Isolatiebedrijf Schoten

Isolatie Schoten

In Vlaanderen komt er bij de overheid steeds meer aandacht voor duurzaamheid, energie-efficiëntie en het besparen van fossiele brandstoffen. Dit is onder andere te merken in het aantal subsidies dat er wordt uitgegeven voor het toepassen van energie-efficiënte methoden. Eén van de manieren waarop u uw huis duurzamer maakt, is door isolatie aan te brengen. Hiervoor zijn verschillende vormen van isolatie mogelijk: spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie en het na isoleren van de zoldervloer of kruipkelder. Wilt u graag bijdragen aan een beter milieu, of besparen op uw energierekening? Overweeg dan om één van deze isolatievormen toe te passen bij uw pand in Schoten. Onze specialisten kunnen u snel en vakkundig helpen, en u desgewenst van meer informatie voorzien. Vraag voor een overzicht van de kosten vrijblijvend meerdere offertes aan via de offertepagina. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Direct offertes aanvragen

Spouwmuurisolatie in Schoten

Spouwmuurisolatie Schoten

Eén van de meest voordelige opties van isolatie is een spouwmuurisolatie. Het na isoleren van de spouwmuur is echter alleen bij zekere panden mogelijk. Het gaat dan om panden die na 1920 en voor 1975 zijn gebouwd, waarvan de spouwmuur nog niet is voorzien van een isolatielaag. Wilt u zeker weten of uw woning over een spouw beschikt, en of u deze kunt na-isoleren? Laat dan een specialist uit Schoten enkele testjes voor u uitvoeren. Is de spouwmuurisolatie mogelijk? Dan brengen wij deze graag voor u aan. Bij een spouwmuurisolatie spuiten wij isolatiemateriaal door kleine gaatjes in de gevelvoegen, welke we vervolgens ook weer voor u dichtmaken. Niet meer dan één dag werk en een gegarandeerd verhoogd wooncomfort!

Voordelen Spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie subsidie

De voordelen van het isoleren van woningen zijn zeer uiteenlopend. Het belangrijkste voordeel is het geld dat u bespaart op de energierekening. Jaarlijks kan dit bedrag oplopen tot honderden euro’s. Een tweede voordeel dat bij alle vormen van na isoleren optreedt is een verbeterde geluidsisolatie van buitenaf. Een derde voordeel is dat de meeste vormen van isolatie de kans op lekkage verminderen, en tevens een brandwerende werking hebben. De exacte voordelen voor u zodra u kiest voor een spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie of gevelisolatie zijn afhankelijk van uw situaties. Voor welke soort woningisolatie u echter ook kiest, wij garanderen dat het wooncomfort gegarandeerd sterk verbetert en dat de energiekosten dalen.

Spouwmuurisolatie verwijderen

Woningen die vanaf 1975 gebouwd werden, kregen automatisch een spouwmuurisolatie. Deze isolatie werd destijds uitgevoerd met voorlopers van de huidige glaswol en steenwol. Hoewel destijds het resultaat zeer positief was, kan het zijn dat vandaag de dag deze vorm van spouwmuurisolatie niet meer werkt. Dit komt doordat na verloop van tijd deze isolatiematerialen hun dikte verliezen, en daarna zullen verzakken. Dankzij deze verzakking wordt de spouwmuur niet meer geïsoleerd, en verdwijnt de ventilatie. Dit heeft diverse nadelige gevolgen voor de vochtbestrijding en het warmteverlies. Kies er eventueel voor om het oude isolatiemateriaal te laten verwijderen, zodat u opnieuw een spouwmuurisolatie kunt laten toepassen.

Spouwmuurisolatie prijzen

Het isoleren van woningen is geen goedkope klus. Voor wie maar een beperkt budget heeft is een spouwmuurisolatie daarom ideaal. Dit is de oplossing waarbij de minste kosten komen kijken. De kosten hangen af van een aantal factoren, waaronder de bereikbaarheid, het oppervlakte en de materiaalsoort. U moet rekening houden met prijzen tussen de €15,- (glaswol) en €25,- (PUR) per vierkante meter. EPS parels vermengd met lijm zitten tussen deze prijsklassen in. Dit bedrag komt rond de €20,- per vierkante meter. Laat u isolatie in de spouwmuur aanbrengen? Dan verdient u uw investering gemiddeld binnen 2 tot 4 jaar terug. Vergelijk verschillende isolatiebedrijven en zoek uit welke voor u het goedkoopste is!

Spouwmuurisolatiematerialen

Laat u door een isolatiebedrijf uit Schoten materialen aanbrengen in de spouwmuur? Dan hebt u de keuze uit verschillende materialen. PUR, EPS parels en glaswol behoren tot de meest gebruikte isolatiematerialen. PUR is een soort kunststof, het wordt in de spouwmuur toegepast in de vorm van gespoten schuim. Deze materiaalsoort behaalt een hoge isolatiewaarde omdat het alle kieren en naden afsluit. Een ander voordeel van PUR schuim is dat het zich pas vormt zodra het wordt gespoten. Dit maakt PUR ideaal voor een oneven oppervlak. De gemiddelde prijs van PUR schuim bedraagt €25,- per m². EPS parels bestaan uit polystyreen. Dit materiaal is erg milieuvriendelijk en werkt daarnaast vochtregulerend. De kans op vochtproblemen neemt hierdoor aanzienlijk af. Op het gebied van brandveiligheid, geluidsisolatie en de afdichting van kieren scoren EPS parels minder goed dan bijvoorbeeld glaswol. EPS parels kosten gemiddeld €20,- per m². Glaswol wordt bij de spouwmuur toegepast in de vorm van vlokken. Het materiaal heeft verschillende voordelen. Het heeft namelijk een hoge isolatiewaarde, het is relatief goedkoop en brandveilig. Glaswol kost zo’n €15,- per m².

Richtprijzen spouwmuurisolatie

Type-woning Buitenmuur EPS parels Glaswol Purschuim
Appartement 30 m² €600,- €450,- €750,-
Rijtjeshuis 60 m² €1.200,- €900,- €1.500,-
Hoekwoning 90 m² €1.800,- €1.350,- €2.250,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.000,- €1.500,- €2.500,-
Vrijstaand 160 m² €3.200,- €2.400,- €4.000,-

Toelichting prijstabel

We hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: EPS parels: €20,-, glaswol: €15,- en purschuim: €25,-.

Spouwmuurisolatie informatie aanvragen

Dakisolatie

Dakisolatie Schoten

Hebt u een groot budget en wilt u zeker weten dat de isolatiewaarde sterk zal stijgen? Dan raden wij een dakisolatie aan. Bij een dakisolatie voorzien we de binnen- of buitenzijde van zowel schuine als platte daken van een laag isolatiemateriaal, eventueel gecombineerd met een dampremmende laag. Wilt u wel een dakisolatie toepassen, maar hebt u maar weinig geld en biedt de isolatiepremie geen soelaas? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor het isoleren van de zoldervloer. Door de zolder vloer na te isoleren zorgt u ervoor dat de warmte op de verdiepingen onder de zolder blijft. Een zoldervloer isolatie in plaats van dakisolatie is niet mogelijk wanneer u de zolderverdieping als woonlaag gebruikt, als opslagruimte kan wel nog steeds.

Plat dakisolatie

schuin dak isoleren

De isolatie van het plat dak is een unieke vorm van dakisolatie. Bij de isolatie van het plat dak hebt u de keus uit twee verschillende technieken: een warmte dakisolatie en een koude dakisolatie. Bij de eerste variant wordt het isolatiemateriaal aan de buitenzijde van het plat dak geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft, en dat er geen gevaar is voor vochtophoping tussen het isolatiemateriaal en het dak. Een tweede optie is de isolatie van het plat dak aan de binnenzijde, wanneer er aan de buitenkant niet voldoende ruimte is. Deze vorm van na-isoleren kent lagere prijzen, maar zorgt ook voor meer risico op lekkage en andere vochtproblemen. Ga desgewenst zelf aan de slag met de dakisolatie om de kosten te verlagen.

Dakisolatiematerialen

Als een isolatiebedrijf uit Schoten langskomt voor het aanbrengen van isolatie op het dak dan valt de keuze veelal op PUR, PIR, EPS of glaswol. Glaswol is alleen een optie als u een onderdak hebt. Het is belangrijk dat er een dampscherm over de glaswol zit zodat de wol geen vocht opneemt. PIR is geschikt voor zowel platte als hellende daken. Het is niet milieuvriendelijk en lastig te vormen omdat het erg hard is. PIR is echter wel brandveilig, vochtwerend en het heeft een hoge isolatiewaarde. Gemiddeld kosten PIR-isolatieplaten €22,- tot €27,- per m². Bij het isoleren van daken wordt PUR gebruikt in de vorm van isolatieplaten of schuim. PUR isolatieplaten bevatten een dampremmende laag, dit maakt ze vochtafstotend. EPS wordt geplaatst in de vorm van platen of parels. Ook EPS kunt u bij zowel platte als hellende daken gebruiken. EPS bestaat uit stilstaande lucht in kleine, gesloten belletjes. De lucht komt niet vrij. Hierdoor is het materiaal een hele goede isolator. Het is bovendien helemaal recyclebaar.

Dakisolatie prijzen

Verscheidene factoren bepalen de uiteindelijke kostprijs van dakisolatie. Bij deze factoren horen onder andere het materiaal, de dikte hiervan, het totale oppervlak en de moeilijkheidsgraad van de klus. Daarnaast is de soort dak en de gewenste methode van invloed op de kostprijs. In de prijstabel vindt u de gemiddelde kosten per soort dak en verschillende isolatiemethodes. Gemiddeld kost het aanbrengen van dakisolatie zo’n €30,- tot €90,- per m². Het plaatsen van isolatie is erg rendabel omdat maar liefst 25% tot 30% van de warmte uw woning in Schoten verlaat via het dak. Wat de terugverdientijd van uw investering is hangt af het type dak en de isolatiemethode. Bij hellende daken is de terugverdientijd 3,5 tot 7 jaar, afhankelijk van het feit of uw zolder is verwarmd of niet. Bij platte daken is de terugverdientijd circa 6 jaar. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op!

Zolderisolatie

Eén van de vele mogelijkheden binnen de woningisolatie is het isoleren van de zolder. Een zolderisolatie heeft als grootste voordeel dat het warmteverlies tegengaat, en daarmee zorgt voor een grote besparing op de energiekosten. Wie bij een isolatiebedrijf uit Schoten aangeeft dat hij op zoek is naar een zolderisolatie, heeft de keuze uit twee varianten. De isolatie van het dak of van de zoldervloer. Hierbij is de isolatie van de zoldervloer de meest goedkope optie, welke u echter alleen kunt toepassen wanneer de zolder als opslagruimte dient. Gebruikt u de zolder als slaap- of studeerruimte? Kies dan voor een zolderisolatie bij het dak en zorg ervoor dat deze vertrekken lekker warm blijven.

Richtprijzen dakisolatie

Soort dak Plaatsing isolatie Prijs per m² Totaal prijs:
Hellend (50m²) Binnenlangs €40,- €2.000,-
Hellend (50m²) Buitenlangs €55,- €2.750,-
Plat (12m²) Binnenlangs €30,- €360,-
Plat (12m²) Buitenlangs €90,- €1.080,-

Toelichting prijstabel

We hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m². Dit zijn richtprijzen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. De prijs van het platte dak (buitenlangs) is inclusief afwerking. De rest is exclusief.

Dakisolatie informatie aanvragen

Vloerisolatie

Vloerisolatie Schoten

Wanneer u behoefte hebt aan een warme vloer, en het behoud van warmte binnenshuis, dan is ook een vloerisolatie een uitstekende optie. Bij een vloerisolatie zullen onze professionals uit Schoten de vloer voor u moeten openbreken, en hier vervolgens het isolatiemateriaal bij aanbrengen. Is uw kruipkelder ruim genoeg? Dan is het een optie om te kiezen voor de isolatie van de kruipkelder. Dit zorgt voor vergelijkbare voordelen, en heeft vaak lagere prijzen. Een vloerisolatie kan met diverse materialen worden uitgevoerd zoals steenwol, maar ook PUR isolatieplaten of thermokussens. Het is afhankelijk van uw wensen voor welk materiaal u kiest.

Kruipkelder isoleren

kruipkelderisolatie

Nog een optie voor het aanbrengen van isolatie is het na-isoleren van de kruipkelder. Bij de meeste woningen in Schoten is tijdens de bouw een kruipkelder geplaatst, om zo bij nood bij de verschillende leidingen te kunnen. Door de kruipkelder te isoleren voorkomt u dat vocht en kou vanuit de bodem optrekken naar de vloer, en zorgt u tevens voor een lagere luchtvochtigheid in huis. Deze lagere luchtvochtigheid heeft positieve gevolgen voor de hoeveelheid ongedierte in huis, en vermindert gezondheidsklachten als astma en reumatiek. Door de bodem van de kruipkelder te isoleren (bodemisolatie) kan bovendien de vloerisolatie worden gecombineerd met een vloerverwarming.

Geluidsisolatie

Wie kiest voor een akoestische isolatie, heeft de keuze uit een groot aantal verschillende isolatiematerialen. Deze isolatiematerialen hebben allen hun eigen voor- en nadelen, en kennen diverse prijzen. Eén van de meest populaire materialen is polyethyleen. Polyethyleen is een relatief goedkoop product, dat een uitstekende bestendigheid heeft tegen diverse weersinvloeden. Bijkomend voordeel is de automatische vochtafstoting. Een tweede optie is een akoestische isolatie met behulp van glaswol. Glaswol wordt het meest toegepast voor een thermische isolering, maar ook voor het voorkomen van geluidsoverlast is het een prima keuze. Nadeel van glaswol (of rotswol) is dat hiervoor een dikkere laag nodig is dan bij de isolatieplaten. Benieuwd naar de prijs van geluidsisolatie bij u thuis? Vul het contactformulier in en vraag meerdere offertes aan!

Vloerisolatie prijzen

De kosten van vloerisolatie bestaan over het algemeen voor zo’n 60% uit arbeidskosten. Zo’n 35% beslaat de materiaalkosten en 5% machinekosten. Het is echter mogelijk dat deze verhouding verschuift. Sommige materiaalsoorten zijn duurder maar kunnen wel sneller aangebracht worden door een isolatiebedrijf uit Schoten. Dit is bijvoorbeeld zo met PUR schuim. Dit materiaal is duurder vergeleken met andere soorten zoals glaswol, het aanbrengen gaat echter een stuk sneller. Naast het materiaal beïnvloedt ook de isolatiemethode de uiteindelijke kostprijs. Gaat uw voorkeur uit naar vloerisolatie via de kruipruimte? Dan bent u goedkoper uit dan wanneer u isolatie tegen de vloer aanbrengt. Isolatie tegen de vloer is echter effectiever dan kruipruimte-isolatie. In de prijstabel vindt u een aantal prijsvoorbeelden per methode. Gemiddeld verdient u uw investering in vloerisolatie binnen 5 tot 8 jaar terug.

Richtprijzen vloerisolatie

Type woning Oppervlak Boven Onder Kruipkelder
Appartement 60 m² €1.200,- €1.500,- n.v.t.
Tussenwoning 70 m² €1.400,- €1.750,- €840,-
Hoekwoning 75 m² €1.500,- €1.875,- €900,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.000,- €2.500,- €1.200,-
Vrijstaand 140 m² €2.800,- €3.500,- €1.680,-

Toelichting prijstabel

We hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m2, zo is de prijs voor het isoleren van de onderzijde van de vloer duurder omdat dit meer werk is. De bovenzijde isoleren is ongeveer €20,- per m2. Voor de onderzijde isoleren betaal je gemiddeld €25,- per m2. Een kruipkelder loopt meestal niet onder de hele woning door en is bovendien meestal niet overal bereikbaar. Het aantal vierkante meters om te isoleren is dus meestal minder dan het gehele vloeroppervlak. De gemiddelde prijs hiervan ligt op €12,- per m2.

Vloerisolatiematerialen

Bij vloerisolatie hebt u de keuze uit EPS-isolatieplaten, PUR schuim of een isolerende chape. Een standaard chape is een dekvloer welke uit een dikke cementlaag bestaat. Bij een isolerende chape is dit cement gemengd met isolatiematerialen. U hebt hiervoor de keuze uit verschillende materialen, waaronder PUR of polystyreenkorrels. Isolatiechape is de ideale optie wanneer de ruimte onder de vloer beperkt is. Voor een goede isolatiewaarde moet u een isolatiechape altijd combineren met een andere vorm van isolatie. Een isolerende chape kost circa €14,- tot €19,- per m². EPS-isolatieplaten behoren tot de beste materialen voor vloerisolatie. Dit materiaal is drukbestendig waardoor uw vloer niet inzakt of scheurt. Een isolatiebedrijf uit Schoten kan ze makkelijk plaatsen en de platen hebben een hoge isolatiewaarde. EPS-platen kosten circa €8,- tot €12,- per m². PUR schuim heeft van alle vloerisolatiematerialen de beste lamdba-waarde. Het is snel geplaatst, elk gat wordt gedicht en u hebt vrije keuze in diktes.

Vloerisolatie informatie aanvragen

Gevelisolatie

Gevelisolatie Schoten

De vorm van isolatie waarop vanuit de Vlaamse overheid de hoogste isolatiepremie wordt gegeven is een gevelisolatie. Bij een gevelisolatie wordt er aan de binnen- of buitenkant van de gevel een laag isolatiemateriaal aangebracht, waarna er weer een wand of gevel tegenaan wordt geplaatst. Deze methode leidt ertoe dat u bij een gevelisolatie zeer veel bespaart aan stookkosten, in die mate dat u binnen 10 jaar de investering hebt terugverdiend en dan kan gaan besparen. De kosten voor een gevelisolatie (zonder aftrek van de isolatiepremie) variëren tussen de €10.000,- en €14.000,-. afhankelijk van het soort isolatie en het gekozen isolatiemateriaal.

Buitenzijde van de gevel isoleren

buitengevelisolatie Schoten

Zoals gezegd kan een gevelisolatie zowel aan de buiten- als binnenzijde van het pand worden uitgevoerd. Het na isoleren van de buitenzijde heeft als voordeel dat het vooraanzicht van uw pand in Schoten sterk wordt verbeterd, wat leidt tot een stijging van de pandwaarde. Daarnaast is een gevelisolatie van sterke invloed op de isolatiewaarde. De isolatie van een buitengevel kost ongeveer €12.000,- tot €14.000,- afhankelijk van uw exacte wensen voor bijvoorbeeld de afwerking van de isolatielaag en het isolatiemateriaal. Dit is ten opzichte van de binnenzijde van de gevel isoleren een prijzige oplossing, wel een die over een langere periode een hoger rendement kent.

Soorten buitengevelisolatie

Het isoleren van woningen kan met behulp van verschillende technieken en materialen. Wie kiest voor een buitengevelisolatie moet niet alleen een bepaald isolatiemateriaal kiezen, ook het soort afwerking van de isolerende laag is van belang. Voor het afwerken van een buitengevelisolatie hebt u de keuze uit onder andere crepi, steenstrips en een houten gevelbekleding. Al deze technieken hebben eigen voor- en nadelen. Zo is het laten bepleisteren van de gevel een goedkope en snelle techniek, terwijl het laten plaatsen van een houten gevelbekleding hogere prijzen, maar ook een warmere uitstraling met zich meebrengt. Steenstrips zitten wat betreft kosten en uitstraling tussen beide opties in.

Gevelisolatiematerialen

Welke isolatiematerialen u het beste kunt gebruiken bij gevelisolatie hangt af van de methode. Gaat uw voorkeur uit naar binnenmuurisolatie? Dan plaatst het isolatiebedrijf de isolatie achter een voorzetwand. De keuze valt hierbij veelal op isolatieplaten van EPS of PUR schuim. Bij de buitengevel is niet elke isolatiesoort geschikt. Het isolatiebedrijf zal hierbij waarschijnlijk gebruik maken van EPS isolatieplaten. Dit is een populair materiaal. Het heeft namelijk een hoge isolatiewaarde omdat het voor een groot deel uit lucht bestaat. Als het isolatiebedrijf uit Schoten de platen tegen de gevel heeft gezet dan werken ze dit vervolgens af met gevelbekleding, zoals steenstrips of crepi. Vraag vrijblijvend offertes aan!

Richtprijzen gevelisolatie

Type-woning Buitenmuur Binnenmuur Buitenmuur
Appartement 30 m² €1.650,- €3.750,-
Rijtjeshuis 60 m² €3.300,- €7.500,-
Hoekwoning 90 m² €4.950,- €11.250,-
2 onder 1 kap 100 m² €5.500,- €12.500,-
Vrijstaand 160 m² €8.800,- €20.000,-

Toelichting prijstabel

We hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: binnenmuurisolatie: €55, per m² en de buitenmuur isoleren: €125,-. Deze prijzen zijn inclusief de arbeidskosten. De prijs is afhankelijk van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Gevelisolatie prijzen

De kosten van gevelisolatie worden onder andere beïnvloed door uw materiaalkeuze, de benodigde dikte en de bereikbaarheid. Daarnaast is de manier van gevelisolatie van invloed op de uiteindelijke kostprijs. Gevelisolatie langs buiten is namelijk duurder dan gevelisolatie langs binnen. In de prijstabel vindt u de verschillen per isolatiemethode. Bij gevelisolatie moet u nieuwe gevelbekleding aanschaffen, wat ervoor zorgt dat de prijs stijgt. U hebt daarnaast een vergunning nodig, welke ook geld kost. Buitengevelisolatie is duurder, maar wel effectiever omdat u als het ware een isolatieschil creëert. U hebt uw investering voor gevelisolatie langs de binnen- of buitenzijde gemiddeld binnen 13 tot 15 jaar terug verdiend.

Gevelisolatie informatie aanvragen

Vochtwering

isolatie Schoten

Om ervoor te zorgen dat de isolatie een lange levensduur kent, raden wij aan om tegelijk met het aanbrengen van het isolatiemateriaal te kijken naar het effect op vochtwering en het toepassen van additionele maatregelen. Zo zal een vloerisolatie vaak al zorgen voor voldoende vochtwering, maar is bij menig dakisolatie een extra vochtremmende laag nodig om de vochtwering te optimaliseren.

Besparen

zolderisolatie

Wilt u graag besparen op het aanbrengen van isolatie bij een nieuwbouwpand of het na isoleren van uw huidige woning in Schoten? Vergelijk dan de aanbiedingen van verschillende isolatiespecialisten. Kijk hierbij niet alleen naar de standaardprijzen, maar ook naar de mogelijkheden voor een isolatiepremie, en de diensten die bij de prijs ingesloten zitten. Onze specialisten helpen u snel en vakkundig.

Prijzen

bodemisolatie Schoten

De prijzen voor het aanbrengen van een akoestische geluidsisolatie in de vloer, een dampwerende dakisolatie of een budget gerichte spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van vele factoren. Zo is het soort huis waarin u woont van invloed, het oppervlakte en het gekozen isolatiemateriaal. Wilt u weten wat de prijzen worden voor isolatie bij u thuis? Vul dan de offertepagina in.

Omdat we de zolder hebben omgetoverd tot een speelruimte voor onze kleine jongens, was het ook belangrijk dat er een goede isolatie geplaatst werd om de warmte te behouden. Dankzij deze site een goedkoop isolatiebedrijf gevonden. Top! Chantal De Bruyne – Schoten.

Subsidieregelingen 2017/2018

In Vlaanderen zijn er diverse subsidieregels die gelden voor het aanbrengen van de verschillende soorten isolatie. Elk dak in Vlaanderen moet tegen 2020 voorzien zijn van isolatie. Om dit te stimuleren biedt de overheid een aantal isolatiepremies aan.

 • Brengt u zelf dakisolatie aan? Als de minimale Rd-waarde van het materiaal 4,5 m² K/W is, komt u als doe-het-zelver in aanmerking voor een isolatiepremie. Deze bedraagt €3,- per m². Laat u de dakisolatie aanbrengen door een aannemer uit Schoten? Ook hierbij is het een eis dat de Rd-waarde minimaal 4,5 m² K/W is. De isolatiepremie is hoger, namelijk €6,- per m². Daarnaast kunt u gebruik maken van het verlaagde BTW-tarief.
 • Is uw privéwoning in Schoten ouder dan 10 jaar en huurt u één aannemer in voor het uitvoeren van isolatiewerken? Dan betaalt u maar 6% btw in plaats van 21% btw.
 • Voor muurisolatie langs buiten komt u ook in aanmerking voor een isolatiepremie. De minimale Rd-waarde hiervoor is 3m² K/W, de premie bedraagt €15,- per m².
 • Voor spouwmuurisolatie geldt een isolatiepremie van €6,- per m², in 2018 daalt dit naar €5,- per m². Een eis hiervoor is dat de spouw minstens 5 cm breed is en dat u deze volledig met isolatiemateriaal vult.
 • Brengt u vloerisolatie aan met een minimale Rd-waarde van 2 m² K/W? Dan komt u hierbij in aanmerking voor een premie van €6,- per m².
 • Sinds 1 januari 2017 bestaat de totaalrenovatiebonus. Hiervoor komt u in aanmerking als u binnen 5 jaar in minimaal 3 energiebesparende maatregelen investeert. De termijn van 5 jaar begint op de datum welke staat aangegeven op de eindfactuur van de allereerste investering. Deze totaalrenovatiebonus komt bovenop de andere isolatiepremies. Hoe meer energiebesparende maatregelen u laat uitvoeren, hoe hoger de bonus. Woont u in een eengezinswoning en voert u 3 maatregelen uit? Dan is de bonus circa €1250,-. Bij 6 investeringen is dit al €3750,-.
 • Tot slot is het mogelijk dat uw eigen gemeente of provincie nog isolatiepremies uitgeven voor isolatie. De hoeveelheid van de premie en eventuele voorwaarden verschillen per provincie en gemeente. U kunt daarom het beste contact met hen opnemen hierover. Direct offertes aanvragen
Direct offertes aanvragen

Isolatie bedrijf Schoten biedt vele voordelen:

 • Simpel meerdere prijsopgaven aanvragen
 • Scherpe prijzen
 • Isolatie experts uit Schoten
 • Jarenlange ervaring in het vak
 • Spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie
 • Kruipkelder isolatie
 • Kosteloos aanvragen

1. Vraag gratis offertes aanvragen

Wilt u weten wat de kosten worden voor het uitvoeren van een dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie of spouwmuurisolatie bij u in Schoten? Of hebt u een vraag over het prijsverschil tussen het aanbrengen van EPS of PIR? Geef ons dan uw wensen door via de offertepagina en wij sturen u spoedig enkele offertes toe.

2. Vrijblijvend vergelijken

Vergelijk de door ons verstuurde offertes op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor de specialist die het beste aan uw wensen voldoet. Alle offertes die wij u toesturen zijn geheel vrijblijvend, en kiest u voor één van de aanbieders, dan bent u verzekerd van een snelle en vakkundig hulp.

3. Vanaf nu besparen!

Door de diverse prijsaanbiedingen met elkaar te vergelijken wordt het mogelijk om tot wel 35% te besparen op de uiteindelijke kosten voor het plaatsen van isolatie bij uw gevel, kruipkelder, zoldervloer of plat dak. Bovendien kunt u de investering op de lange termijn terugverdienen door de besparing op de stookkosten.