Isolatiebedrijf Gent

Isolatie Gent

Om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk warmte verloren gaat bij uw woning of bedrijfspand in Gent zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van isolatie. Zo kunt u een spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie of vloerisolatie laten uitvoeren door de specialisten van een erkend isolatiebedrijf. Dankzij één van deze vormen van woningisolatie profiteert u bovendien van vele andere voordelen zoals een verminderde geluidsoverlast en een betere vochtbestrijding. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het isoleren van het dak, de vloer, gevel of sopuwmuur bij u thuis? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Geef uw wensen voor de isolatie aan ons door en wij sturen u spoedig een aantal vrijblijvende offertes toe van isolatie-experts uit Gent. Vergelijk deze zelf met elkaar op basis van prijzen en aanbod en kies zo voor het isolatiebedrijf dat het beste bij u past.

Direct offertes aanvragen

Spouwmuurisolatie in Gent

Spouwmuur isoleren Gent

Woont u in een pand dat is gebouwd tussen 1920 en 1975 dan is het zeer waarschijnlijk dat het gebouw wel een spouwmuur heeft, maar nog niet voorzien is van een spouwmuurisolatie. Door het na-isoleren van de spouw zult u profiteren van een groot aantal voordelen. Bij een spouwmuurisolatie worden er kleine boorgaatjes in de gevel gemaakt. Hierdoor zullen wij vervolgens een vloeibaar isolatiemateriaal spuiten. Dit isolatiemateriaal kan daarna uitharden terwijl wij de boorgaten dichten. U zult aan de buitenzijde niets zien van de klus, maar het wooncomfort zal direct verbeteren. Kies uit onder andere PUR en EPS parels voor de na-isolatie.

Dakisolatie

Dak isoleren Gent

Wilt u ervoor zorgen dat er zo weinig mogelijk warmte verloren gaat? Dan is een dakisolatie een goede keuze. Warme lucht stijgt op, en zal zo het meeste via het dak verdwijnen. Een dakisolatie kan zowel aan de buiten- als binnenkant van de dakspanten worden uitgevoerd. Wilt u zelf aan de slag met het plaatsen van de dakisolatie? Bereid u dan goed voor. Maak een keuze uit de diverse isolatiematerialen – wij adviseren glaswol of isolatieplaten – en draag beschermende kleding zodra u aan de slag gaat. In een aantal gevallen is het noodzakelijk om voordat u de laag isolatie aanbrengt eerst een dampremmende laag te plaatsen.

Voordelen spouwmuurisolatie

Zoals gezegd brengt een spouwmuurisolatie van uw woning in Gent diverse voordelen met zich mee. Het eerste voordeel heeft te maken met de snelle en gemakkelijk installatie. Dankzij deze techniek ondervindt u weinig overlast van het werk, en kunt u direct beginnen met besparen. Een tweede voordeel zijn de lage prijzen. Een derde voordeel is dat de spouwmuurisolatie tevens zorgt voor een betere vochtbestrijding. Mits er voldoende ventilatie in de muur blijft, zal er dankzij de spouwmuurisolatie minder vocht door de spouw omhoogtrekken. Dit betekent onder andere dat de luchtvochtigheid in huis daalt, en dat tevens de kans op ongedierte en andere vochtproblemen sterk vermindert.

Plat dak isoleren

Het isoleren van platte daken is een klus apart, die op drie verschillende manieren kan worden uitgevoerd door onze specialisten uit Gent. De eerste optie is het isoleren van het plat dak aan de binnenzijde. Dit is relatief goedkoop, maar levert tevens meer kans op waterlekkage. Een beter alternatief is een dakisolatie aan de buitenzijde, met afdekking. Dit betekent dat wij eerst de isolerende laag leggen en daarna een nieuwe dakbedekking installeren. Hebt u een dakterras? Dan is een derde optie het isoleren van het dak aan de buitenzijde zonder dakbedekking. Wij garanderen dat elke vorm van dakisolatie zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing.

Spouwmuurisolatie prijzen

De prijzen voor het isoleren van de spouw zijn afhankelijk van een aantal zaken, maar variëren voornamelijk naar het isolatiemateriaal dat u kiest. Een voorbeeld: het isoleren van een standaard spouwmuur met glaswol komt op ongeveer €15,- per vierkante meter, terwijl het isoleren van een vergelijkbare muur met PUR ongeveer €25,- per vierkante meter kost. Een derde isolatiemateriaal (EPS) valt rond de €20,- per m2. Omdat de spouwmuurisolatie bij uw woning in Gent altijd door een erkend vakman moet worden uitgevoerd, zijn de bijkomende kosten afhankelijk van eventuele voorrijkosten of kosten voor het voorbereiden van de muur, zoals het aanbrengen van ventilatieroosters.

Zolderisolatie

Wilt u zoveel mogelijk warmte binnenshuis houden en maakt u geen gebruik van de zolder? Dan kan een zolderisolatie de juiste keuze zijn. In dit geval wordt de dakisolatie vervangen door een isolatie van de zoldervloer. Het isoleren van de zoldervloer is een stuk goedkoper dan de isolering van het dak, en zorgt er bovendien voor dat alle warmte op de woonlagen blijft. Het is goedkoper omdat er een kleiner oppervlak geïsoleerd moet worden. Gebruikt u de zolder wel als slaap- of studeerruimte? Dan adviseren wij om te wanden van de zolder en het dak van een isolatielaag te voorzien. Zo weet u zeker dat u ook op de zolderverdieping het beste warmtebehoud creëert.

Vloerisolatie

Zolderisolatie Gent

Het isoleren van een vloer levert diverse voordelen op. Het grootste voordeel is dat door de vloerisolatie er geen sprake meer is van optrekkende kou. Daarnaast zorgt vrijwel elke vloerisolatie tevens voor een verbetering van de vochtbestrijding. Kiest u voor een vloerisolatie bij de vloeren van uw nieuwbouwpand in Gent? Dan hebt u de keuze uit een groot aantal isolatiematerialen en technieken voor de verwerking van het isolatiemateriaal. Wilt u de isolatie toepassen op al bestaande vloeren? Kijk dan goed naar de opties, en overweeg eventueel om de vloerisolatie te vervangen door een bodemisolatie. Een isolatie van de bodem gaat via de kruipruimte.

Gevelisolatie

gevelisolatie Gent

Een laatste vorm van woningisolatie waar wij uw aandacht op willen vestigen is de gevelisolatie. Het laten uitvoeren van een gevelisolatie kent diverse positieve punten, maar zal veel tijd en geld kosten. De gemiddelde prijs voor een gevelisolatie is namelijk zo´n €10.000,-. Door het toepassen van de gevelisolatie profiteert u echter jaarlijks wel van een besparing van ongeveer €750,- op het energieverbruik. Combineert u de gevelisolatie met het impregneren van de gevel? Dan zijn bovendien wateroverlast en andere vochtproblemen verleden tijd. Voor het isoleren van de gevel kunt u het beste een erkend vakman uit Gent inschakelen voor een optimaal resultaat.

Kruipkelder

Bij menig pand in Gent bevindt zich onder de vloer een kruipkelder. Deze ruimte is geplaatst om gemakkelijk bij leidingen te kunnen komen, mocht dit nodig zijn. Het nadeel van een kruipkelder is dat deze een stuk kouder is dan de bovenliggende ruimte, waardoor men last kan hebben van opstijgende kou uit de kruipkelder. Ook vochtproblemen kunnen eenvoudig in de kruipkelder ontstaan. Een isolatie van de bodem van de kruipruimte zal al deze problemen verhelpen. Voor een isolatie van de bodem kunt u kiezen uit zowel natuurlijke als kunstmatige producten. Zo maken wij onder andere gebruik van thermoskussens of schelpen.

Buitenzijde van de gevel isoleren

De isolatie van de buitenzijde van de gevel is de duurste vorm van isoleren, maar levert wel het grootste prijsvoordeel op. Bij een buitenzijde gevelisolatie wordt er tegen de bestaande gevel een isolatielaag geplaatst, die wij daarna zullen afdekken met een nieuwe gevel. Dit levert naast een hoge isolatiewaarde ook een waardevermeerdering van uw pand op, doordat de aanblik van het pand verbetert. Heb u niet een heel groot budget en wilt u liever aan de binnenzijde de gevelisolatie toepassen? Houd er dan rekening mee dat u hier enige tijd overlast van ondervindt, en dat de woonruimte met ongeveer een meter per muur kleiner wordt.

Geluidsisolatie

Wij hebben op deze pagina veel gesproken over verschillende vormen van woonisolatie, die allen te maken hebben met het tegengaan van warmteverlies. Onze isolatiespecialisten uit Gent helpen u echter ook met alle plezier bij het uitvoeren van een akoestische isolatie. Geluid wordt via trillingen in de lucht doorgegeven, en bij slecht geïsoleerde panden kan dit voor veel overlast zorgen. Hebt u last van geluid van buitenaf? Overweeg dan om de gevel van een extra isolatielaag te voorzien. Geluidsoverlast binnenshuis gaat u het best tegen met behulp van een vloerisolatie of de isolatie van het plafond. Plaats hiervoor isolatieplaten of noppenschuim.

Soorten buitengevelisolatie

Als het isolatiemateriaal tegen de buitengevel is geplaatst, dan moeten wij hier een nieuwe gevel tegenaan zetten. De materialen die hiervoor gebruikelijk zijn, zijn crepi, steenstrips of houten gevelbekleding. Het eerste materiaal, crepi, is een vorm van kalk die van uw buitenmuren een egaal geheel maken. Dit geeft het pand een moderne uitstraling. Een tweede optie is het laten zetten van steenstrip. Deze steenstrips bestaan uit zeer dun gesneden bakstenen die een authentieke aanblik aan uw woning in Gent zullen bieden. Tot slot is ook een houten of kunststof gevelbekleding mogelijk. Dit is een dure optie, maar biedt een uitstekende bescherming tegen de weersinvloeden.

Vochtwering

spouwmuurisolatie Gent

Wij gaven eerder al aan dat het uitvoeren van één van de vele isolatietechnieken meerdere voordelen met zich meebrengt, waaronder een betere vochtbestrijding. Met name een spouwmuurisolatie, maar ook een vloerisolatie hebben een positief effect op de vochtwering. Door een betere vochtwering zal de luchtvochtigheid in huis verbeteren. Dit leidt onder andere tot minder gezondheidsklachten.

Besparen

dakisolatie Gent

Het laten plaatsen van een vloerisolatie, dakisolatie of gevelisolatie zal ervoor zorgen dat uw stookkosten aanzienlijk lager worden. U zult dan ook jaarlijks tussen de €300,- tot €800,- besparen op de energiekosten. Dankzij deze besparing hebt u de investering in de isolatie in 3 tot 8 jaar terugverdiend. Na deze periode merkt u echt het verschil in de portemonnee en verdiend u op de isolatie.

Prijzen

vloerisolatie Gent

De prijzen voor een woningisolatie worden bepaald door een groot aantal factoren. De belangrijkste invloedsfactor is het soort isolatie waar u voor kiest. Een gevelisolatie zal altijd meer kosten dan een spouwmuurisolatie. Ook het isolatiemateriaal is van invloed op de prijzen, evenals de afmetingen van het te isoleren oppervlak. Door offertes met elkaar te vergelijken profiteert u van de meest aantrekkelijke prijs.

Dankzij deze website konden we meerdere isolatiebedrijven vergelijken voor het isoleren van onze gevel. Uiteindelijk veel geld bespaard met de investering en nu ook nog op de stookkosten! Bedankt. Ruud van Gasselt – Gent.

na-isoleren Gent

Spouwmuurisolatie verwijderen

Wist u dat het mogelijk is dat de spouwmuurisolatie van uw pand is verzakt? Wanneer het isolatiemateriaal in de jaren 70 of 80 is aangebracht, dan is er waarschijnlijk gebruik gemaakt van verouderde versie van glaswol of steenwol. Hoewel deze producten in eerste instantie een uitstekende isolatie leverden, is het materiaal waarschijnlijk met de tijd dunner geworden en verzakt. Dit heeft nadelige gevolgen, omdat het de ventilatie vermindert en zo de kans op schimmelplekken vergroot. Het verwijderen van de spouwmuurisolatie gebeurt met een soort grote stofzuiger. Wij zullen enkele bakstenen verwijderen en daarna de oude isolatie wegzuigen. Plaats een nieuwe spouwmuurisolatie voor een optimaal resultaat.

Subsidieregelingen

Het plaatsen van isolatie bij uw woning of bedrijfspand in Gent kost aardig wat geld. Omdat het gaat om energiezuinige maatregelen wordt er door de overheid gezorgd voor een tegemoetkoming in deze kosten. Zo zijn er ten eerste isolatiepremies van de netbeheerder. Hieraan zijn wel diverse goedkeuringsvoorwaarden verbonden, die u online kunt vinden. Omdat deze isolatiepremies worden afgebouwd, moet u er snel bij zijn voor een goede premie. Daarnaast wordt er een belastingvermindering aangeboden op een dakisolatie. Deze premie kan oplopen tot €3070,-. Tot slot kunt u voor de plaatsing van HR++ beglazing een isolatiepremie aanvragen bij de Vlaamse overheid.

Isolatie Gent
Direct offertes aanvragen

Isolatie bedrijf Gent biedt vele voordelen:

  • Simpel meerdere prijsopgaven aanvragen
  • Snel in huis
  • Scherpe isolatie prijzen
  • Isolatie specialisten uit Gent
  • Geheel gratis
  • Spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie
  • Isolatie kruipruimte
  • Zonder verplichtingen

1. Vraag gratis offertes aanvragen

Wilt u weten wat de prijzen worden voor de isolatie van de kruipkelder, het plat dak of de zoldervloer? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Geef via ons webformulier uw wensen voor de isolatie door, en u krijgt zo eenvoudig en snel enkele vrijblijvende offertes toegestuurd van specialisten uit Gent.

2. Vrijblijvend vergelijken

Het is aan u om de offertes voor het isoleren van de zoldervloer of de kruipkelder met elkaar te vergelijken op basis van prijzen en aanbod. Kijk hierbij niet alleen naar de aangegeven maximum prijs, maar ook naar eventuele bijkomende kosten voor levering van het materiaal of de voorrijkosten van de specialist.

3. Vanaf nu besparen!

Door de prijsopgaven met elkaar te vergelijken is het mogelijk om tot wel 25% op de uiteindelijke kosten voor de isolatie te besparen! Wij garanderen bovendien dat elke professional uit ons netwerk u snel en vakkundig van dienst zal zijn bij de spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie of gevelisolatie. Wij helpen u graag!