Isolatiebedrijf Bornem

Isolatie Bornem

Het isoleren van uw gezinswoning in Bornem heeft vele voordelen. Het grootste voordeel is dat u de warmte in huis houdt en er minder gas nodig is. Het isoleren van een huis kan op vele manieren en er zijn veel verschillende gebieden die u kunt aanpakken. De meeste warmte gaat verloren doordat het dak, de vloer of de muren niet geïsoleerd zijn. De prijzen voor isolatiemateriaal variëren van €15,- per m2 tot €140,- per m2. Woningen van voor 1980 zijn slecht geïsoleerd, pas 3 jaar later werden huizen voorzien van goede isolatie. Vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie past men het meest toe om een huis in Bornem energiezuiniger te maken. Gevelisolatie en het isoleren van de kruipruimte past men minder vaak toe. Naast de financiële voordelen die een geïsoleerd woonhuis met zich meebrengt is het ook beter voor het milieu omdat er minder fossiele brandstoffen verbruikt worden. Vraag via ons contactformulier vrijblijvend meerdere offertes aan van isolatiebedrijven uit uw regio.

Direct offertes aanvragen

Spouwmuurisolatie in Bornem

Spouwmuurisolatie Bornem

Spouwmuurisolatie is het volspuiten van de spouw met isolatiemateriaal zodat de muren beter warmte vasthouden en er minder warmteverlies is. Een spouwmuur bestaat uit twee muren die ongeveer 7 tot 9 centimeter uit elkaar staan. De muur zit aan elkaar vast door spouwankers waardoor het dezelfde stevigheid biedt als een massieve muur. Men gebruikt verschillende isolatiematerialen om de spouw mee op te vullen. De meest voorkomende isolatie voor een spouwmuur zijn: korrels, glaswol, wolvlokken, PUR, piepschuimkorrels, steenwol en ureumformaldehydeschuim. Bij spouwmuurisolatie boort men verschillende gaten in de buitenmuur als deze voldoet aan bepaalde voorwaarden. Zo mag er geen verf of stucwerk op de buitenkant van de spouwmuur zitten en moet de schone spouw minimaal 5 centimeter zijn.

Voordelen Spouwmuurisolatie

spouwmuur isoleren

Het grootste voordeel van spouwmuurisolatie is dat het relatief goedkoop is omdat er geen hak- en breekwerk aan vooraf gaat. Het isolatiebedrijf boort gaten in uw gevel in Bornem om zo de spouw te vullen met isolatiemateriaal. Via de muren verliest het pand de meeste warmte en daar kan u dus het meeste resultaat boeken. Wanneer u ervoor kiest dat een isolatiebedrijf uit Bornem uw spouwmuur gaat isoleren zal u er weinig hinder van ondervinden. De spouwmuurisolatie kan namelijk binnen een dag klaar zijn. Een bijkomend voordeel van deze vorm van isolatie is dat het vochtpercentage in uw pand aanzienlijk omlaag gaat. Hierdoor zult u kunnen genieten van een aangenaam leefklimaat in uw huis in Bornem.

Spouwmuurisolatie verwijderen

Woningen die in de jaren 70 zijn geïsoleerd met behulp van glaswol of steenwol, hebben tegenwoordig een grotere kans op schimmelvorming in de spouwmuur. Dit komt doordat deze kwalitatief lagere oude isolatiematerialen door de tijd sterk in dikte afnemen, en daardoor kunnen verzakken. Als er ingezakt isolatiemateriaal op de bodem van de spouw ligt, dan kan dit nadelige gevolgen hebben. Zo is waarschijnlijk het warmteverlies een stuk hoger, en stijgt ook de kans op schimmel en andere vochtproblemen. De medewerkers van een erkend isolatiebedrijf uit Bornem kunnen desgewenst het oude isolatiemateriaal voor u verwijderen en zorgen voor een up-to-date spouwmuurisolatie. Vraag vrijblijvend offertes aan.

Spouwmuurisolatie prijzen

De kosten van spouwmuurisolatie hangen af van verschillende factoren, waaronder uw eigen wensen. De arbeidskosten bepalen voor het grootste gedeelte de uiteindelijke prijs, voor circa 60%. Er zijn echter een aantal uitzonderingen. Gaat uw voorkeur uit naar het gebruik van PUR? Dat gaan de materiaalkosten een stuk omhoog, terwijl de arbeidskosten naar beneden gaan omdat PUR eenvoudig aan te brengen is. Hoeveel het aanbrengen van spouwmuurisolatie kost vindt u in de prijstabel, per materiaalsoort en per woningtype. Spouwmuurisolatie is zo ontzettend populair omdat u de investering snel hebt terugverdiend. De gemiddelde terugverdientijd van deze manier van isoleren bedraagt 2 tot 4 jaar.

Spouwmuurisolatiematerialen

Bij spouwmuurisolatie valt de keuze veelal op glaswol, EPS parels of PUR schuim. In de spouw wordt glaswol veelal aangebracht in de vorm van vlokken. Glaswol heeft vele voordelen. Het is duurzaam, verliest door de jaren heen zijn hoge isolatiewaarde niet, het is waterafstotend en brandveilig en ook op akoestisch gebied isoleert het goed. Glaswol kost gemiddeld €15,- per m². EPS parels bestaan uit polystyreen. Dit isolatiemateriaal is minder brandveilig en geluidsisolerend dan glaswol. Omdat het uit los materiaal bestaat sluit het bovendien de kieren minder goed af. De voordelen van EPS parels zijn de hoge isolatiewaarde, het is vochtregulerend, draagt bij aan een gezonde woonomgeving en het is voor 100% recyclebaar. Dit materiaal kost €20,- per m². PUR schuim is duurder dan de andere materialen. Een groot voordeel van PUR schuim is dat het elk gaatje en kiertje opvult. Hierdoor isoleert het ontzettend goed. Na het plaatsen ruikt het schuim onaangenaam, dit trekt echter binnen een week weg. Een lange levensduur en een goede vochtregulatie behoren tevens tot de voordelen. PUR schuim kost circa €25,- per m².

Richtprijzen spouwmuurisolatie

Type-woning Buitenmuur EPS parels Glaswol Purschuim
Appartement 30 m² €600,- €450,- €750,-
Rijtjeshuis 60 m² €1.200,- €900,- €1.500,-
Hoekwoning 90 m² €1.800,- €1.350,- €2.250,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.000,- €1.500,- €2.500,-
Vrijstaand 160 m² €3.200,- €2.400,- €4.000,-

Toelichting prijstabel

We hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: EPS parels: €20,-, glaswol: €15,- en purschuim: €25,-.

Spouwmuurisolatie informatie aanvragen

Dakisolatie

Dakisolatie Bornem

Met dakisolatie kunt u een heleboel energie besparen. Na gevelisolatie (35% warmteverlies), waar spouwmuurisolatie onder valt, kunt u met dakisolatie 25% warmteverlies tegengaan. De isolatie van uw dak in Bornem kan op verschillende manieren. Bij een schuin dak kan er zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant isolatiemateriaal bevestigd worden. Als de buitenkant geïsoleerd is spreekt men ook wel van een ‘warm dak’. Bij deze dakconstructie plaatst men eerst dampfolie, dan isolatie en dan pas de dakpannen. Regen en kou kunnen dan niks aantasten. Als er aan de binnenkant geïsoleerd wordt is het isolatiemateriaal aan de binnenkant van het dakbeschot bevestigd. Wanneer u een zolder heeft die u niet gebruikt kunt u er ook voor kiezen om uw zoldervloer te isoleren in plaats van het dak. Dit kost aanzienlijk minder dan een dakisolatie, maar u geniet toch de voordelen.

Dakisolatiematerialen

schuin dak isoleren Bornem

Bij dakisolatie valt de keuze veelal op glaswol, EPS, PIR of PUR. EPS wordt bij hellende of platte daken toegepast in de vorm van parels of platen. Het bestaat voor een groot gedeelte uit lucht, hierdoor ontstaat een hoge isolatiewaarde. Omdat het 100% recyclebaar is, is het ontzettend milieuvriendelijk. Glaswol kan bij dakisolatie worden gebruikt als u over een onderdak beschikt. Plaats ook altijd een dampscherm, zodat het glaswol geen vocht kan opnemen. Glaswol heeft een goede isolatiewaarde en is relatief goedkoop. Het kost gemiddeld €15,- per m². Zowel PUR als PIR is te gebruiken bij hellende en platte daken. PIR is vochtwerend, brandveilig en het heeft de hoogste isolatiewaarde van de genoemde materialen. Een nadeel is dat het milieuonvriendelijk is. Het is daarnaast ontzettend hard, waardoor het moeilijk te vormen is. PIR-isolatieplaten kosten circa €22,- tot €27,- per m². PUR wordt bij dakisolatie in de vorm van platen of schuim aangebracht.

Plat dakisolatie

Het isoleren van een plat dak is ongeveer hetzelfde als het isoleren van een schuin dak. Net als een schuin dak zit er aan de binnen- en buitenkant isolatiemateriaal bevestigd. Bij een plat dak legt het isolatiebedrijf isolatiemateriaal op de dakbedekking. Dit wordt vaak toegepast bij dakterrassen. Het voordeel hiervan is dat u erop kan lopen en staan zonder dat de dakbedekking beschadigt. Bij dakisolatie is de keuze van het isolatie materiaal erg belangrijk. Glaswol, PIR-isolatieplaten, PUR-schuim of isolatieplaten en EPS zijn het populairst in de bouwsector. De prijzen voor een dakisolatie kunnen relatief hoog zijn. Om dit te voorkomen is het een optie om zelf een deel van het werk uit te voeren. Dit scheelt al snel enkele honderden euro’s.

Zolderisolatie

De meeste warmte die u opwekt zal verloren gaan via het dak, iets wat jaarlijks kan leiden tot een verlies van ongeveer €600,-. Om een dergelijk warmteverlies te voorkomen zijn er een aantal zaken die u kunt doen. Eén van deze mogelijke oplossingen is een isolatie van de zolder. Bij een zolderisolatie wordt ofwel het dak, ofwel de zoldervloer geïsoleerd. Voor welke soor zolderisolatie u het beste kunt kiezen hangt af van het gebruik van de zolder. Slaat u hier enkel spullen op? Dan is een zoldervloerisolatie een uitstekende keus. Is de zolder in gebruik als slaapkamer? Kies dan voor een dakisolatie.

Dakisolatie prijzen

U bent natuurlijk benieuwd wat de gemiddelde prijs is voor het aanbrengen van dakisolatie. De kosten hangen af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de oppervlakte, de manier van isoleren, de materiaalkeuze en de dikte van het materiaal. Zo’n 35% van de prijs bestaat uit materiaalkosten, zo’n 5% uit machinekosten en de rest, maar liefst 60%, uit arbeidskosten. In de prijstabel ziet u dat het aanbrengen van dakisolatie tussen de €30,- en €90,- per m2 kost. Hoe lang het duurt voordat u de investering hebt terugverdiend hangt ook af van een aantal factoren, zoals uw energieverbruik, het gekozen materiaal en de isolatiemethode. Gemiddeld hebt u de investering van dakisolatie bij hellende daken langs de binnenzijde binnen 4 jaar terugverdiend. Langs de buitenzijde is de terugverdientijd zo’n 7 jaar en bij platte daken bedraagt de terugverdientijd circa 6 jaar. Exacte prijsindicatie? Vergelijk vrijblijvend offertes!

Richtprijzen dakisolatie

Soort dak Plaatsing isolatie Prijs per m² Totaal prijs:
Hellend (50m²) Binnenlangs €40,- €2.000,-
Hellend (50m²) Buitenlangs €55,- €2.750,-
Plat (12m²) Binnenlangs €30,- €360,-
Plat (12m²) Buitenlangs €90,- €1.080,-

Toelichting prijstabel

We hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m². Dit zijn richtprijzen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. De prijs van het platte dak (buitenlangs) is inclusief afwerking. De rest is exclusief.

Dakisolatie informatie aanvragen

Vloerisolatie

Vloerisolatie Bornem

Als u graag vloerisolatie wilt aanbrengen in uw huis in Bornem dan is het van belang om enkele dingen te weten. Is uw huis gebouwd voor 1983? En heeft uw benedenwoning een kruipruimte met luik van minimaal 50 centimeter diep? Als u beide vragen kan beantwoorden met ‘ja’ dan heeft het zeker zin om vloerisolatie te nemen in uw huis in Bornem. Er zijn diverse methodes om uw vloer te isoleren. Eén daarvan is door isolatiemateriaal aan de onderkant van de vloer te bevestigen. Natuurlijk heeft niet ieder huis een kruipruimte, daarom plaatst men ook wel isolatie bovenop de vloer. Veel gebruikte isolatiematerialen zijn: PUR, isolatieplaten en thermoskussens. De vochtigheid van de kruipruimte, de oppervlakte van de vloer en de isolatiewaarde van het materiaal zijn belangrijk als u vloerisolatie uit gaat kiezen. Vraag vrijblijvend offertes aan van bedrijven uit uw regio.

Vloerisolatie prijzen

onderzijde vloer isoleren

Ook bij vloerisolatie bestaat het grootste deel (60%) uit arbeidskosten en de rest uit machinekosten (5%) en materiaalkosten (35%). Het is echter goed mogelijk dat deze verhouding verschuift. Sommige materialen zijn namelijk duurder maar sneller te plaatsen. Dit is bijvoorbeeld het geval met PUR schuim. Dit kost circa €25,- per m² maar u brengt het sneller aan dan isolatieplaten van €20,- per m². Naast materiaal beïnvloedt ook de manier van vloerisolatie aanbrengen de uiteindelijke kostprijs. Vloerisolatie via de kruipkelder is bijvoorbeeld voordeliger dan vloerisolatie langs de onder- of bovenzijde. In onderstaande prijstabel vindt u een aantal gemiddelde kosten per woningtype. De soort vloer beïnvloedt tevens de kosten van vloerisolatie. Een houten vloer heeft door de balken aan de onderkant meer oppervlakte dan een betonvloer. Vloerisolatie bij een houten vloer is dus iets duurder. Gemiddeld is de terugverdientijd van vloerisolatie zo’n 5 tot 8 jaar.

Kruipkelder isoleren

Wanneer u ervoor kiest om alleen de vloer te isoleren blijft uw kruipruimte koud en vochtig. Een isolatiebedrijf kan ook in deze ruimte isolatie aanbrengen. Een isolatiebedrijf uit Bornem zal bij u in de kruipkelder een bodemisolatie aanbrengen. Vaak worden hier natuurlijke materialen voor gebruikt. Tegenwoordig worden kunststof korrels ook gebruikt om de kruipruimte mee te vullen. Hiermee zorgt u ervoor dat er geen vocht vanuit de grond in de fundering gaat zitten. Ook vermindert u de kans op ongedierte en schimmels. De prijzen van het isoleren van uw kruipkelder en de vloer zijn afhankelijk van het isolatiemateriaal, de manuren en de oppervlakte van de vloer.

Geluidsisolatie

Hebt u regelmatig last van geluiden van buitenaf en wilt u hier eindelijk iets tegen doen? Dan is het inschakelen van een isolatiebedrijf voor een akoestische isolatie een uitstekende oplossing. Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Bornem de vraag of bij een akoestische isolering ook contact moet worden gezocht met de gemeente. Dit is alleen noodzakelijk wanneer er veranderingen plaatsvinden bij de voorgevel (de aanblik van het huis) of als er iets gaat veranderen aan de stabiliteit van het pand. Een verandering in de regelgeving is dat het vanaf nu ook is toegestaan over de rooilijn te gaan bij het isoleren. Vraag bij uw gemeente na wat de exacte afspraken zijn.

geluidisolatie plaatsen

Vloerisolatiematerialen

Bij vloerisolatie kiest men vaak voor EPS-isolatieplaten, PUR schuim of een isolerende chape. Bij vloerisolatie is het gebruik van EPS-isolatieplaten ontzettend populair. Dit materiaal heeft namelijk een hoge isolatiewaarde en het is gemakkelijk te plaatsen. De kostprijs van EPS-platen hangt af van de dikte. Met een gemiddelde dikte van 8 cm kosten de platen zo’n €8,- tot €12,- per m². Net als bij spouwmuurisolatie is ook bij vloerisolatie PUR schuim een goede keuze. Het grootste voordeel hiervan is de snelle plaatsing, vrije keuze in dikte en dat het materiaal elk gaatje en kiertje vult. Een isolerende chape bestaat uit een combinatie van een cementsamenstelling en polystyreenkorrels van 2 tot 6 mm. Een nadeel van een isolatiechape is dat u het met een andere vorm van isolatie moet combineren om een goede isolatiewaarde te behalen. U betaalt hiervoor circa €14,- tot €19,- per m².

Richtprijzen vloerisolatie

Type woning Oppervlak Boven Onder Kruipkelder
Appartement 60 m² €1.200,- €1.500,- n.v.t.
Tussenwoning 70 m² €1.400,- €1.750,- €840,-
Hoekwoning 75 m² €1.500,- €1.875,- €900,-
2 onder 1 kap 100 m² €2.000,- €2.500,- €1.200,-
Vrijstaand 140 m² €2.800,- €3.500,- €1.680,-

Toelichting prijstabel

We hebben in de prijstabel gebruik gemaakt van gemiddelde prijzen per m2, zo is de prijs voor het isoleren van de onderzijde van de vloer duurder omdat dit meer werk is. De bovenzijde isoleren is ongeveer €20,- per m2. Voor de onderzijde isoleren betaal je gemiddeld €25,- per m2. Een kruipkelder loopt meestal niet onder de hele woning door en is bovendien meestal niet overal bereikbaar. Het aantal vierkante meters om te isoleren is dus meestal minder dan het gehele vloeroppervlak. De gemiddelde prijs hiervan ligt op €12,- per m2.

Vloerisolatie informatie aanvragen

Gevelisolatie

Gevelisolatie Bornem

Spouwmuurisolatie is een van de drie manieren waarop u de gevel kan isoleren. Hiernaast zijn er de volgende twee mogelijkheden: gevelisolatie aan de binnenkant middels een voorzetwand, of isolatie aan de buitenzijde van de gevel. Wanneer er geen spouwmuren zijn, is een spouwmuurisolatie geen optie. Bij gevelisolatie aan de buitenkant van de woning verandert het aangezicht van uw pand. In sommige gemeenten moet u hiervoor een vergunning voor aanvragen. Krijgt u deze niet dan kunt u alleen nog de gevel aan de binnenkant isoleren. Gipsplaten, panelen van hardschuim en reflecterende warmtebehoudende folie wordt hierbij gebruikt als isolatie. De prijzen voor een gevelisolatie zijn aanzienlijk, maar op de lange termijn zult u hiermee het meeste geld verdienen dankzij de hoge besparing.

Soorten buitengevelisolatie

gevel isoleren Bornem

Nadat er bij de buitengevelisolatie een isolatielaag is aangebracht, plaatsen wij ook een nieuwe gevel. De materialen die hiervoor geschikt zijn, zijn onder andere een pleisterlaag, een houten of kunststof gevelbekleding of steenstrips. Deze steenstrips zijn in Bornem één van de meest populaire keuzes omdat dit gaat om dun gezaagde bakstenen die rechtstreeks op het isolatiemateriaal te zetten zijn. Dankzij de steenstrips krijgt uw woning de authentieke uitstraling tegen aantrekkelijke prijzen. Laat u een grondige renovatie uitvoeren, waarbij ook extra ramen en deuren in de gevel worden gezet? Dan kan het voordeliger zijn om een volledig gemetselde muur te laten plaatsen.

Gevelisolatiematerialen

Bij gevelisolatie hangt de materiaalkeuze af van de manier waarop u isolatie aanbrengt. Voorziet u uw woning in Bornem van buitengevelisolatie? Dan kiest men veelal isolatieplaten van EPS. Omdat het voornamelijk uit lucht bestaat heeft dit materiaal een hoge isolatiewaarde. Tegen de platen wordt de gevelbekleding aangebracht. Crepi is een populaire keuze. Deze gevelbekleding draagt extra bij aan de isolatiewaarde. Bij binnenmuurisolatie plaatst de vakman eerst een voorzetwand. Hier achter komt isolatieschuim van bijvoorbeeld PUR of ook isolatieplaten van bijvoorbeeld EPS. PUR is duurder dan de meeste materialen (circa €25,- per m²) maar het isoleert ontzettend goed. Bespaar op de klus door het vergelijken van meerdere isolatiebedrijven. Vraag via het contactformulier meerdere offertes aan.

Gevelisolatie prijzen

Verschillende factoren bepalen de uiteindelijke kostprijs van gevelisolatie. Denk hierbij aan het oppervlak, de materiaalkeuze, de benodigde dikte en de bereikbaarheid. De kosten van gevelisolatie worden echter voor het grootste deel bepaald door de manier waarop u het laat aanbrengen. Gevelisolatie langs de buitenmuur is een stuk prijziger dan langs de binnenmuur. Bij de buitenmuur hebt u namelijk gevelbekleding nodig, het aanvragen van een vergunning is daarnaast verplicht. Gevelisolatie langs de buitenzijde is prijziger, maar u zult hier meer mee besparen dan bij gevelisolatie langs de binnenzijde. De terugverdientijd van gevelisolatie langs zowel de binnen- als buitenzijde bedraagt circa 13 tot 15 jaar.

binnenmuur isoleren Bornem

Richtprijzen gevelisolatie

Type-woning Buitenmuur Binnenmuur Buitenmuur
Appartement 30 m² €1.650,- €3.750,-
Rijtjeshuis 60 m² €3.300,- €7.500,-
Hoekwoning 90 m² €4.950,- €11.250,-
2 onder 1 kap 100 m² €5.500,- €12.500,-
Vrijstaand 160 m² €8.800,- €20.000,-

Toelichting prijstabel

We hebben de volgende gemiddelde prijzen genomen: binnenmuurisolatie: €55, per m² en de buitenmuur isoleren: €125,-. Deze prijzen zijn inclusief de arbeidskosten. De prijs is afhankelijk van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt.

Gevelisolatie informatie aanvragen

Vochtwering

dakisolatie prijzen

Heeft u wel eens last gehad van zilvervisjes bij u thuis in Bornem? Of misschien ruikt u wel een hele muffe lucht als u door deur van uw woonhuis binnenkomt? Optrekkend vocht vanuit de grond kan voor allerlei narigheid zorgen. Door de woning te isoleren weert u vocht uit de woning en verbetert het leefklimaat.

Besparen

isolatie Bornem

Het grootste voordeel van het isoleren van een woning is het verbruik van stookkosten die afnemen. Per soort woningisolatie wordt er enkele tot vele honderden euro’s per jaar bespaard. Hoe hoog de exacte besparing wordt, is afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal en de mate van verwarming die nodig is.

Prijzen

huis isoleren

Wist u dat door het nemen van gevelisolatie u ongeveer 35% warmteverlies kan tegengaan? Spouwmuurisolatie is daarom ook relatief goedkoop als u het vergelijkt met andere vormen van isolatie. Neem contact met het isolatiebedrijf uit Bornem via het contactformulier en voer uw specifieke wensen in.

Sinds de winter heeft ons bedrijfspand goede dakisolatie. En dat is te merken! Het is aangenamer op kantoor en de energiekosten zijn behoorlijk gedaald. Het isolatiebedrijf vonden we via Isolatie Bedrijf Bornem en was in no-time klaar met de klus. Dhr. Van Kempen – Bornem.

Subsidieregelingen 2017/2018

Vanuit de Belgische overheid zijn er enkele subsidieregelingen beschikbaar waarop u aanspraak kan maken als u uw pand in Bornem beter wilt isoleren.

 • Zo geldt er bijvoorbeeld een verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21% als u isolatiewerken laat uitvoeren. Een voorwaarde is dat u privéwoning in Bornem ouder is dan 10 jaar, de werken moeten bovendien door één aannemer uitgevoerd worden.
 • Als u dakisolatie laat plaatsen met een Rd-waarde van minimaal 4,5 m²K/W, dan komt u in 2017 in aanmerking voor een isolatiepremie van €6,- per m². Als u het laat doen door een aannemer dan komt u bovendien nog in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief. Als u deze klus als doe-het-zelver uitvoert dan komt u niet voor het btw-tarief in aanmerking en dan is de isolatiepremie €3,- per m².
 • Voor muurisolatie komt u tevens in aanmerking voor een isolatiepremie. Langs buiten moet de Rd-waarde minimaal 3 m²K/W zijn. Bij binnenmuurisolatie is de minimale waarde 2 m²K/W. Dit geldt voor isolatiewerken met een eindfactuur na 1 januari 2017. De isolatiepremie bedraagt bij beide werken €15,- per m².
 • Voor spouwmuurisolatie geldt een premie van €6,- per m², in 2018 daalt dit naar €5,- per m². Het is een eis dat de spouw minstens 5 cm breed is en helemaal wordt gevuld met isolatiematerialen.
 • Tot slot geldt er voor vloerisolatie een premie van €6,- per m². De Rd-waarde van het materiaal moet minstens 2 m²K/W bedragen.
 • Sinds 1 januari 2017 komt u via uw netbeheerder voor de Totaalrenovatiebonus in aanmerking, bovenop de gewone isolatiepremies. U komt voor deze isolatiepremie in aanmerking als u binnen 5 jaar investeert in minstens 3 energiebesparende maatregelen. Deze termijn van 5 jaren start op de datum welke op de eindfactuur van uw eerste investering staat. Hoe meer energiebesparende maatregelen, hoe hoger de isolatiepremie. Als u bij uw eengezinswoning in Bornem 3 investeringen doet dan kunt u tot €1250,- krijgen, bij 5 investeringen is dit al €2750,-.
 • Daarnaast geven vele Vlaamse provincies en gemeentes eigen isolatiepremies voor dakisolatie. De voorwaarden en bedragen hiervan verschillen per gemeente of provincie. Het is daarom verstandig om hierover contact op te nemen.
Direct offertes aanvragen

Isolatie bedrijf Bornem biedt vele voordelen:

 • Simpel prijsopgaven aanvragen
 • Aantrekkelijke prijzen
 • Isolatie experts uit Bornem
 • Jarenlange ervaring in het vak
 • Spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie
 • Kruipkelder isolatie
 • Vrijblijvend

1. Vraag gratis offertes aanvragen

Wilt u graag weten wat voor uw woonsituatie de beste vorm van isolatie is? Wilt u meer weten over de prijzen van dakisolatie, vloerisolatie of hoe duur het is om de kruipruimte te isoleren? Vul het contactformulier en geef uw specifieke wensen aan. Hoe exacter uw wensen zijn, des te beter wij u kunnen helpen. U ontvangt binnen enkele dagen de prijsoffertes thuis in Bornem.

2. Vrijblijvend vergelijken

Zodra u één of meerdere prijsoffertes heeft gedaan sturen wij deze door naar onze isolatie experts bij u in Bornem. Deze bedrijven maken een aparte prijsofferte en sturen deze naar u toe. U kunt maximaal 5 offertes toegestuurd krijgen en deze vergelijken. Op basis van uw wensen kunt u het isolatiebedrijf uitkiezen waar u het beste gevoel bij heeft om contacten en verdere afspraken mee te maken.

3. Vanaf nu besparen!

Door het vergelijken van meerdere prijsoffertes van isolatie bedrijven kunt u uiteindelijk wel 25% besparen op de prijzen van een vloer-, dak-, of gevelisolatie. Vul vandaag nog het contactformulier in en begin met minder betalen voor uw jaarlijkse energierekening. Wilt u meer weten over prijzen of een vorm van woningisolatie? Neem gerust contact op en wij helpen u graag.