Isolatie Kortemark

Isolatie Kortemark

Is uw woning door een gebrek aan isolatie ’s winters erg koud? Schrikt u keer op keer van uw energierekening? Laat uw huis dan isoleren door een isolatiebedrijf in Kortemark en profiteer direct van een hoger wooncomfort! Bovendien bespaart u jaarlijks op de energiekosten, waarmee u de investering in goede isolatie na verloop van tijd terugverdient!

Op deze pagina leest u op welke manieren u uw huis in Kortemark beter kunt isoleren. U leest onder andere over de toepassingen spouwmuurisolatie, dakisolatie en gevelisolatie. Daarnaast vindt u hier informatie over de tarieven en leest u welke isolatiepremies u kunt aanvragen. Wilt u tot 40% besparen op de isolatiekosten? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend de offertes van meerdere bedrijven uit uw regio.

Voordelen van onze werkwijze

 • Deze service is gratis en helemaal vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.
 • Vergelijk de tarieven van meerdere isolatiebedrijven uit Kortemark.
 • Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot 40%.
Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.
Hoe groot is de te isoleren oppervlakte (ongeveer)? (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)

Soort isolatie (*)

Omschrijving opdracht (*)


Diverse soorten isolatie

Als u uw woningisolatie wilt verbeteren, dan heeft u de keuze uit verschillende technieken. Er is niet één beste keuze te noemen, maar er is wel een beste keuze voor uw situatie. Als u de zolder graag wilt gebruiken als leefruimte, dan is zolder- of dakisolatie uiteraard de beste keuze. Wilt u snel profiteren van een betere isolatie zonder grote verbouwing? Kies dan voor spouwmuurisolatie! Een ervaren isolatiespecialist geeft u graag een persoonlijk advies als u twijfelt over de soorten isolatie.

Spouwmuurisolatie Kortemark

Spouwmuurisolatie in Kortemark

Spouwmuurisolatie is in Kortemark een enorm populaire methode om de isolatiewaarde van huizen te verbeteren. Dit heeft een aantal redenen: het is snel geplaatst, u ervaart geen overlast van de werkzaamheden en u profiteert direct van een warmer huis!

Spouwmuurisolatie is doorgaans al binnen één werkdag aangebracht en omdat er geen breekwerken plaats vinden liggen de arbeidskosten relatief laag. Bij spouwmuurisolatie vullen de specialisten uit Kortemark de spouwmuur met isolatiemateriaal.

Een spouwmuur is een buitenmuur met een spouw. Deze spouw is gevuld met droge lucht, wat de isolatiewaarde bevordert. Toch isoleert dit lang zo goed niet als isolatiemateriaal!

Benieuwd of u een spouwmuur heeft? Op wikipedia leest u meer over de spouwmuur.

spouwmuurisolatie voordelen

Voordelen Spouwmuurisolatie

Er zijn een aantal redenen waarom spouwmuurisolatie in Kortemark een goede keuze is. Spouwisolatie is namelijk één van de meest voordelige isolatietechnieken. Tegelijkertijd bespaart u flink op de stookkosten, waardoor u de investering al in een jaar of 3,5 weer terugverdient. Hieronder staan de belangrijkste voordelen van spouwisolatie op een rijtje:

 • U bespaart jaarlijks op de energiekosten en profiteert van een hoger wooncomfort.
 • Spouwisolatie is een goedkope methode om de isolatiewaarde van uw huis in Kortemark te verbeteren.
 • Specialisten plaatsen spouwisolatie al in één dag.
 • Naast een betere isolatie, bevordert spouwisolatie ook de luchtvochtigheid in huis.
 • Spouwisolatie is een milieubewuste keuze.
 • De investering in spouwisolatie heeft u snel terugverdiend.

Spouwmuur na-isoleren

Als uw huis in Kortemark gebouwd is tussen 1920 en 1980 dan is de gevel geschikt voor spouwisolatie. Huizen van voor 1920 hebben namelijk nog geen spouwmuur en huizen gebouwd na 1980 zijn al geïsoleerd. Als uw huis al een geïsoleerde spouw heeft, dan kunt u na-isoleren overwegen. Het na-isoleren van de spouwmuur houdt in dat de vakmannen het oude isolatiemateriaal verwijderen en nieuwe spouwmuurisolatie plaatsen. Tegenwoordig is spouwisolatie kwalitatief een stuk beter dan de spouwmuurisolatie van jaren geleden, waardoor de isolatiewaarde van uw huis nog een stuk hoger kan worden. Daarnaast zijn ook de technieken van tegenwoordig een stuk beter. Mogelijk is uw oude spouwisolatie verzakt waardoor u niet meer profiteert van een goede isolatie.

Wat doet de vakman bij na-isoleren?

Spouwmuurisolatie prijzen

Het na-isoleren van woningen kan aardig in de prijzen lopen. Voor mensen met een beperkt budget wordt daarom vaak het isoleren van de spouwmuur aangeraden. Een spouwmuurisolatie is de meest voordelige variant van isoleren, zelfs al moet dit verplicht door een erkend vakman worden uitgevoerd. De uiteindelijke totaalprijs voor een spouwmuurisolatie is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is ten eerste het isolatiemateriaal van grote invloed: u betaalt ongeveer €15,- voor het inblazen van glaswolvlokken, terwijl u €25,- per vierkante meter inlegt voor het spuiten van PUR-schuim. Een tweede invloedsfactor is de staat van de spouwmuur. Bij een muuroppervlak van 90 m² ligt de totaalprijs ongeveer tussen de €1.350,- tot €2.250,-.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

Naast de verschillende tarieven voor de isolatiematerialen, spelen ook de arbeidskosten voor spouwmuurisolatie een grote rol op het totaalbedrag. Wanneer er vuil, puin of uitgelopen cementbaarden in de spouwmuur zitten, dan is er sprake van een spouwmuurvervuiling. Voordat spouwisolatie geplaatst kan worden is het belangrijk om de spouwmuur goed schoon te maken. Uiteraard ligt de totaalprijs dan een stuk hoger dan wanneer de isolatie expert uit Kortemark direct de spouwmuur kan vullen met materiaal. De opbouw van de kostprijs is als volgt: 60% materiaalkosten, 35% arbeidskosten, 5% machinekosten. Vraag desgewenst enkele vrijblijvende offertes aan via onze offertepagina voor een exact overzicht.

Prijzen spouwmuurisolatie

Type-woningBuitenmuurEPS-parelsGlaswolPurschuim
Appartement30 m²€600,-€450,-€750,-
Rijtjeshuis60 m²€1.200,-€900,-€1.500,-
Hoekwoning90 m²€1.800,-€1.350,-€2.250,-
2 onder 1 kap100 m²€2.000,-€1.500,-€2.500,-
Vrijstaand160 m²€3.200,-€2.400,-€4.000,-

Let op: Er is uitgegaan van de volgende prijzen: EPS-parels: €20,-, glaswol: €15,- en purschuim: €25,- per m². Bent u opzoek naar exacte prijzen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.

Spouwmuur isolatiematerialen

Over het algemeen krijgt u de keuze uit 4 producten: glaswolvlokken, steenwolvlokken, EPS-parels en PUR-schuim. Elk van deze materialen heeft eigen voor- en nadelen. Purschuim is voor spouwmuurisolatie de meest kostbare keuze, maar levert ook de hoogste isolatiewaarde op. EPS-parels zijn kleine, piepschuim korrels die geschikt zijn voor de kleinste spouwmuur. Dit is erg goed bestand tegen vocht en de isolatie verslechterd daarom niet als de parels in aanraking komen met bijvoorbeeld grondvocht. Een ander materiaal dat bij spouwmuurisolatie gebruikt wordt is minerale wol. Vooral glaswol en rotswol zijn in Kortemark populair, omdat dit relatief voordelig is. Bovendien biedt rotswol een uitstekende geluidsisolatie, waardoor dit een geschikte keuze is voor woningen langs een drukke weg.

spouwmuur isoleren

Spouwmuurisolatie is al in één werkdag geplaatst!

Profiteer direct van een hoger wooncomfort en bespaar jaarlijks op de energierekening.

Dakisolatie

Veel mensen zijn bekend met het feit dat warme lucht op stijgt. Wanneer u een matige dakisolatie heeft, dan zult u dus veel warmte verliezen, waar u geen profijt van heeft. Het na-isoleren van uw dak brengt veel kosten met zich mee, toch is een dakisolatie op de lange termijn het meest voordelig van alle isolatievormen. Welk isoleringmateriaal geschikt is voor het dak van uw woning in Kortemark is afhankelijk van onder meer de vorm van het dak. Zo is de isolering van het platte dak alleen mogelijk met harde materialen, terwijl de dakisolatie van een hellend dak met vrijwel alle materialen kan.

plat dak Kortemark isoleren

Plat dak isolatie

Isolatie bij een plat dak gebeurt meestal langs buiten. Dit heeft namelijk een belangrijk voordeel ten opzichte van isolatie langs binnen: de dragende dakconstructie behoort zo tot de geïsoleerde schil. Het gevolg is dat de dakconstructie van uw plat dak beter bestand is tegen temperatuurwisselingen. Doordat het minder uitzet en inkrimpt, is de kans op daklekkages bij uw plat dak een stuk kleiner dan wanneer de dakconstructie wel blootgesteld wordt aan de buitentemperatuur. Voor een plat dak kunt u gebruik maken van verschillende materialen, zoals isolatieplaten van PIR of XPS. De vakman brengt deze aan op de dakconstructie en werkt dit af met de dakbedekking van het plat dak.

dakisolatie in Kortemark

Hellend dak isoleren

Bij een hellend dak is er ook de keuze uit isolatie langs binnen of buiten. Verreweg de meeste mensen in Kortemark met een hellend dak kiezen voor dakisolatie langs binnen. Dit is via de zolder namelijk gemakkelijk te bereiken en er hoeft geen breekwerk plaats te vinden. Hierdoor blijven de arbeidskosten een stuk lager en is de isolatie sneller geplaatst. Bij dakisolatie via de zolder wordt er vaak gebruik gemaakt van PUR-isolatieschuim. Dit wordt in een mum van tijd aangebracht op het plafond van de zolder, waardoor alle naden en kieren gevuld worden. Een alternatief voor dakisolatie langs binnen, is isolatie van de zoldervloer. Dit is alleen een optie als u de zolder niet als leefruimte gebruikt.

Dakisolatie prijzen

Dakisolatie wordt door veel mensen beschouwd als een dure investering. Als u kiest voor dakisolatie langs binnen, dan valt de prijs relatief mee. Voor zowel een hellend dak als een plat dak ligt de kostprijs dan rond de €35,- per m². Stel dat het plafond van uw zolder 50 m² bedraagt, dan ligt de totaalprijs rond de €1.750,-. Dit is inderdaad voordeliger dan dakisolatie langs buiten. Voor een hellend dak liggen de kostprijzen dan rond de €50,- per m² en bij een plat dak betaalt u ongeveer €90,- per m². Een dakspecialist geeft u hier desgewenst meer informatie over. Vul daarom het offerteformulier in voor een exact prijsoverzicht.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De prijs voor dakisolatie verschilt uiteraard per situatie. Zo zijn de kostprijzen afhankelijk van de gekozen methode (langs binnen, langs buiten of de zolder) en van het gekozen isolatiemateriaal. De totaalprijs wordt als volgt opgebouwd: arbeidskosten bedragen ongeveer 50% van het totaalbedrag, 45% gaat naar het materiaal en de overige 5% zijn eventuele voorrijkosten, leveringskosten of administratiekosten. De helft van het totaalbedrag wordt dus bepaald door de isolatiespecialist. Wilt u er zeker van zijn dat u de laagste prijs betaalt, is het verstandig om de prijsopgaven van meerdere bedrijven uit Kortemark te vergelijken.

Prijzen dakisolatie

Soort dakPlaatsing isolatiePrijs per m²Totaal prijs:
Hellend (50m²)Langs binnen€35,-€1.750,-
Hellend (50m²)Langs buiten€50,-€2.550,-
Plat (12m²)Langs binnen€35,-€420,-
Plat (12m²)Langs buiten€90,-€1.080,-

Let op: Het betreffen gemiddelde prijzen per m². De prijs van het plat dak (buitenlangs) is inclusief afwerking. De overige prijzen zijn exclusief afwerking.

Dakisolatie materialen

Bent u een handige klusser en wilt u de dakisolatie eigenhandig afhandelen? Kies er dan voor om met glaswol aan de slag te gaan. Dit product is gemakkelijk in stukken te snijden, en tussen de kepers te duwen. Om te voorkomen dat u overlast ondervindt van een hoge luchtvochtigheid is het nog een optie om achter de glaswol een dampwerende laag aan te brengen. Gaat u aan de slag met de glaswolrollen? Draag dan altijd beschermende kleding, waaronder een stofbril en mondkapje. De glasvezels kunnen de ogen, mond en huid irriteren. Houd bij uw keuze in ieder geval rekening met de regeling omtrent dakisolatie 2020. Per 2020 moet uw woning voldoen aan de dakisolatienorm van 0,75 m²K/W. Meer over de consequenties van de dakisolatie 2020 regeling leest u op vlaanderen.be.

Zolderisolatie

Wie op zoek gaat naar een manier om de hoeveelheid warmteverlies te beperken, komt hoogstwaarschijnlijk uit bij zolderisolatie. Dit kan uit twee verschillende isolatietechnieken bestaan. De eerste mogelijkheid is de isolatie van de zoldervloer. Dit is een optie wanneer u de zolder enkel gebruikt als opslagruimte.

Een tweede vorm is de isolatie van het dak. Materialen die voor de zolderisolatie gebruikt worden zijn onder andere glaswol en isolatieplaten van hardschuim. Een specialist van ons isolatiebedrijf helpt u met plezier bij het maken van een keuze uit de vele isolatiematerialen. Dankzij de zolderisolatie kunt u jaarlijks tot wel €600,- besparen.

isolatiebedrijf Kortemark

Bespaar jaarlijks tot €600,- met dakisolatie!

Ook uw wooncomfort verhogen? Vraag dan snel gratis offertes aan bij isolatiebedrijven uit Kortemark.

Vloerisolatie

Het uitvoeren van een goede vloerisolatie brengt diverse voordelen met zich mee. Niet alleen bespaart u 325 kuub gas, en een vermindering van de CO2 uitstoot van 600 kilogram, ook stabiliseert u op deze wijze de luchtvochtigheid binnenshuis. Dit heeft positieve gevolgen voor zowel het gezondheidsklimaat binnenshuis, en het beperken van de aantallen ongedierte zoals huisstofmijt en zilvervisjes. In de meeste gevallen wordt een vloerisolatie toegepast door het kruipruimte isoleren van de kruipruimte. Zeker bij een hoge kruipruimte is een vloerisolatie zeer eenvoudig, en hoeft er geen extreem hak- of breekwerk te worden uitgevoerd.

houten vloer in Kortemark isoleren

Houten vloer isoleren

Het isoleren van een houten vloer gaat gemakkelijk via de onderzijde. Omdat een houten vloer vaak een draagconstructie met balken heeft, plaatsen de isolatie experts uit Kortemark hier het materiaal tussen. Houten vloeren staan bekend om kieren en naden, daarom profiteert u enorm van goede vloerisolatie. Zeker materialen als minerale wol of isolatieschuim zijn hiervoor geschikt. Dankzij de structuur van het materiaal vult dit namelijk alle naden, gaatjes en kieren op.

vloerisolatie

Isoleren van betonvloer

Heeft u een betonvloer in huis, dan is isolatie langs boven de meest voor de hand liggende keuze. Een betonvloer voelt van nature redelijk koud aan. Als u de betonvloer langs onder isoleert voelt de bovenkant van de vloer nog steeds kil aan. Met vloerisolatie langs boven profiteert u van een warmer vloeroppervlak, wat ook uw wooncomfort verhoogt. Vloerisolatie langs boven is een aardige investering, houd er rekening mee dat u uw vloer na de isolatie opnieuw moet afwerken.


kruipkelder in Kortemark isoleren

Geen kruipkelder, toch vloerisolatie?

Heeft u geen kruipruimte? Ook dan is een vloerisolatie mogelijk. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van diverse producten. Net als bij een spouwmuurisolatie of dakisolatie is polyurethaan een vaak toegepast isolatiemateriaal. Daarnaast zijn ook isolatieplaten van glaswol of steenwol, of isolatieparels regelmatig toegepaste artikelen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een vloerisolatie bij u thuis? Onze professionals uit Kortemark assisteren u graag met advies, tips en praktische ondersteuning. Wilt u de vloerisolatie met een vloerverwarming combineren? Ook dat is een optie, mits uw woning over een kruipkelder beschikt.

geluidsisolatie

Geluidsisolatie

Wist u dat er naast thermische isolatie ook mogelijkheden voor akoestische isolatie bestaan? Hebt u last van geluiden van buitenaf, of hoort u het altijd wanneer er iemand over de bovenverdieping loopt? Dan is een geluidsisolatie een goede oplossing voor u. Een geluidsisolatie kan zowel aan de buitenzijde als binnenzijde van het pand, afhankelijk van het soort overlast. Voor het toepassen van een akoestische isolering hebt u in het algemeen geen vergunning nodig. Wanneer er door de isolatietechniek iets verandert aan de voorgevel of de bouwconstructie? Dan dient u wel contact op te nemen met de gemeente om problemen te voorkomen.

Vloerisolatie prijzen

Voor de isolatie van vloeren bestaan er meerdere technieken, en daardoor ook een grote variëteit aan mogelijke kostprijzen. Voor iedereen met een beperkt budget is het raadzaam om eerst te kijken naar kruipkelder isolatie. Dit is met €20,- per m² namelijk verreweg de goedkoopste optie. Bij een gemiddelde tussenwoning met een vloeroppervlak van 70 m² ligt de totaalprijs rond de €1.400,-. Isoleert u de vloer langs onder of boven dan liggen de tarieven iets hoger. Langs onder betaalt u ongeveer €30,- per m² en langs boven ligt de prijs rond de €28,- per m². Houd er wel rekening mee dat er hier nog een bedrag voor de vloerafwerking bijkomt.

Wat is de terugverdientijd?

Het berekenen van de terugverdientijd is vrij eenvoudig. U hebt hiervoor het aantal vierkante meter van het geïsoleerde oppervlak nodig, de totaalprijs van de investering, de gasbesparing (in m3) per m2, en de gasprijs. Gemiddeld gaan we uit van een gasprijs van €0,65,- en een gasbesparing van 7m3 per m2 per jaar. Vermenigvuldig deze twee getallen met het vloeroppervlak en deel het aanschafbedrag door het bespaarbedrag. Het getal dat hier uitkomt is het aantal jaar dat het duurt voordat u de investering terugverdient hebt. Gemiddeld heeft u vloerisolatie in 7 tot 10 jaar weer terugverdient. Dat klinkt lang, maar vergeet niet dat u elk jaar opnieuw weer geniet van een warm vloeroppervlak!

Prijzen vloerisolatie

Type woningOppervlakLangs bovenLangs onderKruipkelder
Appartement60 m²€1.680,-n.v.t.n.v.t.
Tussenwoning70 m²€1.960,-€2.100,-€1.400,-
Hoekwoning75 m²€2.100,-€2.250,-€1.500,-
2 onder 1 kap100 m²€2.800,-€3.000,-€2.000,-
Vrijstaand140 m²€3.920,-€4.200,-€2.880,-

Toelichting prijstabel vloerisolatie

We hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m², zo is de prijs voor isolatie langs onder duurder omdat dit meer werk is. Isolatie langs boven is ongeveer €28,- per m². Voor isolatie langs onder betaalt u gemiddeld €30,- per m². Een kruipkelder loopt meestal niet onder de hele woning door. Het aantal vierkante meters om te isoleren is dus vaak minder dan het vloeroppervlak. De gemiddelde prijs hiervan ligt op €20,- per m².

Vloerisolatie materialen

De isolering van de vloer is met behulp van meerdere basismaterialen mogelijk. Eén van de materialen die in Kortemark erg populair zijn, zijn isolatieplaten. Isolatieplaten kan men zowel van EPS, PIR als PUR maken. De platen legt u over de ondervloer, en dekt u vervolgens af met een toplaag.

Het belangrijkste aandachtspunt bij de keuze van de soort isolatieplaten is de drukvastheid. Vloerisolatieplaten dienen een groot gewicht te kunnen dragen, zeker als u ze gebruikt voor een bovenzijde vloerisolatie. Een tweede optie is het gebruik van polyurethaan.

De vloeibare (schuim) variant is in een dag op een ondergrond te spuiten, waardoor u deze in een handomdraai van een isolatielaag voorziet. Het schuim komt in alle hoeken en naden terecht, wat tot een hoge isolatiewaarde leidt. Bovendien kapselt u op deze manier direct alle leidingen in. Het schuim is enkel toepasbaar op nieuwbouwvloeren.

Een derde techniek is het leggen van een isolatiechape. Dit is een ondervloer van isolatiemateriaal. Omdat de isolatiewaarde van een chape relatief laag is, gebruikt men dit meestal als ondervloer voor nog een isolatielaag, bijvoorbeeld van isolatieplaten. Pas dan voldoet de ondervloer aan de eisen voor de minimale isolatie. Kiest u voor de isolatie van de onderkant van de vloerplanken? Dan zijn vooral isolatieschuim, glas- en rotswol erg populair. Deze materialen vormt u namelijk gemakkelijk in de goede vorm en ze vullen alle naden op.

Is bodemisolatie ook mogelijk?

Natuurlijk. Voor de isolatie van kruipkelders bestaan meerdere geschikte producten. Vindt u het prettig om te werken met duurzame materialen? Dan is zand of een schelpenlaag wellicht een goede oplossing voor u. Met name schelpen kennen een lange levensduur door hun vochtbestendigheid. Stelt u hoge eisen aan de beperking van het warmteverlies? Overweeg dan de installatie van thermoskussens.

Verhoog uw wooncomfort en bespaar energie met vloerisolatie!

Vergelijk gratis en vrijblijvend de offertes van meerdere bedrijven uit Kortemark en bespaar tot 40%!

Soorten gevelisolatie

Het toepassen van een gevelisolatie betekent een zeer grote investering. Dit komt onder andere omdat de vakmannen een nieuwe voorzetwand plaatsen. Dit kost veel tijd én materiaal, waardoor de totaalprijs al snel oploopt. Toch heeft gevelisolatie een aantal belangrijke voordelen. Met gevelisolatie verbetert u de isolatie van het huis enorm, maar geeft u de uitstraling ook een boost. Tot slot beschermt u de voorgevel en verlengt u de levensduur van de buitenmuur. Gevelisolatie wordt vaak via de buitenmuur geplaatst. Het is echter ook mogelijk om de binnenmuur te isoleren. Dit is goedkoper en levert eenzelfde besparing op.

gevel isoleren in Kortemark

Buitenzijde van de gevel isoleren

Buitengevelisolatie is een populaire techniek met een aantal belangrijke voordelen: buitengevelisolatie verbetert de isolatie van uw woning in Kortemark en het beschermt uw gevel tegen weersinvloeden van buitenaf. Bij buitengevelisolatie plaatsen de vakmannen de isolatie tegen de buitenzijde van uw gevel. De buitengevelisolatie werken zij daarna af met een voorzetgevel. Hiervoor wordt ook wel gevelbekleding gebruikt. Zo krijgt uw woning in Kortemark met de buitengevelisolatie een compleet nieuwe uitstraling! Dit heeft uiteraard ook invloed op de woningwaarde. Houd er wel rekening mee dat u voor buitengevelisolatie vaak een vergunning moet aanvragen, omdat u het uiterlijk van uw woning verandert.

gevelisolatie Kortemark

Gevel langs binnen isoleren

Wanneer gevelisolatie langs buiten geen optie is, kunt u kijken naar het isoleren van de binnenmuur. Met muurisolatie behaalt u namelijk dezelfde voordelen, tegen lagere prijzen. De vakmannen plaatsen de isolatie tegen de binnenmuur aan en werken dit daarna af met een voorzetwand. Houd er rekening mee dat u deze voorzetwand ook opnieuw moet afwerken en dat hier ook kosten aan verbonden zitten. Bovendien levert u bij muurisolatie een gedeelte van uw leefruimte in. Hierdoor is het verstandig om te kiezen voor dunne isolatieplaten. Dankzij deze isolatieplaten houdt u zoveel mogelijk ruimte over. Het nadeel van muurisolatie ten opzichte van gevelisolatie, is dat dit de buitenmuur natuurlijk niet beschermd tegen de weersinvloeden.

Gevelisolatie prijzen

Wij noemden het al eerder: de isolering van gevels brengt de hoogste kosten met zich mee. Dit komt niet alleen doordat de gevel over het grootste oppervlak beschikt, maar vooral vanwege de hoge kosten voor de afwerking. Zeker wanneer u ervoor kiest om een nieuwe bakstenen muur te laten plaatsen stijgen de prijzen aanzienlijk. Het is dan ook met name afhankelijk van de gekozen afwerking hoe hoog de investering exact ligt, maar u vindt in de tabel hieronder wel een indicatie van de kostprijzen. Muurisolatie van de binnenmuur kost ongeveer €95,- per m² en voor gevelisolatie liggen de tarieven rond de €125,- per m².

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De kostprijzen voor gevelisolatie zijn uiteraard volledig afhankelijk van de techniek die u kiest. Zo is gevelisolatie langs buiten een stuk duurder dan muurisolatie van de binnenmuur. Daarnaast speelt ook het gekozen isolatiemateriaal een grote rol. Hoe beter de isolatie van het materiaal, des te hoger de prijs. Toch levert dit vaak ook een grotere besparing op, waardoor dit zeker het overwegen waard is. Kiest u voor gevelisolatie, houd dan ook rekening met de afwerking. De prijs van de gevelbekleding varieert namelijk ook flink: crepi is de goedkoopste optie, terwijl steenstrips of houten gevelbekleding een duurdere optie zijn.

Prijzen gevelisolatie

Type-woningOppervlakteBinnenmuurBuitenmuur
Appartement30 m²€2.850,-€3.750,-
Rijtjeshuis60 m²€5.700,-€7.500,-
Hoekwoning90 m²€8.550,-€11.250,-
2 onder 1 kap100 m²€9.500,-€12.500,-
Vrijstaand160 m²€15.200,-€20.000,-

Toelichting gevelisolatie prijstabel

We hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen. Voor binnenmuurisolatie €95-, per m² en voor het isoleren van de buitenmuur €125,-.

Deze prijzen zijn inclusief de arbeidskosten en btw. De uiteindelijke totaalprijs is afhankelijk van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Gevelisolatie materialen

Bij de keuze voor gevelisolatie, is het belangrijk na te denken over het materiaal. Kiest u namelijk voor gevelisolatie van de buitenmuur, dan is het verstandig te kiezen voor isolatiemateriaal dat goed bestand is tegen vocht: denk aan isolatieplaten van XPS of rotswol.

Kiest u voor muurisolatie van de binnenmuur dan kunt u ook kiezen voor vlokken van glaswol. Hiermee vult de isolatiespecialist de ruimte tussen de voorzetwand en de binnenmuur op. Als u niet goed weet welk isolatiemateriaal de meest geschikte keuze is, laat u dan informeren door een ervaren isolatiespecialist uit Kortemark. Op die manier weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

Welke vorm van muurisolatie kiest u?

Er zijn verschillende vormen van muurisolatie: binnenmuurisolatie, buitengevelisolatie en spouwmuurisolatie. Maar hoe weet u nu welke methode voor u de beste keuze is? Doorgaans kiezen de meeste mensen in eerste instantie voor spouwmuurisolatie. Dit is namelijk maar een kleine klus die al binnen één werkdag is uitgevoerd. Wanneer kiest u dan voor gevel- of binnenmuurisolatie?

 • Spouwmuurisolatie: als u geen vergunning wilt aanvragen en geen zin hebt in een grote verbouwing.
 • Gevelisolatie: als u naast isoleren, ook de uitstraling van de buitenmuur wilt opknappen.
 • Binnenmuurisolatie: wanneer er geen spouw aanwezig is en u geen vergunning wilt aanvragen.

Tot 40% besparen op uw gevelisolatie? Vergelijk offertes!

Maak gebruik van onze service en vergelijk gratis en vrijblijvend de prijzen van bedrijven uit Kortemark.

Plafond isoleren

Plafondisolatie is in Kortemark met name populair als geluidsisolatie. Toch zorgt ook het isoleren van het plafond voor een vermindering van uw energieverbruik. Warmte stijgt natuurlijk op, dus als u de warmte bij het plafond tegenhoudt blijft het langer warm in de woonkamer. Plafondisolatie heeft op deze manier een positieve invloed op het energielabel van uw huis, waardoor het in waarde stijgt. Uiteraard is plafondisolatie ook geschikt voor het verminderen van contactgeluid. Hiervoor maken specialisten gebruik van een zwevend plafond, waarna ze de ruimte opvullen met isolatie. Op die manier heeft u geen last meer van de voetstappen van uw bovenburen of huisgenoten!

Garage isoleren

Bij de garage kunt u verschillende onderdelen laten isoleren: de muren, het plafond of de vloer. Vaak heeft de garage slechts een enkelsteens- of zelfs halfsteensmuur, waarmee de buitenmuren een groot warmtelek zijn.

Dit hoeft geen probleem te zijn, maar als u waardevolle spullen in de garage wilt opslaan of als u de schuur wilt inzetten als werkruimte of hobbyhok dan is een goede isolatie wel belangrijk. Zo staan uw spullen warm en droog en raken deze niet beschadigd door vocht. Wilt u de garage inderdaad gebruiken als leefruimte? Voor het grootste comfort is het verstandig om zowel de vloer, het plafond en de muren te isoleren.

De voordelen van isoleren op een rij

Woningisolatie heeft een hoop belangrijke voordelen. Als u nog twijfelt, dan vindt u hieronder drie belangrijke voordelen van isoleren. Bent u overtuigd? Ga dan snel op zoek naar een betaalbaar én betrouwbaar isolatiebedrijf uit Kortemark. Vul het offerteformulier in en ontvang zo snel mogelijk gratis offertes.

Voordeel 1

Besparen op energie

besparen op prijs isolatie

Met een goede isolatie verliest u minder warmte door uw muren, dak en vloer. Zo hoeft u minder te stoken voor dezelfde, warme binnentemperatuur! Het gevolg is een lagere energierekening. Zo verdient u de investering na verloop van tijd vanzelf weer terug. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu! .

Voordeel 2

Betere vochtwering

vochtwering

Een vochtig huis heeft verschillende nadelen. Niet alleen tast vocht de bouwmaterialen aan, ook de gezondheid van u en uw huisgenoten kan hierdoor achteruitgaan. Ongedierte nestelt zich sneller in een vochtig huis, evenals schimmels. Voorkom deze problemen door uw woning te isoleren en goed te onderhouden.

Voordeel 3

Verhoog uw wooncomfort

verhoogd wooncomfort Kortemark

Dankzij de aangename binnentemperatuur én de betere vochtwering, verhoogt het wooncomfort in uw woning enorm! Geen last meer van koude voeten en dekentjes gebruikt u ’s winters alleen nog omdat het er gezellig uit ziet: niet omdat het noodzakelijk is! Laat daarom snel uw huis beter isoleren door een isolatiebedrijf uit de regio Kortemark.

Naar aanleiding van het contact dat we hebben gehad met een isolatiebedrijf uit Kortemark hebben we gekozen voor gevelisolatie aan de buitenkant. Snel geregeld en tegen een scherpe prijs. Heel erg bedankt! Dhr. Van Rooyen – Kortemark.

Premie 2018/2019

Vindt u de kosten voor woningisolatie nog net te hoog? Goed nieuws: bij de meeste isolatiemethodes heeft u namelijk recht op een isolatiepremie. Met behulp van de isolatiepremie krijgt u een deel van de investering terug, waardoor de investering een stuk aantrekkelijker is. Zo krijgt u van de netbeheerder een isolatiepremie als u uw dak of zolder isoleert. Hierover leest u meer op vlaanderen.be. Ook voor muurisolatie en vloerisolatie heeft u recht op een isolatiepremie. De hoogte van de isolatiepremie is afhankelijk van het soort woningisolatie dat u laat plaatsen. Gemiddeld ligt dit tussen de €4,- en de €6,- per geïsoleerde vierkante meter.

Verlaagd btw-tarief

Naast de isolatiepremie die u kunt aanvragen, profiteert u bij de isolatie van uw huis in Kortemark ook van het verlaagde btw-tarief. In plaats van de standaard 21% betaalt u namelijk slechts 6% btw over alle arbeids- en materiaalkosten. Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

Zo moet het pand in ieder geval 10 jaar oud zijn en mag maximaal 30% van de woning gebruikt worden voor arbeid gerelateerde doeleinden. Met andere woorden: als u vanuit huis werkt dan mag slechts 30% van het pand hiervoor gebruikt worden. Alle voorwaarden voor deze btw-regeling leest u op belgium.be.

Voordelen van isolatiebedrijf Kortemark

Als u uw woning beter wilt isoleren, is het verstandig hiervoor de hulp van een ervaren isolatiebedrijf in te schakelen. Alleen met de hulp van een vakman profiteert u van jarenlange kennis en ervaring. Zo krijgt u persoonlijk advies en weet u zeker dat u de juiste keuze maakt voor het isolatiemateriaal en de soort isolatie.

Hierna staan een aantal belangrijke voordelen van het inschakelen van een isolatiebedrijf:

 • Profiteer van optimale isolatie en hoge besparing op de stookkosten!
 • U weet zeker dat er geen beschadigingen tijdens het plaatsen ontstaan.
 • U hoeft zelf geen materiaal of gereedschappen aan te schaffen.
 • Het isolatiebedrijf geeft u een professioneel advies.

Besparen door offertes te vergelijken!

Dat u met isolatie bespaart op uw energiekosten mag duidelijk zijn. Maar wist u dat u ook gemakkelijk tot wel 40% op de isolatiekosten bespaart? Door de prijzen van meerdere isolatiebedrijven uit de regio Kortemark te vergelijken, vindt u al snel de vakman met het beste aanbod. Op die manier weet u zeker dat u de beste service krijgt tegen de laagste prijs. Overweegt u uw zolder binnenkort beter te isoleren? Of wilt u meer weten over muurisolatie of vloerisolatie? Twijfel dan niet om vandaag nog het offerteformulier in te vullen. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast!

prijzen in Kortemark voor isoleren