Isolatie Gent

Isolatie Gent

Baalt u ook van uw hoge energierekening? Met goede isolatie van uw woning in Gent kunt u jaarlijks tot wel honderden euro’s op de stookkosten besparen! Wilt u dit ook? Laat dan snel uw huis beter isoleren. Kies voor dakisolatie voor een maximale besparing op de energiekosten of kies voor spouwmuurisolatie of vloerisolatie voor een grote verhoging van uw wooncomfort.

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden van woningisolatie in Gent. U leest onder andere over de kostprijzen en terugverdientijd. Ook leest u hoe de verschillende soorten isolatie worden aangebracht en welke materialen u hiervoor best gebruikt.

Wilt u graag een overzicht van de isolatiekosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan.

Voordelen van onze werkwijze

 • Krijg een duidelijk inzicht in de tarieven van meerdere isolatiespecialisten uit Gent.
 • Vergelijk de verschillende isolatie-experts en kies de vakman met het beste aanbod.
 • Bespaar op deze manier tot wel 40% op de isolatiekosten!
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.
Hoe groot is de te isoleren oppervlakte (ongeveer)? (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)

Soort isolatie (*)

Omschrijving opdracht (*)


Diverse soorten isolatie

Er zijn verschillende manieren waarop u uw woning beter kunt isoleren. Welke methode voor u het meest geschikt is, is grotendeels afhankelijk van uw voorkeuren. Wilt u bijvoorbeeld genieten van een zo hoog mogelijk wooncomfort, dan is vloerisolatie een goede optie. Wilt u juist zoveel mogelijk op de stookkosten besparen, kijk dan naar dak- of gevelisolatie. Weet u niet goed welke vorm van isolatie het beste bij u past, vraag dan een persoonlijk advies aan een vakman uit de regio Gent.

Spouwmuurisolatie Gent

Spouwmuurisolatie in Gent

Bij spouwmuurisolatie wordt de spouw van uw woning opgevuld met isolatiemateriaal. De spouw is de lege ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Meer over de spouwmuur en spouwisolatie leest u op wikipedia.nl. Tegenwoordig wordt de spouwmuur bij nieuwbouwhuizen in Gent direct geïsoleerd, maar als uw woning tussen 1920 en 1980 gebouwd is dan heeft het pand waarschijnlijk nog geen spouwmuurisolatie.

Is de spouwmuur van uw woning in Gent in het verleden al wel voorzien van spouwmuurisolatie, dan is na-isoleren een goede mogelijkheid om de isolatiewaarde van uw woning te verbeteren. Spouwmuurisolatie is één van de meest eenvoudige isolatie technieken waarmee een flinke besparing op de stookkosten te behalen valt.

spouwmuurisolatie voordelen

Voordelen Spouwmuurisolatie

Bent u geïnteresseerd in spouwmuurisolatie in Gent? Spouwisolatie heeft een aantal belangrijke voordelen. Allereerst profiteert u bij spouwmuurisolatie direct van een hoger wooncomfort. Doordat u minder warmte verliest is het ’s winters een stuk warmer binnen. U hoeft met spouwisolatie bovendien minder te stoken, waardoor uw energierekening al snel vermindert. Dit zorgt er bovendien voor dat u de investering zo snel mogelijk weer terugverdient. Dit zijn de belangrijkste voordelen van spouwmuurisolatie:

 • U verlaagt uw energierekening.
 • Het is een milieubewuste investering.
 • Spouwmuurisolatie heeft een snelle terugverdientijd.
 • Het blijft ’s winters lekker warm en ’s zomers lekker koel.

Spouwmuur na-isoleren

Bij woningen gebouwd tussen 1920 en 1980 is wel een spouwmuur aanwezig maar nog geen spouwmuurisolatie. Het kan natuurlijk voorkomen dat er al wel muurisolatie in uw woning is toegepast, of dat uw woning na 1980 gebouwd is en dus ook al muurisolatie heeft. In dat geval is het na-isoleren van de spouwmuur nog steeds een mogelijkheid. Tegenwoordig is de kwaliteit van muurisolatie namelijk een stuk hoger dan jaren geleden. Bovendien is er kans dat de isolatie die eerder is aangebracht is ingezakt, in aanraking gekomen is met vocht of door een andere reden geen optimale isolatiewaarde meer biedt.

Wat doet de vakman bij na-isoleren?

Spouwmuurisolatie prijzen

Wat spouwmuurisolatie kost, is afhankelijk van het muuroppervlak en het materiaal dat u kiest. Een gemiddeld appartement heeft een buitenmuur van ongeveer 30 m². Spouwmuurisolatie met glaswol kost in dat geval ongeveer €450,-, met EPS-parels liggen de kosten rond de €600,- en voor PUR-isolatieschuim betaalt u gemiddeld €750,-. Hoe groter de woning, des te hoger de kosten. Bij een gemiddelde 2 onder 1 kap woning is de buitenmuur 100 m² groot. In dat geval ligt de kostprijs voor isolatie met glaswol rond de €1.500,-, de tarieven voor EPS-parels liggen rond de €2.000,- en voor isolatieschuim betaalt u gemiddeld €2.500,-. In de tabel hieronder vindt u een overzicht van de tarieven van de verschillende isolatiematerialen.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

Er zijn meerder factoren van invloed op de totale prijs. Zo speelt uiteraard de keuze voor het isolatiemateriaal een belangrijke rol, evenals de afmetingen van uw buitenmuur. Daarnaast moet u ook rekening houden met de arbeidskosten. Elke isolatiespecialist hanteert zijn eigen prijzen. Gemiddeld liggen deze bij spouwmuurisolatie tussen de €10,- en €15,- per m². Wilt u de totale kostprijs van uw muurisolatie berekenen? Houd dan ook rekening met de terugverdientijd. U bespaart op uw energiekosten, waardoor u de investering in 3 tot 3,5 jaar alweer heeft terugverdient. Een materiaal dat op het eerste gezicht duurder lijkt, kan dus stukken voordeliger uitpakken als u hiermee een grotere besparing behaalt.

Prijzen spouwmuurisolatie

Type-woningBuitenmuurEPS-parelsGlaswolPurschuim
Appartement30 m²€600,-€450,-€750,-
Rijtjeshuis60 m²€1.200,-€900,-€1.500,-
Hoekwoning90 m²€1.800,-€1.350,-€2.250,-
2 onder 1 kap100 m²€2.000,-€1.500,-€2.500,-
Vrijstaand160 m²€3.200,-€2.400,-€4.000,-

Let op: Er is uitgegaan van de volgende prijzen: EPS-parels: €20,-, glaswol: €15,- en purschuim: €25,- per m². Bent u opzoek naar exacte prijzen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.

Spouwmuur isolatiematerialen

Wie de spouwmuur van een pand van een isolatielaag wil voorzien, krijgt de keus uit diverse isolatiematerialen. Hiervan vormen: EPS parels, glaswol en PUR de meest gekozen oplossingen.

In het volgende overzicht vindt u per isolatiemateriaal de voor- en nadelen. Wilt u meer weten over de materialen voor spouwmuurisolatie? Lees dan in dit artikel meer over alle mogelijkheden.
spouwmuur isoleren Gent

 • EPS parels. EPS-parels zijn polystyreen isolatieparels, in de volksmond ook wel piepschuim genoemd. De isolatiespecialist spuit de parels, vermengd met lijm of hars, in de spouwmuur. Het grote voordeel van EPS-parels is dat deze geschikt zijn voor zelfs een hele smalle spouw. Bovendien is de kostprijs aantrekkelijk en biedt het een goede isolatie. De lambdawaarde van de EPS-korrels ligt op 0.034 W/m.K. Let wel op welke soort EPS-parels de vakman uit Gent aanbiedt: kies altijd voor de zwart/grijze variant. Deze heeft men speciaal voor de spouwisolatie ontwikkeld.
 • Glaswol. Glaswol heeft een vergelijkbare lambdawaarde als de EPS isolatiekorrels, maar brengt extra voordelen met zich mee. Zo dicht het de hele spouw af, en verbetert het de geluidsisolatie aanzienlijk. Wel is het noodzakelijk om minimaal over een spouwbreedte van 5 cm te beschikken, en is voor deze klus een groter boorgat nodig. Dit ziet u uiteindelijk echter niet terug in de gevelmuur.
 • PUR. Een derde geschikt isolatiemateriaal is PUR schuim. Dit spuit men in vloeibare variant in de spouwmuur, waarna het uitzet. Hierdoor dicht het alle hoeken, kieren en naden goed af. Dankzij het uitzetten beschikt PUR dan ook over de hoogste isolatiewaarde van de drie materialen: 0.023 W/m.K. Het nadeel van het schuim is dat het bij het verwerken soms geuroverlast geeft, en ook nadien kan deze stank blijven hangen. Het is tevens de meest dure vorm van spouwisolatie.

Snel besparen op uw energiekosten? Spouwmuurisolatie!

Vindt de beste isolatiespecialist uit Gent en bespaar tot 40% op uw isolatiekosten!

Dakisolatie

Dakisolatie is een relatief kostbare investering, maar u behaalt hiermee een optimale besparing op de stookkosten. Dit komt omdat een niet geïsoleerd dak het grootste warmtelek van de woning is. Een gemiddelde eengezinswoning bespaart met dakisolatie tot wel 25% op de energiekosten! Dit komt neer op zo’n €650,- per jaar. Met goede dakisolatie blijft het ’s winters lekker warm op de zolder, waardoor u ook deze ruimte kunt gebruiken als verblijfruimte. Wilt u de zolder bijvoorbeeld gebruiken als werkkamer of extra slaapkamer, dan is goede dakisolatie onmisbaar. Dankzij verschillende subsidieregelingen is het mogelijk om te besparen op de isolatiekosten, waarmee u de terugverdientijd nog verder terugbrengt.

plat dak isoleren Gent

Plat dak isolatie

De isolatie van een plat of hellend dak gebeurt op twee verschillende manieren. Bij een plat dak isoleren raden de meeste specialisten een warm dak aan. Dit betekent dat u het plat dak langs buiten laat isoleren. Op die manier behoort de dakconstructie tot de warme, geïsoleerde schil, waardoor deze niet meer beïnvloed wordt door grote temperatuurverschillen. De vakman plaatst het materiaal op de dragende dakconstructie en dekt dit af met een waterdichte laag dakbedekking, zoals EPDM. Isolatie bij een plat dak in Gent is mogelijk met verschillende materialen. Vooral XPS en PIR-isolatieplaten zijn hiervoor geschikt. Deze isolatieplaten zijn goed bestand tegen vocht.

dakisolatie Gent

Hellend dak isoleren

Bij een hellend dak is er de mogelijkheid om deze langs binnen of langs buiten te isoleren. De meeste inwoners van Gent kiezen voor isolatie langs binnen. Dit is een stuk voordeliger, het levert praktisch dezelfde voordelen op en het is een minder ingrijpende klus. Bij isolatie langs buiten verwijdert de vakman uit Gent namelijk eerst de dakbedekking en plaatst dit later bovenop de isolatie weer terug. Dakisolatie langs binnen is via de zolder gemakkelijk aan te brengen. Bovendien neemt dit veel minder tijd in beslag en levert het dezelfde isolatiewaarde op. Materialen die voor dakisolatie worden gebruikt zijn glaswol, rotswol of PUR-isolatieschuim.

Dakisolatie prijzen

Na-isolatie langs buiten bij een hellend dak kost gemiddeld €50,- per m². Bij een gemiddeld dakoppervlak van 50 m² loopt de totaalprijs op tot ongeveer €2.550,-. Dakisolatie langs binnen kost bij hetzelfde dakoppervlak ongeveer €35,- per m². In totaal liggen de prijzen dan rond de €1.750,-.

Dakisolatie langs binnen bij een plat dak kost ongeveer €35,- per m². Als u een dak van 12 m² laat na-isoleren dan ligt de totaalprijs rond de €420,-. Kiest u voor isolatie langs buiten dan ligt de prijs per m² rond de €90,-. Voor hetzelfde oppervlak bedraagt de totaalprijs dan ongeveer €1.080,-.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De prijzen van dakisolatie zijn grotendeels afhankelijk van de techniek die u kiest. Kiest u voor dakisolatie langs buiten, dan bent u duurder uit. Dit komt omdat deze klus veel meer werk en tijd kost dan dakisolatie langs binnen. De opbouw van de totaalprijs is als volgt: 45% van de kosten zijn voor het isolatiemateriaal, ongeveer 5% gaat naar de voorrijkosten, leveringskosten en eventuele administratiekosten en de overige kosten zijn de arbeidskosten. Houd ook rekening met de terugverdientijd. Bij een schuin dak bespaart u ongeveer €300,- tot €600,- per jaar, afhankelijk van het gekozen materiaal en de totaalprijs. Hiermee verdient u de investering in gemiddeld 6 tot 8 jaar weer terug.

Prijzen dakisolatie

Soort dakPlaatsing isolatiePrijs per m²Totaal prijs:
Hellend (50m²)Langs binnen€35,-€1.750,-
Hellend (50m²)Langs buiten€50,-€2.550,-
Plat (12m²)Langs binnen€35,-€420,-
Plat (12m²)Langs buiten€90,-€1.080,-

Let op: Het betreffen gemiddelde prijzen per m². De prijs van het plat dak (buitenlangs) is inclusief afwerking. De overige prijzen zijn exclusief afwerking.

Dakisolatie materialen

Bij dakisolatie in Gent zijn meerdere isolatiematerialen geschikt. Onder andere minerale wol is erg geschikt, omdat dit gemakkelijk in gebruik is. U drukt het namelijk eenvoudig tussen de balken van uw dakconstructie en door de structuur van de wol vult het alle naden en kieren op. Zo bent u verzekerd van een optimale isolatie.

Welk isolatiemateriaal u ook kiest, het is belangrijk om rekening te houden met de minimale dakisolatienorm. Per 2020 is de minimale dakisolatienorm 0,75 m²K/W. Voldoet uw dakisolatie na 2020 bij herhaaldelijke inspecties niet aan deze norm dan kan het pand onbewoonbaar verklaard worden. Meer hierover leest u op vlaanderen.be. Houd hier dus rekening mee.

Zolderisolatie

De plek in huis waar de meeste warmte verloren gaat is het dak. Woont u in een huis met een zolder die u enkel voor opslag gebruikt? Dan kan een zolderisolatie uitkomst bieden. Vraagt u bij een isolatiebedrijf uit Gent informatie op over een zolderisolatie, dan bestaat deze vaak uit twee mogelijkheden: het isoleren van het dak of de isolatie van de zoldervloer. Wij adviseren om altijd te kiezen voor de isolatie van de zoldervloer wanneer u de ruimte niet wil inzetten als slaap- of studeerkamer. Door de vloer van de zolder te isoleren voorkomt u dat de warmte verder opstijgt. Bent u benieuwd naar de prijzen van het isoleren van uw zolder? Of wilt u graag weten welke natuurlijke isolatiematerialen voor u de juiste zijn? Vraag vrijblijvend offertes aan!

isolatiebedrijf Gent

Bespaar tot €600,- per jaar op uw energierekening met dakisolatie!

Vergelijk gratis en vrijblijvend de offertes van isolatiespecialisten uit Gent.

Vloerisolatie

Door uw vloer te isoleren profiteert u van diverse voordelen. De eerste is het verbeterd leefklimaat van uw woning. Een vloerisolatie zorgt voor een vermindering van optrekkende kou en vocht, waardoor onder meer de luchtvochtigheid binnenshuis stabieler blijft. Dit heeft een positieve invloed op uw huisgenoten met longklachten of astma, maar ook op reumatische klachten. Bovendien heeft een betere luchtvochtigheid minder ongedierte als gevolg. Natuurlijk behaalt u met vloerisolatie een flinke besparing op de stookkosten. Een gemiddelde tussenwoning bespaart al snel €190,- per jaar! Bij een grote vrijstaande woning loopt de besparing op tot zelfs €300,- per jaar.

houten vloer in Gent isoleren

Houten vloer isoleren

Woont u in een huis in Gent met een houten vloer? Dan is er de mogelijkheid om de vloer langs boven of langs onder te isoleren. Bij vloerisolatie langs boven plaatst de vakman uit Gent het isolatiemateriaal bovenop de vloer. Hierna volgt de vloerafwerking. Bij vloerisolatie langs boven is het belangrijk dat u kiest voor een isolatiemateriaal die drukvast is. De meeste mensen in Gent kiezen voor vloerisolatie langs onder, omdat dit vaak gemakkelijker te plaatsen is.

vloerisolatie Gent

Isoleren van betonvloer

Bij isolatie van een betonvloer is er ook de mogelijkheid voor isolatie langs boven of onder. In tegenstelling tot het plaatsen van isolatie bij een houten vloer, is het bij een betonvloer aan te raden om langs boven te isoleren. Dit komt omdat beton van zichzelf al koud aanvoelt. Wanneer u de betonvloer langs onder isoleert, voelt de vloer dus nog steeds killer aan dan wanneer u de betonvloer langs boven isoleert.


kruipkelder isoleren

Kruipkelder isoleren

In de meeste gevallen wordt de vloerisolatie uitgevoerd door het plaatsen van isolatie in de kruipkelder. Zeker wanneer u een hoge kruipkelder hebt, dan is het toepassen van een nieuwe isolatie een zeer eenvoudige klus. Dat de isolatie van de kruipruimte zoveel voordelen met zich meebrengt, dat is met name te danken aan de vermindering van koude lucht en vocht. In een kruipruimte is het maximaal twaalf graden, en verzameld zich vaak vocht. Bij kruipkelderisolatie plaatst u het isolatiemateriaal tegen het plafond van de kruipkelder of op de bodem, dit laatst wordt ook wel bodemisolatie genoemd. Voor bodemisolatie gebruiken de meeste specialisten isolatieschelpen of thermokussens.

geluidsisolatie

Geluidsisolatie

Wie aan een drukke weg, spoorovergang of dicht bij een vliegveld woont heeft veel last van geluidsoverlast. Met behulp van bijvoorbeeld muurisolatie houdt u een hoop ongewenste geluiden tegen. Ook binnenshuis ontstaan er twee soorten geluidsoverlast: luchtgeluid en contactgeluid. Bij luchtgeluid gaat het om trillingen die via de lucht overgedragen worden, zoals een TV die te hard staat. Bij contactgeluid gaat het om een bouwdeel dat in trilling wordt gebracht, dit merkt u bijvoorbeeld als mensen de trap op of aflopen. Met behulp van het plaatsen van voorzetwand of zwevend plafond, allebei gevuld met geluidsisolatie, voorkomt u geluidsoverlast.

Vloerisolatie prijzen

In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de totaalprijs. Vloerisolatie langs boven kost in een appartement met een vloeroppervlak van 60 m² ongeveer €1.680,-. Bij een hoekwoning is het vloeroppervlak doorgaans een stuk groter, gemiddeld 75 m². Hiervoor kost vloerisolatie langs boven ongeveer €2.100,- en langs onder gemiddeld €2.250,-. Kiest u voor kruipkelderisolatie? Bij een tussenwoning met een vloeroppervlak van 70 m² liggen de kostprijzen dan gemiddeld rond de €1.400,-. Voor een 2 onder 1 kap woning ligt de totaalprijs rond de €2.000,- en kruipkelderisolatie bij een vrijstaand huis met een vloeroppervlak van 140 m² kost gemiddeld €2.880,-.

Wat is de terugverdientijd?

Vloerisolatie verdient zichzelf in gemiddeld 7 tot 10 jaar weer terug. Er zijn een aantal factoren van invloed op de terugverdientijd. Allereerst uiteraard de gasprijs: hoe meer de gasprijs stijgt, hoe sneller de terugverdientijd is. Daarnaast speelt ook de buitentemperatuur een rol: koude winters zorgen voor meer stookkosten, en daarmee voor een snellere terugverdientijd. Op deze factoren heeft u zelf natuurlijk geen invloed. Waar u wel invloed op hebt is het gekozen isolatiemateriaal en het stookgedrag. De terugverdientijd verschilt daarom per situatie en het is daarom lastig precies te zeggen hoe snel u de vloerisolatie weer terugverdient.

Prijzen vloerisolatie

Type woningOppervlakLangs bovenLangs onderKruipkelder
Appartement60 m²€1.680,-n.v.t.n.v.t.
Tussenwoning70 m²€1.960,-€2.100,-€1.400,-
Hoekwoning75 m²€2.100,-€2.250,-€1.500,-
2 onder 1 kap100 m²€2.800,-€3.000,-€2.000,-
Vrijstaand140 m²€3.920,-€4.200,-€2.880,-

Toelichting prijstabel vloerisolatie

We hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m², zo is de prijs voor isolatie langs onder duurder omdat dit meer werk is. Isolatie langs boven is ongeveer €28,- per m². Voor isolatie langs onder betaalt u gemiddeld €30,- per m². Een kruipkelder loopt meestal niet onder de hele woning door. Het aantal vierkante meters om te isoleren is dus vaak minder dan het vloeroppervlak. De gemiddelde prijs hiervan ligt op €20,- per m².

Vloerisolatie langs boven

Bij deze techniek kunt u het beste gebruik maken van isolatieplaten, zeker wanneer het gaat om de isolering van de zoldervloer. Isolatieplaten maakt men van diverse materialen, waarvan PIR het meest populaire basismateriaal is. De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat, het is een verbeterde versie van de PUR-isolatieplaten. Zo bieden deze isolatieplaten een betere isolatiewaarde in een dunnere laag, en is het direct beloopbaar.

Vloerisolatie langs onder

Is uw de onderzijde van uw vloer via de kruipkelder goed te bereiken? Dan zijn onder andere glas- en steenwol een goede keuze. Doordat u de wol gemakkelijk tussen balken duwt, zijn alle kieren en naden uitstekend geïsoleerd.

Hiernaast is PUR-isolatieschuim een geschikte keuze. Dit is snel en eenvoudig geplaatst en biedt een uitstekende isolatiewaarde.

Vloerisolatie materialen

Voor een vloerisolatie bestaan er eveneens meerdere materialen. Het is afhankelijk van de techniek die u kiest welk materiaal het meest geschikt is. Bij vloerisolatie wordt er doorgaans gebruik gemaakt van drie verschillende technieken: isolatie langs boven, langs onder en bodemisolatie. Deze materialen die u hiervoor kunt gebruiken staan hieronder toegelicht.

Bodemisolatie

Voor de bodemisolatie bestaan er vele verschillende isolatieproducten. Men verdeelt deze over het algemeen in natuurlijke en kunstmatige isolatiematerialen. Zo is het gebruik van thermoskussen zeer populair in de kunstmatige categorie, en vormen schelpen of zand een uitstekende oplossing voor mensen met een beperkt budget die op natuurlijke wijze willen isoleren.

Vergroot uw wooncomfort met vloerisolatie in Gent

Besparen op de isolatiekosten? Vergelijk gratis en vrijblijvend offerets van isolatiespecialisten uit de buurt.

Soorten gevelisolatie

Wie de isolatie van zijn of haar gevel wil verbeteren, heeft een aantal mogelijkheden. Gevelisolatie kan namelijk zowel langs binnen als langs buiten geplaatst worden. Vaak kijken specialisten eerst of isolatie langs binnen een optie is. Het isoleren van de binnenmuur is namelijk goedkoper en vaak sneller uitgevoerd. Dit is helaas niet altijd een optie, omdat u hierbij een deel van uw leefruimte inlevert. Bij kleinere woningen in Gent is gevelisolatie langs buiten dan de beste optie. Hierbij bevindt het isolatiemateriaal zich aan de buitenzijde van de muur, wat de gevel ook beschermd tegen verschillende weersinvloeden.

gevel isoleren Gent

Buitenzijde van de gevel isoleren

Gevelisolatie is één van de meest duurzame isolatiemethodes die er is. Hierbij plaatsen de isolatiespecialisten het materiaal tegen de buitengevel aan, en werken dit af met een voorzetgevel. Buitengevelisolatie heeft namelijk een aantal erg belangrijke voordelen. Allereerst verbetert buitengevelisolatie de uitstraling van uw woning in Gent. Daarnaast beschermt het de buitengevel tegen weersinvloeden van buitenaf, waardoor u de levensduur verlengt. Tot slot zorgt buitengevelisolatie uiteraard voor een flinke besparing op uw stookkosten Vindt u buitengevelisolatie te duur maar wilt u wel uw buitengevel beter isoleren? Kijk dan naar de mogelijkheid van muurisolatie langs binnen. Bij muurisolatie langs binnen profiteert u van hetzelfde verhoogde wooncomfort in huis.

gevelisolatie Gent

Gevel langs binnen isoleren

U kunt er ook voor kiezen om de gevel langs binnen te isoleren. Deze manier van isolatie wordt op dezelfde wijze aangebracht: de vakman uit Gent brengt het isolatiemateriaal aan tegen de binnenmuur en werkt dit af met een voorzetwand. Dit levert hetzelfde hogere wooncomfort op, maar biedt geen bescherming van de voorgevel.

De voorgevel langs binnen na-isoleren is niet altijd een optie, omdat u hierbij een deel van uw leefruimte inlevert. Bij kleinere woningen is het daarom verstandig te kiezen voor buitengevelisolatie. Heeft u voldoende leefruimte, dan is isolatie langs binnen zeker een optie.

Gevelisolatie prijzen

Gevelisolatie is een aardige investering. Voor isolatie van de binnenmuur ligt de prijs rond de €95,- per m² en voor buitengevelisolatie liggen de kostprijzen rond de €125,- per m². Bij een appartement met een muur van ongeveer 30 m² bedraagt de prijs ongeveer €2.850,- voor de binnenmuur en €3.750,- voor de voorgevel. Hoe groter het oppervlak van de gevel, des te hoger de kostprijs. Een gemiddelde hoekwoning heeft een muuroppervlak van 90 m² dat geïsoleerd kan worden. Hiervoor liggen de prijzen tussen de €8.550,- voor isolatie van de binnenmuur en €11.250,- voor buitengevelisolatie. De kostprijzen verschillen enorm per isolatiespecialist, voor een compleet prijsoverzicht is het dus belangrijk om vrijblijvend offertes aan te vragen.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De prijsopbouw voor gevelisolatie bestaat ongeveer voor 50% uit arbeidskosten en 50% aan materiaalkosten. Ook bij gevelisolatie beïnvloedt u zelf een groot deel van de prijs, met uw keuze voor het isolatiemateriaal en de gevelbekleding.

Kiest u bijvoorbeeld voor crepi dan bent u een stuk voordeliger uit dan bij de keuze voor houten gevelbekleding. In een gemiddelde eengezinswoning valt een besparing van 25% op de stookkosten te behalen. Hiermee is de investering in 8 tot 13 jaar terugverdient. U profiteert echter direct al van een verhoogd wooncomfort in huis!

Prijzen gevelisolatie

Type-woningOppervlakteBinnenmuurBuitenmuur
Appartement30 m²€2.850,-€3.750,-
Rijtjeshuis60 m²€5.700,-€7.500,-
Hoekwoning90 m²€8.550,-€11.250,-
2 onder 1 kap100 m²€9.500,-€12.500,-
Vrijstaand160 m²€15.200,-€20.000,-

Toelichting gevelisolatie prijstabel

We hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen. Voor binnenmuurisolatie €95-, per m² en voor het isoleren van de buitenmuur €125,-.

Deze prijzen zijn inclusief de arbeidskosten en btw. De uiteindelijke totaalprijs is afhankelijk van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Gevelisolatie materialen

Het is bij buitengevelisolatie belangrijk om te kiezen voor een materiaal dat goed bestand is tegen vocht, omdat de gevel een vochtige locatie is. Hiervoor is rotswol bijvoorbeeld erg geschikt. Dit isoleert goed en verslechtert niet als het in aanraking komt met vocht.

Daarnaast is het uiteraard mogelijk om EPS-isolatieplaten of isolatieplaten van XPS te plaatsen. De specialist uit Gent werkt de gevel daarna af met een nieuwe voorzetgevel. Hiervoor heeft u de keuze uit verschillende materialen, zoals crepi of gevelbepleistering, steenstrips en houten gevelbekleding. Voor gevelisolatie langs binnen kunt u ook kiezen voor vlokken van rots- of glaswol. De vakman uit Gent blaast deze dan tussen de voorzetwand en de binnenmuur.

Welke vorm van muurisolatie kiest u?

Weet u niet goed welke vorm van muurisolatie de beste keuze is? Een vakman geeft u graag een persoonlijk advies. Wilt u binnenkort een gevelrenovatie uitvoeren omdat de buitenmuur beschadigd is of er verouderd uitziet? Dan is buitengevelisolatie zeker een goede keuze. Hiermee slaat u twee vliegen in één slag. Hieronder staan de belangrijkste redenen om te kiezen voor gevel-, spouwmuur- of binnenmuurisolatie.

 • Gevelisolatie: als uw gevel beschadigd is en u de uitstraling van uw woning wilt opknappen.
 • Spouwmuurisolatie: als u geen zin heeft in een grote verbouwing en toch wilt besparen.
 • Muurisolatie langs binnen: als u geen vergunning wilt aanvragen en er geen spouw aanwezig is.

Gevelisolatie verhoogt uw wooncomfort én verbetert de uitstraling!

Besparen op de isolatiekosten? Vergelijk offertes en kies de vakman met het beste aanbod.

Plafond isoleren

Plafondisolatie wordt vaak gedaan ten behoeve van de geluidsisolatie in huis. Contactgeluid wordt vooral verminderd met de realisatie van een zwevend plafond. Tussen het originele en het zwevende plafond plaatst de isolatiespecialist uit Gent het gewenste isolatiemateriaal. Om luchtgeluiden te verminderen kunt u ook kiezen voor het inspuiten van cellulose vlokken. Dit biedt naast geluidsisolatie ook warmte-isolatie, waardoor u ook op de stookkosten bespaart. Uiteraard is de prijs van plafondisolatie afhankelijk van de gekozen methode, maar gemiddeld ligt dit rond de €80,- tot €120,- per m². Houd er rekening mee dat u het plafond ook opnieuw moet afwerken en dat dit ook geld kost.

Garage isoleren

Voor veel mensen is de garage een koude kille ruimte, die vaak alleen gebruikt wordt als opslagruimte. Toch kunt u de garage transformeren tot waardevolle leefruimte. Heeft u bijvoorbeeld altijd al een eigen klus hok gewild of wilt u graag een eigen kantoor? Hiervoor is de garage geschikt! In dat geval is het wel belangrijk om de garage te isoleren, zodat het een stuk warmer is.

In de garage kunt u verschillende onderdelen laten isoleren: het dak, het plafond, de muren en de vloer. Voor dakisolatie liggen de tarieven rond de €15,- tot €75,- per m² en muurisolatie kost gemiddeld €100,- tot €145,- per m².

De voordelen van isoleren op een rij

Twijfelt u nog om uw woningisolatie te verbeteren? Woningisolatie heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo bespaart u flink op de stookkosten en verhoogt uw wooncomfort in huis enorm. Tot slot zorgt een goede woningisolatie ook voor een betere vochtwering in huis. Deze voordelen worden hieronder verder toegelicht.

Voordeel 1

Besparen op energie

besparen op prijs isolatie

Baalt u elke maand weer van uw hoge energierekening? Laat uw woning in Gent isoleren en begin direct met besparen! Kiest u voor gevelisolatie, dakisolatie of vloerisolatie? Dan bespaart u per jaar al snel tot 25% op stookkosten.

Voordeel 2

Betere vochtwering

vochtwering

Met een betere woningisolatie bent u niet alleen veel minder geld kwijt aan de energiekosten, maar ook het leefklimaat in huis verbetert. U heeft minder last van vocht en ongedierte en ook de kwaliteit van de lucht in huis verbetert.

Voordeel 3

Verhoog uw wooncomfort

verhoogd wooncomfort in Gent

Het leefklimaat in huis verbetert, ’s winters blijft het lekker warm in huis en ’s zomers juist heerlijk koel. Met woningisolatie in Gent verbetert u uw wooncomfort dus enorm! Wilt u ook besparen? Vraag dan gratis offertes aan!

Sinds de winter heeft ons bedrijfspand goede dakisolatie. En dat is te merken! Het is aangenamer op kantoor en de energiekosten zijn behoorlijk gedaald. Het isolatiebedrijf vonden we via Isolatie Bedrijf Gent en was in no time klaar met de klus. Dhr. Van Kempen – Gent.

Premie 2018/2019

Kiest u ervoor om uw woning beter te isoleren, dan heeft u mogelijk recht op een isolatiepremie vanuit de overheid of via de netbeheerder! Hiermee houdt u de kosten laag en brengt u de terugverdientijd van de isolatie nog verder terug. Via de netbeheerder heeft u bijvoorbeeld recht op een isolatiepremie voor dak- of zoldervloerisolatie. In 2019 krijgt u per geïsoleerde vierkante meter €4,- op de investering terug. Meer over deze isolatiepremie leest u op vlaanderen.be. Daarnaast biedt de netbeheerder een isolatiepremie aan voor muurisolatie en vloer of kelderisolatie. Op vlaanderen.be leest u meer over de isolatiepremie die de netbeheerder aanbiedt.

Verlaagd btw-tarief

Een isolatiepremie is niet de enige manier waarop u de kostprijs laag houdt. Er is namelijk bepaald dat u, over zowel de materiaalkosten als de arbeidskosten van verschillende isolatiewerken, slechts 6% btw betaalt. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat het huis in Gent minimaal 10 jaar oud is. Daarnaast moet het gaan om een privéwoning: wilt u uw bedrijfspand beter isoleren, dan betaalt u wel de standaard 21% btw. U profiteert alleen van dit voordeel als u de isolatiewerken laat uitvoeren door een ervaren isolatiespecialist. Koopt u bijvoorbeeld zelf isolatiemateriaal in de bouwmarkt dan betaalt u ook het hogere btw-tarief.

Voordelen van isolatiebedrijf Gent

Natuurlijk kunt u proberen zelf uw isolatie te plaatsen. Maar is dat een goed idee? Door een isolatiebedrijf in te huren weet u zeker dat de isolatie goed geplaatst is. Zo profiteert u dus van een optimale isolatie en bespaart u maximaal op de stookkosten. Daarnaast weet u zeker dat er door een correcte plaatsing geen beschadigingen ontstaan.
De belangrijkste voordelen op een rij:
 • U profiteert van een optimale isolatie en een besparing.
 • De isolatie is in korte tijd geplaatst.
 • U krijgt een garantie op het geleverde werk.
 • Geen beschadigingen aan de vloer, gevel of binnenmuren.

Besparen door offertes te vergelijken!

Besparen op de isolatiekosten? Dat gaat gelukkig erg gemakkelijk! Via het offerteformulier vraagt u met één muisklik namelijk tot maximaal 5 offertes aan van isolatiespecialisten uit de regio Gent! Het is aan u om de verschillende tarieven met elkaar te vergelijken. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!

Geïnteresseerd in spouwmuurisolatie of gevelisolatie? Of wilt u meer weten over de tarieven van vloerisolatie? Het vergelijken van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast. Vraag daarom vandaag nog offertes aan!

prijzen isoleren Gent