Isolatiebedrijf Riemst

Isolatie Riemst

Door uw woning te isoleren, zult u niet alleen uzelf een dienst bewijzen, een goede spouwmuur- of gevelisolatie is ook voordelig voor het milieu. Doordat u doormiddel van een juiste isolatie het warmteverlies van uw woning beperkt, zal u minder geld kwijt zijn aan stookkosten, maar zullen ook minder fossiele brandstoffen worden verstookt. Naast gevel- en spouwmuurisolatie is het ook mogelijk te kiezen voor vloerisolatie of dakisolatie of het isoleren van de kruipruimte. De werknemers van ons isolatiebedrijf uit Riemst hebben al vele klanten naar tevredenheid geholpen, en helpen ook u graag verder. Bent u benieuwd naar ons aanbod en de bijbehorende prijzen? Vraag dan geheel gratis en vrijblijvend offertes aan via ons contactformulier. Hoe nauwkeuriger u dit invult, des te beter kunnen onze specialisten uit Riemst de aanbiedingen aan uw wensen aanpassen.

Direct offertes aanvragen

Spouwmuurisolatie in Riemst

Spouwmuurisolatie Riemst

De spouwmuur vormt de lege ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Dat het isoleren van deze spouwmuur grote voordelen met zich meebrengt, dat hebben onderzoekers al decennia geleden ontdekt. Sindsdien zijn dan ook steeds meer woningen in Riemst voorzien van een spouwmuurisolatie. In België wordt voor een dergelijke isolatie traditioneel gebruik gemaakt van PUR (polyurethaan). De laatste jaren isoleren de werknemers van menig isolatiebedrijf ook met EPS (expanded polystyreen). U kunt het beste kiezen voor een spouwmuurisolatie, wanneer u woning tussen 1920 en 1975 gebouwd is. Panden van voor die periode hebben geen spouwmuur, terwijl panden die in een later periode gebouwd zijn vaak al voorzien zijn van een juiste spouwmuurisolatie. Benieuwd naar de prijzen? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Voordelen Spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie voordelen

Eén van de grootste voordelen van spouwmuurisolatie zijn de lage prijzen. Hoewel u met het isoleren van de spouwmuren de isolatiewaarde van uw pand in Riemst sterk verhoogd, zijn de kosten hiervan veel lager dan van bijvoorbeeld een gevelisolatie. Dit komt doordat er geen extra wand hoeft worden aangebouwd. Een tweede voordeel is de beperkte overlast die het isoleren met zich meebrengt. De isolering kan binnen een dag worden aangebracht, door het isolatiemateriaal in kleine gaten in uw muur te spuiten. Tot slot profiteert u dankzij de spouwmuurisolatie ook van een hoge vochtbestrijding. Deze hoge mate van vochtbestrijding, en de positieve gevolgen op het leefklimaat, is zelfs het na-isoleren van uw spouwmuren het overwegen waard. Onder andere mensen met astmatische en reumatische klachten zullen hiervan profiteren.

Spouwmuurisolatie verwijderen

Is uw woning na 1975 gebouwd en destijds voorzien van een laag isolatiemateriaal in de spouwmuur? Dan kan het verstandig zijn eens te kijken naar de staat van de spouwmuurisolatie. Diverse materialen waarmee men toen werkte (denk aan vroege vormen van glaswol en steenwol) kunnen na verloop van tijd dunner worden en daarmee verzakken. Opgehoopte isolatiematerialen in de bodem van de spouwmuur kunnen leiden tot problemen met ventilatie en opstijgend vocht. Het is daarom mogelijk de oude spouwmuurisolatie te verwijderen. Dit gebeurt door enkele stenen uit de onderzijde van de muur te verwijderen en met een soort stofzuiger het oude materiaal weg te nemen.
spouwmuur isoleren

Spouwmuurisolatiematerialen

Wie de spouwmuur van een pand van een isolatielaag wil voorzien, krijgt de keus uit diverse isolatiematerialen. Hiervan vormen: EPS parels, glaswol en PUR de meest gekozen oplossingen. In onderstaand lijstje vindt u per isolatiemateriaal de voor- en nadelen. Lees in dit artikel meer over alle spouwmuurisolatiematerialen.

 • EPS parels. Deze parels noemt men ook wel polystyreen isolatiekorrels. Het gaat om piepschuim bolletjes die men vermengd met lijm of hars in de spouw blaast. Het voordeel van deze isolatiekorrels is dat ze zelfs al in een dunne spouw toegepast kunnen worden, en de prijs relatief laag is. Het nadeel is dat de korrels de kieren en naden minder goed afdichten. De Lambdawaarde van de EPS korrels ligt op 0.034 W/m.K. Let wel op welke soort EPS parels de vakman aanbiedt: kies altijd voor de zwart/grijze variant. Deze heeft men speciaal voor de spouwisolatie ontwikkeld.
 • Glaswol. Glaswol heeft een vergelijkbare lambdawaarde als de EPS isolatiekorrels, maar brengt extra voordelen met zich mee. Zo dicht het de hele spouw af, en verbetert het de geluidsisolatie aanzienlijk. Wel is het noodzakelijk om minimaal over een spouwbreedte van 5 cm te beschikken, en is voor deze klus een groter boorgat nodig. Dit ziet u uiteindelijk echter niet terug in de gevelmuur.
 • PUR. Een derde geschikt isolatiemateriaal is PUR schuim. Dit spuit men in vloeibare variant in de spouwmuur, waarna het uitzet. Hierdoor dicht het alle hoeken, kieren en naden goed af. Dankzij het uitzetten beschikt PUR dan ook over de hoogste isolatiewaarde van de drie materialen: 0.023 W/m.K. Het nadeel van het schuim is dat het bij het verwerken soms geuroverlast geeft, en ook nadien kan deze stank blijven hangen. Het is tevens de meest dure vorm van een spouwisolatie.

Spouwmuurisolatie prijzen

De prijzen voor het isoleren van uw woning variëren aanzienlijk naar gelang het gekozen isolatiemateriaal, de mate waarin u dit zelf uitvoert en vele andere factoren. Omdat een spouwmuurisolatie eigenlijk altijd door een erkend vakman moet worden uitgevoerd, is het eenvoudiger om hiervoor een waarschijnlijke prijs aan te geven. Kiest u voor een spouwisolatie met behulp van glaswol? Dan vallen de prijzen rond de €15,- per vierkante meter. Een iets duurdere oplossing is het isoleren met behulp van EPS parels die vermengd zijn met lijm. Dit kost ongeveer €20,- per vierkante meter. PUR kost rond de €25,- per m2. Bovenop deze prijzen komen dan nog de kosten voor de inzet van een isolatiespecialist. Deze prijs ligt tussen de €10,- en €15,- per vierkante meter, maar kan ook berekend worden aan de hand van de tijd die de vakman kwijt is aan de spouwmuurisolatie. De prijsopbouw voor een spouwisolatie is ongeveer als volgt: isolatiemateriaal 60%, uurloon 35%, machinekosten en andere bijkomende kosten 5%. Omdat u via de netbeheerder per m2 tot wel €6,- kan terugkrijgen voor de spouwisolatie, en per jaar enkele honderden euro’s bespaart op de stookkosten, verdient u deze investering in 4 tot 6 jaar weer terug.

Richtprijzen spouwmuurisolatie

Type-woning Buitenmuur EPS parels Glaswol Purschuim
Appartement 30 m² €600,- €450,- €750,-
Rijtjeshuis 60 m² €1.200,- €900,- €1.500,-
Hoekwoning 90 m² €1.800,- €1.350,- €2.250,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.000,- €1.500,- €2.500,-
Vrijstaand 160 m² €3.200,- €2.400,- €4.000,-

Toelichting prijstabel

We hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: EPS parels: €20,-, glaswol: €15,- en purschuim: €25,-.

Spouwmuurisolatie informatie aanvragen

Dakisolatie

Dakisolatie Riemst

Het aanschaffen van een dakisolatie kost aardig wat, toch kan u dankzij subsidieregelingen hier aardig op besparen. Daarnaast levert het op de juiste wijze isoleren van uw dak veel financieel voordeel op. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat met een goed uitgevoerde dakisolatie u jaarlijks tot wel 25 procent op uw stookkosten kunt besparen. Voor een gemiddeld huishouden komt dit op zo’n €650,- per jaar. Combineert u de dakisolatie met een gevelisolatie, of het aanschaffen van dubbel glas, dan loopt de isolatiewaarde van uw pand in Riemst alleen maar verder op. Het gevolg hiervan is dat tevens de verkoopwaarde van uw woning zal stijgen, uw huis steeds minder stookkosten heeft waardoor u jaarlijks geld bespaard.

Handige tips

dak isoleren Riemst

Wanneer u overweegt het dak te isoleren, dan zijn er enkele factoren waar u rekening mee dient te houden. Daarom geven wij u hier een aantal tips vooraf. Wij raden u ten eerste aan om minimaal te kiezen voor producten met een minimale isolatiewaarde van 1.3 (R = 1.3). Daarnaast is het mogelijk om de isolatie zelf uit te voeren, indien u de investering enigszins binnen de perken te houden. Kiest u hiervoor? Dan adviseren wij om gebruik te maken van hardschuimplaten. Deze zullen niet gauw meebuigen, en zijn makkelijk te monteren. Dergelijke hardschuimplaten zijn bij menig isolatiebedrijf uit Riemst verkrijgbaar. Tot slot raden onze dakisolatie specialisten aan om tussen de dakwand en de isolatieplaten een vochtafstotende laag aan te brengen. Hiermee voorkomt u problemen tijdens hevige regenval of sneeuw.

Dakisolatiematerialen

Voor de isolatie van daken bestaan er meerdere isolatiematerialen. Over het algemeen verdeelt men deze, net als bij een bodemisolatie, in kunstmatige en natuurlijke producten. Met de kunstmatige isolatieproducten bedoelt men over het algemeen het gebruik van minerale wol, zoals glaswol en steenwol. Beide producten vormen een uitstekende keus voor toepassing bij hellende daken, omdat het gemakkelijk te snijden en samendrukbaar is. Zo klemt u het eenvoudig tussen de balken van de dakconstructie. Daarnaast bieden zowel steenwol als glaswolstroken een goede geluidsisolatie. Gaat u zelf aan de slag met deze artikelen? Draag dan altijd voldoende beschermende kleding tegen de loskomende vezels.

Natuurlijke materialen

Vindt u het belangrijk om bij te dragen aan het milieu, en zoekt u naar ecologische producten voor de dakisolatie? Dan zult u onder meer de volgende producten tegenkomen:

 • Schapenwol: dit is populair vanwege de vochtregulerende eigenschappen. Nadeel is dat het zeer duur is.
 • Papiervlokken: deze maakt men van oude kranten. Het voordeel is dat het een hoge warmteopslagcapaciteit heeft.
 • Houtwol: dit biedt zowel een goede vochtregulatie als een stevige onderlaag voor de na-isolatie van hellende daken.
 • Kurk: is zowel in plaatvorm als korrels verkrijgbaar. De korrels kan men inblazen bij het dak. Kurk zorgt eveneens voor een verhoogde akoestische isolatie.
 • Hennep: vormt soms de basis voor isolatiedekens. Hoewel het goed isoleert, is het niet goed bestand tegen een hoge vochtigheidsgraad.

Zolderisolatie

De plek in huis waar de meeste warmte verloren gaat is het dak. Woont u in een huis met een zolder die u enkel voor opslag gebruikt? Dan kan een zolderisolatie uitkomst bieden. Vraagt u bij een isolatiebedrijf uit Riemst informatie op over een zolderisolatie, dan bestaat deze vaak uit twee mogelijkheden: het isoleren van het dak of de isolatie van de zoldervloer. Wij adviseren om altijd te kiezen voor de isolatie van de zoldervloer wanneer u de ruimte niet wil inzetten als slaap- of studeerkamer. Door de vloer van de zolder te isoleren voorkomt u dat de warmte verder opstijgt. Bent u benieuwd naar de prijzen van het isoleren van uw zolder? Of wilt u graag weten welke natuurlijke isolatiematerialen voor u de juiste zijn? Vraag vrijblijvend offertes aan!

isolatie Riemst

Dakisolatie prijzen

De na-isolatie van daken kost aardig wat geld, zeker wanneer u kiest voor de isolering van de buitenzijde. In onze prijstabel ziet u de gemiddelde prijzen per vierkante meter. De totaalprijs voor de isolering van hellende daken is daarbij exclusief een eventuele afwerking: bijvoorbeeld door het plaatsen van een voorzetwand of het opnieuw leggen van de dakpannen. De kosten zullen dan ook nog iets stijgen. Voor platte daken geldt dat de afwerking een stuk eenvoudiger is, waardoor men dit direct in de eindprijs doorberekent. De opbouw van de gemiddelde prijzen bestaat voor zo’n 45% uit de kosten voor het isolatiemateriaal, de rest bestaat voor het merendeel uit de arbeidskosten. De voorrijkosten, leveringskosten en eventuele administratiekosten beslaan zo’n 5% van het totaalbedrag. Het is afhankelijk van uw exacte stookgedrag en het gekozen isolatieproduct, maar de terugverdientijd van de investering in de dakisolatie ligt tussen de 6 en 8 jaar. Na deze periode verdient u feitelijk geld door de dakisolatie.

Richtprijzen dakisolatie

Soort dak Plaatsing isolatie Prijs per m² Totaal prijs:
Hellend (50m²) Binnenlangs €40,- €2.000,-
Hellend (50m²) Buitenlangs €55,- €2.750,-
Plat (12m²) Binnenlangs €30,- €360,-
Plat (12m²) Buitenlangs €90,- €1.080,-

Toelichting prijstabel

We hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m². Dit zijn richtprijzen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. De prijs van het platte dak (buitenlangs) is inclusief afwerking. De rest is exclusief.

Dakisolatie informatie aanvragen

Vloerisolatie

Vloerisolatie Riemst

Door uw vloer te isoleren profiteert u van diverse voordelen. De eerste is het verbeterd leefklimaat van uw woning. Een vloerisolatie zorgt voor een vermindering van optrekkende kou en vocht, waardoor onder meer de luchtvochtigheid binnenshuis stabieler blijft. Dit heeft een positieve invloed op uw huisgenoten met longklachten of astma, maar ook voor reumatische klachten. Daarnaast zal een drogere lucht minder ongedierte tot gevolg hebben. Tot slot zal ook een vloerisolatie leiden tot een besparing van de stookkosten. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit kan oplopen tot 600 kg Co2, en 325 kuub gas op jaarbasis. Wilt u vloerverwarming graag combineren met vloerisolatie? Dit is alleen mogelijk wanneer uw pand over een kruipkelder beschikt.

Kruipruimte isoleren

kruipruimte isoleren

In de meeste gevallen wordt de vloerisolatie uitgevoerd door het isoleren van de kruipruimte. Zeker wanneer u een hoge kruipruimte hebt, dan is het toepassen van een nieuwe isolatie een zeer eenvoudige klus. Dat de isolatie van de kruipruimte zoveel voordelen met zich meebrengt, dat is met name te danken aan de vermindering van koude lucht en vocht. In een kruipruimte is het maximaal twaalf graden, en verzameld zich vaak vocht. Door hier isolatieschelpen of thermoskussens in te plaatsen zal dit al snel beperkt worden. Onze werknemers helpen u graag met deze vorm van vloerisolatie en voorzien u graag van informatie en prijzen die betrekking heeft op uw woonsituatie.

Geluidsisolatie

Wanneer u aan een doorgaande weg of vlakbij een vliegveld woont, dan is het risico op geluidsoverlast zeer groot. Geluidsoverlast ontstaat doordat er trillingen via de lucht worden doorgegeven, die via de bouwconstructie hoorbaar zijn. Het plaatsen van een laag isolatiemateriaal rond de kamer waar sprake is van het geluidsoverlast kan dergelijke geluiden voorkomen. Het aanbrengen van een geluidsisolerende laag kan zowel aan de buiten- als binnenkant van de muur. Een isolatie van buitenaf is met name geschikt als de muren vrij dun zijn. De dikte van het materiaal heeft gegarandeerd een grote impact op het resultaat, zowel bij thermische als akoestische isolatie.

Vloerisolatiematerialen

Voor een vloerisolatie bestaan er eveneens meerdere materialen. Het is afhankelijk van de techniek die u kiest welk materiaal het meest geschikt is. Voor de vloerisolatie maken wij onderscheid tussen drie technieken: de bovenzijde isolatie, de onderzijde isolatie en de bodemisolatie. Per techniek zullen wij de diverse producten voor u opsommen.

Bovenzijde vloerisolatie

Bij deze techniek kunt u het beste gebruik maken van isolatieplaten, zeker wanneer het gaat om de isolering van de zoldervloer. Isolatieplaten maakt men van diverse materialen, waarvan PIR het meest populaire basismateriaal is. De afkorting PIR staat voor polyisocyanuraat, het is een verbeterde versie van de PUR isolatieplaten. Zo biedt het een betere isolatiewaarde in een dunnere laag, en is het direct beloopbaar.

Onderzijde vloerisolatie

Vindt u het openbreken van de vloeren zonde, en is er via de kruipkelder ruimte om de onderzijde van de vloer te bereiken? Dan vormen glaswol en steenwol de twee beste isolatiematerialen. Het voordeel van zowel glaswol als steenwol is dat u deze kunt vouwen, om zo alle gaatjes te dichten. U bevestigt de stukken met behulp van een draadje of een planken systeem aan de onderkant van de vloerplanken om het beste resultaat te krijgen. Eventueel is het een optie om een luchtlaag tussen de planken en de isolatielaag over te laten. Zo ontstaat er een extra laagje voor de warmtewering. Let op: voor deze methode is het belangrijk om ook een dampwerend folie aan te brengen.

Bodemisolatie

Voor de bodemisolatie bestaan er vele verschillende isolatieproducten. Men verdeelt deze over het algemeen in natuurlijke en kunstmatige isolatiematerialen. Zo is het gebruik van thermoskussen zeer populair in de kunstmatige categorie, en vormen schelpen of zand een uitstekende oplossing voor mensen met een beperkt budget die op natuurlijke wijze willen isoleren.
geluidsisolatie

Vloerisolatie prijzen

Zoals u in de tabel kunt zien, variëren de isolatieprijzen voor een vloerisolatie tussen de €840,- en 3.500,-. Op de isolatieprijzen zijn verschillende factoren van invloed: het soort isolatietechniek dat u laat toepassen, het isolatiemateriaal dat u kiest, en de mate waarin u ondersteuning nodig hebt van een vakman. De prijzen voor de vloerisolatie die u in de tabel ziet zijn dan ook gemiddelden. Het is verstandig om voor de klus bij u thuis meerdere offertes aan te vragen, zo krijgt u inzicht in de mogelijkheden bij u thuis. Is uw budget niet zo groot, en beschikt uw pand over een kruipkelder? Dan is een bodemisolatie de beste oplossing. Dit kost minder geld, maar zal op de lange termijn ook minder besparing opleveren. Uit onderzoek is gebleken dat u in 7 tot 10 jaar de investering zult terugverdienen.

Wat is er van invloed op deze terugverdientijd?

Ten eerste de gasprijs: hoe meer de gasprijs stijgt, hoe sneller de terugverdientijd is. Daarnaast speelt ook de buitentemperatuur een rol: koude winters zorgen voor meer stookkosten, en daarmee voor een snellere terugverdientijd. Factoren waar u zelf ook nog invloed hebt zijn het isolatiemateriaal dat u kiest, uw stookgedrag en de gekozen isolatiewaarde. Er is daarom nooit een exacte tijdsperiode aan te geven waarin u de investering terugverdient.

Richtprijzen vloerisolatie

Type woning Oppervlak Boven Onder Kruipkelder
Appartement 60 m² €1.200,- €1.500,- n.v.t.
Tussenwoning 70 m² €1.400,- €1.750,- €840,-
Hoekwoning 75 m² €1.500,- €1.875,- €900,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.000,- €2.500,- €1.200,-
Vrijstaand 140 m² €2.800,- €3.500,- €1.680,-

Toelichting prijstabel

We hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m2, zo is de prijs voor het isoleren van de onderzijde van de vloer duurder omdat dit meer werk is. De bovenzijde isoleren is ongeveer €20,- per m2. Voor de onderzijde isoleren betaal je gemiddeld €25,- per m2. Een kruipkelder loopt meestal niet onder de hele woning door en is bovendien meestal niet overal bereikbaar. Het aantal vierkante meters om te isoleren is dus meestal minder dan het gehele vloeroppervlak. De gemiddelde prijs hiervan ligt op €12,- per m2.

Vloerisolatie informatie aanvragen

Gevelisolatie

Gevelisolatie Riemst

Gevelisolatie vormt één van de duurste isolatiemethoden die er beschikbaar zijn. Toch kiezen veel mensen uit Riemst voor deze optie. Dankzij een goed uitgevoerd gevelisolatie zult u namelijk ook het meest besparen. Daarnaast vormt menig gevelisolatie ook een verbetering van het vooraanzicht van de woning. Hiermee kan de koopwaarde van het pand worden verhoogd. Gevelisolatie kan toegepast worden op zowel bestaande woningen als nieuwbouw. Houdt er bij bestaande woningen rekening mee dat panden uit Riemst, tussen 1920 en 1989 gebouwd al vaak van isolatie zijn voorzien, of in ieder geval een (lege) spouwmuur hebben. Is uw huis recenter gebouwd? Dan hoeft u vaak geen gevelisolatie meer uit te voeren.

Drie manieren van gevelisolatie

gevel isoleren Riemst

Het isoleren van de gevel kan door vrijwel elk isolatiebedrijf in België worden uitgevoerd. Hierbij zijn drie verschillende manieren mogelijk. De eerste, en eerder uitgelegde methode, is de isolatie van de spouwmuur. Deze variant brengt de minste kosten met zich mee, en is binnen korte tijd afgehandeld. De tweede en derde manier vormen de isolering van de binnen- of buitenmuur. Hierbij wordt een voorzetwand voor één van de wanden geplaatst, waartussen de gevelisolatie wordt aangebracht. Dit brengt enige verbouwing en overlast met zich mee, zeker wanneer u kiest voor het isoleren van de binnenmuur. Afhankelijk van het materiaal dat u tussen de muren laat spuiten, kan u met de gevelisolatie tot wel €750,- per jaar besparen.

Soorten buitengevelisolatie

Wie ervoor kiest om de gevel te isoleren aan de buitenzijde, moet niet alleen een soort isolatiemateriaal uit kiezen, maar ook kijken naar het soort afwerking dat hij wenst. Over de isolerende laag heen plaatsen wij namelijk een nieuwe gevel, waarmee de aanblik van uw pand zal verbeteren. U hebt de keuze uit een groot aantal producten, waarvan crepi, steenstrips en een houten gevelbekleding de meest gebruikelijke keuzes zijn. De goedkoopste techniek is het aanbrengen van crepi (een pleisterlaag). De pleister geeft het pand een moderne aanblik. Steenstrips zijn dunne gezaagde bakstenen. Zo krijgt uw pand een authentieke uitstraling, terwijl metselen niet nodig is.
gevelisolatie prijzen Riemst

Gevelisolatiematerialen

Voor de gevelisolatie is het aanbod aan isolatiematerialen zeer uitgebreid: van steenwolvlokken tot isolatieplaten van PIR, en van kurk tot hennepdekens, het is allemaal mogelijk. Het is daarom verstandig om voor de keuze van uw isolatiemateriaal enkele vragen te beantwoorden. Het is ten eerste belangrijk om u af te vragen hoe groot uw budget is. Hoewel een buitengevelisolatie altijd veel geld kost, verschilt het nog wel per isolatiemateriaal hoe hoog de exacte isolatieprijs is. Een tweede belangrijke vraag is welke eisen u stelt aan de extra eigenschappen van het product.

Welke extra eigenschappen?

U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het verbeteren van de geluidsisolatie, door het toepassen van een isolatielaag van steenwol. Het verbeteren van de brandvertraging met behulp van glaswolrollen. Of het aanpakken van de vochtregulering door toepassing van één van de ecologische isolatieproducten als houtwol of schapenwol. Overige extra eigenschappen waar men soms voor kiest zijn geurneutralisering en een betere warmteopslagcapaciteit. Wanneer u eenmaal gekozen hebt voor een bepaald isolerend product, is het tijd om een keus te maken tussen de diverse soorten afwerking voor de buitengevelisolatie. Er bestaan 43 soorten afwerking: stucwerk (crepi), gevelbekleding van hout, metaal of kunststof), de traditionele bakstenen muur en steenstrips. Deze steenstrips heeft men speciaal voor de gevelafwerking ontwikkelt: u creëert hiermee de aanblik van de bakstenen muur, maar er hoeft geen extra fundering te worden gebouwd.

Gevelisolatie prijzen

Voor het aanpassen van de gevel zult u aardig moeten investering, zelfs met de individuele isolatiepremie van €15,- tot €20,- per vierkante meter die u hiervoor krijgt aangereikt. De isolering van gevels aan de buitenzijde is de meest kostbare variant van woningisolatie. De gemiddelde kosten liggen voor een appartement rond de €3.750,- en voor een vrijstaand pand op zo’n €20.000,-. De exacte prijs is afhankelijk van het isolatiemateriaal dat u kiest, de kosten kunnen dan ook enigszins afwijken van dit gemiddelde. De prijsopbouw voor een gevelisolatie is ongeveer 50/50 verdeeld: isolatiemateriaal tegenover de arbeidskosten van een vakman. Wilt u zeker weten dat de gevelisolatie een optimale levensduur kent? Overweeg dan om de gevel te laten impregneren. Door deze klus met de isolatieklus te combineren zult u iets meer moeten betalen voor de gevelisolatie, maar bespaart u aanzienlijk op het impregneren. Hebt u een iets beperkter budget? Overweeg dan om de binnenmuur van een isolatielaag te voorzien. Dit kost tussen de €1.650,- en €8.800,-, exclusief subsidie. Vraag vandaag nog meerdere offertes aan!

Richtprijzen gevelisolatie

Type-woning Buitenmuur Binnenmuur Buitenmuur
Appartement 30 m² €1.650,- €3.750,-
Rijtjeshuis 60 m² €3.300,- €7.500,-
Hoekwoning 90 m² €4.950,- €11.250,-
2 onder 1 kap 100 m² €5.500,- €12.500,-
Vrijstaand 160 m² €8.800,- €20.000,-

Toelichting prijstabel

We hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: binnenmuurisolatie: €55, per m² en de buitenmuur isoleren: €125,-. Deze prijzen zijn inclusief de arbeidskosten. De prijs is afhankelijk van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Gevelisolatie informatie aanvragen

Vochtwering

plat dak isolatie

Door uw woning van een beter isolatie te voorzien, zal u niet alleen minder geld kwijt zijn aan energiekosten, maar zal u ook een beter leefklimaat genereren door het weren van vocht. Zilvervisjes, pissebedden en ander ongedierte zijn vanaf nu verleden tijd. Verder verbeterd de luchtvochtigheid en de kwaliteit van lucht in uw woning.

Besparen

muurisolatie Riemst

Bent u het zat om geld uit te geven aan warmte die direct verloren gaat? Begin dan nu met besparen! Kies voor een gevelisolatie, dakisolatie of vloerisolatie en u geeft jaarlijks tot wel 30 procent minder uit aan energie. De medewerkers van ons isolatiebedrijf helpen u graag uitzoeken waar we kunnen besparen. Dit kan oplopen tot een besparing van honderden euro’s per jaar.

Prijzen

spouwmuurisolatie Prijzen

De prijzen voor het isoleren van uw huis zijn afhankelijk van verscheidene factoren. Denk hierbij aan de ligging van het gebouw, de ruimte om de muren, en de vorm van het dak. Vraag daarom altijd isolatie specialisten van een isolatiebedrijf uit uw regio om advies. Ook het soort isolatiemateriaal dat wij gebruiken voor de isolatie is van invloed op de uiteindelijke prijs.

Sinds de winter heeft ons bedrijfspand goede dakisolatie. En dat is te merken! Het is aangenamer op kantoor en de energiekosten zijn behoorlijk gedaald. Het isolatiebedrijf vonden we via Isolatie Bedrijf Riemst en was in no time klaar met de klus. Dhr. Van Kempen – Riemst.

Subsidieregelingen 2017/2018

In België is er een aantal subsidieregelingen van kracht voor het isoleren van woningen. Zo geeft de netbeheerder verschillende individuele premies uit. Dit wordt ook wel gezien als een belastingvermindering. Het verschilt per isolatietechniek en per jaar hoe groot deze isolatiepremie is. Voor een spouwmuurisolatie krijgt u in 2017 bijvoorbeeld €6,- per vierkante meter terug, in 2018 is dit €5,- voor eenzelfde afmeting. Voor een gevelisolatie aan de binnenzijde bestond tot voor kort nog geen individuele isolatiepremie, momenteel krijgt u €15,- per vierkante meter. Er bestaan naast losse premies ook nog andere subsidiemogelijkheden. De belangrijkste daarvan is de totaalrenovatiebonus.

De totaalrenovatiebonus

Woont u al jaren in hetzelfde pand in Riemst, en is het hoogtijd om de isolatiewaarde te verbeteren? Overweeg dan om meerdere energiezuinige maatregelen tegelijk toe te passen. Er bestaat namelijk een zogeheten totaalrenovatiebonus. Deze bonus is in twee varianten verkrijgbaar: voor het toepassen van 3 energiebesparende technieken, en één voor het toepassen van 7 technieken. U kunt hierbij denken aan zaken als een warmtepomp, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, of het verbeteren van de ventilatie. Kiest u voor drie aanpassingen? Dan is de bonus €1.250,-. Voor alle 7 technieken krijgt u €4.750,-. Voorwaarde is wel dat u deze aanpassingen binnen 5 jaar na elkaar uitvoert.

Direct offertes aanvragen

Isolatie bedrijf Riemst biedt vele voordelen:

 • Simpel meerdere prijsopgaven aanvragen
 • Snel in huis
 • Scherpe isolatie prijzen
 • Isolatie specialisten uit Riemst
 • Geheel gratis
 • Spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie
 • Isolatie kruipruimte
 • Zonder verplichtingen

1. Vraag gratis offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de prijzen voor een gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie of de isolatie van de kruipruimte? Door het contactformulier op onze website in te vullen vraagt u geheel gratis en vrijblijvend enkele offertes aan van isolatiebedrijven uit Riemst. Vul voor een offerte op maat zo specifiek als het kan uw gegevens en wensen in.

2. Vrijblijvend vergelijken

Wanneer wij uw aanvraag ontvangen hebben, dan sturen wij deze door naar specialisten uit uw regio. Zij zullen elk een offerte op maat maken, waarvan u er maximaal vijf ontvangt. Deze mag u geheel gratis en vrijblijvend vergelijken op basis van uw eisen, kosten en de geboden diensten. Zo kiest u altijd voor een isolatiebedrijf dat aan uw wensen voldoet.

3. Vanaf nu besparen!

Door de offertes met elkaar te vergelijken, is het mogelijk om tot wel 20 procent op de uiteindelijk investering, zoals bijvoorbeeld een vloerisolatie, of de isolatie van de kruipruimte te besparen! Vul dus daarom nu nog het contactformulier in. Heeft u nog vragen, of behoefte aan meer informatie? Aarzel ook dan niet om contact met ons op te nemen.