Vochtbestrijding

Een vochtig huis heeft vele gevolgen. Niet alleen voor uw gezondheid, ook de woning zelf lijdt hier onder. Rottende vloerbalken, schimmels, ongedierte en gezondheidsproblemen ontstaan door vochtproblemen. Er zijn verschillende methodes om deze problemen te onderscheiden en vervolgens van passende vochtbestrijding te voorzien. Het word tijd om vochtbestrijding toe te passen als u schimmelplekken, doorslaande gevels, vochtige muren, lekkage in uw kelder of een zwembad heeft dat leegloopt. Wees er snel bij en neem spoedig contact op met een specialist op het gebied van vochtwering voordat het verergert en u te maken krijgt met gezondheidsklachten.

Vochtbestrijding verhoogt uw woningwaarde

Uw isolatie en de conditie van uw huis worden ernstig beschadigd als u geen vochtbestrijding toepast. Pas vochtwering toe om dit te voorkomen. Vochtwering bestrijdt allerlei vochtproblemen zodat u weer comfortabel kunt wonen. Door vochtbestrijding worden schimmels weggehaald, uw muren geïnjecteerd of geïmpregneerd en het gaat problemen met condens tegen. Door goed te ventileren draagt u ook bij aan een leefbaarder klimaat.

Een passende oplossing

Ieder probleem heeft een andere aanpak nodig. Over het algemeen komen opstijgend vocht, vocht in de kruipruimte en doorslaand vocht het meeste voor. Maar er zijn hiernaast nog diverse andere moeilijkheden die door vocht ontstaan. Bij opstijgend vocht worden de muren geïnjecteerd. Doorslaand vocht wordt verholpen door de muren te impregneren en kruipruimtes en kelders worden afgedicht als vochtbestrijding. Het is van belang dat de oplossing blijvend is zodat u geen last meer krijgt van vochtigheid. Allereerst wordt de oorzaak van het vochtprobleem opgezocht. Het analyseren van de situatie is heel belangrijk. Een verkeerde oplossing kan namelijk de situatie verergeren. Het probleem zal dan terugkeren en dat is nou net wat u wilt voorkomen. Na het kiezen van de juiste behandeling begint het toepassen van de vochtbestrijding. Om de juiste diagnose te stellen worden de vochtigheidsgraad en de aanwezigheid van schadelijke zouten bepaald. Pas als het duidelijk is wat de oorzaak is kunnen de specialisten aan de slag gaan.

Wilt u de vochtproblemen verhelpen? Kijk dan eens op de website van Pvdv uit Gent.