Isolatie Oost-Vlaanderen

Isolatie Oost-Vlaanderen

Wilt u ook besparen op de energiekosten? Door uw woning in Oost-Vlaanderen te voorzien van goede isolatie voorkomt u warmteverlies en hoeft u minder te stoken. U bespaart zo tot wel honderden euro’s per jaar! Wanneer uw huis nog ongeïsoleerde spouwmuren heeft is het verstandig om spouwisolatie aan te brengen. Of breng dakisolatie aan en verwarm uw huis efficiënter.

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden voor het isoleren van uw woning. Natuurlijk geven we u ook meer informatie over de gemiddelde prijzen en de terugverdientijd. Vul het offerteformulier om gratis en vrijblijvende offertes te ontvangen van isolatiespecialisten bij u uit de regio Oost-Vlaanderen. Vergelijk en bespaar tot wel 40% op de isolatiekosten!

Voordelen van onze werkwijze

  • Ontvang gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit de regio Oost-Vlaanderen.
  • Kies eenvoudig de beste isolatiespecialist voor uw woningisolatie.
  • Door offertes te vergelijken bespaart u aanzienlijk op de totaalkosten.
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.








Hoe groot is de te isoleren oppervlakte (ongeveer)? (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)

Soort isolatie (*)

Omschrijving opdracht (*)


Diverse soorten isolatie

U heeft de keuze uit verschillende soorten isolatie om uw woning in Oost-Vlaanderen te isoleren. Wist u dat warmte opstijgt? U voorkomt veel warmteverlies met dakisolatie. Of verbeter de uitstraling van uw gevel met gevelisolatie. BIj spouwmuurisolatie wordt de spouw tussen de buiten- en de binnenmuur gevuld met isolatiemateriaal. Dit werkt isolerend en is goed voor de vochtwering. Zoldervloerisolatie is in combinatie met dakisolatie ideaal om de zolderkamer optimaal te verwarmen zonder warmteverlies.

Spouwmuurisolatie Oost-Vlaanderen

Spouwmuurisolatie in Oost-Vlaanderen

Het toepassen van spouwmuurisolatie is een zeer populaire manier van isoleren in [va1]. Dit heeft vooral te maken met de relatief lage isolatiekosten die deze isolatiesoort met zich meebrengt.

Veel oudere woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1980 hebben nog een spouw. Dit is een ruimte tussen de buiten- en de binnenmuur. Er wordt bijvoorbeeld PUR-schuim of EPS-parels in de spouw gespoten. Gemiddeld heeft u spouwmuurisolatie binnen 5 jaar terugverdiend. Is de spouw wel geïsoleerd? Met een na-isolatie is het vaak mogelijk om de isolatiewaarde van de spouwmuurisolatie te verbeteren.

Op wikipedia.nl leest u meer over spouwmuurisolatie.

spouwmuurisolatie voordelen

Voordelen Spouwmuurisolatie

Heeft uw woning in Oost-Vlaanderen een spouwmuur en wilt u spouwisolatie aanbrengen? Of wilt u de spouwmuurisolatie verbeteren? Een goede keuze! Met deze spouwisolatie vermindert u het verlies van warmte aanzienlijk en verbetert u uw wooncomfort. Spouwmuurisolatie merkt u niet alleen op uw lagere energierekening, maar u verhoogt ook de woningwaarde. Eén van de grootste voordelen van spouwisolatie is dat u het snel heeft terugverdiend. Maar ook na de terugverdientijd blijft u natuurlijk besparen op de energiekosten. De belangrijkste voordelen van spouwmuurisolatie:

  • Spouwmuurisolatie voorkomt warmteverlies.
  • U hoeft minder te stoken om uw woning te verwarmen.
  • U hebt de investering snel weer terugverdiend.
  • Het zorgt ervoor dat uw woning in de zomer koeler blijft.

Spouwmuur na-isoleren

Ook wanneer u spouwmuur al is geïsoleerd is het verstandig om te controleren of deze spouwmuurisolatie nog wel voldoet aan de huidige eisen en of na-isoleren nodig is. Veel woningen die na 1980 in Oost-Vlaanderen zijn gebouwd hebben namelijk wel spouwmuurisolatie, maar tegenwoordig hebben we beschikking tot isolatiemateriaal dat veel beter isoleert. Soms komt het ook voor dat spouwmuurisolatie verzakt in de spouwmuur of door vocht in de muren is aangetast. De vakman verwijdert voor het na-isoleren eerst zoveel mogelijk het oude isolatiemateriaal. Daarna brengt hij nieuw materiaal aan, zoals PUR of EPS. Na-isoleren zorgt ervoor dat u nog meer bespaart op de energiekosten.

Wat doet de vakman bij na-isoleren?

Spouwmuurisolatie prijzen

Eén van de voordelen van spouwmuurisolatie is dat de totaalkosten relatief laag liggen. Per vierkante meter kost het isoleren met EPS-parels gemiddeld €20,- per vierkante meter en PUR-schuim €25,-. Glaswol is met €15,- het goedkoopste isolatiemateriaal.

Een appartement met een buitenmuur van 30 m² kost ongeveer €450,- om te isoleren met glaswol en EPS-parels is €150,- duurder. De isolatiespecialist adviseert u graag welk soort isolatiemateriaal geschikt is, zodat u zoveel mogelijk rendement haalt uit uw woningisolatie.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De totaalprijs voor spouwmuurisolatie is afhankelijk van een aantal factoren. Eén van de grootste factoren is natuurlijk het isolatiemateriaal. PUR-schuim is het duurste en glaswol het goedkoopste, maar soms bespaart u meer met een duurder materiaal en is dit dus uiteindelijk goedkoper. Andere zaken die van invloed zijn op de prijs zijn de grootte van de muur en de arbeidskosten. De gemiddelde kostprijzen voor een isolatiespecialist liggen tussen de €10,- en de €15,- per vierkante meter. Meestal heeft u spouwmuurisolatie binnen 3 tot 4 jaar terugverdiend en daarna blijft u besparen. Kies voor een specialist uit de omgeving van Oost-Vlaanderen om te besparen op de voorrijkosten.

Prijzen spouwmuurisolatie

Type-woningBuitenmuurEPS-parelsGlaswolPurschuim
Appartement30 m²€600,-€450,-€750,-
Rijtjeshuis60 m²€1.200,-€900,-€1.500,-
Hoekwoning90 m²€1.800,-€1.350,-€2.250,-
2 onder 1 kap100 m²€2.000,-€1.500,-€2.500,-
Vrijstaand160 m²€3.200,-€2.400,-€4.000,-

Let op: Er is uitgegaan van de volgende prijzen: EPS-parels: €20,-, glaswol: €15,- en purschuim: €25,- per m². Bent u opzoek naar exacte prijzen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.

Spouwmuur isolatiematerialen

U heeft de keuze uit verschillende soorten isolatiematerialen. Elk isolatiemateriaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Glaswol is gerecycled glas en biedt niet alleen uitstekende isolatie, maar is ook zeer goed voor akoestische isolatie. Nadeel van dit materiaal is dat er een grotere voeg nodig is om het materiaal naar binnen te spuiten. EPS-parels zijn hele kleine piepschuimbolletjes en zeer geschikt voor een kleinere spouw. PUR-schuim heeft de beste isolerende eigenschappen van deze drie materialen. Het wordt in de muur gespoten met behulp van kleine vulgaatjes. In de spouw zet het uit en vult het alle naden. Niet alleen het materiaal heeft invloed op de isolatiewaarde, ook de dikte is van belang.

spouwmuur isoleren

Bespaar tot wel 40% op de kosten voor spouwmuurisolatie!

Ontvang gratis offertes, vergelijk en kies de beste isolatiespecialist uit Oost-Vlaanderen.

Dakisolatie

Bij het isoleren van het hellend dak of plat dak zorgt u ervoor dat de warmte vanaf beneden minder snel het huis verlaat en zorgt u bovendien voor een betere (akoestische) geluidsisolatie. Isolatie in het dak zorgt voor een zeer grote besparing op de energiekosten. Doordat warmte opstijgt blijft de warmte beter hangen wanneer het dak geïsoleerd is. Zo bespaart u ongeveer 20 tot 25% op de stookkosten. Met dakisolatie voorkomt u niet alleen het verlies van warmte, maar zorgt u er ook voor dat de zolder te gebruiken is als extra kamer of als werkruimte. Zoldervloerisolatie geeft hetzelfde effect, maar dan is het niet mogelijk om de zolderkamer goed te verwarmen.

plat dak isoleren Oost-Vlaanderen

Plat dak isolatie

Isolatiespecialisten uit Oost-Vlaanderen raden aan om een zogenaamd warm dak aan te leggen. Een warm dak houdt in dat u het platte dak langs buiten isoleert. Het isolatiemateriaal wordt dan onder de dakbedekking aangebracht. Dit levert een betere isolatie op dan wanneer de koude dakconstructie wordt gebruikt. Hierbij wordt de isolatie aan de onderzijde van het dak geplaatst. Bij beide methodes wordt een dampremmende laag gebruikt tussen de dakconstructie en de isolerende materialen. De dampremmende laag wordt geplaatst om vochtproblemen in de toekomst te voorkomen.

dakisolatie in Oost-Vlaanderen

Hellend dak isoleren

Net als een plat dak kan een hellend dak ook geïsoleerd worden langs binnen of langs buiten. Langs buiten isoleren is een verstandige keuze als u ook de dakbedekking gaat vervangen. Bent u dit niet van plan? Kies er dan voor om de isolatie aan de binnenkant te plaatsen, dit is namelijk goedkoper en een gemakkelijk om aan te brengen. De vakman uit Oost-Vlaanderen brengt isolerend materiaal aan tegen de onderzijde van het dak, bijvoorbeeld glaswol, rotswol of isolatieschuim. Daarna werkt hij alles netjes af met voorzetwanden, zodat u niets meer ziet van de isolatie.

Dakisolatie prijzen

Isolatie aanbrengen op het dak brengt u een enorme besparing op, maar is ook één van de duurste isolatietechnieken. Voor een hellend dak langs binnen is de prijs per vierkante meter gemiddeld €35,-. Voor een dak van 50m² is de gemiddelde prijs dan €1.750,-. Langs buiten is duurder, ongeveer €15,- duurder per vierkante meter. Het isoleren van een plat dak langs binnen is vergelijkbaar met een hellend dak. Langs buiten is duurder, namelijk gemiddeld €90,- per vierkante meter. De gemiddelde terugverdientijd voor dakisolatie is 6 tot 8 jaar. U bespaart tussen de €300,- en de €600,- per jaar op de stookkosten.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De totaalprijzen voor isolatie voor het dak worden voornamelijk bepaald door de isolatietechniek die u kiest. Door de isolatie langs buiten aan te leggen bent u meer kwijt dan langs de onderzijde. Langs buiten kost namelijk meer tijd en daarnaast is er meer materiaal nodig, ook nieuwe dakbedekking. Naast de techniek wordt de prijs ook beïnvloed door de materiaalkosten en arbeidskosten. Houd daarnaast rekening met de voorrijkosten, hierop kunt u besparen door te kiezen voor een isolatiespecialist bij uit de regio Oost-Vlaanderen.

Prijzen dakisolatie

Soort dakPlaatsing isolatiePrijs per m²Totaal prijs:
Hellend (50m²)Langs binnen€35,-€1.750,-
Hellend (50m²)Langs buiten€50,-€2.550,-
Plat (12m²)Langs binnen€35,-€420,-
Plat (12m²)Langs buiten€90,-€1.080,-

Let op: Het betreffen gemiddelde prijzen per m². De prijs van het plat dak (buitenlangs) is inclusief afwerking. De overige prijzen zijn exclusief afwerking.

Dakisolatie materialen

Er zijn diverse geschikte materialen voor dakisolatie. Minerale wol is met name populair, bijvoorbeeld rotswol, glaswol of steenwol. Een vakman snijdt de wol namelijk gemakkelijk op maat en plaatst het tussen de houten balken. Pur-isolatieschuim is ook een optie. De vakman uit Oost-Vlaanderen spuit de pur tegen de dakdelen.

Daarna zet het uit en vormt het een dikke isolerende laag. Dakisolatie moet in 2020 aan een norm voldoen van de Vlaamse regering. Zo moet de R-waarde minstens 0,75 zijn. Lees meer over de norm en voorwaarden voor dakisolatie in 2020 op de vlaanderen.be.

Zolderisolatie

Jaarlijks gaat er bij vele woningen in Oost-Vlaanderen veel warmte verloren via de zolder, dit kost honderden euro’s. Dit komt doordat warme lucht naar boven stijgt, en dan via het dak het huis verlaat. Om te voorkomen dat een dergelijke hoeveelheid geld verstookt wordt is het een optie om de zolder te isoleren. Bij een zolderisolatie isoleren de isolatiespecialisten het dak of de zoldervloer. Het isoleren van de zolder via de zoldervloer brengt de minste isolatiekosten met zich mee, maar is alleen mogelijk als u de zolderkamer alleen als berging wilt gebruiken. Wilt u de zolderkamer ook verwarmen? Dan is het verstandig om het dak van de zolder te isoleren. Met de nieuwe wetgeving van dakisolatie 2020 voldoet u bovendien meteen aan de eisen op het gebied van isolatie.

isolatiebedrijf Oost-Vlaanderen

Besparen op de kosten voor dakisolatie?

Vul het offerteformulier in voor gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de isolatiekosten!

Vloerisolatie

Wilt u graag minder last hebben van optrekkend vocht in huis, of tocht over de vloer? Dan adviseren specialisten uit Oost-Vlaanderen om een vloerisolatie toe te passen. De vakman isoleert de vloer op twee manieren, namelijk door het aanbrengen van vloerisolatie of met bodemisolatie. Beide varianten hebben eigen voor- en nadelen. Of u kiest voor een bodem- of vloerisolatie is dan ook afhankelijk van uw exacte wensen. Voor het isoleren van de vloer zijn veel soorten isolatiemateriaal geschikt. Zo kunt u isolatieplaten van PUR of PIR laten plaatsen, maar zijn ook thermoskussens of schelpen een veel toegepaste optie in Oost-Vlaanderen. Let bij de isolatiematerialen wel op de isolatiewaarden.

houten vloer in Oost-Vlaanderen isoleren

Houten vloer isoleren

De meest eenvoudige manier om een houten vloer te isoleren is langs onder. De isolatiespecialist uit Oost-Vlaanderen plaatst dan isolerend materiaal tussen de houten balken via de kruipruimte. De houten balken hoeven zelf niet geïsoleerd te worden, deze hebben namelijk van zichzelf al een goede isolatiewaarde. De vloer kan ook langs boven geïsoleerd worden. Hierbij wordt isolatie aangebracht en daarna een nieuwe vloer, hierdoor komt de vloer hoger te liggen.

vloerisolatie Oost-Vlaanderen

Isoleren van betonvloer

Ook bij een betonvloer kan er langs boven of langs onder geïsoleerd worden. Een specialist uit Oost-Vlaanderen adviseert vaak om een betonnen vloer aan de bovenzijde te isoleren. Beton voelt koud aan en dit verandert niet wanneer de vloer aan de onderzijde is geïsoleerd. Door de isolerende materialen aan de bovenzijde te plaatsen heeft u hier geen last meer van.

Vloerisolatie langs boven

Bij deze techniek kunt u het beste gebruik maken van isolatieplaten, zeker wanneer het gaat om de isolering van de zoldervloer. Isolatieplaten maakt men van diverse materialen, waarvan PIR het meest populaire basismateriaal is. De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat, het is een verbeterde versie van de PUR-isolatieplaten. Zo bieden deze isolatieplaten een betere isolatiewaarde in een dunnere laag, en is het direct beloopbaar.

Vloerisolatie langs onder

Is uw de onderzijde van uw vloer via de kruipkelder goed te bereiken? Dan zijn onder andere glas- en steenwol een goede keuze. Doordat u de wol gemakkelijk tussen balken duwt, zijn alle kieren en naden uitstekend geïsoleerd. Hiernaast is ook PUR isolatieschuim een geschikte keuze. Dit is snel en relatief eenvoudig geplaatst en biedt een uitstekende isolatiewaarde.


kruipkelder Oost-Vlaanderen isoleren

Kruipkelder isoleren

Het toepassen van een vloerisolatie via de kruipkelder kost niet veel tijd. Hierbij is het wel noodzakelijk dat de kruipkelder genoeg ruimte heeft om in te werken en om een dikke laag isolatie aan te brengen. Voor kruipruimte isolatie wordt er gebruik gemaakt van verschillende soorten materialen. Daarnaast kan het materiaal op twee manieren aangebracht worden: op de bodem of op het plafond. De vakman brengt bijvoorbeeld zand, schelpen of speciale isolerende vlokken aan op de bodem voor bodemisolatie of plaatst PUR of andere isolatieplaten op het plafond.

geluidsisolatie

Geluidsisolatie

Wist u dat u door het plaatsen van een isolatielaag ook de geluidsoverlast van buiten of binnen kunt verminderen. Voor welk isolatiemateriaal u het beste kunt kiezen voor geluidsisolatie is afhankelijk van het soort geluidsoverlast. We hebben namelijk te maken met contactgeluid en luchtgeluid. Contactgeluid wordt veroorzaakt door trillingen, bijvoorbeeld doordat iemand op de trap loopt of een deur dicht doet. Luchtgeluid zijn geluiden die worden doorgegeven in de lucht, bijvoorbeeld het geluid van uw tv of het spelen van een muziekinstrument. De isolatiesoort wordt aangepast op het soort geluidsoverlast.

Vloerisolatie prijzen

Het isoleren van de onderzijde van de vloer kost gemiddeld €30,- per vierkante meter. Vloerisolatie langs boven is iets goedkoper, namelijk gemiddeld €28,- per vierkante meter. Houd er wel rekening mee dat u een aantal dingen moet aanpassen bij isolatie aan de bovenzijde. De vloer komt hoger te liggen, dus ook uw plinten moeten vervangen worden en soms is het nodig om de deuren bij te schaven. Voor een tussenwoning van 70 m² bent u gemiddeld €1.960,- kwijt voor vloerisolatie langs boven en €2.100,- langs onder. Alleen kruipkelderisolatie is de goedkoopste optie, namelijk ongeveer €1.400,-.

Wat is de terugverdientijd?

De terugverdientijd van vloerisolatie ligt gemiddeld tussen de 7 en de 10 jaar. De uiteindelijke terugverdientijd is afhankelijk van een aantal factoren. Het isolerende materiaal is van invloed en de dikte waarmee het aangebracht wordt. Met een duurder materiaal bent u misschien meer kwijt, maar dit kan wel beter isoleren, waardoor u uw investering sneller terugverdiend. Ook de buitentemperatuur heeft invloed op de terugverdientijd. Bij een lagere temperatuur wordt er namelijk meer gestookt. De gasprijs gaat de komende jaren alleen maar stijgen, belangrijk dus dat u op tijd energiebesparende maatregelen neemt.

Prijzen vloerisolatie

Type woningOppervlakLangs bovenLangs onderKruipkelder
Appartement60 m²€1.680,-n.v.t.n.v.t.
Tussenwoning70 m²€1.960,-€2.100,-€1.400,-
Hoekwoning75 m²€2.100,-€2.250,-€1.500,-
2 onder 1 kap100 m²€2.800,-€3.000,-€2.000,-
Vrijstaand140 m²€3.920,-€4.200,-€2.880,-

Toelichting prijstabel vloerisolatie

We hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m², zo is de prijs voor isolatie langs onder duurder omdat dit meer werk is. Isolatie langs boven is ongeveer €28,- per m². Voor isolatie langs onder betaalt u gemiddeld €30,- per m². Een kruipkelder loopt meestal niet onder de hele woning door. Het aantal vierkante meters om te isoleren is dus vaak minder dan het vloeroppervlak. De gemiddelde prijs hiervan ligt op €20,- per m².

Vloerisolatie materialen

Voor vloerisolatie is er een ruim aanbod aan isolatiematerialen beschikbaar. In Oost-Vlaanderen gebruiken specialisten vaak EPS platen voor vloerisolatie vanwege de hoge isolatiewaarde. Dit kost ongeveer €8,- tot €12,- per vierkante meter. De gebruiksvriendelijkheid is ook erg hoog, waardoor het in een mum van tijd aangebracht is.

Ook PUR is populair bij menig isolatiebedrijf. Dit is met €15,- tot €20,- iets duurder, maar de isolatiewaarde is ook hoger. Indien u kiest voor kelderisolatie in plaats van vloerisolatie, dan wordt PUR ook veel gebruikt, omdat dit goed aansluit op het leidingstelsel. Wanneer de specialisten de bodem gaan behandelen, dan kiezen zij veelal voor EPS-parels.

Geen koude voeten meer met vloerisolatie!

Bespaar op de kosten en vergelijk gratis offertes. Vul het offerteformulier in.

Soorten gevelisolatie

Voor de isolerende laag op de gevel heeft u de keuze uit verschillende soorten methodes en materialen. U kunt namelijk isolatie langs binnen en langs buiten aanbrengen. Langs binnen heeft vaak de voorkeur, want deze methode is eenvoudiger en goedkoper. De binnenmuur wordt dan geïsoleerd en afgewerkt met een nieuwe voorzetwand. Doordat u een gedeelte van de leefomgeving verliest omdat de muren een stukje naar binnenkomen is deze methode niet altijd geschikt. Dan wordt er gekozen voor isolatie langs buiten. Vaak zijn dit isolatieplaten waarna er nieuwe bekleding wordt aangebracht door de vakman uit Oost-Vlaanderen.

gevel isoleren in Oost-Vlaanderen

Buitenzijde van de gevel isoleren

Door de buitengevel te isoleren bespaart u aanzienlijk op de energiekosten, het is niet voor niets één van de meest duurzame en efficiënte isolatiemethode. De isolatiespecialist uit Oost-Vlaanderen brengt eerst een isolerende laag aan op de buitenmuur. Daarna brengt hij nieuwe gevelbekleding zoals steenstrips of crepi aan. Naast dat u warmteverlies voorkomt, verbeterd u ook de uitstraling van uw woning. Steenstrips zijn dunne platen van steen, deze geven u de uitstraling van een bakstenenmuur zonder dat er gemetseld hoeft te worden. Crepi of een andere gevelbepleistering is ook een mogelijkheid, net als houten bekleding.

gevelisolatie Oost-Vlaanderen

Gevel langs binnen isoleren

Een gevel kan langs buiten of langs binnen geïsoleerd worden. Langs buiten is kostbaarder en u moet dan ook nieuwe gevelbekleding aanbrengen. Langs binnen is eenvoudiger, maar u verliest hierdoor wel wat ruimte in uw woning. Er wordt namelijk isolatie tegen de binnenmuur geplaatst door een vakman uit Oost-Vlaanderen. Daarna plaatst hij voorzetwanden. Afhankelijk van de dikte van het isolerend materiaal komt uw muur hierdoor enkele centimeters naar binnen. Voordeel is dat de muren er weer als nieuw uitzien. Wilt u geen ruimte inleveren? Dan is het verstandiger om de muur langs buiten te isoleren.

Gevelisolatie prijzen

Gevelisolatie is een kostbare methode van isolatie, vanwege de arbeidskosten. Het isoleren van een binnenmuur kost ongeveer €95,- per m² en een buitenmuur isoleren kost gemiddeld €125,- per m². De binnenmuur van een appartement van 30 m² kost gemiddeld €2.850. Buitengevelisolatie is ongeveer €900,- duurder. Heeft u een grotere woning zoals een rijtjeshuis? Houd dan rekening met hogere kostprijzen. De kostprijs voor binnenmuurisolatie voor 60 m² is ongeveer €5.700,- en buitengevelisolatie is gemiddeld €7.500,-. De terugverdientijd voor gevelisolatie is gemiddeld 8 tot ongeveer 13 jaar. U bespaart maar liefst gemiddeld 25% op de stookkosten.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De totaalprijs wordt grotendeels beïnvloed door de arbeidskosten. Het aanbrengen van buitengevelisolatie is erg arbeidsintensief, daarom zijn de arbeidskosten voor de isolatiespecialisten ook hoger dan bij een ander isolatiesoort.

Naast de arbeidskosten zijn ook de materiaalkosten van invloed op de prijs. De materiaalkosten voor EPS en XPS zijn bijvoorbeeld hoger dan voor minerale wol. Houd daarnaast ook nog rekening met de materiaalkosten voor de gevelbekleding. Crepi is een voordelige keuze, vooral ten opzichte van houten gevelbekleding.

Prijzen gevelisolatie

Type-woningOppervlakteBinnenmuurBuitenmuur
Appartement30 m²€2.850,-€3.750,-
Rijtjeshuis60 m²€5.700,-€7.500,-
Hoekwoning90 m²€8.550,-€11.250,-
2 onder 1 kap100 m²€9.500,-€12.500,-
Vrijstaand160 m²€15.200,-€20.000,-

Toelichting gevelisolatie prijstabel

We hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen. Voor binnenmuurisolatie €95-, per m² en voor het isoleren van de buitenmuur €125,-.

Deze prijzen zijn inclusief de arbeidskosten en btw. De uiteindelijke totaalprijs is afhankelijk van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Gevelisolatie materialen

Er worden verschillende materialen gebruikt om de gevel te isoleren. Welk isolatiemateriaal voor uw gevel in Oost-Vlaanderen geschikt is, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Isolatieplaten van rotswol of glaswol worden vaak ingezet voor buitengevelisolatie, deze zijn namelijk goed bestand tegen een vochtige omgeving. Andere materialen voor platen zijn EPS en XPS. Deze platen zijn een stuk dunner dan minerale wol en hebben een goede isolerende waarde. De isolatieplaten worden tegen de gevel aangeplaatst en daarna wordt alles afgewerkt met nieuwe gevelbekleding. Kies bijvoorbeeld voor steenstrips, gevelbepleistering of gevelbekleding van hout.

Welke vorm van muurisolatie kiest u?

Weet u niet precies welke vorm van muurisolatie geschikt is voor uw woning? Plaats buitengevelisolatie wanneer u de uitstraling van uw woning wilt verbeteren. Met buitengevelisolatie wordt er nieuwe muurisolatie en gevelbekleding aangebracht. Spouwisolatie is verstandig wanneer de spouw niet geïsoleerd is. Zonder spouwisolatie verliest u namelijk veel warmte. Het soort muurisolatie is ook afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en het budget. Buitengevelisolatie is namelijk duurder dan spouwisolatie. Tot slot kunt u ook nog kiezen voor muurisolatie tegen de binnenmuur. Houd er dan wel rekening mee dat de binnenmuren iets naar binnen komen en u enige ruimte verliest.

Bespaar op de stookkosten met gevelisolatie!

Vind eenvoudig de beste isolatiespecialist voor het isoleren. Vergelijk prijsoffertes en bespaar.

Plafond isoleren

Met plafondisolatie voorkomt u warmteverlies, maar het werkt ook uitstekend als geluidsisolatie. Last van geluidsoverlast van uw bovenburen in uw appartement, of zijn de geluiden van de bovenverdieping goed hoorbaar? Met een zwevend plafond worden de trillingen van contactgeluiden gedempt. De vakman uit Oost-Vlaanderen brengt een houten of metalen profiel aan onder uw plafond.

Tussen het bestaande plafond en het zwevende profiel wordt er isolatie aangebracht, vaak wordt er gekozen voor minerale wol. Alles wordt netjes afgewerkt met plafondplaten. De kosten zijn ongeveer €80,- tot €120,- per vierkante meter.

Garage isoleren

U denkt er misschien niet meteen aan, maar ook de garage kan geïsoleerd worden. Deze koude ruimte wordt vaak alleen gebruikt voor het parkeren van de auto, als opslag of als werkruimte, maar in de wintermaanden is het hier vaak erg koud. Breng isolatie aan om de ruimte te kunnen verwarmen zonder dat alle warmte direct vervliegt. Zo is het zelfs mogelijk om een kantoor te maken in de garage. Laat een vakman uit Oost-Vlaanderen bijvoorbeeld isolatieplaten tegen de enkelsteensmuren plaatsen, isoleer de garagedeur of het plafond van de garage. Muurisolatie kost gemiddeld €100,- tot €145,- per vierkante meter en dakisolatie gemiddeld €15,- tot €75,-, afhankelijk van het materiaal.

De voordelen van isoleren op een rij

Profiteer ook van de voordelen en breng woningisolatie aan. Eén van de belangrijkste voordelen is dat u aanzienlijk bespaart op de stookkosten. Dit is bovendien beter voor het milieu, omdat u minder CO2 uitstoot. Isolatie zorgt naast een besparing op de energiekosten ook voor een betere vochtwering en verhoogd wooncomfort.

Voordeel 1

Besparen op energie

besparen op prijs isolatie

Het laten plaatsen van een vloerisolatie, dakisolatie of gevelisolatie zal ervoor zorgen dat uw stookkosten aanzienlijk lager worden. U zult dan ook jaarlijks tussen de €300,- tot €800,- besparen op de energiekosten. Dankzij deze besparing hebt u de investering in de isolatie in 3 tot 8 jaar terugverdiend. Na deze periode merkt u echt het verschil in de portemonnee en verdient u op de isolatie.

Voordeel 2

Betere vochtwering

vochtwering

Het aanbrengen van isolatie aan vloeren en wanden zorgt vaak niet alleen voor een betere warmte-isolatie, ook de vochtwering verbeterd hierdoor. Wilt u echter zorgen voor een optimale vochtwering, dan is het verstandig om te kijken naar additionele mogelijkheden. Laat bijvoorbeeld tegelijk met de spouwisolatie de muren van de kelder injecteren. Of breng tijdens een plat dak isolatie een dampremmende laag aan.

Voordeel 3

Verhoog uw wooncomfort

verhoogd wooncomfort Oost-Vlaanderen

Met isolatie verwarmt u uw woning efficiënter en dit verhoogt uw wooncomfort. Geen koude voeten meer met vloerisolatie en de warmte blijft beter hangen in uw woning met muur- en dakisolatie.

Bovendien blijft het koeler in de zomer met isolatie. Last van geluidsoverlast? Met isolatiemateriaal is er ook veel mogelijk op het gebied van geluidsisolatie.

Omdat onze woning in 1960 gebouwd is, was er nog weinig aan isolatie gedaan. Gekozen voor een spouwmuurisolatie omdat het rendement hoog was en de investering snel kon worden terugverdiend. Binnen een dag was alles geregeld! Mvr. Van der Lely – Oost-Vlaanderen.

Premie 2018/2019

Naast offertes vergelijken is het ook nog mogelijk om te besparen door gebruik te maken van een isolatiepremie. De Vlaamse regering geeft bijvoorbeeld een isolatiepremie voor energiebesparende maatregelen, maar ook uw netbeheerder. Lees op vlaanderen.be meer over een isolatiepremie voor het aanbrengen van dakisolatie of zolderisolatie. De isolatiepremie geldt alleen voor woningen in het Vlaamse gewest die voor 1 januari 2006 zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. Houd er rekening mee dat het isolatiemateriaal minstens een warmteweerstand heeft met een Rd-waarde heeft van 4,5 m²K/W om een isolatiepremie te ontvangen. Op de website van de Vlaamse regering leest u nog meer over premies van de netbeheerder.

Verlaagd btw-tarief

Is uw woning in Oost-Vlaanderen langer dan 10 jaar geleden gebouwd? En betreft het een privéwoning? Dan heeft u recht op een verlaagd btw-tarief. Het verlaagde tarief geldt voor het materiaal en de arbeidskosten voor het aanbrengen van isolatie. Voor woningen die minder dan 10 jaar oud zijn, maar wel minstens 5 jaar oud geldt een overgangsregeling voor renovaties.

Om gebruik te maken van deze overgangsregeling moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Het verlaagde tarief geldt alleen als u de werkzaamheden door een isolatiespecialist laat uitvoeren. Op de website van de Federale Overheidsdienst Financiën leest u meer over het verlaagde tarief en de voorwaarden.

Voordelen van isolatiebedrijf Oost-Vlaanderen

Door een isolatiebedrijf uit Oost-Vlaanderen in te schakelen profiteert u van een aantal voordelen. De vakmannen hebben namelijk veel ervaring en weten precies welk isolatiemateriaal geschikt is en welke techniek. Hierdoor verloopt het isoleren niet alleen snel en probleemloos, maar behaalt u ook het hoogste rendement. De isolatiespecialist zorgt voor een goede isolatie en werkt alles netjes af. De belangrijkste voordelen:
De belangrijkste voordelen van een isolatiebedrijf:

  • De isolatiespecialisten uit Oost-Vlaanderen hebben veel ervaring en vakkennis en geven u deskundig advies.
  • Het isoleren verloopt snel en u hoeft zelf geen gereedschap aan te schaffen.
  • U behaalt het hoogst mogelijk rendement.

Besparen door offertes te vergelijken!

Door isolatie aan te brengen in uw woning verhoogt u de waarde van uw woning en bespaart u direct op de energiekosten. Door de spouwmuur te isoleren of door dakisolatie aan te brengen verwarmt u uw woning efficiënter en dit verhoogt uw wooncomfort. Schakel een isolatiespecialist uit Oost-Vlaanderen in voor de isolatiewerkzaamheden. U bespaart tot wel 40% op de kosten door offertes van meerdere specialisten te vergelijken. Vul het offerteformulier in voor kosteloze en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk op basis van totaalprijs, aanbod en voorwaarden en kies zo de beste isolatiespecialist.

prijzen isoleren Oost-Vlaanderen