Geluidsisolatie

In uw eigen woning wilt u graag rust ervaren en geen overlast hebben van geluiden buiten. Dit is helaas niet bij alle woningen het geval. Dan is het een optie om te kiezen voor geluidsisolatie voor een goede akoestiek en geen geluidsoverlast van buiten. Er bestaan diverse manieren waarop men met isolatie een betere akoestiek kan bereiken, waaronder vloerisolatie. Heeft u last van geluiden van buiten of binnen? Dan schakelt u gemakkelijk een vakman in voor het plaatsen van geluidsisolatie of vloerisolatie voor een goede akoestiek in uw woning of pand. Neem nu contact op en ontvang een vrijblijvende offerte.

Geluid van buitenaf

Vaak zijn er veel geluiden te vinden buiten uw woning, waardoor de akoestiek in uw woning verstoord wordt. Om geluid buiten de deur te houden, kiest u voor geluidsisolatie. Er bestaan diverse manieren waarop u geluid van buiten ook echt buiten kan houden. Zo laat u vloerisolatie plaatsen bij uw vloeren, of kiest u voor akoestische platen tegen de muur of het plafond. Ook is het mogelijk om te kiezen voor schuim voor geluidsabsorptie. Laat het plaatsen van de diverse soorten geluidsisolatie over aan een specialist. Zo weet u zeker dat de isolatie goed wordt geplaatst, waardoor u er jaren van geniet.

Geluid van binnenuit

Woningen werden vroeger minder goed geïsoleerd, waardoor het kan dat overlast door geluid ook van binnenuit kan komen. Bijvoorbeeld contactgeluid, wanneer de bovenburen met hakken lopen. Gelukkig kan er dan ook wat gedaan worden aan geluidsisolatie. Contactgeluid is natuurlijk erg vervelend, maar er bestaan diverse isolatiematerialen die dit op kunnen lossen en zorgen voor isolatie voor een goede akoestiek. Een professional komt bij u langs om te kijken hoe geluid van binnenuit, zoals contactgeluid, het beste opgelost kan worden. Opties zijn isolatie voor geluidsabsorptie of geluiddempend materiaal. Dit kunnen akoestische platen zijn voor muur of plafond, of vloerisolatie. Het is maar net wat uw budget is en wat zelf wilt.

Akoestiek verbeteren

Met geluidsisolatie zorgt u er niet alleen voor dat overlast door geluid of contactgeluid verleden tijd is, het zorgt ook voor een betere akoestiek. Een goede akoestiek in een woning is natuurlijk erg prettig. Het zorgt voor een goede sfeer en een stuk rust in huis. Daarom is het verstandig om te kiezen voor geluidsisolatie, wanneer u dit nog niet heeft. Door isolatie kan de akoestiek verbeterd worden. Hiervoor gebruikt men akoestische platen, welke tegen de muur, het plafond of op de vloeren geplaatst worden. Het werkt geluiddempend en zorgt ervoor dat de akoestiek in huis optimaal wordt.

Plafond isoleren

Het is mogelijk om uw plafond te laten isoleren. Isolatie van het plafond zorgt ervoor dat contactgeluid van bovenaf minder wordt. Als u bovenburen heeft die met hakken over de vloeren lopen, of wanneer u een huis heeft met meerdere verdiepingen heeft en een beter isolatie zoekt, dan is isolatie voor plafonds een goede optie. In principe werkt isolatie voor plafonds hetzelfde als de isolatie voor vloeren. Ook hier zijn er diverse isolatiematerialen voor geluidsisolatie waar u een keuze uit kunt maken, denk bijvoorbeeld aan akoestische platen of schuim. Voor tips over geluidsisolatie voor plafonds vraagt u een specialist.

Welke isolatiematerialen zijn geluiddempend?

Er bestaan diverse isolatiematerialen welke geluiddempend zijn en zorgen voor geluidsabsorptie. Denk bijvoorbeeld aan glaswolisolatie en polythyleen. Ook is schuim als isolatie geschikt en werkt het geluiddempend. Daarnaast is één van de meest gebruikte vormen van isolatie voor goede akoestiek vloerisolatie. Ook is het mogelijk om te kiezen voor akoestische platen. Deze worden geplaatst tegen de muur of het plafond. Uiteindelijk leidt dit tot een betere akoestiek en het werkt geluiddempend en zorgt voor geluidsabsorptie. Een professional kan u meer vertellen over isolatiematerialen die geluiddempend zijn en zoekt samen met u naar de meest geschikte variant voor uw woning.

Vloerisolatie

Vloerisolatie is één van de meest gebruikte vormen van geluidsisolatie. Vloerisolatie zorgt niet alleen voor een goede akoestiek in een woning, het zorgt er ook voor dat de temperatuur aangenaam blijft en het is energiezuinig. Er bestaan diverse vormen van vloerisolatie. Zo bestaan er isolatieplaten, gespoten pur en isolerende chape als vloerisolatie. Ook kan er gekozen worden voor glaswolisolatie of polythyleen als vloerisolatie. Kijk naar de wensen die u heeft, zodat u een goede keuze kan maken voor vloerisolatie. De prijzen van vloerisolatie verschillen, evenals de werking. Laat u daarom goed informeren door een isolatie specialist over de mogelijkheden voor vloerisolatie.

Geluidsisolatie muren

Rijtjeswoningen zijn erg gehorig. Daarom is het prettig om geluidsisolatie te laten plaatsen. Bij isolatie voor een goede akoestiek is het mogelijk om te kiezen voor geluidsisolatie voor de muur. Hierbij zijn er ook diverse isolatiematerialen waar u de keuze uit heeft. Denk aan schuim, wat ook gebruikt wordt bij vloeren voor geluidsabsorptie. Na geluidsisolatie van een muur heeft u minder last van contactgeluid en andere soorten geluid. U geniet van een betere akoestiek en heeft meer rust in huis. Naast de isolatie van muren is het een optie om te kiezen voor vloerisolatie of andere vormen van isolatie voor een goede akoestiek.

Zelf geluidsisolatie aanbrengen

Het aanbrengen van geluidsisolatie is een klus die u het beste kan overlaten aan een professional. Wilt u toch zelf aan de slag, zorg er dan voor dat u de juiste kennis in huis hebt en kiest voor een vorm van isolatie voor betere akoestiek die makkelijk toe te passen is. U heeft de keuze uit akoestische platen voor de muur en het plafond, of u kiest voor vloerisolatie. Ook is het mogelijk om te kiezen voor speciale isolatie schuim, glaswolisolatie of polythyleen. Op deze manier kiest u voor geluiddempend materiaal, dat u zelf makkelijk kan plaatsen. Zo heeft u geen last meer van contactgeluid of ander soort geluid dat overlast veroorzaakt.

Prijzen

Als u afhankelijk bent van uw budget, laat u dan informeren door een vakman over de verschillende prijzen. Zo zal isolatie voor een goede akoestiek zoals vloerisolatie tijdens het bouwen van een woning goedkoper zijn dan na de tijd. Laat u uw woning isoleren voor een goede akoestiek, dan zijn er nog verschillende opties waar u de keuze uit heeft. Denk aan akoestische platen voor muur, plafond of vloeren. Ook is het mogelijk om te kiezen voor schuim voor isolatie. Het plaatsen van geluidsisolatie of vloerisolatie laat u door een vakman doen. Bij ons ontvangt u de beste service als het gaat om geluidsisolatie en vloerisolatie tegen de laagste prijzen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Heeft u last van geluid, van buiten of van binnen door bijvoorbeeld contactgeluid? Bent u op zoek naar een manier van geluidsabsorptie of isolatiematerialen die geluiddempend werken? Laat dan uw woning voorzien van geluidsisolatie. Dit kan door middel van vloerisolatie, of u laat uw muur en plafond isoleren door middel van akoestische platen. Door geluidsisolatie geniet u weer van een fijne akoestiek in uw woning of pand en heeft u geen geluidsoverlast meer. Laat u informeren over de diverse isolatiematerialen en laat deze plaatsen door een specialist. Neem nu contact met ons op door het offerteformulier in te vullen en ontvang van ons een vrijblijvende offerte.