Vind de beste isolatie expert in Oudergem

Kom gemakkelijk en snel in contact met isolatie experts uit Oudergem en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Isolatie experts Oudergem

Top 10 isolatie experts in Oudergem

Compleet overzicht van alle isolatie experts in Oudergem en omgeving

Gratis offertes vergelijken Bespaar door offertes te vergelijken!

In Oudergem zijn 10 isolatie experts beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle isolatie experts bij jou in de buurt. Ieder isolatiebedrijf is handmatig geselecteerd en toegevoegd door het serviceteam van Isolatie-Bedrijf.be. Daarnaast heeft ieder isolatiebedrijf een eigen bedrijfspagina met contact- en adresgegevens.

Isolatiebedrijf Oudergem gezocht?

Het voordeel van je woning isoleren is dat je meteen bespaart op de stookkosten. Isolatie verdient zich dus vanzelf terug. Er bestaan diverse soorten isolatie. Denk hierbij aan spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en het isoleren van de kruipkelder. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag.

Over Oudergem

Oudergem is een plaats in de provincie Brussel en telt in 33740 inwoners, bestaande uit 16114 mannen en 17626 vrouwen, verdeeld over 16162 huishoudens. Per 16162 huishoudens is er 1 isolatie expert beschikbaar.

Gratis en vrijblijvend isolatie offertes aanvragen?

Overzicht van de top 10 isolatie experts in Oudergem en omgeving

Start met isoleren en bespaar direct op je stookkosten.Example Site – Frequently Asked Questions(FAQ)


Isolatie Oudergem

Bespaar met isolatie Oudergem

Plaats isolatie in Oudergem om jouw wooncomfort enorm te verhogen! Warmere winters en koelere zomers, zonder een dure airco aan te schaffen. Bovendien hoef je minder te stoken, waardoor je energierekening per jaar tot wel €900,- daalt! Je verdient je isolatie dus vanzelf weer terug. Op zoek naar een vakman in je regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de offertes van experts in jouw regio. Vergelijk de prijzen en bespaar tot 40%!

Wil je weten of (extra) woningisolatie iets voor jou is? Je vindt op deze pagina meer informatie over de vele verschillende mogelijkheden, voor- en nadelen en krijgt een beeld van de kosten. We vertellen je welke premies je hiervoor kunt aanvragen en geven handige tips voor het vergelijken van bedrijven, zodat je zeker de juiste keuze maakt.

Isolatiebedrijf gezocht?

Vind je snel en gemakkelijk een isolatiespecialist bij jou in de buurt!

Gratis isolatie offertes

Vergelijk gratis offertes van isolatiebedrijven. Zonder verplichtingen.

Bespaar tot 40%

Kies gemakkelijk zelf voor het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de isolatiekosten!


Vind een geschikt isolatiebedrijf

Ben jij op zoek naar een isolatiebedrijf in je eigen regio? Maak dan gebruik van onze gratis offerteservice! Zo werkt het: jij geeft je wensen door via het offerteformulier. Hierna ontvang je al snel tot 5 gratis offertes van bedrijven in je regio. Vergelijk op basis van prijs en aanbod en kies de beste offerte. Zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs! Bovendien is deze handige offerteservice gratis en zonder verplichtingen. Je zit dus nergens aan vast!Wat doen isolatiebedrijven in Oudergem?

Je kunt een isolatiebedrijf inschakelen voor heel veel verschillende werkzaamheden. Allereerst kun je bij een expert altijd terecht voor een persoonlijk en professioneel advies, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Daarnaast zijn de vakmannen ervaren in het isoleren van heel veel verschillende onderdelen van je huis, zoals je gevel, de vloer of het dak.

Schakel een isolatiebedrijf in voor één van de volgende werkzaamheden:

 • Adviseren over de verschillende mogelijkheden en materialen
 • Dak isoleren
 • Vloer isoleren
 • Spouwmuurisolatie plaatsen
 • Muurisolatie plaatsen
 • Plafond isoleren
 • Akoestische isolatie aanbrengen
 • Kruipkelder isoleren

Dakisolatie Oudergem

Wat kost isolatie in Oudergem?

De kosten van isolatie in Oudergem hangen nauw samen met het de prijs van isolatie. Spouwmuurisolatie is de goedkoopste optie en heeft een snelle terugverdientijd van 3 tot 5 jaar! Dit kost je gemiddeld €15,- tot €30,- per m². Gevelisolatie is iets duurder. Voor het isoleren van je binnenmuur liggen de kosten rond de €40,- tot €50,- per m² en buitengevelisolatie kost gemiddeld €40,- tot €60,- per m². Maar daar staat tegenover dat je met gevelisolatie wél een hogere besparing hebt op je stookkosten.

Voor dakisolatie beginnen de prijzen rond de €20,- tot €50,- per m², dat is als je het dak langs binnen isoleert. Kies je voor dakisolatie langs buiten dan liggen de kosten rond de €40,- tot €60,- per m².

Ook je woning laten isoleren? Vraag gratis offertes aan om te besparen op de isolatiekosten!

Isolatie prijs: 2024

Soort isolatie Prijs per m²* Bijzonderheden
Dakisolatie €20,- tot €50,- Langs binnen
€40,- tot €60,- Langs buiten
€25,- tot €35,- Zoldervloerisolatie
Gevelisolatie €40,- tot €60,- Buitenmuurisolatie
€40,- tot €50,- Binnenmuurisolatie
Spouwmuurisolatie €15,- tot €30,- Afhankelijk van isolatiemateriaal
Vloerisolatie €20,- tot €35,- Onder of bovenlangs
Kruipruimte isolatie €20,- tot €35,- Onder of bovenlangs

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en plaatsing. Vraag gratis offertes aan voor de exacte prijzen voor je woningisolatie.

Spouwmuurisolatie
Het isoleren van de spouwmuur, in totaal 200 vierkante meter, kostte 5.000,-. Het isoleren was binnen twee dagen afgerond en de klant merkte direct verbetering en een verlaging van de energiekosten.

Dakisolatie:
Deze klant koos ervoor om 25 vierkante meter plat dak van dakisolatie te voorzien. Hiermee behaalde hij een grote energiebesparing, want de meeste warmte gaat verloren via het dak. Het isoleren en afwerken van het dak kostte €1.450.-.


Isolatiebedrijven uit regio Oudergem vergelijken?

Zo vind je snel en gemakkelijk een goedkope isolatie expert!

Gratis offertes vergelijken


Wat beïnvloedt de prijs van isolatie?

De kosten worden beïnvloed door onder andere:

 • De gekozen isolatietechniek: Sommige methodes zijn duurder dan anderen, omdat ze meer inspanning vereisen of omdat het oppervlak gewoon groter is.
 • Het gekozen materiaal: Elk materiaal heeft zijn eigen prijs. Over het algemeen geldt: hoe beter de isolatiewaarde, hoe hoger de prijs. Maar onthoud wel dat een betere isolatiewaarde ook zorgt voor een grotere besparing.
 • Arbeidskosten: elke plaatser bepaalt zijn of haar eigen tarief. De arbeidskosten kunnen per isolatiebedrijf dus flink verschillen. Door te vergelijken vind je snel en gemakkelijk het beste aanbod.
 • Eventuele voorrijkosten: Meestal brengt het isolatiebedrijf voorrijkosten in rekening, dit zijn kosten die je betaalt nog voordat er werkzaamheden zijn uitgevoerd. Kies voor een bedrijf in je eigen regio om de voorrijkosten zo laag mogelijk te houden.

Hoeveel besparen met woningisolatie?

Wanneer je je woning laat isoleren, merk je dat direct op je energierekening. De meeste warmte gaat verloren via het dak, dus dakisolatie brengt de grootste energiebesparing op. Andere populaire isolatiesoorten zijn spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Door het isoleren van de vloer verhoog je ook je wooncomfort.

Hoeveel je kunt besparen met het isoleren van je woning is afhankelijk van een aantal factoren: welke isolatie laat aanbrengen, hoe hoog de kosten zijn en hoeveel energie je gebruikt. Momenteel is het lastig om te berekenen hoeveel je bespaart en wat de terugverdientijd is, omdat de gasprijzen erg schommelingen. Afhankeklijk van het type isolatie dat je laat plaatsen, ga je zeker een paar honderd euro per jaar besparen.

Beste isolatie in Oudergem

Wat is de beste isolatie in Oudergem? Wanneer je kiest voor woningisolatie heb je de keuze uit allerlei verschillende isolatiematerialen en isolatiesoorten. Het is het beste om isolatiebedrijf in te schakelen, deze geeft je meteen advies over wat geschikt is voor jouw woning.

Een aantal populaire isolatiematerialen zijn:

 • Pir of pur
 • XPS
 • EPS
 • Glaswol, steenwol en rotswol
 • Natuurlijke isolatiematerialen zoals schelpen

Soorten isolatie

Soort isolatie Voordelen
Dakisolatie – Grootste energiebesparing
– Afwerking van de zolder mogelijk
Gevelisolatie – Verbetering van buitengevel
Spouwmuurisolatie – Goedkoopste optie
– Geschikt voor veel woningen
Vloerisolatie – Minder warmteverlies
– Verhoging wooncomfort
Kruipruimte isolatie – Verhoging wooncomfort
– Minder vocht


Dakisolatie Oudergem

Dakisolatie is in Oudergem al jarenlang populair. In een gemiddelde tussenwoning bespaar je tot €650,- per jaar. In een hoekwoning loopt dit op tot wel €750,- per jaar!

Waarom is dakisolatie een goed idee?

Het dak is in veel huizen het grootste warmtelek. Dat komt doordat warmte opstijgt en zo via het dak vervliegt. Met het plaatsen van dakisolatie voorkom je dit warmteverlies. Er zijn hier heel veel verschillende mogelijkheden voor. Zo kun je het dak isoleren langs binnen of langs buiten, en is zelfs het isoleren van de zoldervloer een (goedkope) optie. Zoldervloerisolatie is alleen een goede keuze als je de zolder niet gebruikt en niet verwarmd wilt houden. In dat geval voorkom je dat je warmte verliest aan de zolderruimte.

De gemiddelde kosten voor een dakisolatie zijn €20,- tot €60,- per m². De kosten voor isoleren langs binnen beginnen rond de €20,- tot €50,- per m². Langs buiten isoleren kost ongeveer €40,- tot €60,- per m² en voor het isoleren van de zoldervloer betaal je ongeveer €25,- tot €35,- per m². Wil jij ook het dak beter isoleren? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar!

Plat of hellend dak isoleren?

Hoe de vakmannen jouw dak isoleren is heel afhankelijk van het type dak dat je hebt. Zo wordt er bij een hellend dak meestal gekozen voor dakisolatie langs binnen. Dit is heel gemakkelijk aan te brengen via de zolder, waardoor de vakmannen geen steigers hoeven in te zetten. De kosten liggen hierdoor ook een stuk lager.

Bij een plat dak is het juist aan te raden om isolatie langs buiten te plaatsen. Hierdoor betrek je de dakconstructie bij de warme geïsoleerde schil, wat de kans op scheuren in de constructie verkleint. Je kunt ervoor kiezen om de isolatie op het dakbeschot te plaatsen, onder de dakbedekking. Een goedkopere optie is om de dakisolatie op de dakbedekking te plaatsen. In dit geval wordt het met ballast zoals stenen of schelpen op z’n plek gehouden.

Spouwmuurisolatie Oudergem

Een goedkope manier om je gevel beter te isoleren, is door middel van spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie wordt in Oudergem regelmatig geplaatst. Voor veel mensen is het plaatsen van spouwisolatie heel laagdrempelig. Het is namelijk in één werkdag geplaatst zonder overlast, er verandert niets aan je gevel en het is de goedkoopste optie. De kosten voor spouwmuurisolatie zijn €15 tot €30,- per m². Afhankelijk van het gekozen materiaal bespaar je daarmee tot wel €600,- per jaar! Dit betekent dat je de investering bovendien in gemiddeld 3 tot 5 jaar weer terugverdient: de snelste terugverdientijd van alle isolatiemethodes! Bovendien verbeter je de geluidsisolatie ook, waardoor je minder overlast hebt van geluiden van buitenaf.

Kan ik de spouw laten isoleren?

Dat kan zolang je spouw niet vervuild is en de bakstenen in de gevel niet geglazuurd zijn. Dit kan namelijk voor vochtproblemen zorgen. Is je spouw jaren geleden al eens geïsoleerd, dan is na-isoleren ook mogelijk. Benieuwd naar de precieze kosten? Vraag dan gratis offertes aan en bespaar!


Werkwijze spouwmuur isoleren

In deze video zie je hoe specialisten een spouwmuur isoleren.


Spouw isoleren: de werkwijze

Gemiddeld neemt het plaatsen van spouwisolatie één werkdag in beslag. De vakman controleert eerst de muur op vervuiling. Heb je last van spouwmuurvervuiling, dan moet je dit eerst laten verwijderen. Doe je dit niet, dan ontstaan er koudebruggen. Hiermee krijg je vochtproblemen in je muur.

Als de muur schoon is maakt de plaatser kleine boorgaten in de voegen van het metselwerk. Hoe groot deze boorgaten zijn, is afhankelijk van de voegbreedte. Een diameter van 23 millimeter is voldoende om elk materiaal te kunnen plaatsen. Heb jij een afwijkende voeg, dan is de diameter slechts 16 millimeter. In dat geval ben je iets beperkt in je keuze, omdat dit boorgat te klein is voor glaswolvlokken.

De volgende stap is het inspuiten van het gekozen materiaal. Dit gebeurt met aandacht en helemaal evenredig, zodat de muur volledig gevuld is. Tot slot zal de plaatser de gevel afvoegen, zodat de boorgaten helemaal gedicht zijn.

Vloerisolatie Oudergem

Vloerisolatie

Ben je op zoek naar de manier waarop jij het wooncomfort het meest verbetert? Dan is vloerisolatie de keuze voor jou! Met het isoleren van je vloer heb je nooit meer last van koude voeten. Kou vanuit de kruipkelder trekt niet langer via de vloer omhoog waardoor jij je thermostaat een paar graden naar beneden kunt draaien.

Een warmere vloer is niet het enige voordeel!

Je hebt ook minder last van insecten en ongedierte en geen vochtproblemen meer. Bovendien bespaar je jaarlijks tot €200,- op je energierekening. Afhankelijk van het vloeroppervlak en de gekozen isolatie is de besparing zelfs nog hoger. Voor vloerverwarming betaal je gemiddeld €20,- tot €35,- per m², afhankelijk van de gekozen methode. Wil jij ook warmere voeten en een lagere energierekening? Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vloer isoleren: langs onder of boven?

Een vloer isoleren kan op twee manieren: langs onder of langs boven. Wat is de beste keuze? In de meeste gevallen raden isolatiebedrijven uit Oudergem aan om de vloer langs onder te isoleren. Hierbij hoef je de vloerbedekking niet te verwijderen en heeft de isolatie ook geen invloed op de hoogte van het vloeroppervlak.

Wanneer kiezen voor isoleren langs boven?

Als de kruipkelder minder hoog is dan 35 centimeter dan is isoleren aan de onderkant geen optie. Kies in dat geval om drukvaste isolatieplaten rechtstreeks op je vloer te bevestigen. Kies voor isolatieplaten met een hoge isolatiewaarde, zoals EPS of PIR, zodat je ze zo dun mogelijk kunt aanbrengen.

Gevelisolatie Oudergem

Gevelisolatie Oudergem

Gevelisolatie is de beste keuze als jij ook de staat van je gevel wilt verbeteren. Bovendien bespaar je in een gemiddelde woning tot €900,- per jaar!

Maar let op: het plaatsen van gevelisolatie in Oudergem is relatief duur, vergeleken met andere methodes. Hierdoor is de terugverdientijd iets langer, rond de 15 jaar.

Er zijn verschillende manieren om gevelisolatie te plaatsen. Bij buitengevelisolatie plaatsen de vakmannen EPS-isolatieplaten tegen de gevel aan. Dit werken ze af met een materiaal naar keuze, zoals crepi, steenstrips, hout of kunststof. Dit kost gemiddeld €40,- tot €60,- per m².

Bij binnengevelisolatie plaatsen de vakmannen een voorzetwand. De ruimte tussen de wand en de muur vullen ze op met een isolatiemateriaal. Hiervoor kun je kiezen uit onder andere: minerale wol, PUR-isolatie of dunne isolatieplaten. De kosten hiervoor liggen tussen de €40,- tot €50,- per m². Besparen op gevelisolatie? Vraag snel gratis offertes aan!

Buitenmuur of binnenmuur isoleren?

Gevelisolatie is op twee manieren mogelijk: langs binnen en langs buiten. Hoe weet je welke methode voor jou de beste keuze is?

 • Buitenmuur isoleren: zorgt voor een grotere besparing, maar het is ook een hogere investering. Het verandert ook het uiterlijk van je woning waardoor er soms een vergunning nodig is. Dit is de beste optie als je de kwaliteit en het uiterlijk van je woning wilt verbeteren en tegelijkertijd je huis beter wilt isoleren.
 • Binnenmuur isoleren: dit is iets goedkoper maar je bespaart ook iets minder. Isolatie wordt geplaatst tussen de muur en een voorzetwand, waardoor je een klein deel van je leefruimte moet inleveren. Dit is een geschikte methode als je een klein budget hebt of als het plaatsen van gevelbekleding geen optie is.

Premies isolatie 2024

In veel gevallen heb je recht op een mooie premie voor jouw isolatiewerk. Dankzij deze premie krijg je een deel van je investering weer terug, waardoor je de kosten nog sneller terugverdient!

Op vlaanderen.be vind je alle premies die er zijn voor woningisolatie. Eén van de premies valt onder de MijnVerbouwpremie. Dit is een nieuwe premie voor iedereen die investeert in een bestaande woning en voor maatregelen in energie-effeciëntie. Deze premie geldt voor alle isolatiesoorten zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie en verbouwpremie. Op de website van de Vlaamse overheid lees je ook meer over de voorwaarden.

Besparen op de kosten van isolatie in Oudergem?

Vergelijk gratis offertes en vind het goedkoopste bedrijf in jouw regio!

Isolatiebedrijven in Oudergem vergelijken: 10 tips

Met het vergelijken van isolatiebedrijven in Oudergem ben jij verzekerd van het beste aanbod. Maar je moet wel eerst weten waar je op moet letten. Hieronder geven we je 10 goede tips, zodat jij zeker bent van de beste service.

Op zoek naar een isolatiefirma? Twijfel dan niet en vraag gratis offertes aan: je zit helemaal nergens aan vast!


 

1. Vraag naar referenties

Vraag altijd om referenties en aanbevelingen. Zo krijg je een goed beeld van de kwaliteiten en de klantvriendelijkheid. Dit kan op verschillende manieren: je kan het bedrijf zelf om aanbevelingen vragen, maar je kunt ook in je eigen kring vragen naar ervaringen. Zijn die er niet, dan kun je tegenwoordig online ook heel veel ervaringen vinden.

2. Is de isolatieplaatser ervaren en bekwaam?

Natuurlijk wil jij het liefst investeren in een ervaren en vakkundig plaatser. Om zeker te weten dat je kiest voor iemand die goede kwaliteit aflevert, kun je vragen wat zijn specialisme is. Sommige isolatieplaatsers zijn ervaren in heel veel verschillende werken, terwijl andere zich juist richten op alleen gevel- of dakisolatie.

3. Met welke isolatiematerialen en merken wordt er gewerkt?

De prijzen van verschillende isolatiebedrijven kunnen flink uiteenlopen. Controleer daarom altijd welke isolatiematerialen het bedrijf gebruikt. Lijkt het isolatiebedrijf op het eerste oog te duur? Dat kan zijn omdat het bedrijf gebruik maakt van betere merken en materialen met een hogere isolatiewaarde.

4. Hoe zit het met de voorbereidende werken?

Check of de voorbereidende werkzaamheden door het isolatiebedrijf worden uitgevoerd en, zo ja, of de kosten hiervoor bij de prijs zitten inbegrepen. Als blijkt dat jouw muur nog hersteld moet worden of als de vakman je vloerbedekking moet verwijderen: wie betaalt deze kosten? Als je vooraf weet dat jij hier verantwoordelijk voor bent, kun je eventueel de voorbereidende werkzaamheden zelf uitvoeren.


Isolatie in Oudergem voor een lagere energierekening!

Vind snel en gemakkelijk een bedrijf in de buurt en bespaar tot 40%!

Gratis - Vrijblijvend

5. Hoe zit het met afwerking na de isolatiewerken?

Vraag ook naar de afwerking van de isolatiewerken. Sommige isolatiebedrijven werken zelf je vloer of gevel af, terwijl andere bedrijven alleen de isolatie plaatsen. In dat geval ben je zelf nog verantwoordelijk voor een nette afwerking die past bij je huis en interieur. Benieuwd wat dit kost? Vraag gratis offertes aan!

6. Wat zijn de garantievoorwaarden?

Neem niet genoegen met een lage prijs alleen: kijk ook eens naar de garantievoorwaarden. Soms is het verstandiger om iets meer te investeren in een bedrijf met goede garantievoorwaarden dan om het goedkoopste isolatiebedrijf in te huren. Wat gebeurt er bij schade? Wat als de dakisolatie niet correct is aangebracht? Wie is er dan verantwoordelijk voor de kosten?

7. Zelfstandig plaatser of onderdeel van grote isolatiefirma?

Je hebt de keuze tussen zelfstandige plaatsers of een vakman aangesloten bij een grote isolatiefirma in Oudergem. Wat voor jou de beste optie is, hangt af van je voorkeuren. Vaak is een groot bedrijf iets duurder, maar is de wachttijd korter. Dat komt omdat er meerdere isolatiespecialisten werken.

8. Isolatiebedrijf uit regio Oudergem?

Het is altijd slim om een isolatiebedrijf uit Oudergem in te schakelen. Dit heeft namelijk twee grote voordelen:

 • 1. Je houdt de voorrijkosten zo laag mogelijk. Hoe dichterbij de isolatiebedrijven, des te lager de voorrijkosten.
 • 2. Veel isolatiebedrijven hebben in hun eigen regio een goede reputatie en zij doen hun best om deze reputatie te behouden.

9. Hoe is de kostprijs opgebouwd?

Vraag de vakman hoe de prijs is opgebouwd: hoe duidelijker de prijsofferte, hoe completer hij meestal is. Welke materialen gebruikt hij? Hoe hoog is het arbeidsloon en hoeveel tijd denkt de expert kwijt te zijn aan het isoleren van je zolder, kruipkelder of dak?

10. Vergelijk gratis offertes

Met het vergelijken van offertes krijg je een duidelijk beeld van de gemiddelde prijs. Bovendien kies je zo eenvoudig voor het isolatiebedrijf met het beste aanbod en bespaar je zo tot wel 40% op de totaalprijs! Let niet alleen op de totaalprijs maar ook op garantievoorwaarden en materialen, zodat je zeker bent van een eerlijke prijs.

Isolatiebedrijven Oudergem

Isolatie in Oudergem plaatsen? Gratis offertes vergelijken!

Heb jij ook besloten isolatie in Oudergem te laten plaatsen? Vind snel en gemakkelijk een goedkoop isolatiebedrijf in jouw regio: start nu je gratis offerteaanvraag! Met behulp van onze gratis offerteservice vergelijk je heel gemakkelijk de prijzen van meerdere isolatiebedrijven. Kies voor de scherpste offerte of de beste garantievoorwaarden en je bent altijd verzekerd van een eerlijke prijs. Geen zorgen: de offerteaanvraag is namelijk gratis en helemaal vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken

Veelgestelde vragen over isolatie

Er bestaan nog steeds veel onduidelijkheden over het isoleren van je woning. Hieronder geeft een isolatie expert antwoord op een aantal van de meest gestelde vragen. Heb je hierna nog vragen of wil je graag weten wat het kost om je dak, vloer of muur te isoleren? Vraag dan gratis offertes aan.Waarom isoleren?

Je huis isoleren heeft grote voordelen. Je verhoogt je wooncomfort, je verlaagt je energierekening, je vergroot de woningwaarde én verlaagt de CO2-uitstoot waardoor je een positieve bijdrage levert aan het milieu. Genoeg redenen dus om je woningisolatie te verbeteren: start nu je gratis offerteaanvraag.

 


Hoe isolatie plaatsen?

Hoe de isolatie precies geplaatst wordt hangt af van de specifieke isolatiewerken in Oudergem. Ook het materiaal heeft hier invloed op. PUR-schuim wordt namelijk op het oppervlak gespoten waarna het uithardt. Minerale wol wordt vaak tussen balken onder de vloer of onder het dak geplaatst.

 


Hoeveel kost dakisolatie?

Dakisolatie langs binnen kost ongeveer €20,- tot €50,- per m². Kies je voor dak isoleren langs buiten, houd dan rekening met een iets hogere prijs: €40,- tot €60,- per m². Is je zolder onverwarmd, dan is het goedkoper om de zoldervloer te isoleren. Dit kost gemiddeld €25,- tot €35,- per m².

 


Wat kost gevelisolatie?

Voor binnengevelisolatie betaal je gemiddeld €40,- tot €50,- per m². Buitengevelisolatie is iets duurder, de prijs hiervoor ligt rond de €40,- tot €60,- per m². Houd er rekening mee dat de prijzen verschillen en afhankelijk zijn van het materiaal dat je kiest. Ook moet je de muur hierna nog afwerken met behang, stucwerk of verf.

 


Hoeveel kost spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie kost gemiddeld €15,- tot €30,- per m². De prijs is natuurlijk afhankelijk van het gekozen materiaal en de staat van je spouwmuur. Moet je nog vervuiling verwijderen, dan lopen de arbeidskosten verder op. Voor een muur van 65m² betaal je voor spouwisolatie gemiddeld €975,- tot €1.950,-.

 


Wat kost vloerisolatie?

Vloerisolatie kost gemiddeld €20,- tot €35,- per m², afhankelijk van de gekozen techniek en het materiaal. Vaak is isoleren langs boven iets duurder omdat je de vloer vaak opnieuw moet afwerken. Voor een totaaloppervlak van 60 m² liggen de kosten rond de €1.200,- tot €2.100,-.

 


Welke isolatie voor dak?

Welke dakisolatie de beste keuze is, hangt af van de gekozen techniek. Voor dakisolatie langs binnen heb je de keuze uit: glaswol, rotswol, PUR-isolatieschuim en PIR-isolatieplaten. Voor dakisolatie langs buiten zijn vochtbestendige isolatieplaten van PIR of EPS de beste optie.

 


Welke soorten spouwmuurisolatie zijn er?

Je hebt bij spouwmuurisolatie de keuze uit verschillende materialen. Bij een spouw van minimaal 3 centimeter breed kun je kiezen voor PUR-isolatieschuim en EPS parels. Glaswol is een optie als de spouw minimaal 4 centimeter breed is. Weet je niet zeker hoe breed je spouw is, vraag dan gratis offertes aan!

 


Welke vloerisolatie kiezen?

Is je kruipruimte 35 centimeter of hoger? Kies dan voor vloerisolatie langs onder. Hiervoor kun je kiezen uit glaswol, rotswol, PUR spuitisolatie en andere isolatieplaten. Is de kruipruimte niet hoog genoeg, kies dan voor vloerisolatie langs boven. Hiervoor zijn drukvaste isolatieplaten met een hoge isolatiewaarde de beste keuze.

 


Welke isolatie onder chape?

Wil je nieuwe chape laten leggen? Kies dan voor isolatie met EPS-isolatieplaten. Deze zijn drukvast, vochtbestendig en goed bestand tegen het grote gewicht van de chape. De isolatieplaten voorkomen dat de kou uit de kruipkelder omhoog trekt, en bespaart je jaarlijks tot €200,- aan stookkosten.

 


Welke isolatie voor binnenmuur?

Geschikte soorten isolatie voor jouw binnenmuur zijn glas- en rotswol, isolatieplaten van PIR of EPS en PUR-spuitisolatie. Dit wordt aangebracht met behulp van een voorzetwand. De isolatie experts plaatsen een voorzetwand voor de muur en vullen de ruimte hiertussen op met een materiaal naar keuze.

 


Welke isolatie voor crepi?

Voor buitengevelisolatie kiezen vakmannen vooral voor EPS-isolatieplaten, ook met een afwerking als crepi. Op de isolatieplaten brengen zij eerst een laag uitvlakkingsmortel aan om het oppervlak egaal te maken. Daarna werken ze dit af met een pleister naar keuze.