Woning in Grimbergen isoleren?

Vergelijk isolatie offertes van vakmannen uit je regio en bespaar!

Isolatie Grimbergen

Wil je ook een hoger wooncomfort en lagere stookkosten? Laat dan je woning isoleren! Isolatie in Grimbergen is mogelijk in het dak, de gevel, kruipruimte en op vele andere plekken. Op deze pagina lees je alles over verschillende isolatiemethodes, de juiste isolatiematerialen voor elke klus en de kosten van isolatie. Ook lees je meer over wat een isolatiespecialist voor jou kan betekenen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Binnen enkele dagen ontvang je een aantal gratis én vrijblijvende offertes voor isolatie. Door deze te vergelijken weet je zeker dat je de isolatiespecialist met de beste deal kiest. Je krijgt de beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Voordelen van huis isoleren

Wanneer in Grimbergen isolatie in je woning (extra) laat aanbrengen, bespaar je uiteraard op je stookkosten. Er zijn echter meer voordelen! De belangrijkste voordelen van isoleren op een rijtje:

 • Lagere stookkosten: je bespaart jaarlijks tot wel 20% op je energierekening!
 • Minder tocht en vochtproblemen: je merkt direct dat je wooncomfort stijgt.
 • Hogere woningwaarde: isolatie maakt je woning meer waard.
 • Beter voor het milieu: je verbruikt minder energie en stoot minder CO2 uit.
 • Ontvang premie: voor de meeste isolatie kunt je een (landelijke) premie aanvragen.

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes.
Hoe groot is de te isoleren oppervlakte in m2 (schatting)?

Gewenste soort isolatie (*)

Is uw spouwmuur al eens geïsoleerd of geverfd? (*)

Wat is het bouwjaar van uw woning? (*)
Waar wilt u de vloerisolatie laten aanbrengen? (*)
Wat voor afwerking wenst u? (*)
Betreft het een plat dak, of een hellend dak? (*)

Omschrijving van uw opdracht (*)


Gratis – Vrijblijvend

Woning isoleren?

Vind eenvoudig en snel een vakman uit jouw regio!

Gratis offertes!

Vul het formulier in en ontvang gratis meerdere offertes!

Vergelijk & bespaar!

Vergelijk de offertes en bespaar tot wel 40% op je isolatiekosten!

Waarom een isolatiebedrijf inschakelen?

Twijfel je of je zelf gaat isoleren of dat je een vakman inschakelt? Natuurlijk is het goedkoper om de klus zelf te doen in plaats van deze uit te besteden. Toch is het altijd verstandig een specialist in te schakelen. Waarom? Een vakman levert altijd kwaliteitswerk. Je profiteert optimaal van je isolatie.

Waarom kiezen voor een isolatiespecialist?

 • Geen koudebruggen: de specialist zorgt ervoor dat er geen gaten en kieren in de isolatie zitten die voor warmteverlies zorgen.
 • De juiste materialen: een vakman weet precies welk isolatiemateriaal geschikt is voor jouw klus.
 • Snel terugverdiend: je verdient de kosten van de vakman snel terug door de besparing op je stookkosten.

isolatie Grimbergen

Wat zijn de isolatie prijzen?

Wil je weten wat isolatie in Grimbergen ongeveer kost? Spouwmuurisolatie in de buitengevel van je woning kost gemiddeld €15,- tot €25,- per m². Wil je liever warme voeten? Vloerisolatie in Grimbergen heeft een gemiddelde kostprijs van €25,- tot €30,- per m².

Kruipruimte isolatie is met gemiddeld €20,- per m² iets goedkoper. Je dak laten isoleren heeft een gemiddelde prijs van €35,- per m² langs binnen. Langs buiten is duurder, maar dan heb je binnen geen ruimteverlies. Dakisolatie plaatsen langs buiten kost gemiddeld €50,- tot €90,- per m².

Wil je liever exacte prijzen weten? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes van isolatiespecialist bij jou uit de buurt!

Isolatie prijs per m²

Soort isolatiePrijs per m²Bijzonderheden
Spouwmuurisolatie€15,- tot €25,-Afhankelijk van materiaal
Vloerisolatie€25,- tot €30,-Onder of bovenlangs
Kruipruimte isolatie€20,-Afhankelijk van materiaal
Dakisolatie€35,-Langs binnen
€50,- tot €90,-Langs buiten
Gevelisolatie€95,-Langs binnen
€125,-Langs buiten (buitengevelisolatie)
Geluidsisolatie€25,- tot €40,-Geluidsisolatie muur
€30,- tot €50,-Geluidsisolatie plafond
€50,- tot €100,-Geluidsisolatie muur

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan voor de exacte prijzen voor jewoningisolatie.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

In de vorige prijstabel vind je richtprijzen. De totaalprijs van isolatie in Grimbergen is namelijk afhankelijk van verschillende keuzes:

 • De gekozen soort isolatie bepaalt voor het grootste gedeelte de kostprijs. Spouwmuurisolatie in Grimbergen is bijvoorbeeld goedkoper dan gevelisolatie.
 • Je hebt altijd keuze uit meerdere isolatiematerialen, die elk een eigen prijs hebben.
 • Over isolatiewerken betaal je slechts 6% btw over de materialen en arbeidskosten wanneer je een vakman inschakelt. Op financien.belgium.be lees je meer over het verlaagde btw-tarief.
 • Ieder isolatiebedrijf hanteert eigen tarieven voor arbeid. Vergelijk offertes en je weet zeker dat je niet te veel betaalt.

Isolatie plaatsen tegen een interessante prijs

Hoewel isolatie van je woning in Grimbergen een goede investering is, die zichzelf snel terugverdient, is het vaak geen goedkope klus. Wel kun je ervoor zorgen dat je de isolatiewerken zo goedkoop mogelijk maakt. Doe je voordeel met de volgende bespaartips.

 • Combineer verschillende projecten en profiteer van kwantumkorting. Laat bijvoorbeeld samen met je buren dakisolatie in Grimbergen uitvoeren, of kies voor spouwmuurisolatie in combinatie met vloerisolatie.
 • Voor isoleren zijn er diverse premies beschikbaar. Daardoor krijg je na de klus een deel van je investering terug.
 • Door offertes te vergelijken krijg je altijd de hoogste kwaliteit voor de beste prijs!

Terugverdientijd isolatie

Hoewel het aanbrengen van isolatie niet goedkoop is, is het wel een investering die je snel terugverdient. Hoe lang is de terugverdientijd? Dat is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de isolatiesoort, de overige woningisolatie en hoe hoog je de verwarming zet.

De gemiddelde terugverdientijd van verschillende isolatiesoorten:

 • Spouwmuurisolatie in Grimbergen is de isolatiesoort die je het snelst terugverdiend hebt: de gemiddelde terugverdientijd ligt op 3 jaar.
 • Dakisolatie verdient zichzelf binnen 5 tot 7 jaar terug. Isolatie van de zoldervloer heeft een terugverdientijd van ongeveer 4 jaar.
 • De terugverdientijd van vloerisolatie ligt tussen de 7 en 10 jaar.

Wil je weten hoeveel je precies gaat besparen? Met de energiewinstcalculator op energiesparen.be bereken je gemakkelijk je energiewinst.

Besparen op de kosten van isolatie in Grimbergen?

Vergelijk gratis offertes en kies de specialist met de beste deal!

Soorten isolatie

Wanneer je kiest voor woningisolatie in Grimbergen, heb je keuze uit verschillende isolatievormen. Heb je geen budget voor volledige isolatie en wil je vooral op je energiekosten besparen? Dan is isolatie van het dak de beste optie. Daarmee verminder je het warmteverlies in je woning tot wel 40%!

Zoek je de goedkoopste isolatiemethode? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor spouwmuurisolatie, dat gemakkelijk en snel toe te passen is. Hieronder vind je meer informatie over alle isolatievormen. Je leest meer over de voordelen en de kosten.

Wil je weten welke isolatiesoort voor jouw situatie best is? Een isolatie-expert is je graag van dienst met deskundig en persoonlijk advies. Start nu je gratis offerteaanvraag!

Ga direct naar:

spouwmuurisolatie Grimbergen

Spouwmuurisolatie Grimbergen

Wat is spouwmuurisolatie? Bij spouwmuur isoleren wordt de spouw opgevuld met isolatiemateriaal. De spouw is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van de gevel van je woning. Bij nieuwbouwwoning wordt deze isolatiemethode standaard toegepast, maar bij oudere woningen is het mogelijk dat de spouw leeg is of dat het isolatiemateriaal verouderd is.

Wanneer is het handig om te kiezen voor spouwisolatie?

De investering in spouwmuurisolatie in Grimbergen is zeer aantrekkelijk, omdat je je geld binnen enkele jaren terugverdient. Je bespaart jaarlijks tot wel €500,- op je energierekening! Bovendien merk je direct dat je wooncomfort stijgt. Hieronder vind je meer informatie over de mogelijkheden, kosten en voordelen van spouwisolatie.

Heb jij last van koude buitenmuren en wil je hier voor eens en voor altijd vanaf? Kies dan voor spouwmuurisolatie en vergelijk gratis offertes!

Voordelen spouwmuurisolatie

 • Het is aangenaam warm in de winter, je merkt direct dat je wooncomfort stijgt.
 • Niet alleen wordt kou beter buiten gehouden, ook hoor je minder vervelende geluiden van buiten.
 • De terugverdientijd is kort: tussen de 3 en 5 jaar heb je de investering er al uit.

Ga direct naar:

Heb ik een spouwmuur?

Wil je weten of je gevelmuren een spouw hebben? Om het zeker het weten kijk je best naar de bouwtekeningen. Een gevelmuur die dikker dan 25 centimeter is, heeft een spouw.

 • Is je woning na 1975 gebouwd? Dan heb je waarschijnlijk een geïsoleerde spouwmuur. Wel is het mogelijk dat het isolatiemateriaal verouderd is. In dat geval is na-isoleren mogelijk.
 • Is je woning tussen 1920 en 1975 gebouwd? Dan hebben de gevelmuren waarschijnlijk wel een spouw, maar deze is niet geïsoleerd.
 • Woning die voor 1920 gebouwd zijn, hebben meestal geen spouw.

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wil je je woning in Grimbergen isoleren met spouwmuurisolatie? Dan ben je vast benieuwd naar de kosten. Spouwisolatie voor een rijtjeshuis kost gemiddeld tussen de €1.200,- en €1.500,-, afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal. Woon je in een tweewoonst? Dan moet je voor spouwisolatie rekening houden met gemiddelde prijzen tussen de €3.200,- en €4.000,-. Voor een vrijstaand huis liggen de gemiddelde kosten tussen de €3.200,- en €4.000,-.

Kijk in de volgende prijstabel voor meer prijsinformatie!

De prijs wordt bepaald door het te isoleren oppervlak en het materiaal dat je kiest. Wil je liever exacte prijzen van spouwmuurisolatie in Grimbergen? Ontdek de scherpe kostprijzen van isolatiebedrijven bij je uit de buurt!

Spouwmuur isolatie prijs

Type woningOppervlakte muurEPS-parelsGlaswolPur-schuim
Appartement30 m²€600,-€450,-€750,-
Rijtjeshuis60 m²€1.200,-€900,-€1.500,-
Hoekwoning90 m²€1.800,-€1.350,-€2.250,-
2 onder 1 kap100 m²€2.000,-€1.500,-€2.500,-
Vrijstaand160 m²€3.200,-€2.400,-€4.000,-

Let op: dit zijn richtprijzen. De exacte prijzen verschillen per isolatiebedrijf uit Grimbergen. Vraag gratis offertes aan om te vergelijken.

Spouwmuur isoleren: de werkwijze

Bij het spouwmuur isoleren of na-isoleren doorloopt de specialist in principe de volgende stappen:

 • Stap 1. Vaak begint de specialist met een onderzoek om te kijken of de spouw in goede staat is en schoon.
 • Stap 2. Je zorgt er zelf dat alle muren gemakkelijk te bereiken zijn door bijvoorbeeld bloempotten te verplaatsen.
 • Stap 3. Bij het plaatsen van de spouwisolatie boort de vakman kleine gaatjes in de voegen van de gevel.
 • Stap 4. Door de gaatjes wordt isolatieschuim in de spouw gespoten.
 • Stap 5. Na het spouwmuur isoleren vult de specialist de gaatjes weer, zodat je bijna niets meer van de werkzaamheden ziet.

Na-isolatie spouwmuur

Heb je een woning met een niet-geïsoleerde spouw? Als de spouw breder dan drie centimeter is, kun je alsnog kiezen voor na-isolatie van de spouwmuur.

Of is de huidige isolatie in Grimbergen versleten? Moderne isolatiematerialen kunnen zijn ademend, waardoor vocht zich niet ophoopt in de spouw. Oudere materialen kunnen wel door vocht zijn aangetast. Het gevolg is dat de isolatie naar beneden zakt, waardoor niet de gehele spouw meer goed geïsoleerd is.

Het na-isoleren van een reeds geïsoleerde spouwmuur doet de vakman door isolatieschuim of EPS-korrels in de spouw te spuiten. Hiervoor boort hij kleine gaatjes in je gevel. Heb je een gevel van geglazuurde stenen of verblendstenen? Dan is na-isolatie van de spouwmuur niet mogelijk.

Welk isolatiemateriaal voor spouwisolatie

Je hebt bij spouwisolatie keuze uit drie materialen. Welk isolatiemateriaal voor jouw situatie het meest geschikt is, is afhankelijk van je woning en je budget.

 • Glaswol: dit is het meest voordelige materiaal en ook het meest gebruikte materiaal. Het bestaat uit gerecycleerd glas. In de spouw worden glaswolvlokken gebruikt, zodat ze ingeblazen kunnen worden.
 • EPS-parels: deze piepschuim bolletjes worden gemaakt van aardolie. Er zijn verschillende soorten, waarvan de zwarte het best isoleren.
 • PUR-schuim: dit schuim wordt als vloeistof in de spouw gespoten, waarna het heel snel uitzet tot een isolerend schuim. Dit schuim heeft de beste isolatieprestatie omdat alle hoeken en kieren gedicht worden.

Zo werkt het na-isoleren

Bekijk wat een vakman doet bij het na-isoleren van een reeds geïsoleerde spouwmuur.

Spouwmuurisolatie nadelen: zijn die er?

Spouwisolatie is niet voor niet een van de meest gekozen isolatiemanieren. Het is relatief goedkoop, kan binnen één dag en bespaart direct op je stookkosten. Zijn er dan ook nadelen? In feite zijn er geen nadelen aan spouwisolatie.

Wel moet je met een aantal zaken rekening houden.

Zo is spouwisolatie bijvoorbeeld niet mogelijk in een gevel met geglazuurde bakstenen. Ook gevels met strengpers stenen en verblendstenen en geschilderde gevels zijn niet zomaar geschikt voor spouwisolatie. Ook gevels die veel blootstaan aan slagregen moeten eerst geïmpregneerd worden, voordat de spouw geïsoleerd kan worden.

Wil jij je spouwmuur in Grimbergen laten isoleren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de isolatiekosten.

Vloerisolatie Grimbergen

Via de vloer kan er veel warmte verloren gaan. Met vloerisolatie in Grimbergen voorkom je niet alleen koude voeten, ook verklein je de kans op optrekkend vocht uit de kruipruimte. Daarnaast bespaar je jaarlijks rond de €200,- per jaar op je energierekening!

Welke isolatiemanier?

Bij vloerisolatie in Grimbergen heb je keuze uit verschillende manieren. Een houten vloer isoleren vraagt bijvoorbeeld een andere aanpak dan isolatie van een betonvloer.

Ook heb je meer mogelijkheden wanneer je huis voorzien is van een kruipruimte. Hieronder lees je alles over de mogelijkheden en de kosten. Zoek je een specialist voor vloerisolatie in Grimbergen? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

vloerisolatie Grimbergen

Voordelen vloerisolatie

 • Je bespaart jaarlijks tot wel 15% op je energierekening!
 • Nooit meer last van koude voeten.
 • Het aanbrengen van vloerisolatie kan binnen 1 dag, zonder overlast voor jou en je buren.
 • Optrekkend vocht in de kruipruimte wordt voorkomen.

Ga direct naar:

Vloerisolatie prijs

Wil je je vloer laten isoleren? Dan wil je vast graag weten met welke bedragen je ongeveer rekening moet houden. Voor een tweewoonst moet je rekening houden met bedragen tussen de €1.500,- en €3.000,-. De vloer isoleren in een vrijstaand huis kost gemiddeld tussen de €2.880,- en €4.200,-.

Hoe is de prijs opgebouwd?

De totaalprijs is afhankelijk van het te isoleren oppervlak en de gekozen methode. Isolatie langs onder is bijvoorbeeld duurder dan langs boven, en kruipruimte isolatie is het voordeligst. Wil je exacte prijzen weten? Krijg inzicht in de kostprijzen van vloerisolatie in Grimbergen door gratis offertes te vergelijken!

Prijzen vloerisolatie

Type woningVloeroppervlakLangs bovenLangs onderKruipkelder
Appartement60 m²€1.680,-n.v.t.n.v.t.
Tussenwoning70 m²€1.960,-€2.100,-€1.400,-
Hoekwoning75 m²€2.100,-€2.250,-€1.500,-
2 onder 1 kap100 m²€2.800,-€3.000,-€2.000,-
Vrijstaand140 m²€3.920,-€4.200,-€2.880,-

Let op: dit zijn richtprijzen. Vergelijk gratis offertes om te besparen op de kosten.

Vloer isoleren: de mogelijkheden

Voor vloer isoleren heb je keuze uit verschillende opties. De beste keuze is afhankelijk van je situatie. Heb je bijvoorbeeld een kruipruimte? Dan is het mogelijk om deze te vullen met isolatie of de vloer aan de onderkant van isolerend materiaal te laten voorzien. Heb je geen kruipruimte? Dan kun je de vloer langs boven laten isoleren. Vervolgens maakt het ook verschil of je een houten- of een betonvloer hebt.

Een heleboel opties!

Om je een beetje wegwijs te maken in alle mogelijkheden, lees je hieronder alles over verschillende manieren van vloerisolatie. Natuurlijk kun je ook een specialist om meer informatie vragen.

Vul eenvoudigweg je vragen in op het offerteformulier en je komt snel in contact met een expert uit de buurt. Ben je op zoek naar isolatiespecialisten? Start dan jouw gratis offerteaanvraag en bespaar tot wel 40%!

Langs onder of langs boven isoleren?

De beste optie in Grimbergen is isolatie langs onder, omdat je dan zelf het minste last van de werkzaamheden ondervindt. Bovendien hoef je de vloer niet helemaal leeg te maken. De specialist brengt isolerend materiaal aan aan de bovenkant van de kruipruimte, direct onder de vloer.

Wanneer je langs onder moet isoleren, komt de dekvloer na de isolatiewerken een beetje hoger te liggen. Het gevolg is dat het plafond misschien wat lager lijkt. Ook moeten de deuren waarschijnlijk worden ingekort, omdat ze anders niet meer geopend kunnen worden.

Houten vloer isoleren

Bij een houten vloer isoleren is een ademend materiaal zoals een minerale wol de beste keuze. Een dicht materiaal is minder geschikt, omdat het hout dan niet kan ademen. Dat kan vervelende vochtproblemen tot gevolg hebben.

Hoe wordt de vloerisolatie geplaatst?

Het isolerende materiaal wordt in dekens tussen de balken geplaatst. De specialist snijdt de dekens iets ruimer, zodat alle hoeken en gaten gevuld zijn en het materiaal goed aansluit op het hout. Ook wordt zo voorkomen dat er kieren ontstaan wanneer de vloer uitzet.

Isoleren van betonvloer

Een betonvloer is ongeveer 5 graden Celsius kouder dan de rest van de ruimte. Door de vloer te isoleren wordt je wooncomfort dus een stuk hoger! En natuurlijk worden je energiekosten veel lager.

Ook bij een betonvloer kan isolatie langs onder en langs boven gedaan worden. Langs onder geeft het minste werk en overlast. De isolatiespecialist plaatst dan isolatieplaten aan de onderkant van de vloer. In de meeste gevallen worden deze direct op de vloer geplakt. Bij isoleren langs boven worden de platen op de betonvloer gelegd.

kruipruimte isoleren Grimbergen

Kruipruimte isoleren

Een alternatief voor vloerisolatie in Grimbergen, is kruipruimte isolatie. Wat is het verschil tussen vloer- en kruipruimte isolatie?

Wanneer we spreken van vloerisolatie dan gaat het vooral om het isoleren van de bovenkant of onderkant van het vloeroppervlak. Isolatie langs onder wordt weer aangebracht via de kruipkelder. Gaat het over het isoleren van de kruipruimte, dan doelen we vaak op bodemisolatie. Hierbij laat je isolatie op de bodem van de kruipkelder plaatsen.

Logisch dus dat beide technieken vaak door elkaar gehaald worden. Met kruipruimte isolatie bespaar je tot ongeveer €190,- per jaar! De kosten liggen doorgaans een stuk lager dan voor vloerisolatie, omdat het gemakkelijker te plaatsen is.

Kruipruimte isolatie: welke materialen?

De kruipruimte, ook wel kruipkelder genoemd, isoleren zorgt ervoor dat je gemiddeld tussen de 10% en 15 % op je energiekosten bespaart. Daarnaast merk je direct de vloer warmer aanvoelt en koelt het binnen minder snel af. Bovendien voorkom je met kruipruimte isolatie vochtproblemen ten gevolge van optrekkend vocht.

Hoe werkt kruipruimte isolatie?

Als de kruipruimte ruimte toegankelijk is, kun je de vloer van je woning laten isoleren. De specialist brengt dan bijvoorbeeld isolatieschuim aan onder de vloer. Vaak wordt ook de grond goed afgedekt met een bodemzeil. Wanneer de ruimte niet toegankelijk is, wordt de gehele ruimte bij het kruipkelder isoleren gevuld met een isolatiekorrels.

Werkwijze kruipkelder isoleren

Er zijn twee manieren van kruipruimte isoleren. Als je kruipruimte groot genoeg is dat een specialist erin kan, brengt hij isolatieplaten aan op de bovenkant van de ruimte. In de meeste gevallen wordt de isolatie direct op de ondervloer geplakt. Maar het is ook mogelijk om de platen te bevestigen met pennen.

Is je kruipruimte niet toegankelijk?

Wanneer de kruipkelder te klein is om naar binnen te kunnen, is het verstandig om te kiezen voor bodemisolatie. De gehele ruimte wordt dan opgevuld, vaak met EPS-korrels. De vakman zorgt ervoor dat er geen lege hoeken of kieren overblijven, zodat je direct van een warmere woning geniet.

In Grimbergen nooit meer last van optrekkend vocht of koude voeten?

Laat vloerisolatie aanbrengen door de vakman!

Dakisolatie Grimbergen

Dakisolatie in Grimbergen is ongetwijfeld één van de meest rendabele isolatiemethodes. Warmte stijgt namelijk op, waardoor er door het dak van woningen veel warmte verdwijnt. Door isolatie op je dak te plaatsen, voorkom je dat maar liefst 25% van de warmte via het dak ontsnapt.

Dakisolatie verplicht?

Omdat er met dakisolatie zoveel energie bespaard wordt, moeten volgens de Vlaamse dakisolatienorm alle daken van woningen tegen 2020 voorzien zijn van isolatie. Hieronder lees je alles over de mogelijkheden, kosten en geschikte materialen. Wil je je platte of hellend dak in Grimbergen laten isoleren? Vergelijk gratis én vrijblijvend offertes!

dakisolatie Grimbergen

Voordelen isolatie daken Grimbergen

 • De isolatie van daken in Grimbergen is de meest rendabele isolatiemethode.
 • Je verhoogt met de waarde van je woning.
 • Na het isoleren bespaar je jaarlijks tot wel 30% op je energiekosten!
 • Door deze voordelen verdient dakisolatie zich al binnen 3 tot 7 jaar terug.

Ga direct naar:

Dakisolatie prijzen: wat kost het?

In de volgende prijstabel vind je een handig overzicht van verschillende richtprijzen van isolatie van daken in Grimbergen. Een hellend dak van gemiddelde grootte kost tussen de €1.750,- en €2.550,- om te isoleren, afhankelijk van de gekozen isolatiemethode. Het platte dak isoleren is goedkoper. Dat kost gemiddeld tussen de €420,- en €1.080,-, afhankelijk van de isolatiewijze.

Meer prijzen weten?

Met behulp van de prijs per vierkante meter kun je vrij nauwkeurig uitrekenen wat dakisolatie voor jouw woning gaat kosten. Wil je exacte prijzen weten? Vraag vandaag nog gratis offertes aan, je zit nergens aan vast!

Prijs dakisolatie

Soort dakWerkwijze plaatsing isolatiePrijs per m²*Totaalprijs*
Hellend (50m²)Langs binnen€35,-€1.750,-
Hellend (50m²)Langs buiten€50,-€2.550,-
Plat (12m²)Langs binnen€35,-€420,-
Plat (12m²)Langs buiten€90,-€1.080,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Exacte prijzen weten? Vraag gratis offertes aan!

Dakisolatie plaatsen: hoe werkt het?

Voor zowel platte als hellende daken zijn er twee wijzen van isoleren: langs buiten en langs binnen. Je begrijpt vast dat langs binnen isoleren de minst ingrijpende klus is, wel verlies je er ruimte door in huis. Isolatie langs buiten zorgt ervoor dat het dak langer meegaat, maar het is wel meer werk.

De meeste mensen kiezen voor isolatie langs binnen. Dan worden er platen of gespoten schuim tegen het dak geplaatst. Daarna werkt de isolatiespecialist de ruimte mooi af met bijvoorbeeld gipsplaten. Je ziet niets meer van de isolatie terug. Hieronder lees je hoe het plaatsen van isolatie op je dak precies gaat bij een plat en hellend daktype.

Plat dak isoleren

In de meeste gevallen kiest men voor isolatie langs binnen bij een plat dak. Daarbij brengt de vakman isolatieplaten aan onder een bestaand dak. Dit kan snel uitgevoerd worden en er zijn geen sloopwerken nodig. Het dak slijt echter wel sneller, omdat het aan grotere temperatuurverschillen blootgesteld wordt.

Laat je een nieuw dak plaatsen?

Dan is het verstandiger om direct isolatie langs buiten te laten plaatsen. Het voordeel hiervan is dat het dak zelf minder uitzet en krimpt, omdat deze ook geïsoleerd is. De kans op barsten is een stuk kleiner. Een omgekeerd plat dak is de beste optie, omdat daarbij de isolatie op een waterkerende laag geplaatst wordt.

Hellend dak isoleren

Ook bij hellende daken zijn er twee wijzen van isoleren: langs binnen en langs buiten. Langs binnen is de meest gekozen optie, omdat dit goedkoper is en minder werk.

Hoe werkt langs buiten isoleren?

De specialist plaatst een houten raamwerk tegen het dakoppervlak, waartussen hij isolatiemateriaal kan klemmen. Daarna werkt hij het plafond netjes af met bijvoorbeeld gipsplaten.

Bij een nieuw dak is het verstandig om te kiezen voor isolatie langs buiten. De isolatielaag wordt dan onder de dakbedekking geplaatst. Het voordeel hiervan is dat je binnen geen ruimteverlies hebt.

Dakisolatie verplicht? Vlaamse dakisolatienorm 2020

Omdat warmte stijgt, gaat het via het dak veel warmte verloren. Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor veel hogere stookkosten en dus een grotere belasting voor het milieu. Dat is de reden dat vanaf januari 2020 alle daken van woningen in Vlaanderen geïsoleerd moeten zijn.

Wat zijn de eisen?

Als minimumnorm voor dakisolatie wordt een R-waarde van 0,75 per m² aangehouden. Een geïsoleerde zoldervloer geldt ook als geïsoleerd dak. Op vlaanderen.be vind je meer informatie over deze isolatienorm.

Zolderisolatie of dakisolatie?

In plaats van het dak isoleren, kun je er ook voor kiezen om de zoldervloer te isoleren. Wanneer is dat een optie? Wanneer je de zolder niet als leefruimte gebruikt, maar bijvoorbeeld als opslag, is het niet nodig dat deze geïsoleerd is. De isolatielaag fungeert als isolatie van je dak voor de rest van je woning.

Wat zijn de voordelen?

Isolatie van de zoldervloer is goedkoper dan isolatie van je dak en je verkleint er het te verwarmen volume mee. Bij een betonnen zoldervloer zijn isolatieplaten en PUR geschikte materialen. Heb je een niet-massieve zoldervloer? Dan plaatst de specialist minerale wol tussen de houten balken.

Bespaar op de kosten van dakisolatie in Grimbergen!

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met de beste deal.

Gevelisolatie Grimbergen

Via de gevel van je woning kan veel warmte ontsnappen, wanneer deze niet goed geïsoleerd is, of wanneer de gevel beschadigd is. Bij de gevel is het belangrijk dat het isolerende materiaal goed bestand is tegen vocht en dat de gevel kan ‘ademen’, zodat vocht kan verdampen. Vocht in de gevel geeft vervelende vochtproblemen of zelfs vorstschade in de winter.

Welke mogelijkheden zijn er?

Of je gevel beter isolerend te maken, zijn er drie mogelijkheden: isolatie langs buiten, langs binnen en spouwmuurisolatie.

Wil je meer weten over gevelisolatie in Grimbergen? Lees hieronder dan verder of vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en schakel een specialist uit de buurt in!

gevelisolatie Grimbergen

Voordelen gevelisolatie

 • Vochtproblemen door doorslaand vocht behoren tot de verleden tijd.
 • De vakman brengt de isolatie naadloos aan, zodat er geen koudebruggen zijn.
 • Doordat je minder hoeft te stoken, bespaar je op je energiekosten.
 • Je wooncomfort stijgt door minder tocht en warmteverlies

Ga direct naar:

Wat kost gevelisolatie?

Wil je weten wat gevelisolatie of muurisolatie in Grimbergen kost? Voor buitengevelisolatie van een hoekwoning moet je rekenen op gemiddeld €8.550,- tot €11.250,-. Heb je een twee-onder-een-kapwoning? De gevelisolatie van een tweewoonst heeft een gemiddelde prijs tussen de €9.500,- en €12.500,-. Het gevel isoleren van een vrijstaande woning laat je doen voor een bedrag tussen de €15.200,- en €20.000,-.

Hoe is de totaalprijs opgebouwd?

De prijs van gevelisolatie in Grimbergen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gekozen isolatiemethode, het materiaal en de arbeidskosten. Wil je zeker weten dat je een goede kostprijs betaalt? Vergelijk offertes en kies de specialist met de interessantste prijzen!

Prijs gevelisolatie

Type woningGeveloppervlakBinnenmuur isolerenBuitenmuur isoleren
Appartement30 m²€2.850,-€3.750,-
Rijtjeshuis60 m²€5.700,-€7.500,-
Hoekwoning90 m²€8.550,-€11.250,-
2 onder 1 kap100 m²€9.500,-€12.500,-
Vrijstaand160 m²€15.200,-€20.000,-

Let op: de genoemde prijzen zijn voorbeelden incl. btw. Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan om te besparen op de kosten.

Buitengevel isoleren

Is je gevel beschadigd, of is spouwmuurisolatie geen optie? Met buitengevelisolatie geef je je woning niet alleen een betere isolatiewaarde, maar ook een geheel nieuw uiterlijk. In de meeste gevallen wordt bij muurisolatie langs buiten in Grimbergen gekozen voor het materiaal crepi. Wat zijn de voordelen van crepi? Crepi werkt scheuren en oneffenheden mooi weg, het heeft een goede isolatiewaarde en het geeft je woning een moderne uitstraling.

Wil je liever geen crepi?

Gevelisolatie langs buiten kan ook op een andere manier afgewerkt worden, zoals met gevelplaten of houten gevelbekleding. Je krijgt altijd de uitstraling die je graag wilt!

Welk isolatiemateriaal wordt er gebruikt?

Bij muurisolatie in Grimbergen heb je keuze uit verschillende isolatiematerialen:

 • Gevelisolatie steenstrips: met steenstrips kun je je woning isoleren zonder het karakter van de bakstenen gevel te verliezen. Steenstrips worden verzaagd van echte bakstenen.
 • Gevelbekleding isolatie: bij het isoleren van een bestaande gevel heb je keuze uit crepi, bepleistering, steenstrips, houten gevelbekleding of metalen of kunststof gevelpanelen.
 • Gevelisolatie crepi: crepi geeft je woning een strak en modern uiterlijk, terwijl je ook nog eens veel bespaart op je stookkosten.
 • Isolatieplaten: deze kunnen zowel langs binnen als langs buiten geplaatst worden. Buiten worden ze afgewerkt met crepi of andere gevelbekleding, binnen met gipswanden.

muurisolatie Grimbergen

Gevel isoleren langs binnen

Wanneer spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie geen optie zijn, is de gevel langs binnen isoleren ook een optie. Deze isolatieklus is vaak een onderdeel van een grotere renovatie, omdat de kamer helemaal leeg moet zijn.

Hoe gaat deze klus in zijn werk?

In de meeste gevallen maakt de isolatiespecialist een voorzetwand door een rooster te maken op de bestaande muur. Tussen dit rooster en de muur wordt de ruimte met isolatiemateriaal opgevuld. Dit geheel wordt netjes afgewerkt met bijvoorbeeld gipsplaten. Houd er wel rekening mee dat je door de isolerende materialen die aangebracht worden enig ruimteverlies kunt ondervinden.

Welke vorm van muurisolatie is geschikt?

Voor gevelisolatie in Grimbergen heb je verschillende opties:

 • Spouwmuurisolatie: dit is de gemakkelijkste optie, die veel resultaat biedt. De vakman vult de spouw helemaal op met isolatiemateriaal, waardoor je veel minder warmte verliest.
 • Buitengevelisolatie: deze optie is interessant wanneer spouwmuurisolatie geen optie is of wanneer je gevel in slechte staat is. De gevel krijgt namelijk een nieuwe look na isolatie, waardoor ook de waarde van je woning stijgt.
 • Muurisolatie langs binnen: door je gevel in Grimbergen van binnen te isoleren, zorg je ervoor dat de kou buiten blijft. Wel verlies je binnen enige ruimte.

Isolatiebedrijf voor gevelisolatie in Grimbergen nodig?

Vergelijk gratis offertes en vind de specialist die bij je wensen past!

Andere soorten isolatie in Grimbergen

Naast de eerdergenoemde isolatiemanieren zijn er nog een aantal andere soorten isolatie. Heb je bijvoorbeeld veel last van geluid van je buren? Lees dan verder om meer te weten te komen over geluidsisolatie. Ook vind je informatie over het isoleren van verschillende ruimtes in huis, zoals de zolder of de garage.

Je hoeft niet de hele rekening zelf te betalen!

Wist je dat er voor het isoleren van je woning in Grimbergen premie beschikbaar is? In sommige gevallen kun je zelfs meerdere premies aanvragen. Hieronder lees je alles over deze overheidsregelingen. Wil je direct een isolatiespecialist inschakelen? Vergelijk gratis offertes en kies de vakman die best bij je wensen past!

Ga direct naar:

Geluidsisolatie

Ervaar je veel geluidsoverlast van je directe buren, of van buiten? Met de juiste geluidsisolatie is alle geluidsoverlast te verhelpen. Geluidsisolatie wordt vooral toegepast in woningen tegen het geluid van buren, of in ruimtes die te maken hebben met muziek, zoals een opnamestudio of een discotheek.

Welke geluidsisolatie is het beste?

Wilt u loopgeluiden van de bovenburen dempen? Dan kies je best voor geluidsisolatie in het plafond. Of wil je juist je onderburen minder horen? Laat dan je vloer van geluidsisolatie voorzien. In de volgende prijstabel vind je een handig overzicht van verschillende richtprijzen. In sommige gevallen krijg je ook een betere thermische isolatie van je woning wanneer je geluidsisolatie laat aanbrengen.

Prijzen geluidsisolatie

Soort geluidsisolatiePrijs per m²*
Muur€25,- tot €40,-
Vloer€30,- tot €50,-
Plafond€50,- tot €100,-

*Dit zijn gemiddelde richtprijzen incl. plaatsen en btw. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Plafond isoleren

Door je plafond te isoleren voorkom je veel warmteverlies. Warmte stijgt namelijk op, dus het plafond is een goede plek om te zorgen dat de warmte binnen blijft. Bovendien reduceert plafondisolatie ook nog eens geluiden van boven, waardoor je je buren of huisgenoten minder goed hoort lopen. Plafondisolatie is in iedere ruimte in huis toe te passen.

Er zijn nog meer voordelen!

Plafondisolatie is relatief goedkoop en snel aan te brengen, waardoor het een zeer efficiënte manier is om de energieprestatie van je woning te verbeteren.

Zolder isoleren

Heb je een niet-geïsoleerde zolder die je graag als leefruimte wilt gebruiken? Kies voor zolder isoleren en maak een prachtige logeerkamer of werkruimte. Dit is ook een goede manier om de waarde van je woning te verhogen.

In plaats van de zolder isoleren, kun je ook de zoldervloer, of het plafond eronder, in Grimbergen isoleren. Dit is qua isolatiewaarde vergelijkbaar met isolatie van je dak, behalve voor de zolderruimte zelf dan, want die blijft natuurlijk niet-geïsoleerd.
Doordat het te verwarmen volume in je woning kleiner wordt, bespaar je veel stookkosten.

Garage isoleren

Hoewel een garage vaak als opslag gebruikt wordt, is het toch fijn dat deze ruimte geïsoleerd is. Zeker wanneer je graag aan je auto of motor klust, is het fijn dat je dat in de winter in een warme ruimte doet. Ook voor de opslag is het fijn dat je kostbare spullen warm en droog staan. Bovendien voorkom je dat warmte via de garage verloren gaat.

Je garage isoleren kan via de binnenmuur of via de buitenmuur, maar ook de vloer of het dak isoleren behoort tot de mogelijkheden.

Bodemisolatie

Bodemisolatie is het aanbrengen van isolatiemateriaal op de bodem van een kruipruimte. Deze isolatielaag voorkomt dat kou uit de grond naar boven in je woning trekt. Wanneer kiezen voor bodemisolatie? Wanneer je kruipruimte lager dan 35 tot 40 centimeter is, is kruipruimte isolatie enkel mogelijk door de bodem te isoleren.

Deze manier van isolatie in Grimbergen heeft als voordeel dat vocht uit de bodem niet langer omhoog kan kruipen de kruipkelder in.

isolatiematerialen

Welke isolatiematerialen zijn er?

De meest gekozen isolatiematerialen op een rijtje:

 • Isolatieschuim: PUR-schuim wordt vloeibaar gespoten en zet daarna uit als een schuim. Het voordeel is dat hierdoor alle hoeken en gaten met het materiaal gevuld zijn.
 • Minerale wol: glaswol of steenwol is verkrijgbaar op rollen, als deken, of in soepele platen. Ook kan het gespoten worden in bijvoorbeeld de spouwmuur.
 • EPS: dit materiaal staat vooral bekend onder de naam piepschuim en is verkrijgbaar in platen of in losse korrels. De zwarte korrels hebben de hoogste isolatiewaarde.
 • Natuurlijke isolatiematerialen: het is mogelijk om je woning op geheel natuurlijke wijze te isoleren met bijvoorbeeld stro, cellulose, hennep of schapenwol.

Premie isolatie 2020

Voor isolatie zijn er verschillende premies beschikbaar:

 • De Overkoepelende Renovatiepremie bestaat sinds 2019 en kun je aanvragen wanneer uw woning ouder is dan 30 jaar. Ook moet je voor minimaal €2.500,- aan facturen kunnen voorleggen. Meer informatie lees je op vlaanderen.be.
 • Wanneer je niet één, maar minimaal drie energiebesparende maatregelen neemt, kom je mogelijk in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus. Deze bonus geldt wanneer je minimaal drie premies van de netbeheerder aanvraagt. Op de website van de Vlaamse overheid lees je hier meer over.
 • Op vlaanderen.be vind je meer informatie over beschikbare isolatiepremies voor dakisolatie in Grimbergen.
 • Heb je een huurwoning? Kijk dan ook op vlaanderen.be voor meer informatie over de huur-en-isolatiepremie.
 • Op de website van de Vlaamse overheid vind je meer informatie over premies voor muur- en vloerisolatie.
 • Ook voor vloer- of kelderisolatie zijn er premies beschikbaar. Op vlaanderen.be vind je meer informatie.
 • Kies je voor spouwmuurisolatie? Op vlaanderen.be lees je welke isolatiepremie je daarvoor kunt krijgen en hoe je deze aanvraagt.
Recente aangevraagde offertes
Spouwmuurisolatie aanbrengen in Vilvoorde
Vloer isoleren in Asse
Gevelisolatie aanbrengen in Grimbergen
Kruipruimte isoleren in Halle
Houten ramen aanpakken in Dilbeek
Na isoleren volledige woning in Leuven
Geluidisolatie aanbrengen in Overijse
Gevel isoleren in Zaventem
Spouwmuur isoleren in bedrijfspand in Tienen
Muur isoleren langs binnen in Aarschot

isoleren Grimbergen

Besparen op isolatie? Vergelijk gratis offertes!

Wil je je stookkosten verlagen en genieten van een hoger wooncomfort? Of je nu voor spouwmuurisolatie, dakisolatie of vloerisolatie kiest, een specialist uit de buurt is je graag van dienst. Niet alleen het aanbrengen van de isolatie doet hij op vakkundige wijze, hij geeft je ook graag persoonlijk advies.

Ben je benieuwd naar de kosten van isolatie in Grimbergen? Start nu je gratis offerteaanvraag!

Deze prijsopgaven zijn geheel gratis én vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Door te vergelijken, kies je zelf de specialist die best bij je wensen past. Bovendien weet je zo zeker dat je niet te veel voor isolatie in Grimbergen betaalt!