Isolatiechape

Er bestaan verschillende manieren van isolatie. Zo bestaat er isolatie voor daken en muren, maar er bestaat ook vloerisolatie. Zorgt u voor een goede combinatie van verschillende isolerende gedeeltes in uw woning, dan profiteert u optimaal van het isolerende effect. Daarnaast is isolatie voor uw vloer erg prettig, u bent immers bijna altijd in contact met de vloer. Als u zorgt voor goede isolerende chapewerken voor uw vloer, voelt deze warmer en comfortabel aan. Isolatiechape is ideaal voor wanneer er beperkte ruimte is. Door isolatiechape te gebruiken slaat u twee vliegen in één klap, u zorgt namelijk voor een goede ondervloer en u zorgt ervoor dat uw woning en vloer goed geïsoleerd wordt.

Wat is chape?

De ondervloer of de laag cement waar de uiteindelijke vloer, bijvoorbeeld laminaat of tegels, op wordt geplaatst wordt ook wel chape genoemd. Bij isolerende chape is in plaats van los isolerend materiaal dit al toegevoegd aan de chape. Dit noemt men ook wel isolatiechape. Doordat er in principe altijd een ondervloer gelegd wordt, bespaart men ruimte door de chape meteen te isoleren, in plaats van een aparte vorm van isolatie. Hierdoor gebruikt men isolatiechape vaak bij gebrek aan ruimte. Daarnaast is isolatiechape ook geschikt als extra vorm van isolatie. Doordat er verschillende vormen van isolatiechape zijn is er altijd één die bij uw woning past.

Thermische vloerisolatie

Bij het kiezen voor isolerende chape voor uw vloer kan er rekening gehouden worden met thermische vloerisolatie en een akoestische variant. Thermische vloerisolatie zorgt ervoor dat de temperatuur aangenaam wordt en uw woning goede geïsoleerd is. Er zijn verschillende mogelijkheden voor thermische vloerisolatie. Zo kunt u kiezen voor pur, isolatieplaten en isolerende mortels. Isolerende mortels is hetzelfde als isolerende chapewerken. De dikte van de thermische variant verschilt. Zo zal voor een benedenvloer een dikkere isolerende laag nodig zijn dan voor een vloer boven. Onze specialist kan u meer vertellen over thermische isolatie en legt deze voor u tegen een lage prijs.

Verschillende vloeichape

Een optie voor wanneer u wilt kiezen voor chapewerken, is vloeichape of anhydrietchape ook een optie. Hierbij is vaak een dunnere laag van chape voldoende en daarnaast is anhydrietchape milieuvriendelijk. Ook kan vloeichape snel gelegd worden en heeft het een kortere droogtijd dan andere chapewerken. Vloeichape of anhydrietchape is daarnaast ideaal wanneer u vloerverwarming wilt. Wanneer u vloeichape, anhydrietchape of andere chapewerken wilt laten leggen of zelf leggen, neemt u contact met ons op. Wij geven informatie over isolatiechape en anhydrietchape en leggen het tegen een lage prijs.

Zelf chappen

In plaats van het uitbesteden, is het mogelijk om zelf aan de slag te gaan met chappen. Het is namelijk mogelijk om zelf chape te leggen. Eerst maakt u zelf de chape om vervolgens te chappen. Het is belangrijk dat het chappen gedaan wordt, ligt de chape zelf niet goed dan heeft dit invloed op de hele vloer en kunt u daar later problemen mee krijgen. Houdt ook rekening met een droogtijd wanneer u zelf aan de slag gaat met chappen. De droogtijd van chape is over het algemeen één centimeter per zeven tot tien dagen. Plan dus ook ruimte voor de droogtijd. Zonder een goede droogtijd kunt u de vloer ook niet leggen.

Akoestische vloerisolatie

Om geluid in uw woning te dempen heeft u de keuze voor akoestische vloerisolatie. Akoestische isolatie zorgt ervoor dat het geluid van bijvoorbeeld schoenen op de vloer gedempt wordt. Kiest u voor vloerisolatie, dan heeft u de keuze uit een combinatie van thermische en akoestische isolatie. Op deze manier geniet van een lekkere temperatuur en heeft u minder geluidsoverlast. Ook kunt u kiezen voor alleen akoestische isolatie, of u laat de akoestische variant over de thermische heen plaatsen. Laat u wel goed informeren, in sommige situaties zwakt de akoestische vloerisolatie de thermische af. Onze professional geeft u advies en plaatst de thermische of akoestische isolatie.

Prijzen

De prijs voor isolatiechape en andere chapewerken verschilt. Zo hangt de prijs af van de vorm van isolerende chape waar u voor kiest. Kiest u voor vloeichape, zoals bijvoorbeeld anhydrietchape, of kiest u voor een andere vorm van isolatiechape? Daarnaast hangt het af van het oppervlakte waarmee gewerkt moet worden voor de chapewerken. Hoe groter het oppervlakte waar isolerende chape gelegd moet worden, hoe hoger de prijs. Wilt u meer weten over isolerende chapewerken of isolatiechape? Onze professional op het gebied van chapewerken geeft u informatie en advies en zorgt voor het leggen van isolatiechape. Neem nu contact met ons op en vul het contactformulier in.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u isolatiechape laten leggen? Of bent u op zoek naar een specialist op het gebied van isolerende chapewerken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben erkende isolatie specialisten in huis die u alles kunnen vertellen over isolatiechape en andere chapewerken. Daarnaast zorgen zij ervoor dat de isolerende chape gelegd wordt, zodat u kunt genieten van een goed geïsoleerde vloer. Wilt u chapewerken uit laten voeren en isolatiechape laten leggen tegen een lage prijs? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen. U ontvangt van ons vrijblijvende offertes voor de chapewerken en de beste service tegen de beste prijs.