zijn heel goed bestand tegen vocht en het grote gewicht van de chape.


Welke isolatie voor binnenmuur?

Een binnenmuur isoleer je met het plaatsen van een voorzetwand. Je laat de ruimte tussen de muur dan opvullen met isolatiemateriaal zoals glas- of rotswol, PUR of isolatieplaten. Wil je ook de akoestische isolatie verbeteren, dan is rotswol de beste keuze!


Welke isolatie voor crepi?

Kies je voor crepi als afwerking van de buitengevelisolatie? Een isolatiebedrijf raadt in dat geval aan om de gevel te isoleren met isolatieplaten van EPS of met Neopor-isolatie. Deze zijn goed bestand tegen vocht en bovendien heel sterk. Op de isolatieplaten brengt de vakman een raster aan, waarop hij de crepi aanbrengt.