Plat dak isoleren

Voor een fijne temperatuur in uw woning of pand is het verstandig om uw daken te isoleren. Hierdoor ontsnapt de warmte in de winter niet naar buiten en blijft de temperatuur in de zomer aangenaam. Daarnaast zorgt dakisolatie ervoor dat u niet zoveel hoeft te stoken, waardoor u bespaart op uw energierekening. Het isoleren van een bestaand plat dak kunt u zelf uitvoeren, maar het is vaak een klus waarbij enige ervaring handig is. Schakel daarom bij twijfel gemakkelijk een isolatiespecialist in die voor u de dakisolatie tegen een lage prijs plaatst. Vul het offerteformulier in om in contact te komen met een isolatiespecialist. U ontvangt van ons vrijblijvend offertes.

Koud en warm dak

Er bestaan een aantal manieren waarop men een plat dak kan isoleren. Zo bestaat er dakisolatie met een koud en warm dak. Bij de isolatievorm die warm genoemd wordt, zit de isolatie aan de bovenkant en binnenzijde van de dragende constructie. Bij het isoleren op deze manier komt de dakbedekking boven op de dakisolatie en zit de dakisolatie aan de binnenzijde. Bij de vorm die koud genoemd wordt is dit precies andersom. De isolatie zit hier onder de dragende constructie en de dakbedekking zit hier bovenop. De meest gekozen methode, is de warme variant vanwege een betere isolatie. De koude constructie laat vocht niet goed weg, waardoor de dakconstructie kan gaan rotten.

Omgekeerd plat dak

Een andere variant van dakisolatie is een omgekeerd plat dak. Deze is te vergelijken met de warme variant. Het verschil tussen de twee is dat bij de omgekeerde variant de isolatie en de dakbedekking omgewisseld is. Dit houdt dus in dat de dakisolatie aan de buitenzijde zit. Dit past men vooral toe bij dakterrassen. Grind beschermt hierbij de dakisolatie aan de buitenzijde. Als u geen grind wilt, is deze variant niet aan te raden. Zonder grind kan de dakisolatie aan de buitenzijde niet beschermd worden. Laat u door een isolatiespecialist goed informeren voordat u een keuze maakt voor een methode van dakisolatie.

Soorten dakbedekking plat dak

Er bestaan diverse soorten dakbedekking voor een bestaand plat dak. De dakbedekking heeft vaak enige invloed op de manier van het isoleren van het plat dak. De meest voorkomende dakbedekking zijn grind, EPDM en bitumen. De dakbedekking beschermt de woning tegen weersinvloeden en het heeft invloed op het uiterlijk van uw woning. EPDM gaat over het algemeen vaak langer mee, maar is ook een dure variant. Grind is weer goedkoper, maar gaat minder lang mee. Bitumen heeft ongeveer dezelfde prijs als EPDM, maar gaat minder lang mee. Het is maar net wat uw wensen zijn als het gaat om dakbedekking.

Isolatiematerialen

Er bestaan vele soorten isolatiematerialen waar uit gekozen kan worden voor het isoleren van daken, zowel voor de binnenzijde als buitenzijde. De meest gebruikte varianten voor dakisolatie zijn glaswol, isolatieplaten en pir-platen. Als u zelf handig bent, is de beste optie om te kiezen voor glaswol. Dit is materiaal dat makkelijk te gebruiken is bij dakisolatie als u zelf aan de slag gaat. Een isolatiespecialist kan voor u ook aan de slag met isolatieplaten of pir-platen bij een plat dak. Laat het isoleren aan een vakman over als u zelf niet erg handig bent, zo weet u zeker dat het isoleren goed gaat.

Grind

Grind is een vorm van dakbedekking die men over het algemeen steeds minder gebruikt. Het is één van de goedkopere varianten, maar gaat vaak ook minder lang mee. Als u snel goede bescherming voor uw bestaand plat dak wilt, dan is grind een goede optie. Laat u door een specialist verder informeren over de mogelijkheden, hij helpt u bij het kiezen voor een dakbedekking.

Glaswol

Voor het isoleren van daken is glaswol een veel gekozen optie. Glaswol is eenvoudig te plaatsen, waardoor zelfklussers het ook veel gebruiken. Daarnaast sluit glaswol goed aan en het is één van de goedkopere opties als het gaat om isoleren, voor zowel een fijne temperatuur als voor geluid. Glaswol is voor zowel daken die plat zijn te gebruiken als voor schuine daken.

EPDM

EPDM is de laatste jaren steeds meer in opkomst als dakbedekking voor een bestaand plat dak. Het is ongeveer even duur als bitumen, maar het gaat langer mee, zo rond de vijftig tot zestig jaar. EPDM is gemaakt van synthetisch rubber en maakt men met lijm vast aan de daken. EPDM is bestand tegen alle weersomstandigheden en is erg duurzaam.

Isolatieplaten

Een andere vorm van isoleren zijn isolatieplaten. Isolatieplaten bestaan meestal uit kunststof of synthetische materialen. Ze zijn geschikt voor zowel platte als schuine daken en doordat het platen zijn, is het isoleren door een vakman zomaar klaar. Daarnaast hebben isolatieplaten een ontzettend goede isolatiewaarde. Ook deze dakisolatie is, net zoals glaswol, geluidswerend.

Bitumen

De meest voorkomende dakbedekking voor platte daken is bitumen. Bitumen gaat rond de dertig jaar mee en brengt men aan met een brander. Doordat de bitumen warm wordt, wordt het vloeibaar en kan het hechten aan het oppervlakte. Er zijn diverse kleuren beschikbaar, maar over het algemeen kiest men vaak voor zwarte bitumen. Bitumen is bestand tegen diverse weersinvloeden.

Pir-platen

Pir-platen worden ook veel gebruikt bij het isoleren. Pir is een kunststofsoort welke speciaal gemaakt is voor isoleren. Pir is beschikbaar in platen welke vrij hard en stevig zijn. Daardoor is het mogelijk om hier op te lopen en kunnen pir-platen gebruikt worden voor diverse oppervlaktes. Pir-platen kunnen ook in de spouw verwerkt worden. Laat een isolatiespecialist isoleren met pir-platen.

Plat dak vervangen

In plaats van het isoleren van een bestaand plat dak, heeft u de optie om uw complete platte daken te vervangen. Het vervangen van daken is een klus die uitgevoerd moet worden door een specialist. Bij het vervangen kan de gehele constructie vernieuwd worden. Zo kan er gekozen worden voor dakisolatie aan de binnenzijde en buitenzijde en voor diverse soorten isolatie. Laat u daarom voor het isoleren goed informeren, uw dat plat dak moet misschien vervangen worden. Na het vervangen van daken die plat zijn kunt u er weer jaren tegenaan en geniet u van een fijne temperatuur in uw woning.

Prijzen

In de prijs voor dakbedekking en het isoleren van een plat dak zitten verschillen. De prijs voor EPDM en bitumen dakbedekking ligt tussen de dertig en zeventig euro per vierkante meter. Bij het isoleren van een plat dak hangt de prijs af van het materiaal dat men gebruikt voor dakisolatie. Denk hierbij aan glaswol, isolatieplaten of pir-platen. Een isolatiespecialist informeert u graag verder over de prijs voor de diverse soorten dakisolatie, zowel voor de binnenzijde als buitenzijde. Wel weet u bij ons zeker dat wij de dakisolatie plaatsen tegen de laagste prijs, door een ervaren isolatiespecialist. Neem daarom contact op.

Contact met een isolatiespecialist

Heeft u een plat dak en wilt u deze laten isoleren tegen een lage prijs? Bent u op zoek naar meer informatie over de diverse soorten dakisolatie, zoals glaswol, isolatieplaten of pir-platen? Dan helpen wij u graag verder. Door het offerteformulier in te vullen en te beschrijven wat u wilt weten over dakisolatie of wat u wilt laten uitvoeren op het gebied van isolatie komt u in contact met een isolatiespecialist. Zowel dakisolatie aan de binnenzijde als buitenzijde voert hij voor u uit en hij gaat aan de slag met het vervangen van een plat dak of met de isolatie van een bestaand plat dak. Vul nu het offerteformulier in en ontvang van ons meerdere vrijblijvende offertes.