Isolatiebedrijf Lennik

Isolatie Lennik

Om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk warmte verloren gaat bij uw woning of bedrijfspand in Lennik zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van isolatie. Zo kunt u een spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie of vloerisolatie laten uitvoeren door de specialisten van een erkend isolatiebedrijf. Dankzij één van deze vormen van woningisolatie profiteert u bovendien van vele andere voordelen zoals een verminderde geluidsoverlast en een betere vochtbestrijding. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het isoleren van het dak, de vloer, gevel of sopuwmuur bij u thuis? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Geef uw wensen voor de isolatie aan ons door en wij sturen u spoedig een aantal vrijblijvende offertes toe van isolatie-experts uit Lennik. Vergelijk deze zelf met elkaar op basis van prijzen en aanbod en kies zo voor het isolatiebedrijf dat het beste bij u past.

Direct offertes aanvragen

Spouwmuurisolatie in Lennik

Spouwmuurisolatie Lennik

Woont u in een pand in Lennik dat is gebouwd tussen 1920 en 1975 dan is het zeer waarschijnlijk dat het gebouw wel een spouwmuur heeft, maar nog niet voorzien is van een spouwmuurisolatie. Door het na-isoleren van de spouwmuur zult u profiteren van een groot aantal voordelen. Bij een spouwmuurisolatie worden er kleine boorgaatjes in de gevel gemaakt. Hierdoor zullen wij vervolgens een vloeibaar isolatiemateriaal spuiten. Dit isolatiemateriaal kan daarna uitharden terwijl wij de boorgaten dichten. U zult aan de buitenzijde niets zien van de klus, maar het wooncomfort zal direct verbeteren. Kies uit onder andere PUR en EPS parels voor de na-isolatie.

Voordelen Spouwmuurisolatie

spouwmuur isoleren

Zoals gezegd brengt een spouwmuurisolatie van uw woning in Lennik diverse voordelen met zich mee. Het eerste voordeel heeft te maken met de snelle en gemakkelijk installatie. Dankzij deze techniek ondervindt u weinig overlast van het werk, en kunt u direct beginnen met besparen. Een tweede voordeel zijn de lage prijzen. Een derde voordeel is dat de spouwmuurisolatie tevens zorgt voor een betere vochtbestrijding. Mits er voldoende ventilatie in de muur blijft, zal er dankzij de spouwmuurisolatie minder vocht door de spouwmuur omhoogtrekken. Dit betekent onder andere dat de luchtvochtigheid in huis daalt, en dat tevens de kans op ongedierte en andere vochtproblemen sterk vermindert.

Spouwmuurisolatiematerialen

Er is volop keuze als het gaat om het materiaal bij spouwmuurisolatie. Een isolatiebedrijf uit Lennik zal u een persoonlijk advies geven over welk materiaal het meest geschikt is. Bent u op zoek naar het materiaal met de beste isolatiewaarde, dan raadt menig isolatiebedrijf PUR schuim aan. Dit is iets duurder in aanschaf, maar isoleert uitstekend en is erg geschikt voor smalle en vervuilde spouwmuren. Wilt u materiaal met de beste prijs/kwaliteit verhouding, dan is glaswol of EPS een goede keuze. De isolatiewaarde ligt lager dan die van PUR schuim, maar de aanschafprijs ligt ook een stuk lager waardoor ook dit populair is. Bij een tussenwoning bespaart u hiermee tot 22% van uw jaarlijks energieverbruik!

Spouwmuurisolatie verwijderen

Wist u dat het mogelijk is dat de spouwmuurisolatie van uw pand is verzakt? Wanneer het isolatiemateriaal in de jaren 70 of 80 is aangebracht, dan is er waarschijnlijk gebruik gemaakt van verouderde versie van glaswol of steenwol. Hoewel deze producten in eerste instantie een uitstekende isolatie leverden, is het materiaal waarschijnlijk met de tijd dunner geworden en verzakt. Dit heeft nadelige gevolgen, omdat het de ventilatie vermindert en zo de kans op schimmelplekken vergroot. Het verwijderen van de spouwmuurisolatie gebeurt met een soort grote stofzuiger. Wij zullen enkele bakstenen verwijderen en daarna de oude isolatie wegzuigen. Plaats een nieuwe spouwmuurisolatie voor een optimaal resultaat.

Spouwmuurisolatie prijzen

De kosten voor het isoleren van de spouwmuur zijn afhankelijk van een aantal factoren, maar worden grotendeels beïnvloedt door het isolatiebedrijf en –materiaal dat u kiest. De arbeidskosten bedragen tot wel 60% van de totaalkosten. Per isolatiebedrijf in Lennik verschilt de prijs voor het plaatsen enorm, dus alleen al door meerdere aanbieders te vergelijken bespaart u tot wel 30% op de totale kosten! Daarnaast is ook het materiaal van belang. Glaswol komt uit op ongeveer €15,- per vierkante meter, terwijl PUR schuim ongeveer €25,- per vierkante meter kost. De prijs van EPS parels valt hier net tussen: gemiddeld €20,- per vierkante meter. Omdat uw rendement grotendeels bepaald wordt door de breedte van de spouwmuur en niet zozeer het materiaal, blijft de terugverdientijd grotendeels hetzelfde. Op jaarbasis bespaart u bij een gemiddelde spouwmuur tot 356m3 gas, dat is een besparing van ongeveer 25% op jaarbasis.

Richtprijzen spouwmuurisolatie

Type-woning Buitenmuur EPS parels Glaswol Purschuim
Appartement 30 m² €600,- €450,- €750,-
Rijtjeshuis 60 m² €1.200,- €900,- €1.500,-
Hoekwoning 90 m² €1.800,- €1.350,- €2.250,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.000,- €1.500,- €2.500,-
Vrijstaand 160 m² €3.200,- €2.400,- €4.000,-

Toelichting prijstabel

We hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: EPS parels: €20,-, glaswol: €15,- en purschuim: €25,-.

Spouwmuurisolatie informatie aanvragen

Dakisolatie

Dakisolatie Lennik

Wilt u ervoor zorgen dat er zo weinig mogelijk warmte verloren gaat? Dan is een dakisolatie een goede keuze. Warme lucht stijgt op, en zal zo het meeste via het dak verdwijnen. Een dakisolatie kan zowel aan de buiten- als binnenkant van de dakspanten worden uitgevoerd. Wilt u zelf aan de slag met het plaatsen van de dakisolatie? Bereid u dan goed voor. Maak een keuze uit de diverse isolatiematerialen – wij adviseren glaswol of isolatieplaten – en draag beschermende kleding zodra u aan de slag gaat. In een aantal gevallen is het noodzakelijk om voordat u de laag isolatie aanbrengt eerst een dampremmende laag te plaatsen.

Plat dakisolatie

dak isoleren Lennik

Het isoleren van platte daken is een klus apart, die op drie verschillende manieren kan worden uitgevoerd door onze specialisten uit Lennik. De eerste optie is het isolatie van het plat dak aan de binnenzijde. Dit is relatief goedkoop, maar levert tevens meer kans op waterlekkage. Een beter alternatief is een dakisolatie aan de buitenzijde, met afdekking. Dit betekent dat wij eerst de isolerende laag leggen en daarna een nieuwe dakbedekking installeren. Hebt u een dakterras? Dan is een derde optie het isoleren van het dak aan de buitenzijde zonder dakbedekking. Wij garanderen dat elke vorm van dakisolatie zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing.

Dakisolatiematerialen

Bij dakisolatie vanaf de binnenkant is er ruime keuze uit diverse materialen. U dient echter wel rekening te houden met de dikte van het materiaal. Om aanspraak te kunnen maken op een isolatiepremie dient de dakisolatie een minimale R-waarde van 4,5m2K/W te hebben. Hoe slechter de isolatiewaarde van het materiaal, hoe dikker u het moet aanbrengen. PUR spuitisolatie heeft een L-waarde van 0.025, waarmee een laag van 12 centimeter voldoende is. Bij glaswol of steenwol ligt de L-waarde een stuk hoger, namelijk rond de 0.035. Om te voldoen aan de gestelde eisen is er een laag van minimaal 21 centimeter nodig. Hierdoor verkleint u de leefruimte op zolder.

Dakisolatie prijzen

Dakisolatie is op verschillende manieren mogelijk. Indien er een onverwarmde zolder aanwezig is, kiest het isolatiebedrijf in plaats van dakisolatie er vaak voor om de zoldervloer te isoleren. Bij een verwarmde zolder zal u het dak zelf met isolatiematerialen moeten bekleden. De kosten zijn uiteraard deels afhankelijk van het materiaal en de arbeidskosten. Isoleert het isolatiebedrijf uw dak binnenlangs? Per vierkante meter ligt de prijs dan rond de €40,- voor een hellend- en €30,- voor een plat dak. Wanneer u de investering heeft terugverdiend is afhankelijk van het dakoppervlak, de isolatiemethode en het gekozen materiaal. Gemiddeld genomen kan u ervan uitgaan dat u de kosten binnen 5 tot 7 jaar weer terugverdiend.

Snel besparen?

Vergelijk diverse isolatiebedrijven die bij u in de regio werkzaam zijn en bespaar tot 40% op de isolatieklus!

Zolderisolatie

Wilt u zoveel mogelijk warmte binnenshuis houden en maakt u geen gebruik van de zolder? Dan kan een zolderisolatie de juiste keuze zijn. In dit geval wordt de dakisolatie vervangen door een isolatie van de zoldervloer. Het isoleren van de zoldervloer is een stuk goedkoper dan de isolering van het dak, en zorgt er bovendien voor dat alle warmte op de woonlagen blijft. Het is goedkoper omdat er een kleiner oppervlak geïsoleerd moet worden. Gebruikt u de zolder wel als slaap- of studeerruimte? Dan adviseren wij om te wanden van de zolder en het dak van een isolatielaag te voorzien. Zo weet u zeker dat u ook op de zolderverdieping het beste warmtebehoud creëert.

Richtprijzen dakisolatie

Soort dak Plaatsing isolatie Prijs per m² Totaal prijs:
Hellend (50m²) Binnenlangs €40,- €2.000,-
Hellend (50m²) Buitenlangs €55,- €2.750,-
Plat (12m²) Binnenlangs €30,- €360,-
Plat (12m²) Buitenlangs €90,- €1.080,-

Toelichting prijstabel

We hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m². Dit zijn richtprijzen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. De prijs van het platte dak (buitenlangs) is inclusief afwerking. De rest is exclusief.

Dakisolatie informatie aanvragen

Vloerisolatie

Vloerisolatie Lennik

Het isoleren van een vloer levert diverse voordelen op. Het grootste voordeel is dat door de vloerisolatie er geen sprake meer is van optrekkende kou. Daarnaast zorgt vrijwel elke vloerisolatie tevens voor een verbetering van de vochtbestrijding. Kiest u voor een vloerisolatie bij de vloeren van uw nieuwbouwpand in Lennik? Dan hebt u de keuze uit een groot aantal isolatiematerialen en technieken voor de verwerking van het isolatiemateriaal. Wilt u de isolatie toepassen op al bestaande vloeren? Kijk dan goed naar de opties, en overweeg eventueel om de vloerisolatie te vervangen door een bodemisolatie. Een isolatie van de bodem gaat via de kruipkelder.

Kruipkelder isoleren

vloer isoleren

Bij menig pand in Lennik bevindt zich onder de vloer een kruipkelder. Deze ruimte is geplaatst om gemakkelijk bij leidingen te kunnen komen, mocht dit nodig zijn. Het nadeel van een kruipkelder is dat deze een stuk kouder is dan de bovenliggende ruimte, waardoor men last kan hebben van opstijgende kou uit de kruipkelder. Ook vochtproblemen kunnen eenvoudig in de kruipkelder ontstaan. Een isolatie van de bodem van de kruipkelder zal al deze problemen verhelpen. Voor een isolatie van de bodem kunt u kiezen uit zowel natuurlijke als kunstmatige producten. Zo maken wij onder andere gebruik van thermoskussens of schelpen.

Geluidsisolatie

Wij hebben op deze pagina veel gesproken over verschillende vormen van woonisolatie, die allen te maken hebben met het tegengaan van warmteverlies. Onze isolatiespecialisten uit Lennik helpen u echter ook met alle plezier bij het uitvoeren van een akoestische isolatie. Geluid wordt via trillingen in de lucht doorgegeven, en bij slecht geïsoleerde panden kan dit voor veel overlast zorgen. Hebt u last van geluid van buitenaf? Overweeg dan om de gevel van een extra isolatielaag te voorzien. Geluidsoverlast binnenshuis gaat u het best tegen met behulp van een vloerisolatie of de isolatie van het plafond. Plaats hiervoor isolatieplaten of noppenschuim. Vraag vrijblijvend offertes aan met behulp van ons contactformulier. Snel geregeld!

Vloerisolatie prijzen

Vloerisolatie kan over het algemeen in twee categorieën geplaatst worden: vloer- en kelderisolatie. Vloerisolatie is een grote ingreep. Allereerst omdat de hele kamer leeggehaald moet worden waarna de vloer eerst verwijderd moet worden. Kiest u voor vloerisolatie vanaf de onderzijde, dan wordt de vloer zelfs een aantal centimeter verhoogd waardoor u rekening moet houden met het verhogen van drempels en deuren. Deze methode van vloerisolatie is dan ook best prijzig: gemiddeld betaalt u €20,- tot €25,- per vierkante meter. In Lennik kiest men er dan ook vaker voor om de kruipkelder te isoleren. Dit kost gemiddeld slechts €12,- per vierkante meter. Op een oppervlak van 75 vierkante meter scheelt dit al €975,- in vergelijking met gewone vloerisolatie.

Richtprijzen vloerisolatie

Type woning Oppervlak Boven Onder Kruipkelder
Appartement 60 m² €1.200,- €1.500,- n.v.t.
Tussenwoning 70 m² €1.400,- €1.750,- €840,-
Hoekwoning 75 m² €1.500,- €1.875,- €900,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.000,- €2.500,- €1.200,-
Vrijstaand 140 m² €2.800,- €3.500,- €1.680,-

Toelichting prijstabel

We hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m2, zo is de prijs voor het isoleren van de onderzijde van de vloer duurder omdat dit meer werk is. De bovenzijde isoleren is ongeveer €20,- per m2. Voor de onderzijde isoleren betaal je gemiddeld €25,- per m2. Een kruipkelder loopt meestal niet onder de hele woning door en is bovendien meestal niet overal bereikbaar. Het aantal vierkante meters om te isoleren is dus meestal minder dan het gehele vloeroppervlak. De gemiddelde prijs hiervan ligt op €12,- per m2.

Vloerisolatiematerialen

Een isolatiebedrijf uit Lennik zal u vaak aanraden om niet de vloer, maar de kelder te voorzien van isolatie. Dit wordt vaak op twee verschillende manieren gedaan. Als er voldoende werkruimte is dan zal de isolatiespecialist het plafond van de kelder behandelen. Hiervoor zijn verschillende isolatieplaten geschikt, maar omdat er vaak sprake is van vele leidingen kiest een isolatiebedrijf sneller voor PUR schuim. Dit is in een korte tijd aangebracht en sluit perfect aan op alle leidingen, zodat alle gaten en kieren gedicht zijn. Wanneer er echt te weinig ruimte is om goed te kunnen werken, dan zal de specialist EPS parels op de bodem aanbrengen. Deze vormen een dichte laag, die opstijgend vocht en kou tegenhouden.

Vloerisolatie informatie aanvragen

Gevelisolatie

Gevelisolatie Lennik

Een laatste vorm van woningisolatie waar wij uw aandacht op willen vestigen is de gevelisolatie. Het laten uitvoeren van een gevelisolatie kent diverse positieve punten, maar zal veel tijd en geld kosten. De gemiddelde prijs voor een gevelisolatie is namelijk zo´n €10.000,-. Door het toepassen van de gevelisolatie profiteert u echter jaarlijks wel van een besparing van ongeveer €750,- op het energieverbruik. Combineert u de gevelisolatie met het impregneren van de gevel? Dan zijn bovendien wateroverlast en andere vochtproblemen verleden tijd. Voor het isoleren van de gevel kunt u het beste een erkend vakman uit Lennik inschakelen voor een optimaal resultaat.

Buitenzijde van de gevel isoleren

gevel isoleren Lennik

De isolatie van de buitenzijde van de gevel is de duurste vorm van isoleren, maar levert wel het grootste prijsvoordeel op. Bij een buitenzijde gevelisolatie wordt er tegen de bestaande gevel een isolatielaag geplaatst, die wij daarna zullen afdekken met een nieuwe gevel. Dit levert naast een hoge isolatiewaarde ook een waardevermeerdering van uw pand op, doordat de aanblik van het pand verbetert. Heb u niet een heel groot budget en wilt u liever aan de binnenzijde de gevelisolatie toepassen? Houd er dan rekening mee dat u hier enige tijd overlast van ondervindt, en dat de woonruimte met ongeveer een meter per muur kleiner wordt.

Soorten buitengevelisolatie

Als het isolatiemateriaal tegen de buitengevel is geplaatst, dan moeten wij hier een nieuwe gevel tegenaan zetten. De materialen die hiervoor gebruikelijk zijn, zijn crepi, steenstrips of houten gevelbekleding. Het eerste materiaal, crepi, is een vorm van kalk die van uw buitenmuren een egaal geheel maken. Dit geeft het pand een moderne uitstraling. Een tweede optie is het laten zetten van steenstrip. Deze steenstrips bestaan uit zeer dun gesneden bakstenen die een authentieke aanblik aan uw woning in Lennik zullen bieden. Tot slot is ook een houten of kunststof gevelbekleding mogelijk. Dit is een dure optie, maar biedt een uitstekende bescherming tegen de weersinvloeden.

Gevelisolatiematerialen

Voor gevelisolatie wordt voornamelijk EPS als glas- of steenwol gebruikt. In Lennik zal een isolatiebedrijf echter eerder EPS platen aanraden als isolatiemateriaal. Dit sluit namelijk naadloos op elkaar aan, is ongevoelig voor vocht en daarom rot- en schimmelvrij. Als bijkomend voordeel werkt het ook nog eens brandvertragend, waarmee u ook de veiligheid in huis vergroot. Voor de afwerking is er tevens volop keuze. Stucwerk levert een strak en egaal resultaat, terwijl kunststof gevelpanelen een moderne uitstraling bieden. Houten gevelbekleding wordt vaak gebruikt bij oudere woningen vanwege de authentieke uitstraling en indien u liever niets veranderd aan het aanblik, kies dan voor steenstrips. Hierdoor lijkt het alsof er een nieuwe gevel geplaatst is.

Richtprijzen gevelisolatie

Type-woning Buitenmuur Binnenmuur Buitenmuur
Appartement 30 m² €1.650,- €3.750,-
Rijtjeshuis 60 m² €3.300,- €7.500,-
Hoekwoning 90 m² €4.950,- €11.250,-
2 onder 1 kap 100 m² €5.500,- €12.500,-
Vrijstaand 160 m² €8.800,- €20.000,-

Toelichting prijstabel

We hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: binnenmuurisolatie: €55, per m² en de buitenmuur isoleren: €125,-. Deze prijzen zijn inclusief de arbeidskosten. De prijs is afhankelijk van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Gevelisolatie prijzen

In Lennik staat gevelisolatie over het algemeen bekend als de meest dure vorm van woningisolatie. Dat klopt tot op zekere hoogte. Omdat het veelal gaat om grote oppervlakken liggen de kosten voor het materiaal relatief hoog, maar omdat de klus ook erg arbeidsintensief is bedragen de arbeidskosten ruim 60% van de totaalprijs. Per vierkante meter buitengevelisolatie mag u rekenen op een gemiddelde prijs van €125,-. Hiermee behaalt u al snel een rendement van 30% op uw energierekening. Omdat de prijs vaak erg hoog ligt, is de terugverdientijd van gevelisolatie ook langer dan andere vormen van isolatie, namelijk 13 tot 15 jaar. U kan de gevel ook binnenlangs isoleren, hiervoor betaalt u gemiddeld €55,- per vierkante meter.

Gevelisolatie informatie aanvragen

Vochtwering

kruipruimte isolatie

Wij gaven eerder al aan dat het uitvoeren van één van de vele isolatietechnieken meerdere voordelen met zich meebrengt, waaronder een betere vochtbestrijding. Met name een spouwmuurisolatie, maar ook een vloerisolatie hebben een positief effect op de vochtwering. Door een betere vochtwering zal de luchtvochtigheid in huis verbeteren. Dit leidt onder andere tot minder gezondheidsklachten.

Besparen

isolatie Lennik

Het laten plaatsen van een vloerisolatie, dakisolatie of gevelisolatie zal ervoor zorgen dat uw stookkosten aanzienlijk lager worden. U zult dan ook jaarlijks tussen de €300,- tot €800,- besparen op de energiekosten. Dankzij deze besparing hebt u de investering in de isolatie in 3 tot 8 jaar terugverdiend. Na deze periode merkt u echt het verschil in de portemonnee en verdiend u op de isolatie.

Prijzen

isolatie prijzen

De prijzen voor een woningisolatie worden bepaald door een groot aantal factoren. De belangrijkste invloedsfactor is het soort isolatie waar u voor kiest. Een gevelisolatie zal altijd meer kosten dan een spouwmuurisolatie. Ook het isolatiemateriaal is van invloed op de prijzen, evenals de afmetingen van het te isoleren oppervlak. Door offertes met elkaar te vergelijken profiteert u van de meest aantrekkelijke prijs.

Dankzij deze website konden we meerdere isolatiebedrijven vergelijken voor het isoleren van onze gevel. Uiteindelijk veel geld bespaard met de investering en nu ook nog op de stookkosten! Bedankt. Ruud van Gasselt – Lennik.

Subsidieregelingen 2017/2018

Het plaatsen van isolatie bij uw woning of bedrijfspand in Lennik kost aardig wat geld. Omdat het gaat om energiezuinige maatregelen, zorgt de overheid voor een tegemoetkoming in deze kosten. Zo heeft u vaak recht op een isolatiepremie van de netbeheerder. Voorwaarde voor deze isolatiepremie is dat de woning al voor 2006 is aangesloten op het elektriciteitsnet. In eerdere jaren kwam de isolatie van aanbouw constructies niet in aanmerking voor de isolatiepremie, maar in 2017 en 2018 wel. Daarnaast zijn er ook vereisten aan het geplaatst isolatiemateriaal, in 2017 en 2018 is de minimale R-waarde 3m2K/W, dat is hoger dan in 2016. Tot slot verdwijnt in de loop van dit jaar ook de vertrouwde combipremie. In plaats hiervan heeft u recht op een extra bonus door meerdere isolatiewerken met elkaar te vergelijken in de loop van 5 jaar tijd.

Direct offertes aanvragen

Isolatie bedrijf Lennik biedt vele voordelen:

  • Simpel meerdere prijsopgaven aanvragen
  • Snel in huis
  • Isolatie experts uit Lennik
  • Jarenlange ervaring in het vak
  • Spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie
  • Kruipkelder isolatie
  • Kosteloos aanvragen

1. Vraag gratis offertes aanvragen

Wilt u weten wat de prijzen worden voor de isolatie van de kruipkelder, het plat dak of de zoldervloer? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Geef via ons webformulier uw wensen voor de isolatie door, en u krijgt zo eenvoudig en snel enkele vrijblijvende offertes toegestuurd van specialisten uit Lennik.

2. Vrijblijvend vergelijken

Het is aan u om de offertes voor het isoleren van de zoldervloer of de kruipkelder met elkaar te vergelijken op basis van prijzen en aanbod. Kijk hierbij niet alleen naar de aangegeven maximum prijs, maar ook naar eventuele bijkomende kosten voor levering van het materiaal of de voorrijkosten van de specialist.

3. Vanaf nu besparen!

Door de prijsopgaven met elkaar te vergelijken is het mogelijk om tot wel 25% op de uiteindelijke kosten voor de isolatie te besparen! Wij garanderen bovendien dat elke professional uit ons netwerk u snel en vakkundig van dienst zal zijn bij de spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie of gevelisolatie. Wij helpen u graag!