Isolatiepremie

Een goede geïsoleerde woning zorgt ervoor dat de warmte in huis blijft en de kou buiten in de winter en in de zomer net andersom. Ook zorgt het ervoor dat er geen energie verloren gaat, wat u weer scheelt op uw energierekening. Toch zijn niet alle woningen goed geïsoleerd. Dat is zonde, want tegenwoordig is het mogelijk om een isolatiepremie te ontvangen. Dit houdt in dat u eigenlijk geld krijgt, wanneer u ervoor zorgt dat uw woning goed geïsoleerd is. Denkt u aan isolatie voor uw woning en wilt u meer weten over de premie voor bijvoorbeeld dakisolatie of zolderisolatie? Lees dan verder of neem contact met ons op.

Waarom isoleren

Er zijn diverse redenen waarom het verstandig is om te kiezen voor isolatie van uw woning. Zo verhoogt u uw wooncomfort met isolatiewerken. Uw woning krijgt een aangename temperatuur en het wordt makkelijker om dit zo te houden. De warmte van binnen ontsnapt niet snel naar buiten en de kou van buiten blijft ook beter daar. In de zomer werkt dit precies andersom. Ook bespaart u energie met bijvoorbeeld dakisolatie of zolderisolatie, waardoor u weer geld bespaart. Door de premies die tegenwoordig beschikbaar zijn voor isolatie, zitten er eigenlijk alleen nog maar voordelen aan isoleren. Schakel een professional in voor isolatiewerken.

Bij wie kan ik premies aanvragen?

Er zijn verschillende partijen waar u isolatiepremie aan kan vragen. Zo klopt u bijvoorbeeld bij de netbeheerder aan voor premies voor isolatie. Of u isolatiepremie krijgt, hangt van bijvoorbeeld de Rd-waarde en Lambda waarde af. De Lambda waarde is de isolerende waarde van een materiaal en de Rd-waarde is de warmteweerstand van een materiaallaag. Naast de netbeheerder, is het mogelijk om op andere manieren isolatiepremie ontvangen. Bij dakisolatie krijgt u namelijk belastingvermindering. Ook ontvangt u nog premies van de Vlaamse overheid of uw eigen gemeente en provincie. Als u aan de slag gaat met dakisolatie of zolderisolatie, is het verstandig om te kijken op hoeveel isolatiepremie u kunt rekenen.

Offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
Hoe groot is de te isoleren oppervlakte (ongeveer)? (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)

Soort isolatie (*)

Omschrijving opdracht (*)


Isolatiepremie
Premie isolatie

Dak- en zolderisolatie

Eén van de meest voordelige manieren van isolatie, en wat vaak het meeste oplevert aan premies, is dakisolatie of zolderisolatie. Vaak zijn de daken en zolder van woningen niet geïsoleerd, waardoor warmte ontsnapt en veel energie verloren gaat. Met dakisolatie en zolderisolatie lost u dit op. Daarnaast maakt u met zolderisolatie een mooie slaapkamer van de zolder. Bij dakisolatie krijgt u als premie belastingvermindering en u ontvangt isolatiepremie van de netbeheerder of gemeente. Hoeveel isolatiepremie u krijgt hangt wel af van de Lambda waarde en Rd-waarde. Laat u goed informeren over de premie voordat u aan de slag gaat met zolderisolatie of dakisolatie in 2016.

Vloerisolatie

Voor vloerisolatie kunt u ook een premie ontvangen. De hoogte van de premie voor vloerisolatie hangt ook weer af van bepaalde eisen, zoals de Rd- en Lambda waarde. Bij vloerisolatie zijn er diverse manieren mogelijk voor isolatiewerken. Zo bestaan er voor vloerisolatie speciale platen, laat u PUR spuiten of kiest u voor isolerende chape. Voordat u begint aan vloerisolatie of andere isolatie, zoals dakisolatie of zolderisolatie, is het belangrijk dat u uitzoekt hoeveel premie u krijgt en dat u meldt bij de netbeheerder of gemeente dat u aan de slag gaat met isolatie. Alleen als u van tevoren aangeeft dat u aan de slag gaat met isolatie, ontvangt u premie.

Muurisolatie

Voor een isolatiepremie zijn er diverse manieren van isolatie. Muurisolatie is hier één van. Ook als u kiest voor muurisolatie of gevelisolatie, zijn er meerdere manieren van isolatie waarvoor u een premie kunt krijgen. Zo bestaat er spouwmuurisolatie. Bij spouwmuurisolatie wordt de spouw gevuld met isolatiemateriaal. Ook is het mogelijk om bij muurisolatie of gevelisolatie te kiezen voor binnen- of buitenisolatie. Bij muurisolatie binnen wordt er isolatie aan de binnenkant geplaatst, bij muurisolatie buiten aan de buitenkant. Voor muurisolatie krijgt u isolatiepremie, maar geen belastingvoordeel. U ontvangt isolatiepremie van uw netbeheerder of gemeente als u van tevoren aangeeft dat u aan de slag gaat met muurisolatie en voldoet aan de Lambda- en Rd-waarde.

Belastingvoordelen

Niet alleen heeft u recht op premies, maar u ontvangt bij dakisolatie ook belastingvoordeel. Bij zolderisolatie hangt het van de isolatiewerken af, wat pakt u precies aan. Ook hangt het van de eisen af, voor bijvoorbeeld de Lambda- of Rd-waarde. Wel krijgt u bij zowel dakisolatie als zolderisolatie een premie. Ook voor gevelisolatie en spouwmuurisolatie is het mogelijk om een premie te ontvangen. Zorg er wel voor dat u, voordat u aan de slag gaat met dakisolatie of zolderisolatie, dit aangeeft bij de betreffende partij waar u premie of belastingvoordeel ontvangt. Alleen op deze manier ontvangt u nog een isolatiepremie voor bijvoorbeeld zolderisolatie. Voor informatie en tips over isolatiepremie van een specialist neemt u contact met ons op.

isolatie subsidie
isolatiepremie aanvragen

Beglazing

Niet alleen door de vele vormen van isolatiewerken, zoals dakisolatie, zolderisolatie of gevelisolatie is het mogelijk om uw woning goed te isoleren. Ook met beglazing kan u uw woning goed isoleren. Voor de isolatie met beglazing ontvangt u ook een isolatiepremie, mits u voldoet aan de voorwaarden. De voorwaarden voor de premie vindt u gemakkelijk via uw netbeheerder, gemeente of provincie. Voordat u dus aan de slag gaat met wat voor vorm van isolatie dan ook, kijk eerst na hoeveel premie u ontvangt en waar de isolatie aan moet voldoen om een premie te ontvangen. Het scheelt u namelijk in de kosten als u isolatiepremie ontvangt.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Is uw woning nog niet geïsoleerd? Wilt u graag aan de slag met dakisolatie, zolderisolatie of andere vormen van isolatie? Dan kan het zijn dat u een premie voor isolatie ontvangt van uw netbeheerder, gemeente of provincie. Bij dakisolatie ontvangt u belastingvoordeel, maar bij spouwmuurisolatie of gevelisolatie dan weer niet. Wel ontvangt u voor eigenlijk alle isolatiewerken, waaronder gevelisolatie en spouwmuurisolatie, een isolatiepremie. Wilt u meer informatie over isolatiepremie en wilt u dakisolatie, zolderisolatie of andere isolatiewerken uit laten voeren met premie in 2017/2018? Neem dan contact met ons op. U ontvangt van ons vrijblijvend meerdere offertes.

U bent hier:

Isolatie Bedrijf > Isolatiepremie