Dakisolatie

Om ervoor te zorgen dat uw woning zo energie-efficiënt mogelijk wordt, raden wij aan om te kiezen voor één van de vele isolatievormen die ervoor zorgen dat u bespaart op het gebruik van fossiele brandstoffen. U kunt uw pand isoleren door de vloeren, wanden of het dak van isolatiemateriaal te voorzien. Omdat er vanuit de Vlaamse overheid ook steeds meer aandacht komt voor de voordelen van isolatie, is het mogelijk om bij diverse instanties een premie aan te vragen. Deze zogeheten isolatiepremie wordt door onder andere de diverse netbeheerders en de lokale overheden uitgegeven. Wilt u meer weten over het plaatsen van isolatie? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een premie? Onze specialisten hebben enige informatie voor u op een rijtje gezet. Hebt u na het lezen van deze pagina nog vragen over een isolatiepremie of de dakwerken die wij naast dakisolatie uitvoeren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u met alle plezier

Soorten dakisolatie

Voor welke soort dakisolatie u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw budget, de beschikbare ruimte en de technische opbouw van het dak. Wij hebben voor u een aantal van de beschikbare materialen verzameld en hiervan de voor- en nadelen op een rijtje gezet. Let op: ook de hoogte van de premie is afhankelijk van het soort materiaal waar uw keuze naar uitgaat.

  • 1. Glaswol: Glaswol heeft een hoge R-waarde, en absorbeert vocht waardoor u geen extra dampremmende laag moet aanbrengen. Bovendien is glaswol een goedkoop product voor het uitvoeren van de dakisolatie. Het nadeel is dat er lichte irritatie kan optreden bij plaatsing
  • 2. Rotswol. Rotswol wordt meestal ingezet als er meerdere vormen van isolatie in één keer worden toegepast. Rotswol heeft naast een thermische ook een akoestische isolatie. Rotswol is verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten en dakisolatie specialisten tegen aantrekkelijke prijzen.
  • 3. Isolatieplaten van hardschuim. Een derde materiaal is hardschuim. Hiervan worden isolatieplaten gemaakt, die u gemakkelijk zelf kunt plaatsen en op maat maken. De dakisolatie hoeft zo niet worden overgelaten aan een specialist, waardoor u aanzienlijk op de prijzen bespaart.

Wilt u meer weten over de soorten dakisolatie die wij aanbieden? De prijzen die hiervoor gelden, of de isolatiewaarden (U-waarde, R-waarde) die zij dragen? Stel uw vraag dan vandaag nog via het webformulier. Wij informeren u graag.

Plat dak

Onder de dakwerken die wij bij een plat dak uitvoeren, staat niet vaak het aanbrengen van dakisolatie. Dit komt doordat een plat dak meestal een schuur of werkruimte afdekt. Toch kan het wel lonen om het plat dak te isoleren. De isolatie van platte daken kan zowel aan de binnen- als buitenzijde van het dak. Beide vormen van dakisolatie bieden voor- en nadelen. Zo moet u bij het aanbrengen van de isolatie aan de buitenkant van het dak oppassen voor problemen met de afwatering. Laat u de binnenkant isoleren? Dan moet u kijken naar de noodzaak voor het plaatsen van vochtremmend materiaal zodat vochtproblemen worden voorkomen. De prijzen voor het isoleren van de binnenkant zijn meestal net iets lager dan de dakisolatie aan de buitenzijde.

Hellend dak

Hebt u een hellend dak dat u van een dakisolatie wilt voorzien? Dan is het mogelijk om op de prijzen te besparen door het isolatiemateriaal zelf aan te brengen. Bij hellende daken raden wij voor dit proces het gebruik van glaswol of isolatieplaten aan. Beide materialen zijn relatief eenvoudig te plaatsen, waardoor de klus snel geklaard is. Wilt u graag de hulp van een dakwerken specialist bij het aanbrengen van de dakisolatie? Vul dan vandaag nog ons contactformulier in. Wij zorgen ervoor dat er spoedig iemand bij u is om u snel en vakkundig van dienst te zijn. Geef op het formulier aan of het gaat om een plat of hellend dak, en wat uw wensen zijn op het gebied van een premie en energie-efficiëntie.

Dak isoleren zonder onderdak

Het is erg lastig om daken te isoleren zonder onderdak. Dit komt doordat de dakisolatie in dit geval in direct contact komt te staan met de invloeden van weer en wind. Het is echter wel mogelijk om te zorgen voor een dakisolatie zonder onderdak. Wij raden aan om hiervoor de diensten van een dakwerken expert in te schakelen. De klus vereist namelijk diverse voorwaarden en enige vakkundigheid. Zo is het mogelijk om een onderliggende dakconstructie langs binnen aan te brengen als u de dakbedekking niet wilt verwijderen. Daarnaast is het tevens een optie om te kiezen voor vochtwerende isolerende platen. Een derde oplossing is om de dakbedekking af te halen en een stevig onderdak te monteren. De prijzen hiervoor zijn aanzienlijk. Deze kunt u lager maken door een premie aan te vragen, of de aanbiedingen van verschillende dakwerken experts met elkaar te vergelijken.

Zoldervloer isoleren

Wilt u graag uw woning voorzien van een dakisolatie, maar hebt u maar weinig budget? Wanneer u de zolder niet gebruikt als woonruimte, maar enkel als opslagplaats, dan is het goedkoper om de zoldervloer van isolatie te voorzien. Het isoleren van de zoldervloer heeft hetzelfde effect, en soms nog wel een groter effect dan een dakisolatie. Dit komt doordat de warmte niet meer opstijgt naar het dak, maar op de onderliggende verdieping blijft hangen. De isolatie van de zoldervloer is bovendien gemakkelijk uit te voeren. Wij adviseren om ook de zoldervloer van isolatie te voorzien met één van de diverse soorten isolatieplaten. Hoewel PUR het meest gebruikelijke materiaal is dankzij de goede stevigheid, wordt PIR steeds populairder. Dit materiaal zorgt voor een hogere R-waarde, waardoor de zoldervloer uitstekend isoleert.

Isolatiewaarden

Om te bepalen hoe hoog een premie wordt voor het plaatsen van dakisolatie, wordt er gekeken naar verschillende isolatiewaarden. Zo hebt u voor een dakisolatie onder andere een R-waarde en een L- en U-waarde. Wij willen u hier graag enige informatie geven over de eerst isolatiewaarde: de R-waarde. De R in dit begrip staat voor de warmteweerstand van een bepaald product. De waarde wordt berekend door de dikte van een isolatiemateriaal te delen door de zogeheten lambdawaarde. In tegenstelling tot de andere isolatiewaarden geldt dat bij de R-waardering een zo hoog mogelijk getal nodig is om een goed resultaat aan te duiden.

Isolatiepremie

In Vlaanderen is het mogelijk om bij zowel de Vlaamse overheid als bij de netbeheerder een isolatiepremie aan te vragen voor het plaatsen van een dakisolatie. Deze premie is afhankelijk van verscheidene voorwaarden en zaken, zoals de dikte van het gekozen isolerende materiaal en het effect op de energie-efficiëntie. Daarnaast is het per netbeheerder verschillend hoeveel zij in hun isolatiepremie vergoeden. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een isolatiepremie? Aarzel dan niet om uw vraag te stellen via ons contactformulier. Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u weten wat de hoogte wordt voor een premie? Hebt u een vraag over de isolatiewaarde van glaswol, of hebt u behoefte aan contact met een erkend dakwerken professional? Stel dan uw vragen vandaag nog via webformulier. Geef hierop zo nauwkeurig mogelijk uw wensen en vragen aan, en wij beantwoorden deze spoedig. Desgewenst sturen wij u bovendien een geheel vrijblijvende offertes toe voor het installeren van dakisolatie, of het isoleren van het plat dak. Wij zijn u graag van dienst!